Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Оптимист ... че и гражданин се извъди Публикувано изображение .. браво.. но усещам как ще увехнеш доста скоро след това...

Хе-хееее... надявай се :wors: Те и преди две години, като въведоха забраната за пушене в такситата, разни аграри ме уверяваха по форумите, че ще си пушат в колите си когато и колкото поискат и никой не може копче да им каже. Ама защо ли вече над 10 пъти пътувам с такси безплатно? Може би защото като извади цигара бакшиша му казвам твърдо "Не разрешавам да се пуши в мое присъствие!". И повечето се извиняват и прибират цигарите. Най-отворените си ги палят, спират и ми викат: "Като не ти харесва, слизай!". Аз обаче вместо да сляза вадя GSM-а и им обяснявам, че ей сега набирам полицията и ще изчакам, за да бъда свидетел по акта, който ще им съставят и в последствие ще пусна жалба за лишаването им от право да карат такси. Да видиш как на момента фаса лети през прозореца и се молят да ме закарат безплатно, само да не им "вземам хляба".... Публикувано изображение

Моите права са си мои права... Ако не ти харесват, върви там където ще се чустваш добре, все пак пушачите ако държиш на демокрацията сме мнозинство.....А алкохола е доста по-вреден, не вреди ли викаш... особено след нафиркване , някой се забие с кола на спирка и утрепе 10 души например....

И какво излиза, че аз пушача съм по-вреден от такива ли... Не ставай смешен ..

Ако не ми харесва, мога да пратя теб в Анадола при роднините ти, моето момче Публикувано изображение А ако искаш да продължиш да живееш в Европа, ще те принудя да спазваш евроейските норми на поведение. Щом не искаш доброволно, ще ги спазваш доброзорно :)

Ако някой се забие пиян с кола на спирката и утрепе 10 човека, ще лежи в затвора до живот. Ако се качи пиян в колата и го хванат без да е катастрофирал, ще плати тлъста глоба, за дето само е застрашил здравето на оклните, без на практика да им е навредил. А ти в момента, в който палиш смрадливия си канцерогенен фас, вече УВРЕЖДАШ здравето на хората наоколо. И ние, непушачите, ще се погрижим да бъдеш наказван за това всеки път.

Редактирано от Atropos (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Темата се превърна в груб и безсмислен спор, придружен от много обиди, от което мисля, никой нямаше нужда. Че закона масово няма да се спазва-то това е ясно. Може би за момент да, но после всичко ще си дойде по старумо и то не заради друго, ами просто защото хората по заведенията си искат клиентела като никой не се интересува от това кой кого трови. Пушач съм, но нямам нищо против влизането в сила на този закон. Мен лично много пъти ме е дразнел цигареният дим по заведенията, в които поради липсата на аспирация, става димна завеса. Ще го кажа за трети път, повтарям се като папагал, но замислете се-идва пролет, идва лято(айде на 2010), по заведенията не се пуши вътре- ами то нали се сещате, че всички маси навън ще са пълни и никой нешушач няма да влезе вътре, за да има къде пушача да пуши, понеже е забранено вътре. Пак казвам, както и Diin го спомена-ако се спазваше закона за зоните за пушачи и непушачи, ако имаше качествени и работещи аспирации никой нямаше да се дразни, нямаше да протестира и т.н. Не сме нито най-простите, нито най-глупавите, просто всеки гледа себе си и джоба си и както ставаме свидетели всеки ден-никой закон не може да спре това!

Факт е,че във всяко заведение,в което сядаш на маса за непушачи и вадиш цигари,ще ти донесат пепелник и просто ще преместят табелката :rolleyes:

Така показваш просташки манталитет, да оправдаваш това, че не зачиташ правата на останалите визирайки, че те се мислили за такива или онакива. Демокрацията е именно равенство и толерантност и тя не се изразява към отношението ти към семейството и близките ти, а именно към онези които не ти допадат. Това какъв човек си си прозира именно към онези които мразиш, защото са от друга националност, пушачи, наркомани и прочие.

............

..........

Това да се презират пушачи и непушачи един друг, заради личният ими избор и в двете посоки е нелепо. Все едно да кажа на джудже (или \"малък човек\" се казваше) \"абе като не си пораснал на височина върви на чист въздух, тези стъпала не са правени за теб\".

Извинявам се че ти създавам работа Санчо, виждам че се опитваш да се правиш на кабалеро.... предполагам Дулсинейка и е под нивото да спори с лошия и прям Диин нали...затова си тук сега...

