Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Закони си приемат. Закони се и променят.

По е лесно и евтино да излезем от ЕС и тогава да премахнем забраната...
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

масите ще бъдат заградени от две страни със стени, а от другите две -с найлонови ( такива, като по плажните заведения) и ще се отопляват с градински газови печки като тази :

Публикувано изображение

Другите заведения ще си плащат на инспекторите под масата и ще се пуши в тях., като пепелта ще се тръска по пода, а вместо пепелници ще има чинийки с вода или чаши.

Мизерията ще е пълна ;)

Които от ресторантьорите имат възможност да направят "реконструкции" и "моделнизации", ще оцелеят.

Да, мизерията ни се увеличава.

По е лесно и евтино да излезем от ЕС и тогава да премахнем забраната...

Това шега ли е ? Или си направил равносметка на плюсовете и минусите от членството ни в ЕС?

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Това шега ли е ? Или си направил равносметка на плюсовете и минусите от членството ни в ЕС?

Единствения плюс на членството в ЕС е, че можем по-лесно да бягаме от България, за да работим в някоя от страните на ЕС. При това, за тези които могат за си позволят транспорта до съответната страна и издръжката докато си намерят работа и почнат да получават заплата за нея. Т.е. хората, които имат някакви заделени пари. Щото свободата на придвижване, е достъпна и за всички останали...,но само пеша.

Пушачите ходят в заведения с маси навън. Зимата как ще е? Не ми се мисли...

Еми няма да се ходи по заведения. Закриват се и хората ще си стоят вкъщи.

Сега остава някой да каже че швейцарците са тъпи и не си гледат здравето , изостанали ориенталци, простаци, некултурници, престъпници и така нататък

Toва са американците:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=LVz4VweMqFE

...Това не им пречи да взимат по 10+долара на час...

Мизерия, мизерия и пак мизерия. Като почна кризата, в самото й начало ние внясяхме стотици милиончета членски внос, а не получавахме нищичко. Доста по-късно започнахме да виждаме някаква полза, чак като го бяхме забатачили. Полза каква по-точно имаме, освен свободното пътуване? Нещо за благосъстоянието на народа..как седи положението? Промяна? Едва ли.

Пушачите ходят в заведения с маси навън. Зимата как ще е? Не ми се мисли...

Ако си пушач не ще ти се мисли, ако си непушач - няма да има какво да го мислиш

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Toва са американците:

...

Интересно! Аз работя с доста по-различни американци!

...Това не им пречи да взимат по 10+долара на час...

Точно на тези, хич не им и завиждай! $10 за час - това е мизерна заплата! Човек с такива доходи не може да си позволи много.

Интересно! Аз работя с доста по-различни американци!

...

Точно на тези, хич не им и завиждай! $10 за час - това е мизерна заплата! Човек с такива доходи не може да си позволи много.

Интересно. Това не значи, че онова по-горе е грешно. Изключенията не означават, че са "умна" нация.

Май не видя плюсчето след 10-те долара. Нито завиждам, а коментирам. Коментирах, че далеч не е задължително по-богатите или в по-добро положение да са в основната си част особено високо интелигентни и че массмнението понякога не е особено мерило за правда поради заблуда, профанство и т.н.

хаха айде под найлона или у частната стаичка

:lol6:

Измислиха как да се пуши в кръчмите

Публикувано изображение

Кръчмите измислиха как да заобиколят забраната за пушене и през зимата.

Схемата е “отоплена градина” и “частна стая”.

Градина според тълкуването на ХЕИ е всяко помещение, което е отворено от 3 страни. Популярна верига отваря три прозореца от трите страни или два прозореца и врата и така формално е изпълнено задължението в заведението да не се пуши. Пред въпросната кръчма в София има буквално опашка за маси.

Другият номер, който се практикува в хотели, но се предполага, че ще се приложи и в големи нощни заведения, е отделянето на “частни стаи”. Това са помещения, в които се влиза само с ключ или баркод и те се смятат не за “обществено пространство”, а за частно. Починът идва от Банско, където цяло лято обмислят как да преодолеят забраната.

