Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Много шум за нищо, ще отклонят малко вниманието от горещите проблеми в държавата и толкова.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много шум за нищо, ще отклонят малко вниманието от горещите проблеми в държавата и толкова.

мда, цялата ни Мара втасала

2. Максим Стависки...2 жертви. Да пояснявам ли колко от жертвите на пътя са заради пияни водачи, било защото са возени от тях, било защото са имали нещастието да карат или въобще да се намират на същият участък от път или улица(при това не за всички убийци с коли, е установен правилно процента алкохол, защото са бягали от местопроизшествието, губели са време, бавейки нарочно процедурата по установяване на съдържанието на алкохол в кръвта...поради което са успели да доведат до "установяването" на невярна причина за ПТП-то, примерно някакъв внезапно проявен дефект...спукана гума, незадействала спирачка или каквото и да се сетят, което след катастрофата вече е потрошено ). Ами колко убийства и сбивания са тръгнали от пиянки. Така че да, "наистина" пиенето на алкохола не нарушава личното пространство, още повече че чалгите и другите мизерии се поръчват най-често за слушане, именно от пияндурите и не само че поръчват - ами и пригласят, докато не ти повърнат на масата, или се не насер@т от пийение.

Или не четеш или умишлено пропускаш момента! Самия акт на потребление на алкохола е безвреден за околните, докато при пушенето въздействията започват моментално. Виж, ако някой се появи пиян на обществено място, закона предвижда наказание, така както предвижда наказание за причинени вреди и антиобществени прояви вследствие на нетрезво състояние. Така че, вредителството вследствие на употребата на алкохол е също така адресирана от закона, както и вредителството от пушене на обществено място.

И на последно, но не по важност място. Фактът, че някъде, нещо нередно се случва, не може да бъде аргумент, друго нередно нещо да продължи да се случва.

Пример:

Това, че употребяването на алкохол може непряко да вреди на околните, не означава, че пушенето не вреди пряко на околните.

Пример:

Това, че Максим Стависки е извършил цитираното от теб деяние, не означава, че майка с дете на спирката трябва да се чуди къде да се свира, за да не диша малчугана тютюнев дим.

Пример:

Това, че пожелание и ли не, дишаме автомобилните емисии, не означава, че нежелаещите трябва да дишат и тютюнев дим.

Такъв тип аргументи се наричат логическа заблуда и имат нулева стойност в дискусиите. Постарай се следващия път да се аргументираш по-добре.

Като спомена пушенето на спирките се сетих за първите две черни точки на закона, а именно, че оставиха да се пуши по спирките и в колите :(

В крайна сметка всеки решава сам за себе си дали да пуши или не.За пушенето на обществени места решава Държавата и това е смисъла на закона.Прави впечатление обаче следното - развихриха се големи спорове.А не би трябвало да е така.Би трябвало такива дебати да възникнат например заради корупцията в съдебната система;при качването на възрастта за пенсиониране: при неплащане и замразяване на заплати; при поредните измислици в здравната и социалната система и така нататък.Да ама не! Явно ще се окаже,че у нас наистина няма нищо подобно на гражданско общество.Не ви ли впечатли факта,че когато в Европа всички излизат на улицата в защита на социалните си придобивки,тук никой не си мърда г*за за нищо.Но сега....И медиите и хората раздухват и спорят за какво? Не мога да разбера.Това ли ни е най-ценното право в този живот - един не дотам полезен навик?

Редактирано от larryone (преглед на промените)

Пример:

Това, че Максим Стависки е извършил цитираното от теб деяние, не означава, че майка с дете на спирката трябва да се чуди къде да се свира, за да не диша малчугана тютюнев дим.

Да се свира ли - че да не му пуша у лицето може би а ?

Нека диша с пълни гърди по-полезните газове на автомобилите.

Публикувано изображение

Цигареният дим напуска заведенията в София и поема към атмосферата

facebook.com/kurtene

:lol6:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Много лекари пушат и не ми се иска да мисля, как се чувства примерно един хирург, който трябва часове наред да прави тежка операция, без да може да си дръпне поне веднъж от цигарата. Горките пациенти...

...Явно ще се окаже,че у нас наистина няма нищо подобно на гражданско общество....