Но както и да е

Първо, за просташкия маналитет.... Може, да, наричали са ме и по-грубо... но както казах, ми е през \" скъсания джоб \" за префърцунестите изказвания на разни особи, които са били \' личности\" и заради това заслужавали да се съобразяват с тях постоянно... Съжалявам, съобразявам се с хора които заслужават... но не и на приказки....

дадох елементарен пример, получих префърцунено обяснение че тя била \" личност\"... киоето естествено няма връзка с примера... което показа реално какво си мисли тя... и което аз изказах...

Оттам нататък, моля , пътя и чантата за хляб.....

Нямаше и да спомена, ако не се беше появил и ти драги ми кабалеро, под предлог да покажеш къде е логиката и на кого е правото по въпроса... и то по пак бих казал,по доста глупаво нагъл начин......

П.С Санчо, един съвет.. не ставай елементарно смешен..... особено за хора които не си заслужават...

Хе-хееее... надявай се :) Те и преди две години, като въведоха забраната за пушене в такситата, разни аграри ме уверяваха по форумите, че ще си пушат в колите си когато и колкото поискат и никой не може копче да им каже. Ама защо ли вече над 10 пъти пътувам с такси безплатно? Може би защото като извади цигара бакшиша му казвам твърдо \"Не разрешавам да се пуши в мое присъствие!\". И повечето се извиняват и прибират цигарите. Най-отворените си ги палят, спират и ми викат: \"Като не ти харесва, слизай!\". Аз обаче вместо да сляза вадя GSM-а и им обяснявам, че ей сега набирам полицията и ще изчакам, за да бъда свидетел по акта, който ще им съставят и в последствие ще пусна жалба за лишаването им от право да карат такси. Да видиш как на момента фаса лети през прозореца и се молят да ме закарат безплатно, само да не им \"вземам хляба\".... Публикувано изображение

Ако не ми харесва, мога да пратя теб в Анадола при роднините ти, моето момче Публикувано изображение А ако искаш да продължиш да живееш в Европа, ще те принудя да спазваш евроейските норми на поведение. Щом не искаш доброволно, ще ги спазваш доброзорно :)

Ако някой се забие пиян с кола на спирката и утрепе 10 човека, ще лежи в затвора до живот. Ако се качи пиян в колата и го хванат без да е катастрофирал, ще плати тлъста глоба, за дето само е застрашил здравето на оклните, без на практика да им е навредил. А ти в момента, в който палиш смрадливия си канцерогенен фас, вече УВРЕЖДАШ здравето на хората наоколо. И ние, непушачите, ще се погрижим да бъдеш наказван за това всеки път.

Публикувано изображение Олелеее, такава тирада, умна , разумна, велика, показваща кой кой е хахахах

Слушай драги ми смехурко.. първо... моля, обаждай се на който искаш, казах ти го .... А с приказки за GSM-и, направо си велик хахахаха...

Второ, особено ми хареса израза който уж си използвал.. на такъв обикновенно му пожелавам дълъг и ползотворен полов живот на родителката му Публикувано изображение .. а после, ако още наглярства, може да получи и допълнително за десерт....

Практиката ми показва, че след няколко минути тирада, такива наглеци си подвиват свинските опашчици и изчезват....

Второ... Относно Европата и Анадола.. Ами прав ти път.. хващай самолета за Берлин ако искаш още утре ;) ... Мога само да ти пожелая прав път... Но тука ще се научиш да бъдеш маааалко по смирен и не толкова нагъл.... непушач в случая.... Никой не е длъжен да те търпи, запомни го, както аз не карам някой мен да търпи насила.. просто защото е невъзможно..... Пуша си наволя, съобразявам се когато трябва, но и взисквам с мен да се съобразяват също... капиш ??

П.С А относно тирадата за канцерогенността и неканцерогенността, май ще трябва да помоля Док да ти изнесе лекция по всички видове канцерогенни вещества , и съответно да ти покаже статистика, колко души са получили рак от пушене, и колко от нещо друго....

П.П.С И очаквам с нетърпение ти непушача да ме накажеш :P:) ... Обещавам да бъда търпелив на глупостите ти... поне малко Публикувано изображение

-------------------

Ако повечето лични неща, ми ги бяхте писали на ЛС до мен, щяхме да спестим на другите потребители тези малки уроци по морал, етика.... и поведение...

Не че очаквам някой да си вземе поука, но се надявам че поне някои \" непушачи\" ще се замислят над това колко прекаляват.. ( особено с някои заучени фразички )

Извинявам се модове...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Изопачаваш, променяш тезата, опростяваш, превръщаш пак нещата на цирк. Скука.