Но повечето масови заведения се ориентират към изграждането на топли зони за пушене. Някои монтират газови печки, ограждат градините и терасите на заведенията с найлони, твърди д-р Софка Добрева, шеф на отдела за контрол на нехранителни обекти и стоки в столичната РЗИ. Ресторантьорите предпочитат да отопляват улицата, вместо да плащат глоби за нарушаване на забраната за пушене. Схемата три отворени прозореца е е на ръба на закона, поясни д-р Добрева. В него се споменават само понятията “открити” и “закрити” помещения. Специално за подобни казуси от здравното министерство направили тълкуване. Зимни градини може да се използват за пушалня, но само ако прозорците поне от две страни са демонтирани.

Засега срещаме разбиране, каза д-р Добрева. След като се обясни на собствениците, те обикновено изваждали стъклата и така си извоювали правото там да се пуши.

Почиващи край морето пък обясниха, че в Слънчев бряг в нощните заведения се пуши на закрито без особени притеснения. До всяка маса поставяли чашка с вода, където гостите да гасят дискретно фасовете.

В Бургас повечето собственици на пиано барове са се запасили с електронни цигари, които раздават на посетителите след 24 часа срещу 2 лв. Друг трик е да надуват докрай вентилацията, като разрешават на клиентите да пушат на своя отговорност. Така, ако дойде проверка, се оправдават, че са ги предупредили и не носят вина за тютюневия дим. Досега обаче инспекторите в Бургас са издали акт само на един човек.

В хотел в Банско пък проверяващи открили стая, в която се пуши, но собственикът обяснил, че тя е "частна", а не обществено или работно място.

Такъв трик ще се опитат да използват през зимата повечето семейни хотелчета и механи. В къщата има и жилищни стаи на собствениците, мазета, тавани, килери, които са за лично ползване. Всяко от тези помещения може да се пригоди за тютюнопушене и при проверка да се излезе с оправданието, че не е към заведението, а е "частно".

Не е ясно как ще се спазва забраната в апартхотелите, които се водят обикновени жилищни сгради и не са категоризирани.Собствениците на апартаменти, обикновено чужденци, ги отдават под наем за почивка, без обаче тези жилища да се водят обществени места.

В Банско поне засега не са кой знае колко притеснени от забраната. Казват, че през зимата клиентите им са основно чужденци, които по-скоро си пийват и по-малко пушат. Свикнали са със забраните в родните си страни. Повечето скиори и планинари пък по правило са врагове на тютюневия дим. "Нашите клиенти са по-особени, не са като по Черноморието. Хората идват в Банско заради чистия въздух, планината, природата, ските, не толкова да пият и пушат по цели нощи. Все пак ще изчакаме този сезон, за да видим как ще се отрази забраната", казват хотелиери.

В очакване на по-студеното време някои собственици на заведения в страната вече настояха за смекчаване на мерките.

Здравното министерство не предвижда промени в закона, които да смекчат изискванията или санкциите по забраната за тютюнопушенето на закрити обществени места, съобщиха от ведомството след питане на “24 часа”. Оттам припомнят, че основната цел на ограниченията е опазване здравето на хората, които са непушачи, тъй като те са изложени на вредното въздействие на тютюневия дим.

От регионалните здравни инспекции в цялата страна извършват непрекъснато проверки. От 1 юни, когато влязоха в сила новите текстове в Закона за здравето, свързани със забраната за тютюнопушене на обществени места, органите на държавния здравен контрол са направили 62 454 проверки в 59 704 обекта. Съставили са 101 акта за нарушения и над 1395 предписания.

24chasa.bg

Интересно. Това не значи, че онова по-горе е грешно. Изключенията не означават, че са "умна" нация.

Е па ти виж какво става с нашата умна нация...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=j3Bo_UqUwLA&feature=related

Май не видя плюсчето след 10-те долара. Нито завиждам, а коментирам. Коментирах, че далеч не е задължително по-богатите или в по-добро положение да са в основната си част особено високо интелигентни и че массмнението понякога не е особено мерило за правда поради заблуда, профанство и т.н.

Не, просто ти казвах, че ако искаш да покажеш, че някой взема прилични пари, трябва да започнеш с $50 на час...

Е па ти виж какво става с нашата умна нация...

...

Не, просто ти казвах, че ако искаш да покажеш, че някой взема прилични пари, трябва да започнеш с $50 на час...

Виждам. Моето е реализъм, твоето е нихилизъм. Разликата е, че колкото и глупаво дете да хвана от което и да е българско училище, никога няма да ми отговори, че триъгълника има 4 страни или че няма нито една страна.

