Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Цигарите също се включват в този смог.

хахаха глупости плямпаш -

не димя колкото колата ти

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

хахаха глупости плямпаш -

не димя колкото колата ти

По-голямата част от глупостите в темата са твои.

Злоба и яд са замъглили съзнанието ти и пречат на това дори да прочетеш и осмислиш написаното от хората - просто се втурваш да нападаш ей така за спорта.

Нито те интересува написаното, нито смисъла му.

Човека ти пише:

Когато си купя кола ,ще помисля върху предложението ти .

Просто погледни на решението ,че може да се приложи и в обратният вариант ;)

Пуша от 25 години ,че и повече и ще продължавам да пуша ,доставя ми удоволствие ,но просто съм за, забраната на закрити места ,мислейки за деца ,бременни жени и хора с здравословни проблеми .

Ето и сега ,пия си кафето с цигарка,пиша във форума и си казвам , е няма как да се лиша от това удоволствие.

А ти отговаряш:

деца, бременни и болни ходят ли по кръчмите а

:ohmy:

К`ви кръчми, кви пет лева, къв жълт трамвай те гони, като никой не споменава думата "кръчма"...

Второ, да ти кажа под секрет и децата и бременните, че и болните ходят в кръчми.

Не е необходимо посещаването на заведение да е непременно след 22-23.00 часа.

Нашето семейство с многото деца по твоята логика не трябва да стъпваме в заведение, тъй ли?

Или като ме оперират и изляза от болницата нямам право да хапна в ресторант ли?

Успокой се малко и не нападай така яростно хората тук.

Те просто изказват мнението си и често то е различно от твоето.

Щем - не щем след 10 дни всички сме на пангара и ще се съобразяваме.

Тук никой на никого не е враг - който иска да си го изкарва яда качествено, нека излезе на улицата да го направи.

Ама повече ви уйдисва да се правите на великани по форумите в интернет, а като стане време за някой протест или митинг, тогава всички сте заети и нямате време...

пп. Опитай някой път да напишеш смислен пост, който да съдържа повече от 14 думи и да бъде смислово навързан от първата до последната сричка.

Опитай поне, а ако имаш нужда, знаеш къде е раздела за образователна помощ...

Злоба и яд са замъглили съзнанието ти и пречат на това дори да прочетеш и осмислиш написаното от хората - просто се втурваш да нападаш ей така за спорта.

Публикувано изображение

Аз си казвам мнението, а твоята злоба е ВСЕИЗВЕСТНА на всички тук

...обаче тва за откритите стадиони, летни кина и т.н. е сори, ама не го разбирам....

Мини през някоя автобусна спирка, или най-добре през някой сектор на автогарата, където има повечко хора да чакат автобус. Не се диша. Не ги мисля астматиците :(

...Интересно ми е как ще ги глобяват инспекторите ония ми ти хуни-агитки...

Елементарно. Както в момента ги глобяват за хулигански прояви по стадионите - гледат записите от камерите.

...не димя колкото колата ти

Със сигурност. Димиш безкрайно пъти повече, защото нямам кола ;)

Аз си казвам мнението...

Ако за теб писането на няколко произволни, несвързани логически думи е мнение, не виждам особен смисъл да продължа да ти отговарям. Ти нямаш аргументи по темата. Пишеш просто за да пишеш.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

о компанията се събрахте а, и като нямаш кола не тровиш с нищо нали да бе да

:lol6:

о компанията се събрахте а...

Оооо милата тя. Събрахме се все лоши хора, да й натякваме, че не може да структурира едно граматически и логическо правилно изречение, а тя просто иска да си упражнява вредните навици без да обръща внимание, че се намира в някакво общество и е редно да се съобразява с другите членове в него :(

Оооо милата тя. Събрахме се все лоши хора, да й натякваме, че не може да структурира едно граматически и логическо правилно изречение, а тя просто иска да си упражнява вредните навици без да обръща внимание, че се намира в някакво общество и е редно да се съобразява с другите членове в него :(

хахаха какво прочете какво разбра а

едно нищо

айде почнете отначало и внимателно прочетете и тогава говорете

P.S.

На милата си майка пиши.

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Публикувано изображение

Всъщност пушенето ли е вредно или правителствените опити да ни убедят в тва ?!?!?

