Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Пояснявам! Защото естественото състояние на човек е да не пуши!

Докажи го! То и да пие алкохол не е естествено, и да кара кола не е естествено. Всичко, което е произлязло от разума на човека е изкуствено. Затова, да ставаме отново диваци и да идем да живеем в пещерите...а-а-а-ама то и неандерталците са имали разум...Ами тогава, да се върнем още мнооого по-назад... към маймунското.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

искам следващата забрана да е за секс на закрито. Да ви видя тогава...хаха....

ти на поляната ли го правиш а

:lol6:

Много е полезна.

Ето няколко ползи :

1.)Външнополитически :

1.1.)Представяне преди Европейската комисия с ударно приемане на закони.

1.2.)Изпълнение на програмата за ограничаване на тютюнопушенето в ЕС на СЗО "Здраве за всички до 2020" година

2.)Вътрешнополитически

1.1) Изпускане на калпана на напрежението на населението чрез раделянето му на две групи, и естественото им брожение едни срещу други

1.2.даване на тема на медиите, които буксуваха на пазен ход - сега от една седмица насам само за това се говори

1.3.отклоняване на вниманието от други неща

1.3.1.бягството на Галеви

1.3.2.провалът с делата срещу Николай Цонев, Красьо "черния", и арестуваните в още две-три акции с интересни имена

1.3.3.спрените реформи в здравеопазването и свинщините там

1.3.4.туширане на ефекта от отрицателния доклад на ЕС който предстои, тъй акто ще имаме поне с едно, с което да се похвалим

има и още, но ме мързи да пиша.Всеки сам ще се сети с какво да допълни списъка от ползи за обществото.

Споко, догодина ще изберем Мегленката. Тогава няма да има такива "тъпи" забрани, но ще ми е интересно да ви чета мненията на всички... ;)

Иначе по темата: сега се прибирам от работа и в подлеза на НДК дискотечнките са изкарали масите от вън и яко младежта е излязла да смуче цигарки... :)

Споко, догодина ще изберем Мегленката. Тогава няма да има такива "тъпи" забрани, но ще ми е интересно да ви чета мненията на всички... ;)

Иначе по темата: сега се прибирам от работа и в подлеза на НДК дискотечнките са изкарали масите от вън и яко младежта е излязла да смуче цигарки... :)

пък дискотека без цигарка си е жив мазохизъм бре

:D

Докажи го!

И на този урок ли не си присъствал? Децата се раждат без никотинова зависимост (освен ако не им е създадена in utero).

То и да пие алкохол не е естествено, и да кара кола не е естествено.

Специално за теб пояснявам! Пиенето на алкохол не е естествено, но самия акт на потреблението му не предполага нарушаване на личното пространство на хората. В смисъл, че водката си се излива право в устата на потребяващият я и той си е единственият и консуматор. При пушенето, това съвсем не е така! Още докато си пали цигара пушачът, около него се разнася смрадлив дим, който никой не е длъжен да търпи, нито да се мести заради чужди прищявки.

Всичко, което е произлязло от разума на човека е изкуствено. Затова, да ставаме отново диваци и да идем да живеем в пещерите...а-а-а-ама то и неандерталците са имали разум...Ами тогава, да се върнем още мнооого по-назад... към маймунското.

Ходи и живей където искаш. Връщай се до където намериш за добре. На мен лично не ми пречиш. Пушещ или непушещ. За мен тази рестрикция е доста пресилена и неадекватна. Но! Претенциите на непушачите не са лишени от етични, морални и правни основания, докато пушаческите такива не могат да се похвалят с нито едно от трите...

Не, не става въпрос за харесване - аз се изприщвам от звуците на чалга....

Точно както забраниха цигарите защо да не забранят чалгата ?

Нищо против нямам да забранят чалгата. Но докато някои се изприщват от нея, на други им харесва. Тоест тя не е нещо, което е вредно за човешкия организъм от биологична гледна точка. За сметка на това цигареният дим си е вреден за цялото население на Земята. Двете неща са несъпоставими.