Може много работи да си казал, но 50$ се включва в групата 10+. За това намекнах за плюсчето.А 10-те бяха за да покажа как най-глупавият човек там получава по-голямо заплащане от умен човек тук. И за това нито материалното благосъстояние, нито массмнението не са мерило за интелектуално развитие или интелигентност на нацията. 10+ обобщава и 50, така че във всеки случай "неточността" няма как да е грешка. Оставил съм място за "неопределеност".

Единствения плюс на членството в ЕС е, че можем по-лесно да бягаме от България, за да работим в някоя от страните на ЕС. При това, за тези които могат за си позволят транспорта до съответната страна и издръжката докато си намерят работа и почнат да получават заплата за нея. Т.е. хората, които имат някакви заделени пари. Щото свободата на придвижване, е достъпна и за всички останали...,но само пеша.

А, магистралите!? А, градинките и обновените центрове на големите градове (визирам Бургас, предполагам за другите)!?

А, магистралите!? А, градинките и обновените центрове на големите градове (визирам Бургас, предполагам за другите)!?

А имат ли пари хората да се движат по тези магистрали? А градинките и обновените центрове дали не са за сметка на нещо? А загубите от АЕЦ "Козлодуй"? 10-тина милиарда лева про все... Какво толкова, нали? Акцизите за горивата защото не ни ги "нареждат" отгоре... Не че правителството много се пъне, колкот повече мож да заграби - по-добре. Я ми кажи колко се е подобрило материалното благосъстояние на народа и защо 1/3 от хората живеят под прага на бедността. А дали някои от останалите 2/3 не са много близо до него? Благодарим ти ЕС, благодарим ти ГРОБ(ГЕРБ)! Видяхме и ЕС до колко може да се справи с кризичката, как държавите от ЕС взеха масово да фалират...

Тия с надписите "гЪрб го направи" ли? Ми то с моите и твоите пари от данъци, лесно се обновява и строи. Пък и овреме имаше някакви програми от типа "Красива България", пак с наше и май даже и частично европейско финансиране. Май не само за саниране и разхубавяване на фасадите на обществени сгради и паметници на културата, а и други дейности...Сега пред избори им е дошъл и техният ред.

П.П. Може община Бургас да е спечелила финансиране по някоя от програмите. Няма как да знам какво и защо се случва при теб, пък и някои от дейностите може да са изцяло на частни начала, на живущите в дадени кооперации и блокове. Бургас е туристически град и не е от бедните населени места в страната...Пък и Нефтохима..Може даже В. Златев, да е решил да върне под тази форма малка част от спечелените допълнителни милиони, като участник в спекулативното надуване на цените на горивата?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Мизерия, мизерия и пак мизерия. Като почна кризата, в самото й начало ние внясяхме стотици милиончета членски внос, а не получавахме нищичко. Доста по-късно започнахме да виждаме някаква полза, чак като го бяхме забатачили. Полза каква по-точно имаме, освен свободното пътуване? Нещо за благосъстоянието на народа..как седи положението? Промяна? Едва ли.

Ако си пушач не ще ти се мисли, ако си непушач - няма да има какво да го мислиш

Пушач съм и няма какво да го мисля. Ресторантьорите ща го измислят вместо мен, защото съм и клиент.

Затова че не сме получавали нищичко в даден период от врпеме сме си виновни ние, не ЕС или по-скоро - определени политици и партии.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Виждам. Моето е реализъм, твоето е нихилизъм...

Ходи си направи сверка какво означава едното и какво другото!

Разликата е, че колкото и глупаво дете да хвана от което и да е българско училище, никога няма да ми отговори, че триъгълника има 4 страни или че няма нито една страна.

Пожелавам ти успех. Аз лично съм виждал и по-фрапиращи случаи! Не може да си правиш изводи за триста милионна нация по отговорите на четири морона...

Може много работи да си казал, но 50$ се включва в групата 10+. За това намекнах за плюсчето.А 10-те бяха за да покажа как най-глупавият човек там получава по-голямо заплащане от умен човек тук. И за това нито материалното благосъстояние, нито массмнението не са мерило за интелектуално развитие или интелигентност на нацията. 10+ обобщава и 50, така че във всеки случай "неточността" няма как да е грешка. Оставил съм място за "неопределеност".