Напълно те подкрепям. Веднъж държавата да реши да направи нещо полезно и веднага възроптаха да не се прави. Обаче срещу мафията няма да скочат. Там една топяща се шепа хора си обикаляме протестите, а народа си седи на топло пред телевизора с ракийка и шопска салата. Че отгоре на всичкото и критикува малцината, които се опитват да се борят за нещо в тази държава. Затова всички будни хора избягаха и остана само стадото.

Много лекари пушат...

Ако знаеш колко е гнусно да влезеш в лекарски кабинет, осмърдяван с години на цигари :( Такива клиенти директно отказвам да ги обслужвам.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Чета това и си мисля, кое е по-опасно - дрогата или цигарите?

Taка е, тук няма гражданско общество, само чакат някой от ЕС /Москва/Вашингтон да даде заповед за нещо. Иначе държави от ЕС като Франция, Германия и Италия отдавна омекотиха мерките срещу тютюнопушенето. Видяха, че няма никакъв ефект и облекчиха режима. Там има места за пушачи и за непушачи. Само Ганьо Балкански дето е барабар Петко с мъжете гледа се пъне и да се покаже пред Европата ^^

...кое е по-опасно - дрогата или цигарите?

Ами то и цигарите са дрога и то доста опасна, защото има както физическо, така и психическо пристрастяване и то и двете са силни. Неслучайно имаше приказка, че бивш пушач няма. За мен те са доста по-опасни от марихуаната и са на едно ниво със синтетичните наркотици.

Ами то и цигарите са дрога и то доста опасна, защото има както физическо, така и психическо пристрастяване и то и двете са силни. Неслучайно имаше приказка, че бивш пушач няма. За мен те са доста по-опасни от марихуаната и са на едно ниво със синтетичните наркотици.

То въобще бивш наркоман няма!Обаче за разлика от другите наркотици никотина не пречи на работа с машини,опасни съоръжения и шофиране на МПС.Никой няма да забележи,ако си седиш кротко в къщи и си се дрогираш ,ама като излезеш сред хора - веднага ще ти проличи.

То въобще бивш наркоман няма!...

То въобще има ли хора, които не са наркомани? Всеки друса с нещо, дори това да е захар, секс, телевизия, адреналин...

Обаче за разлика от другите наркотици никотина не пречи на работа с машини,опасни съоръжения и шофиране на МПС...

Абе де да знам, виждал съм хора, които почти припадат след пушене - пребледняват, избива им студена пот, повръща им се...

...Никой няма да забележи,ако си седиш кротко в къщи и си се дрогираш ,ама като излезеш сред хора - веднага ще ти проличи.

Кое точно ще проличи, самата употреба, или състоянието след нея?

ай сега някой от ония тикви да ме светне и да ми обясни каква е разликата между керемиди и платнен навес

:lol6:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Лично аз съм непушач от...и аз незнам точно колко време, защото като Марк Твен съм ги отказвал 1000 пъти. Не ми пречи чак толкова много цигареният дим, ама айде да дам малко разяснения за ммоята позиция. Всъщност, напоследък много ми пречи да съм пасивен пушач, защото реално всеки ден съм такъв в почивките на работа. Проблемът е друг обаче. Цигарите, които се пушат, не са никакви цигари, а контрабандни лаЙна, миришещи на...айде да се изразя по-леко...партенки. Не знам какво удоволствие прави на хората, които пушат тия ла**а, но лично аз се отвращавам, става ми гадно и мисълта ми почва да се губи някъде. Ако човекът си изпуше нормално качествената цигара, не ме бърка чак толкова, стига да не почне да ми люти на очите :) Обаче пазарът се заля с лайна ( ще го повторя и 10 пъти ако трябва), а ние, пасивните пушачи сме в неизгодна позиция. Това е истинска отрова. Вместо държавата да приема хвърчащи закончета, нека спре тая контрабанда чрез смъкване цените на истинските цигари. Защото и 20 лева да стане, пушачът няма да спре и ще купи контрабанда за 10. За мен държавата направи голяма грешка, вдигайки цените на цигарите. 2 лева си бяха нормални и който искаше като мен, ги отказваше. Не цената ще ни откаже от отровата. Цената по-скоро ще ни отрови повече с контрабандата, която влиза тук. И не само пушачите, а и пасивните пушачи, принудени да дишат тия ла**а.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

ми аз отдавна не купувам цигари - никакви

купувам си тютюн от селата от производителите директно

първо - пушиш наистина тютюн

второ - парите ми отиват за тези, които са се трудили за него, а не за ония лами дето им го изкупуват на безценица, не са вложили никакъв труд освен да ми го сметат от земята боклука и да ми лепнат разни етикетчета и акциза да си вземат ъхъ

:D

Спад на оборота с 40% отчитат ресторантьори след забраната

За шест дни от въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, оборотите на 50-те най-големи заведения в столицата са отбелязали спад с между 30 до 40%, съобщиха собственици на клубове и ресторанти пред „Дарик".