...Не ми е комфортно в твоята компания защото не пушиш с мен...

:lol6: леле

п.п. в анкетата на БТВ "Ще спазвате ли забраната за пушене на обществени места?", 58,77% са отговорили "Да, защото така е в цяла Европа".

Впрочем на места има и забрана за пушене в автомобилите. А турците, като една от най-пушещите нации, не се оплакват от забраната, ами се радват, че са се приближили до цивилизацията. Ще ги чакаме скоро в ЕС. Всичките ни съседи дърпат, само ние ще си останем циганите на Европа, защото ние не се задоволяваме, ако никой не ни пречи, ами искаме да пречим и на другите.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

пък дискотека без цигарка си е жив мазохизъм бре

:D

Ами никога не съм пушил, а на дискотечки доста съм ходил и винаги съм мразил някой като ми набута цигара под носа. :D И винаги най-много ме е дразнило, че после не мога да спя щото тоя дим ми е набит чак в съзнанието... :mad:

Аз явно съм един от малкото, което са твърдо ЗА ЗАБРАНАТА..... Ама ще свикнете де ;)

Пушачите и управителите на заведения започнаха игра на криеница със здравните власти.Броени минути след полунощ на 1 юни,когато влезе в сила пълното вето за дим в обществените сгради,столичните инспектори тръгнаха на изненадваща проверка по баровете в София.Резултатът от нея беше само един акт,а клиентите и въпросните клубове се гавреха със здравните експерти.В един от тях студентите демонстративно запалиха чай,увит в хартия за тютюн.

Източник-днешния бр. на в-к Телеграф стр.1

И на този урок ли не си присъствал? Децата се раждат без никотинова зависимост (освен ако не им е създадена in utero).

Специално за теб пояснявам! Пиенето на алкохол не е естествено, но самия акт на потреблението му не предполага нарушаване на личното пространство на хората. В смисъл, че водката си се излива право в устата на потребяващият я и той си е единственият и консуматор. При пушенето, това съвсем не е така! Още докато си пали цигара пушачът, около него се разнася смрадлив дим, който никой не е длъжен да търпи, нито да се мести заради чужди прищявки.

Ходи и живей където искаш. Връщай се до където намериш за добре. На мен лично не ми пречиш. Пушещ или непушещ. За мен тази рестрикция е доста пресилена и неадекватна. Но! Претенциите на непушачите не са лишени от етични, морални и правни основания, докато пушаческите такива не могат да се похвалят с нито едно от трите...

1. Съгласен...Май само с това!

2. Максим Стависки...2 жертви. Да пояснявам ли колко от жертвите на пътя са заради пияни водачи, било защото са возени от тях, било защото са имали нещастието да карат или въобще да се намират на същият участък от път или улица(при това не за всички убийци с коли, е установен правилно процента алкохол, защото са бягали от местопроизшествието, губели са време, бавейки нарочно процедурата по установяване на съдържанието на алкохол в кръвта...поради което са успели да доведат до "установяването" на невярна причина за ПТП-то, примерно някакъв внезапно проявен дефект...спукана гума, незадействала спирачка или каквото и да се сетят, което след катастрофата вече е потрошено ). Ами колко убийства и сбивания са тръгнали от пиянки. Така че да, "наистина" пиенето на алкохола не нарушава личното пространство, още повече че чалгите и другите мизерии се поръчват най-често за слушане, именно от пияндурите и не само че поръчват - ами и пригласят, докато не ти повърнат на масата, или се не насер@т от пийение.

Добре де! Там дето е забранено да не се пуши, ние пушачите няма да пушим. Какъв ви е проблема?Тези ли закони ще спасят държавата ни или само ще си подаваме тлъстите министерски гъзове на Европейският съюз? По хубаво е да наблегнат много за самото зравеопазване, просвета и други приоритети, а не да си измислят разни глупости, от които май пак няма да има реален смисъл. Нали знаете, че българинът прави всичко наопаки, когато нещо му се забранява?