Младо си още и рогато. Аз само правя по-прецизно изказването ти, без да правя опити да променям посланието му. С други думи, не те оборвам, макар че има за какво ;)

Виждам. Моето е реализъм, твоето е нихилизъм. Разликата е, че колкото и глупаво дете да хвана от което и да е българско училище, никога няма да ми отговори, че триъгълника има 4 страни или че няма нито една страна.

Пущач съм и няма какво да го мисля. Ресторантьорите ща го измислят вместо мен, защото съм и клиент.

Затова че не сме получавали нищичко в даден период от врпеме сме си виновни ние, не ЕС или по-скоро - определени политици и партии.

Ти си пушач, аз не съм. И аз съм клиент. Какво правим?

Около 2008 практически нищо не получихме. Така или иначе материалното благосъстояние на хората се влошава все повече, а повишаването на средната работна заплата е за сметка на увеличаваща се безработица. ЕС направо си се разпада. Ако ти подкрепяш управляващите, аз хич не съм на това мнение. От ЕС много хубаво не съм видял до сега. От друга страна, една европейска заплата дори и да не съм в ЕС ще ме накара да се почувствам доста по...европейски?

Ходи си направи сверка какво означава едното и какво другото!

...

Пожелавам ти успех. Аз лично съм виждал и по-фрапиращи случаи! Не може да си правиш изводи за триста милионна нация по отговорите на четири морона...

Знаеш ли, наясно съм с изначалните и придадените значения на думите. Нека не се налага да развивам нататък тезата си за нихилизма и реализма. Изглежда, че в България дори най-глупавите знаят, че триъгълникът има 3 страни. И мога да правя изводи за консуматорска нация, която дори не е нация, а маджа с грозде, за която имам особено лошо мнение, па камо ли външната им политика да не говоря на какво представлява, да не говорим за други аспекти на нещата...

А изказването ми не цели да бъде по-прецизно от необходимото. Защото просто не е необходимо - показа се каквото имаше да се показва...

Знаеш ли, наясно съм с изначалните и придадените значения на думите. Нека не се налага да развивам нататък тезата си за нихилизма и реализма.

Изглежда не си наясно. Няма значение на думата нихилизъм, което да съответства по какъвто и да е начин на някое от моите горни мнения :)

Изглежда, че в България дори най-глупавите знаят, че триъгълникът има 3 страни.

Кога проведе такова изследване, проучване, интервю?

И мога да правя изводи за консуматорска нация, която дори не е нация, а маджа с грозде, за която имам особено лошо мнение, па камо ли външната им политика да не говоря на какво представлява, да не говорим за други аспекти на нещата...

Това ти е проблема. Правиш си немеродавни изводи по съмнителни критерии. И не заради друго, а защото си предубеден.

А изказването ми не цели да бъде по-прецизно от необходимото. Защото просто не е необходимо.

Акуратността е украшение за всяко мнение ;)

Изглежда не си наясно. Няма значение на думата нихилизъм, което да съответства по какъвто и да е начин на някое от моите горни мнения...

Напротив. И ако се не задълбаваше, нямаше да се наложи да описвам логиката си. Човек живеещ в САЩ ни обяснява как хората далеч не са глупави, въпреки мнения за противното, а също така ни обяснява колко по-богати са там и колко по-глупави сме ние, давайки "примери". От тук започвам да се питам нещо свързано с думите "О неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин" и прехласването по чуждото, като българското винаги е по-лошо... Именно за това казах и че изказването бие на нихилизъм, докато моето си е реализъм, който съм извел по непреки способи. Някакви отклонения може да има, но не и отклонение колкото от една реалност в друга.

Кога съм провел изследване ли? Имам наблюдения. Едно циганче да хванеш ще ти каже за една вафла, че триъгълникът има три страни. Какво значи това? Етническа прослойка, която в нередки случаи не е заинтересована от образованието знае повече от "образованите" америкаци?

Акуратността е украшение за всяко мнение, но толерансът на обобщаването позволява понякога леко фриволничене. Обаче няма как да не остана с неприятното впечатление, че едва ли не същността на мнението в коментарите е заменена от просто търсене на неточности, с което настъпва едно леко отклоняване от началното мнение в безкраен цикъл на изясняване и обсъждане на маловажни и не особено важни подробности, които не променят фона, следователно няма и особен смисъл, освен от чиста педантичност, която в момента не целя.