Най-пушещата нация са японците....същевременно и най-дълголетни и с най-малка смъртност от рак....

Днес ще продължим с разговора за витамините от група В. Наш гост ще бъде витамин В3. Той носи още названието РР- никотинова киселина, никотинамид. Академик Островски смятал, че витамин всъщност е никотинамидът, а никотиновата киселина е преди всичко транспортна форма. "В" - защото влиза в компанията на водоразтворимите витамини, които са тясно свързани помежду си, а РР, защото просто - "предпазва от пелагра". За първи път никотиновата киселина е получена през 1867 г. като производна на никотина.

През 1904 г. открили, че за намаляване на глюкозата са важни не само дрождите, но и техния "сок", нещо повече - молекулите преминаващи през най-малките филтри. Водещият химик Функ през 1914 г. отделил тези молекули, една от които се оказала тиамин (В1), а втората била идентифицирана като никотинова киселина. Оказало се, че Фортуна два пъти му се усмихнала. Той държал в ръцете си два витамина, но... минал мимоходом. Какво да направиш - ирония на съдбата! Само след четвърт век през 1937 г. било установено биологичното значение на никотиновата киселина като превозвач на водорода. След това се появили множество работи за възможностите за лечение на доста грозната и днес позабравена болест - пелагра. В Южна Америка през 1912-1916 г. от тази болест са страдали повече от 100 000 човека. При това умирал всеки десети! Болестта била широко разпространена и в страните, където населението се хранело основно с царевица - Испания, Италия, САЩ, Румъния и др. Смятало се, че тя е свързана с някакво отравяне. Сега ние вече знаем, че в царевицата няма аминокиселината триптофан, от която човешките клетки могат да синтезират витамин РР.

Мъглата на забравените болести

От студентската скамейка помня трите "Д" на проявление на пелаграта - дерматит (възпаление на кожата), диария (разстройство на червата), деменция (психични нарушения). Слава Богу, че това вече е в миналото. Още повече, че днес вече е установено широкото разпространение на В3 в природата и възможността за неговия синтез в организма. Освен това, на нас в някаква степен ни го доставят нашите чревни "квартиранти" - бифидобактериите. Ако добавим към това, че той е устойчив към нагряване, светлина и кислородно окисление - то струва ни се, няма за какво да се безпокоим. Точно така мисли и нашият организъм, затова и не прави запаси, а излишъкът на витамина просто го изхвърля. Неговото лекомислие мен често ме поразява!!!

Опасните слабости

Витаминът РР е изключително важен за синтеза на болшинство хормони, в това число и полови. Получени са доказателства за неговите удивителни регулиращи функции на мозъчните процеси, например за механизма на паметта и емоционалността. Появиха се съобщения за връзката му с процесите на възникване и проявление на психичните заболявания. Колко само струват резултатите от успешното приложение на никотинамида в лечението на шизофренията?! Разбира се, до пелагрични дефицити на витамини сме много далече. Но умерената хиповитаминоза е напълно обичайно наше състояние. Съдете сами. Колко е адекватно храненето? Ето данните за съдържанието на В3 (мг./100 г.) в хранителните продукти, като в скоби е указано колко от този продукт трябва да се консумира, за да получите дневната норма на витамина: суха бирена мая - 50 мг.(30 г.); свински черен дроб 8 (187 г.); говежди черен дроб - 6.8 (220 г.); сардина - 7.6 (197 г.); скумрия - 6.9 (217 г.); брашно пшенично - 4.5 (332 г.); говеждо - 2.8 (536 г.); свинско - 2.4 (625 г.); фасул - 2.1 (750 г.); извара - 0.45 (3333 г.); яйце - 0.2 (75 бр.) - в останалите продукти е още по-ниско.

При децата все повече се усилва недостигът на В3, заради увлечението им към бонбоните и други сладкиши, сладките напитки, което, разбира се, е бичът на нашите дни... При възрастните, недостигът се усилва от техните слабости: алкохолните напитки и стреса. Това води до стремително намаляване нивото на В - комплекса от витамини. По мнение на специалистите в СНГ 20-30% от населението страда от недостиг на витамина РР.