...Така че да, "наистина" пиенето на алкохола не нарушава личното пространство...

Айде пак. Употребата на този наркотик НЕ нарушава личното пространство. Ако човек удари 2-3 бири някъде и се прибере да спи, как точно нарушава лично пространство на някой? Колкото и да се опитвате да извъртате фактите, истината е тази, че самият акт на пушене на цигари пряко вреди на околните. Докато самият акт на пиене не го прави.

...По хубаво е да наблегнат много за самото зравеопазване, просвета и други приоритети...

Абе по-хубаво е намерим друг начин на управление, защото е ясно, че от сегашния не можем да очакваме кой знае какъв положителен напредък. Като се замисля, единствената червена точка на сегашното правителство е точно този закон за забрана на тютюнопушенето на обществени места и те го приеха под натиска на ЕС, защото ни очакваха глоби. Отделно самата реализация е недоклатена, но пак е по-добре от нищо. Важното е, че се заговори за този проблем и лека полека ще се заформи някакво гражданско самосъзнание в нацията. Но по другите точки са гола вода. Доскоро ми бяха смешни опитите им да оправдаят продължаващата разруха пред ЕС, но вече съвсем изтъпяха с глупостите си и се чудя какъв е този народ, който не вижда и не осмисля представените факти, ами приема тълкование от медиите.

самият акт на пушене на цигари пряко вреди на околните. Докато самият акт на пиене не го прави.

Това дали нарушаването е пряко или не от самото действие на изпиването на алкохола, не е нищо повече от лексикално извъртане, иди го кажи на жертвите!

По хубаво е да наблегнат много за самото зравеопазване...

Този закон и влизането му в сила е точно част от мерките за наблягане на здравеопазването...

Нима нито един пушач не осъзнава това?!?!

Този закон и влизането му в сила е точно част от мерките за наблягане на здравеопазването...

Хм, Сашо...може и да си прав, ама защо толкова наблягат да ни тормозят нас пушачите, докато много други вредни пороци ги оставят...То е ясно "меката топлина", колко сериозни пари носи на собственика си и колко киха в полититата, е, ясно е, май само не и на мен...Но пък наистина маса хора пушат от нерви, в резултат на неблагополучията, които вредната политика на БГ правителствата, е причинила през последните 23 години. Ако оправят дереджето в държавата, съм напълно сигурен, че пушачите ще намалеят наполовина, а останалите ще намалят консумацията си на цигари и по своя собствена инициатива ще пушат така, че да не вредят на останалите, а не да ги репресират с хартиени закони.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ахаа, занчи той ще направи Бърза помощ наистина бърза, ще намали смъртността поради лекарска небрежност и ще накара кадърните доктори да останат на работа в България. Интересно...

Изобщо не е така.На никой от управниците не му пука дали Иван,Драган и т.н. пуши,та здравето му щяло да се влоши.Трябва да се налагат глоби за да се пълни хазната,та да имат повече парички да си разпределят по дружествата и клубовете(управниците).Абсурдни закони се приемат в Бг.Примери--- много.Този е един от тях.Едни се радват,други реват.Нека захладнее времето(късна есен) и ще си проличи дали е имало ефект от забраната.Сега ще има и по-малко туристи в Бг.И оттам ще почнат оплаквания и сватби ще се отменят и други церемонии и т.н.

