Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Май го имаше по-преди в темата: Забранява се секса на закрито, изключение(задължително) от забраната, важи за грозните и прекалено възрастните. Ако се чувстват дискриминирани от последното, да подадат контестация при арменския поп(Петър Вучков).

Това, че ти си воайор и искаш да гледаш как другите правят секс отвън си е твое извращение и няма нищо общо с темата.

Прехвърли се към друг форум на посочената тематика.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това, че ти си воайор и искаш да гледаш как другите правят секс отвън си е твое извращение и няма нищо общо с темата.

Прехвърли се към друг форум на посочената тематика.

Чшшш, изпусни балона! ;)

Да се не пошегува човек.

Чшшш, изпусни балона! Да се не пошегува човек.

Ако балонът е пълен с отровен газ тип БОВ като "зарин", едва ли ще искаш да бъде изпуснат около теб.

Сега стига толкова спам и да се придържаме към темата.

Ако балонът е пълен с отровен газ тип БОВ като "зарин", едва ли ще искаш да бъде изпуснат около теб.

Сега стига толкова спам и да се придържаме към темата.

Съвсем по темата сме! Тъй като няма пусната специално тема за някои сексуални стойки заемани от парламента и мин. съвет, пред EU, за да изглеждаме като послушковци, водещи понякога почти абсурдни и дори повече вредни, отколкото полезни за страната и населението резултати.

Съвсем по темата сме! Тъй като няма пусната специално тема за някои сексуални стойки заемани от парламента и мин. съвет, пред EU, за да изглеждаме като послушковци, водещи понякога почти абсурдни и дори повече вредни, отколкото полезни за страната и населението резултати.

Забраната за пушенето е полезна за непушачите и не особено удобна за пушачите. Статистически пушачите са 37% от населението.

Отделно, 60% от жените от тези 37% не спират да пушат по време на бременност и тровят децата си с никотин.

Отделно, 60% от жените от тези 37% не спират да пушат по време на бременност и тровят децата си с никотин.

Това няма как да се предотврати, с забраната за пушене в закрити обществени места...

Това няма как да се предотврати, с забраната за пушене в закрити обществени места...

Но няма да тровят чуждите деца, които са на обществени места. Да напомня ли, че отново се отклоняваме от темата?

Но няма да тровят чуждите деца, които са на обществени места. Да напомня ли, че отново се отклоняваме от темата?

Не, обърни внимание на първото изречение на коментар №216. Ако от екипа преценят, че в тази тема е задължително обсъждането единствено на тази забрана, ще ни бъде дадена идея за това.

Не Ви ли омръзна да дъвчите тази тема? Всичко ли друго разрешихте от живота, та остана само тютюнопушенето?

Не Ви ли омръзна да дъвчите тази тема? Всичко ли друго разрешихте от живота, та остана само тютюнопушенето?

Не. Но винаги можем да започнем от него. А ти си пушач, така ли? Защото само пушачите омаловажават темата.

Не. Но винаги можем да започнем от него. А ти си пушач, така ли? Защото само пушачите омаловажават темата.

Защото непушачите я хиперболизират ;)

Малкият! Аз съм пушач и не умаловажавам въобще темата. Ако се върнеш няколко страници назад, ще прочетеш в мой пост, че съм написал, че ще се съобразявам с разпореждането, както и преди него съм го правил винаги.И накрая да ти кажа! Най много има полза от твоите драсканици в този форум. Никой от пушачите не умаловажава това разпореждане, но ти си още твърде малък и ГЛУПАВ, за да можеш да вникнеш в тези 250 поста, какво казват хората от двете страни.Оспамил си почти всички теми с твоите препоръки към всеки един от членовете на този форум. Вземи, та си вземи бележка най накрая .

Малкият! Аз съм пушач и не умаловажавам въобще темата. Ако се върнеш няколко страници назад, ще прочетеш в мой пост, че съм написал, че ще се съобразявам с разпореждането, както и преди него съм го правил винаги.И накрая да ти кажа! Най много има полза от твоите драсканици в този форум. Никой от пушачите не умаловажава това разпореждане, но ти си още твърде малък и ГЛУПАВ, за да можеш да вникнеш в тези 250 поста, какво казват хората от двете страни.Оспамил си почти всички теми с твоите препоръки към всеки един от членовете на този форум. Вземи, та си вземи бележка най накрая .