Ще повоюваме още

Много харесвам тестовете. Нека да проанализираме в себе си недостигът на В3 (по мярката на увеличение). И така следва да се вземат мерки, ако вие чувствате:

безпричинна умора и слабост; загуба на апетит; раздразнителност и главоболие;

неприятен мирис на устата (освен ако не е кариес); проблеми с храносмилането - често ви безпокоят течни изпражнения (искам да отбележа, че този симптом, даже след възстановяване на витаминния статус, може да остане за цял живот);

сбръчкана и с повишено лющене кожа; фото дерматити (възпаление на кожата поради повишена чувствителност към слънчевите лъчи)...

Увеличение и нарастване на тези симптоми и... ето ви пелагра (болестта на бедните). Вие забелязахте, че много от симптомите са "общи" за витамините от група "В". Това е свързано с влиянието на хормоните и невро-регулаторната функция на витамините, второто им открито важно качество.

Витамините са нещо повече от просто химични катализатори.

Приемането на витамин В3 в големи дози (от 100 до 500 мг. дневно) действа успокояващо, снема чувството на страх и тревога, намалява нивото на холестерина в кръвта, намалява болката при остеоартрити. Той служи за надеждна профилактика срещу разрушителните последствия на стреса.

източник...

хахаха какво прочете какво разбра а...

Каквото си написала, това съм разбрал. Т.е. нищо.

...

P.S.

На милата си майка пиши.

Милата ми майка в момента ми помага да лепя едни изолационни плоскости, та направо си говорим с нея ;)

Всъщност пушенето ли е вредно или правителствените опити да ни убедят в тва ?!?!?...

Пробвай да пушиш примерно 15 години и след това да спреш цигарите. Сам ще разбереш дали е вредно, или не.

...Той носи още названието РР- никотинова киселина, никотинамид...

Колко пъти и на какъв език трябва да се повтори, че борбата не е с никотина, а с цигарения дим? Един съвет към пушачите - ако нямате достатъчно силна воля да надделете над наркоманията си, можете да си слагате вечерно време една цигара в бутилка вода и през деня да си я пиете. Така няма да пречите на здравето на околните ;)

Пушенето не било вредно ли? ОТИДЕТЕ И ГО КАЖЕТЕ НА ОНКОЛОЗИТЕ! Какво правителство? Това са го установили хиляди лекари по цял свят.

http://bg.wikipedia.....B5.D1.82.D0.BE Погледнете снимката и на белия дроб на пушач.....

Освен това цигарата само никотин ли съдържа,поне кoгато четете от интернет прочетете и останалото не само това,което ви харесва.Хубаво е и да се прочете цигареният дим какви вещества съдържа.

Забелязал съм,че при пушачите кожата им е състарена,някой имат жълти пръсти,развалени и жълти зъби.Да не говорим за вредите над белия дроб...

Сега някой ще каже'' Ааа тя кожата ми си е добре'' Да бе,вярвам ви...

Попитайте дерматолог ,той знае повече за вашата кожа отколкото вие.

http://www.bezcigari.com/because

Пушете колкото искате,но пазете околните.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

винаги се кефим на разпалените защитници или противници на дадена кауза....затва и ръчкам, за да има още по-интересни изказвания ;)

иначе квото кажат големците, тва че бъде у таа държава....тва къде ме дразни, е че некви чиновници създават работа за още чиновници, те па намърдват други и те така....начи пушачите сега че ранат една сурия леваци с карнетки...и още толко милиция да ги варди да ги не бият :ohmy:

другото което ми е чудно: да предположим, че мене успеят да ме глобят по некакъв наин, ама как ще глобят циганите и пр. боклучива измет, след като не успяха даже билети за трамвая да ги накарат да си купуват ?!?!?

правителството отново си прави некъв ПР пред ЕС, а всъщност тва което реално прави е отново да насъсква хората един срещу друг...подобно на историята за Топлофикация, секи да следи дали комшията не краде парно...та нещо подобно става и сега....секи да следи дали другия пуши и да докладва на мобилен екип за глоби и нарушения.....баси дивотията.......

....мисълта ми скъпи пушачи и непушачи е, че в тая държава продължават да се творят закони невъзможни за прилагане, които обезценяват държавността и вадат на показ скудоумието на законотвориците.......