А имат ли пари хората да се движат по тези магистрали? А градинките и обновените центрове дали не са за сметка на нещо? А загубите от АЕЦ "Козлодуй"? 10-тина милиарда лева про все... Какво толкова, нали? Акцизите за горивата защото не ни ги "нареждат" отгоре... Не че правителството много се пъне, колкот повече мож да заграби - по-добре. Я ми кажи колко се е подобрило материалното благосъстояние на народа и защо 1/3 от хората живеят под прага на бедността. А дали някои от останалите 2/3 не са много близо до него? Благодарим ти ЕС, благодарим ти ГРОБ(ГЕРБ)! Видяхме и ЕС до колко може да се справи с кризичката, как държавите от ЕС взеха масово да фалират...

То и в Щатите има бедни, тези с по 10-те долъра на час и малко над тях. Да не мислиш, че щъкат нагоре надолу по магистралите.

Затова че, ЕС е на ръба на разпада, си прав. Но, аз мисля, че Германия няма да го позволи. Много е силна тази нация, а и "мъкне" на гърба си источните, бивши соцобласти. Тя дава милиони, ама и взима милиони за развитието им.

За мен ЕС е нещо, като взаимоспомагателна каса (едно време, искам да кажа през соца, имаше такива във почти всякао по-голяма предприятие) Всеки служител (работник) включително и пенсиониран там, член на касата (става, като внесе фиксирана начална вноска) можеше да вземе пари от нея до определен таван, с нищожна лихва, дори доколкото си спомням някъде или въобще нямаше лихва. За какво ще използва взетите пари и те дали ще му донесат придобивки, или ще му донесат още пари, или ще ги профука за глупости зависеше от всеки един, теглил пари.

Бедни сме, защото много се краде и мами в България от 1990 -1991 г. насам. Кражбите намаляха откато ГЕРБ е на власт.

Тия с надписите "гЪрб го направи" ли? Ми то с моите и твоите пари от данъци, лесно се обновява и строи. Пък и овреме имаше някакви програми от типа "Красива България", пак с наше и май даже и частично европейско финансиране. Май не само за саниране и разхубавяване на фасадите на обществени сгради и паметници на културата, а и други дейности...Сега пред избори им е дошъл и техният ред.

П.П. Може община Бургас да е спечелила финансиране по някоя от програмите. Няма как да знам какво и защо се случва при теб, пък и някои от дейностите може да са изцяло на частни начала, на живущите в дадени кооперации и блокове. Бургас е туристически град и не е от бедните населени места в страната...Пък и Нефтохима..Може даже В. Златев, да е решил да върне под тази форма малка част от спечелените допълнителни милиони, като участник в спекулативното надуване на цените на горивата?!

Прав са за всичко. Градежът става от данъци и колкото по-големи фирми има в общината, толкова повече пари в хазната й. Но само с пари от данъци, явно, не става. Не само правителството на ГЕРБ, но и това на БайТошо е искало да гради и за целта е печелело проекти, сиреч финансиране отвън.

Бездомниците в САЩ(на руски, има и английска версия, която е по-пълна). Отделно от тези 3.5 милиона, които дори квартира не могат да си платят и да си закупят храна, са въпросните бедни описани от "Тъмна спирка", с доходи около $10 на час, които все пак успяват да са на границата между нормалният живот и фалита, (за някакво време, докато не им се случи нещо да се разболеят...или да ги ограбят, набият, изхвърлят от работа и прочие). Тези бедняци, все пак докато имат работа и са активни, могат да си плащат квартира, храна и някои евтини лекарства(всъщност съвсем ограничен набор от най-евтините), някои от тях имат и наследствена трошка, с която пърпорят, благодарение на това ,че бензина в САЩ е прилично по-евтин, от този в България...и дотук. Не могат и да мечтаят за собствено жилище и сигурност...Е, да мечтаят може и да могат?! Те са доста повече на брой от бездомниците и едва ли са по-малко от американците, които са с нормални за американският стандарт доходи. Всъщност най-вероятно на брой са повече от всички други американци взети накуп. Тези които са с нормални, или с високи и свръх-високи доходи, не са чак толкова много, едва ли са повече от 30% от населението, като последните две категории(от милионер и нагоре) взети заедно, са около 1.5% от цялото население.