Tи като пушач точно омаловажи темата като каза, че перефразирам "има къде къде по-важни проблеми, а вие сте се захванали с този".

Една немалка част от пушачите не само омаловажават вредата от тяхното пушене за околните, ами и дори са на мнение, че непушачите трябва да се съобразяват с тях, лично съм бил свидетел на посоченото. Това за глупавият ще се направя че не съм го чул, а 250-те поста не съм ги чел и нямам намерение да губя толкова време, чел съм последните 3 страници. А за оспамването - не е спам, а язвителни забележки. Ей така, като хвана някой дори в малък детайл на грешка, чиста педантичност...

Tи като пушач точно омаловажи темата като каза, че перефразирам "има къде къде по-важни проблеми, а вие сте се захванали с този".

Една немалка част от пушачите не само омаловажават вредата от тяхното пушене за околните, ами и дори са на мнение, че непушачите трябва да се съобразяват с тях, лично съм бил свидетел на посоченото. Това за глупавият ще се направя че не съм го чул, а 250-те поста не съм ги чел и нямам намерение да губя толкова време, чел съм последните 3 страници. А за оспамването - не е спам, а язвителни забележки. Ей така, като хвана някой дори в малък детайл на грешка, чиста педантичност...

Прочети ми постовете и ако срещнеш че съм казал "перефразирам " ще ти се извиня пред форума. А за педантичноста - Като те гледам какъв си пишлигар, все ми е тая. Май единственото, което тук те интересува е да стоиш по цял ден във форума и да пишеш глупости.

мдам всичката Мара щото ни втасала

остави ги, ела да запалим по няколко фаса няколко пъти на покрива ми - разрешавам

Публикувано изображение

Прочети ми постовете и ако срещнеш че съм казал "перефразирам " ще ти се извиня пред форума. А за педантичноста - Като те гледам какъв си пишлигар, все ми е тая. Май единственото, което тук те интересува е да стоиш по цял ден във форума и да пишеш глупости."

Не, аз перефразирах какво каза в твой пост по-рано. Надявам се си достатъчно грамотен, за да знаеш какво означава "перефразирам", а то значи "преразказвам, преизказвам". Останалото просто ще го игнорирам. Има си модератори.

открих още едно предимство на забраната - сядаш на масата в заведението, ядеш, пиеш, веселиш се, излизаш да пушиш и.....забравяш да се върнеш за да си платиш .... :whist:

открих още едно предимство на забраната - сядаш на масата в заведението, ядеш, пиеш, веселиш се, излизаш да пушиш и.....забравяш да се върнеш за да си платиш .... :whist:

хихи що го каза бре а, да ги подсетиш -

сега освен инспектори за цигарите ще назначат и инспектори да пазят от бомбаджии като тебе

:lol6:

хихи що го каза бре а, да ги подсетиш -

сега освен инспектори за цигарите ще назначат и инспектори да пазят от бомбаджии като тебе

:lol6:

между ушите ми - само идеи щукат една от друга по-...хммм....умни :ph34r::D

но така си е - представи си -дискотека през нощта, пълно с народ, всички излизат навън да пушат.Кой ще ти знае и кой ще ти гледа дали някой се е измъкнал без да си палти сметката вътре ? :whist:

Вътре сервитьорите знаят , ама навън ?

но така си е - представи си -дискотека през нощта, пълно с народ, всички излизат навън да пушат.

Ще забраним дискотеките. Подстрекават към пиянство и разврат.

но така си е - представи си -дискотека през нощта, пълно с народ, всички излизат навън да пушат.Кой ще ти знае и кой ще ти гледа дали някой се е измъкнал без да си палти сметката вътре ? :whist:

ми към всеки сервитьор назначаваме и по един инспектор и готово

излизаш навън и инспектора след тебе

:D

Публикувано изображение

Нагледна илюстрация от бившия салон за пушачи в любимото ми кафене Коста...

През стъклото оттатък е пълния салон за непушачите, ама да не пълня поста със снимки няма да го щракам.

Поствам това с идеята, че нищо не се е променило след забраната, противно на тезата, лансирана някъде по-горе, че щяло да има отлив от заведенията и да фалират.