....аре, че много се разписах....отваам да

Публикувано изображение

Пушенето не било вредно ли? ОТИДЕТЕ И ГО КАЖЕТЕ НА ОНКОЛОЗИТЕ! Какво правителство? Това са го установили хиляди лекари по цял свят.

http://bg.wikipedia.....B5.D1.82.D0.BE Погледнете снимката и на белия дроб на пушач.....

Освен това цигарата само никотин ли съдържа,поне кoгато четете от интернет прочетете и останалото не само това,което ви харесва.Хубаво е и да се прочете цигареният дим какви вещества съдържа.

Забелязал съм,че при пушачите кожата им е състарена,някой имат жълти пръсти,развалени и жълти зъби.Да не говорим за вредите над белия дроб...

Сега някой ще каже'' Ааа тя кожата ми си е добре'' Да бе,вярвам ви...

Попитайте дерматолог ,той знае повече за вашата кожа отколкото вие.

http://www.bezcigari.com/because

Пушете колкото искате,но пазете околните.

Аз не вярвам на всички тези дивотии.

Каквото си написала, това съм разбрал. Т.е. нищо.

Милата ми майка в момента ми помага да лепя едни изолационни плоскости, та направо си говорим с нея ;)

Пробвай да пушиш примерно 15 години и след това да спреш цигарите. Сам ще разбереш дали е вредно, или не.

Колко пъти и на какъв език трябва да се повтори, че борбата не е с никотина, а с цигарения дим? Един съвет към пушачите - ако нямате достатъчно силна воля да надделете над наркоманията си, можете да си слагате вечерно време една цигара в бутилка вода и през деня да си я пиете. Така няма да пречите на здравето на околните ;)

Ей това не съм го пробвал, ама и не искам! Я, че си пуша, а на когото преча, да не седи рядом!

Аз не вярвам на всички тези дивотии.

Аз пък, хич не вярвам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

"Моля да загасите цигарите и да ми дадете пепелника..." - дочути думи на случайна сервитьорка в някакво заведение в София... Е как да не му хареса на човек... :)

хаха в денонощния на Скай Сити си се пуши и на никой не му дреме за шибаните забрани

вървете да се убедите - лисици да ловите

:P

хаха в денонощния на ....... си се пуши и на никой не му дреме за шибаните забрани

вървете да се убедите - лисици да ловите

:P

Айде моля, без реклами!

Toва мнение беше написано с пасивното участие на синьо Мурати ^^ Kолкото до тези забрани - не ми дреме, то и без това си пуша вкъщи. Самата забрана е абсурдно тъпа и неизпълнима, искам да видя как ще тръгнат да проверяват футболните агитки и разните им ултраси из стадионите.

Айде моля, без реклами!

кво ти рекламирам бе алоууу

кво ти рекламирам бе алоууу

Въпросният денонощен магазин еди къде си :) Непушач съм! Имам само един въпрос към тези, които пушат: приятно ли Ви е да влезете в едно заведение примерно дето се сервира ядене и да не можете да видите въздух и да ви смърди на тази зловонна миризма - цигариният дим... Вярно малко прекалиха и към вас ( и си е дискриминация ) със забранените места. Може би трябваше да има забрана само на раб. места и всички закрити помещения - пък на открито нали за това е открито да се пуши :) За детските градини, площадки и т.н. няма да предпазят децата защото родитилите им в къщи в тяхно присъствие си пафкат нали?! Мен пък ми е интересно на нашият стандарт на кой ще наложат глоба 300-500лв. и кой ще я плати въобще :) Започнете да давате заплати от по 2000лв. и тогава искайте глоби 1/4 от тях, а не да искате повече от колкото е средната заплата за страната ... Една глоба 20-50 лева стои много по - реална и ще има реално събиране на средства от глобените иначе си е "Пръжен ветър на скара"

искам да видя как ще тръгнат да проверяват футболните агитки и разните им ултраси из стадионите.

Ей това недоумявам. Те не могат да ги спрат да внасят и хвърлят разни "бомби",да разрушават БЕЗНАКАЗАНО и да се колят и трепят като в Корея.Човек да го е страх детето си на мач да заведе.Как пък ще ги спрат да пушат?!?