То и в Щатите има бедни, тези с по 10-те долъра на час и малко над тях. Да не мислиш, че щъкат нагоре надолу по магистралите.

Затова че, ЕС е на ръба на разпада, си прав. Но, аз мисля, че Германия няма да го позволи. Много е силна тази нация, а и "мъкне" на гърба си источните, бивши соцобласти. Тя дава милиони, ама и взима милиони за развитието им.

...

Бедни сме, защото много се краде и мами в България от 1990 -1991 г. насам. Кражбите намаляха откато ГЕРБ е на власт.

В САЩ има бедни, но все оставам с впечатлението, че тук сме повече и много по-бедни. Може би защото е така?

ЕС е на ръба на разпада и именно за това не виждам членството ни особено изгодно, особено когато беше се заговорило, че "стабилните" членки щяха да плащат дълговее на затъналите членки. Достатъчно е лошо положението в собствената ни държава, за да храним и чужди държави. Нямам точна думичка да опиша ЕС, но някак от една страна затъва, от друга страна се налагат високи акцизи и безумия като с крушките, от трета страна се прахосват пари за нелепици като любимата ми е да се установи дали пиенето на вода предпазва от дехидратация, като отговорът е бил "не" след 4години и похарчени значителни средства, които и ние сме ги давали. Ами нека а спрат да пият вода, като не предпазвала от дехидратация и да видим. Въобще, взех да бъда все по-потресен на ЕС и честно казано мнението ми все повече е против него. Между другото, не се опитвай да твърдиш, че в най-лошо положение в момента са източните соц.области. В момента Испания, Италия, Гърция...са най-затъналите. Това твоето е спекулация, но не е така, както се опитваш да го представиш. Именно "старите" членки взеха да затъват.

Ние сме бедни заради кражбите, съучастници в които са и ГЕРБ. Залъгвай се, че кражбите са спрели, но го запази за себе си, защото е нелепа заблуда. Кражбите не са намалели, трябва да си много заблуден човек за да си помислиш, че ГЕРБ прави нещо, освен да бие мирни протестиращи и да краде милиони. Също като някакъв октопод е пуснал и впил пипала до където може да се докопа, за да заграби власт и да облажва "партийните лидери". Да, аз съм антиправителствено настроен и нямам намерение да го крия, за мен всички които подкрепят правителството просто са или слепи или заблудени. А ние президент нямаме - ние имаме свито послушно паленце на Бойко.

А за хазната, проектите и реализациите - то преди да влезем в ЕС пътищата ни пак бяха зле, като сме в ЕС пътищата по-които минавам всеки ден с автомобила ми пак не са по-добре. Приблизително еднакви дейности се извършват, все същите лоши кърпежи и некачествена изработка на пътищата, магистралите се диплят в началото си преди да се стигне до средата на дистанцията, която се изгражда... Смешка пълна. Краде се отново, отново сме го забатачили, имаме и непреки загуби от това, че сме в ЕС. Ползата е доста съмнителна.

Отменят забраната за пушене на закрито?

Отново да бъде позволено пушенето на закрити обществени места и това да става в обособени зони, обмислят да предложат депутати от мнозинството.

Според тях трябва да се отмени тоталната забрана за цигарен дим на закрито, въведена от 1-ви юни тази година и в ресторантите отново да има места за пушачи и непушачи, снабдени с нужните климатични инсталации.

Като причини от ГЕРБ сочат не само загубите на бранша, но и идващата зима. Тогава недоволството на пушачите ще нарасне, защото, за да запалят цигара, ще трябва да излизат навън при минусови температури.

За сега не се знае кога точно ще се внесат измененията в закона за здравето, вероятно това ще стане през ноември. Това означава, че до края на годината могат да бъдат факт. Така на практика само шест месеца след влизането в сила на тоталната забрана на цигарения дим, тя ще бъде отменена.

Министър-председателят Бойко Борисов даде идеята тя да бъде въведена от 1-ви юни, негова е и последната дума дали режимът да бъде облекчен.

meganews.bg

Нямам търпрение просто, да влезна някъде и да запаля, аз и сега обикалям по спирките и запалвам точно до някой непушач.

...обикалям по спирките и запалвам точно до някой непушач.

Защо? :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.