Просто народа пуши навън, ама по инерция не влиза в бившите отделения за пушачите :-)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Затова само с куверт, ще се пуска :whist: Пък дали ще успееш да го консумираш, http://www.youtube.com/watch?v=n2vxQApPg40?!

и по един боб да вземете да ни хвърлите да ви се не знаеше и гадателите

:P

МЗ тълкува забраните за тютюнопушене

Министерство на здравеопазването (МЗ) излезе със специално тълкуване на Закона за здравето, за да уточни как трябва да се прилагат забраните и ограниченията за тютюнопушене.

Министерството дава дефиниция какви са "закритите обществени места", каквото понятие няма в текста на закона.

Според параграф 1а на допълнителните разпоредби на Закона за здравето е такива са "всички места, които са обществено достъпни и/или предназначени за обществено ползване, без оглед на собствеността или правото на достъп. Нож това изброяване е примерно, а не изчерпателно.

"В съответствие с целта на закона се приема, че закрито обществено място е закрито помещение или пространство, което е покрито с покрив/навес и има най-малко три плътни стени/страни, без оглед на материала, използван за покрива/навеса, стените/страните, и без оглед на това дали структурата е постоянна или временна", уточняват от МЗ.

"Открито обществено място е всяко обществено място, което не е закрито, проветриво е и има естествена въздушна циркулация.

Приемаме, че обществено място, което е покрито с покрив/навес и има най-много две плътни стени/страни е открито обществено място", обясняват малко смешно от МЗ, но за собствениците на заведения това уточнение е важно.

Съгласно Закона за здравето тютюнопушенето на площадки за игра е забранено. Откритата площадка за игра е обществено достъпна открита площ, предназначена за игри, с подходящо за целта устройство, настилка и съоръжения за игра. Обособеният на открито детски кът със съоръжения за игра отговаря на характеристиките на открита площадка за игра, поради което на неговата територия тютюнопушенето е забранено.

Границите на площадките за игра, на които тютюнопушенето не е разрешено, следва да са ясно обособени и разграничени от останалата част на съответния обект - заведение за хранене и развлечение, търговски обект, хотел, бензиностанция и др.

От министерството препоръчват, ръководителите на съответните обекти да обявят по подходящ начин информация на своите клиенти, че тютюнопушенето на детската площадка е забранено. Тютюнопушенето на открита площ към заведение за хранене и развлечение е разрешено при условие, че откритата площ не е част от прилежащия терен на площадката за игра.

Но се отбелязва, че "пасивното тютюнопушене от деца е отговорност на родителите, когато са на открито място".

Тютюнопушенето на тераси и балкони, като открити пространства, не е забранено, поясняват от министерството.

На откритите плувни басейни, като спортни обекти, тютюнопушенето е забранено единствено в случай, че там се организират спортни или културни прояви, по време на тяхното провеждане. Тютюнопушенето е забранено само на прилежащия терен на площадката за игра. Забраната за тютюнопушене не се отнася за прилежащите тротоари на площадките за игра.

Тютюнопушенето на прилежащите терени и тротоари на висшите училища не е забранено. Забраната за тютюнопушене се отнася за прилежащите терени и тротоари на следните обекти: детски ясли, детски градини, училища, ученически общежития и места, където се предоставят социални услуги за деца.

Тютюнопушенето в парковете не е забранено.

В случаите, когато в парковете са разположени площадки за игра, обществени места, където се организират мероприятия за деца и ученици, спортни обекти, летни кина и театри с организирани спортни и културни прояви, тютюнопушенето в парковете на всички тези изброени открити обществени места ще е забранено.

Работодателят не е задължен да издава изрична заповед, но пред вид санкциите, които могат да му се наложат при констатиране на нарушения, препоръчително е да информира по подходящ начин, включително чрез заповед, работещите в неговия обект за забраните за тютюнопушене.

Подаването на сигнали за нарушения на нормативно установените забрани и ограничения за тютюнопушене се осъществява на дежурния телефон на съответната регионална здравна инспекция, публикуван на нейната страница в интернет.

Дежурните телефони на регионалните здравни инспекции са публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването: mh.government.bg.

vesti.bg

Днес в парка си пушехме свободно, после на спирката, забраната ми харесва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.