На циганите,кой ще забрани да оставят селата без ток (жици и кабели),да опразват дворовете (с добитък) и да пребиват стари баби и дядовци за мижавата им пенсия от 60лева? Ако отида аз в гората и си набера 1 кубик дърва,какво се получава? Едва ли не ще ме вкарат в затвора. А като отиде манго и го хванат,му конфискуват каруцата с дървата и го пускат да си ходи с коня!

Не ме разбирайте погрешно и аз съм ЗА забраната. Но не съм съгласна,че до този проблем сме опрели. Много сме назад от Холандия и други,че да гледаме от тях. Нека поне наполовине станем европейци,пък чак тогава да мислим за проблема с пушенето и не събраните акита на кучетата.( че то на уличнитекой им ги събира бре)

...как ще тръгнат да проверяват футболните агитки и разните им ултраси из стадионите.

Някъде мисля, че писах вече - с камери.

...Мен пък ми е интересно на нашият стандарт на кой ще наложат глоба 300-500лв. и кой ще я плати въобще :) Започнете да давате заплати от по 2000лв. и тогава искайте глоби 1/4 от тях...

Не се притеснявай, те нека да почнат да налагат глоби пък те хората ще намерят пари за тях. Дори може да се постигне силно положителен ефект - като му пляснат на някой 500 лева глоба и ще му се наложи да спре да пуши за няколко месеца. Следващия път ще се замисли преди да нарушава забраната, както и тези покрай него.

...Те не могат да ги спрат да внасят и хвърлят разни "бомби",да разрушават БЕЗНАКАЗАНО и да се колят и трепят като в Корея....

Въпреки, че все още са ни слаби законите за футболното хулиганство, все пак и там има напредък. Има камери, има стюарди, които са хора от агитките и се налагат глоби и забрани за посещаване на мачове. Има какво още да се желае, но определено има напредък.

...На циганите,кой ще забрани...

Какво общо има написаното от теб със забраната за пушенето?

...Но не съм съгласна,че до този проблем сме опрели. Много сме назад от Холандия и други,че да гледаме от тях. Нека поне наполовине станем европейци,пък чак тогава да мислим за проблема с пушенето и не събраните акита на кучетата.( че то на уличнитекой им ги събира бре)

Хем искате да сме европейци, хем като се въведе някаква европейска мярка и веднага скачате. Как да го разбираме това? То за всяко нещо може да се каже, че не сме опрели и какво, да оставим проблемите да си стоят без да ги решаваме?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

...Не се притеснявай, те нека да почнат да налагат глоби пък те хората ще намерят пари за тях. Дори може да се постигне силно положителен ефект - като му пляснат на някой 500 лева глоба и ще му се наложи да спре да пуши за няколко месеца. Следващия път ще се замисли преди да нарушава забраната, както и тези покрай него.

Веднага ти давам пример: Познавам много хора с нереално високи наложени глоби в много сфери от бита. Е а познай колко от тях са си ги платили? Ако нямаш нищо, на което се плащат данъци на твое име - просто изчакваш да мине давността на глобите и те боли фара та ако ще 1 000 лв. глоба за мръсен поглед да сложат. Нереални са ще имат 0,1% събираемост и въобще не са домислени ... В Унгария за подобно нещо е такава глобата дето хората вземат къде, къде по - сериозни доходи. Това е все едно колега някой да дойде и да ми наложи глоба за каквото и да е Х сума, при положение че нямам нищо на моето име и т.н. знаеш ли кога ще я платя, а познай ... А ако глобата е реална и мога да я платя като заделя 1-2 месеца от моите доходи ще я заплатя, но ако се равнява на моята месечна заплата или близо до това ниво - няма да видят стотинка!

и какво, да оставим проблемите да си стоят без да ги решаваме

Бе да ти кажа, едва ли такова нещо съм написала,но нищо,така можеш,така си го разбрал. :)

Ми на мен не ми изнася и това,че има закон за малолетните,пък те си пиянстват и си пушат трева по дискотеките,без някой да съблюдава за спазването на закона.... ;)

Пречат ми и дришльовите таткови и мамини синчета, дето газят децата ни на пешеходнит пътеки и си отиват после с платена глоба....Ма това е друга тема нали? Трябва да се заяждаме за това кой му се пуши и на кой не.

Нужно ли е като веднъж си изказал мнението си, да правиш сечено на всички постове? :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.