Те обсъдиха на среща помежду си мерките, които биха могли да предприемат, за да запазят клиентите си. Според управителите най-много са пострадали денонощните заведения, тъй като оборотът, отчел най-голямо понижение, е този между 3,00 и 5,00 ч. сутринта.

Две са основните причини, заради които промените в Закона за здравето са рефлектирали върху клиентелата в най-големите столични клубове, твърдят управителите на два от тях - Пейо Филипов и Стоимен Тихов. Според Филипов на първо място била нелоялната конкуренция.

"Пуши се и в някои заведения, и в някои дискотеки. От друга страна спадът, според мен, се дължи и на това, че на клиентите, освен че им е притеснено като не пушат, дори и да дойдат, си тръгват по-рано", обясни той.

Според Тонев в София туризъм в истинския смисъл на думата не съществувал. По думите му градът разчитал най-вече на клиенти от столицата и това била причината забраната за тютюнопушене да се отрази на повечето от заведенията. "От няколко дни оборотите на петдесетте топ заведения в столицата са паднали с около 30-40%. Това звучи достатъчно стряскащо и обезпокоително", обясни той.

Управителите са категорични, че от страна на заведенията няма какво повече да се измисли, за да се възстановят предишните обороти, тъй като "законът си бил закон". "По-скоро да видим под обществен натиск дали може по-натам да се предвидят някакви облекчения", коментират те.

24chasa

...на първо място била нелоялната конкуренция.

"Пуши се и в някои заведения, и в някои дискотеки....

Ето това е основният проблем. Когато се отстрани и навсякъде се спре пушенето, дори ще се вдигнат оборотите. Но докато не минат поне по два пъти през всички заведения инспекторите, ще е така. Въпрос на време. Плюс това хората ще се ориентират и към електронни цигари и след време забраната въобще няма да е някакъв проблем.

Ето това е основният проблем. Когато се отстрани и навсякъде се спре пушенето, дори ще се вдигнат оборотите. Но докато не минат поне по два пъти през всички заведения инспекторите, ще е така. Въпрос на време. Плюс това хората ще се ориентират и към електронни цигари и след време забраната въобще няма да е някакъв проблем.

Оптимист :D

хаха когато ти си купиш електромобил

:P

Оптимист :D

А според теб хората ще спрат да ходят по заведения ли? Впрочем една причина за това, че е спаднал оборотът е защото времето е топло и хората предпочитат да прекарат по-евтино в парка.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Незнам какво ревете кат вдовици за ....... за тези цигари. Когато в Италия - говоря за северната част - влезе забраната за пушене на закрито работех с един младеж 28-29 годишен. На обед в ресторанта той сядаше винаги до прозореца, отворен естествено и с кафето накрая палваше една цигара. Един, два, три пъти така и дойде собственика и вика: ще мине някой инспектор, ще глоби мене, ще глоби и тебе /глобата е по попамет между 24,5 и 254е / ако толкова ти се пуши - има маси пред ресторанта. Повече човека не запали вътре. Друг случай от миналото лято: ресторант с лятна градина и никой не пуши по масите - който иска става и отива в парка - накрак или на масичка с пепелник. Като чета новините ми то едва ли не никой няма да стъпи в заведение в България заради тази забрана и ще фалира 99% от бизнеса.

А според теб хората ще спрат да ходят по заведения ли? Впрочем една причина за това, че е спаднал оборотът е защото времето е топло и хората предпочитат да прекарат по-евтино в парка.

да бе да смешки говориш - много добре ни беше с климатиците и с местата за пушачи и вътре

хаха ще ходим при кърлежите и кучешките изпражнения у парка няма начин

да бе да смешки говориш - много добре ни беше с климатиците и с местата за пушачи и вътре

хаха ще ходим при кърлежите и кучешките изпражнения у парка няма начин

Или ще се отдадем на битов никотинизъм :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.