когато бате ти барабойко ми оправи заплатите,аз тогава ще започна да му спазвам глупавия закон :D

тази мярка е ден до пладне, предприета е за да се отклони вниманието от изтинските проблеми предизвикани от некачественото и зловредно управление на държавата ни, като минат изборите догодина тихомълком ще отпадне забраната. имам само един въпрос - ако се пуши в една кръчма как ще ме накарат да я посетя след като съм непушач,

най накрая да се вземат някакви мерки срещу легалната наркомания... :)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

когато бате ти барабойко ми оправи заплатите,аз тогава ще започна да му спазвам глупавия закон :D

Бат' ти Бойко ще ти оправи заплатата ако си държавен служител... Ако си в частна фирма, единствено могат да ти помогнат синдикатите, които обаче липсват ?!?!?! А там къде ги има шефовите им са толкова дебели и оядени, че ги боли "фара" за теб или мен...

Точно - превенцията на нещо е в пъти по-евтина от последвалото лечение...

И един въпрос за пушачите - ако са толкова безвредни и не-опасни за околните, предлагам като си запалите цигара да я вдишате с удоволствие в лицето на малкото ви дете или внуче... Нека и то вдиша с пълни дробове това готино нещо на цивилизацията!!!

Бат' ти Бойко ще ти оправи заплатата ако си държавен служител... Ако си в частна фирма, единствено могат да ти помогнат синдикатите, които обаче липсват ?!?!?! А там къде ги има шефовите им са толкова дебели и оядени, че ги боли "фара" за теб или мен...

Точно - превенцията на нещо е в пъти по-евтина от последвалото лечение...

И един въпрос за пушачите - ако са толкова безвредни и не-опасни за околните, предлагам като си запалите цигара да я вдишате с удоволствие в лицето на малкото ви дете или внуче... Нека и то вдиша с пълни дробове това готино нещо на цивилизацията!!!

е точно във държавно съм,или поне все още държавно с име вазовски машиностроителни заводи (вмз сопот)

Сори за офф-топика, ама като са ви некъдърни шефовете и като се съсипваше ВМЗ преди 15-20 години се чудя, къде бяха синдикатите тогава?? А веднъж загубени пазарите във вашата сфера трудно се възвръщат.... :(

Сори за офф-топика, но проблемът във ВМЗ е от 91-92, доколкото си спомням.. И всички тогава си затваряха очите... Изгубихме си пазарите и сега не знам как ще ви вдигнат заплатите, като не продавате много.... :( Ама това да тежи на съвестта на ония оядените от КНСБ (Бог да го прости!) и Подкрепа!!

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Това дали нарушаването е пряко или не от самото действие на изпиването на алкохола, не е нищо повече от лексикално извъртане...

Виж сега, докато пушиш вредиш на околните. Докато пиеш, не вредиш. Вредиш, след като си се напил и то при конкретно стечение на обстоятелствата. И дума не може да става да се сравняват двете.

...защо толкова наблягат да ни тормозят нас пушачите, докато много други вредни пороци ги оставят...

Точно защото вие носите пряка вреда на хората около вас.

...Но пък наистина маса хора пушат от нерви...

Намирате си оправдания, за да тровите другите. Цигарите няма да ви оправят проблемите с нервите, а напротив, ще задълбочат проблемите с цялостното ви здравословно състояние. Ако толкова си мислите, че ви дават някакво успокоение, си вземете електронни цигари.

ахаа, занчи той ще направи Бърза помощ наистина бърза, ще намали смъртността поради лекарска небрежност и ще накара кадърните доктори да останат на работа в България. Интересно...

"Изследвания показват, че след влизането в сила на ограниченията служителите в ресторантьорския и хотелиерски бизнес се оплакват значително по-малко от неща като затруднено дишане, кашлица и насълзяване на очите. Броят на спешните случаи заради кардиологични и дихателни проблеми намалява с около два процента при мъжете."

Това за Турция, където също е забранено пушенето на обществени места, включително и леки автомобили, въпреки, че страната е един от най-големите консуматори на тютюн.

...Абсурдни закони се приемат в Бг.Примери--- много.Този е един от тях...

Значи закон, който съществува във всички развити страни, за теб е абсурден? Да не говорим, че и нас ни натиснаха от ЕС, за да го приемем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.