Заявил съм позиция, а това, че нещо не ти е допаднала, те прави мъченик за правата на пушачите. Ама не четеш ли, че аз съм ЗА техните права. Както и за тези които не са пушачи.

За мен има проблем, защото очевидно има здравословни последици върху едните заради избора на другите. Да се дискриминират непушачите пак си мисля, че е нередно. Те законно са си купували и консумирали тютюн и са в заварено положение което не бива да ги превръща в жертви.

"Дулсинея" не съм я виждал, ни чувал с дни, така че вече доказахме, че не си непогрешим ;)

За "просташкият момент" не съм опитвал да те обиждам, а да бъда обективен. Ти изтъкна, че си прав и ще вредиш на околните, защото дама и личност ти е казала, че се съобразява с пушачите. Това за мен не е цивилизован аргумент Публикувано изображение

Съжалявам, съобразявам се с хора които заслужават...

Извинявам се модове...

Само с властта ли се съобразяваш? Ако можеш да наложиш вредният си начин на живот косвено и върху други, това не го превръща в нещо редно. Проявяваш явна дискриминация и нетърпимост. А тя е на крачка от злобата. Добри хора са не тези които обичат близките си, и опитах да ти го обясня веднъж, а онези които обичат и останалите. "Обичаме враговете си, защото те изпитват нашето търпение и доброта". Това са думи на Ганди.

Не е нужно да си Ганди за да проумееш, че както вредиш на други и това не те *бе, така и други могат да те оберат/изнасилят/пребият. Правото на силният остана в праисторическите времена. Човечеството е наблъскано като сардини в консерва. За оцеляването ни е нужно да имаме още една позиция, освен АЗ, и тя се нарича НИЕ.

ПС: Продължавай с умалителните си обръщения. Диалог се води като равен с равен, а не с презрение и надменност. Лично мнение.

От тук нататък видя ли пост или част от пост не по темата или съдържащ обиди, злоба и безмислен спам, веднага заминават в кофата. Или говорете и водете цивилизован спор или се махнете от темата и не влизайте повече в нея. За едната цигара ще се избиете...

Много ми допадна коментара по БНТ, че за първи път българските депутати бяха разделени не по цвят, а на пушачи и непушачи! Приемането на новия закон не ме притеснява защото знам, че няма да се спазва.Ние сме изобретателен народ!

ше си пуша където си искам...аде някой се пробва да ме глоби

Дано пък наистина да те глобят тебе Публикувано изображение и да попаднеш на не правилния човек на който да духнеш в лицето Публикувано изображение

Много ми допадна коментара по БНТ, че за първи път българските депутати бяха разделени не по цвят, а на пушачи и непушачи!

Приемането на новия закон не ме притеснява защото знам, че няма да се спазва.Ние сме изобретателен народ!

50 % от това дали ще се спазва зависи от ченгетата и 50 % от самите хора.

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

50 % от това дали ще се спазва зависи от ченгетата и 50 % от самите хора.

О, не, полицията няма нищо общо според мен!Въпроса опира до култура и възпитание, които липсват на по-голямата част от нас! (не мога да си представя да вървя с цигара в ръка-аз си пуша на моята тераска)

О, не, полицията няма нищо общо според мен!Въпроса опира до култура и възпитание, които липсват на по-голямата част от нас! (не мога да си представя да вървя с цигара в ръка-аз си пуша на моята тераска)

Е как ще няма... нали полицията следи за ред-а :) То че култура липсва вярно е - но трябва да се поправи това нещо!

Виж сега...полицията ще следи дали децата ни ходят на дискотека, дали пият алкохол, дали спазват вечерния час, дали ние пушим или не, дали хвърляме отпадъците си където трябва...и още много други...Ами то на всеки българин подире му трябва да вървят по двама полицая!

Публикувано изображение

Хора, никой не ви кара да пушите или да не пушите на сила - всяко нещо си има причина и следствие...

Който иска да пуши - било то на закрито или на открито - съответно са измислени административни мерки - глоби...

Това, че искат да направят подобно нещо в България е голяма крачка напред за нас - въпроса, обаче, опира до размера на глобата... Там е разковничето...

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Преди 2-3 години някъде пак имаше подобна наредба но пак си пушеха. И сега ще измислят как да заобиколят правилника. Нали сме България все пак Публикувано изображение

Забраната за пушенето на обществени места влиза в сила от 1 юни 2010 г. – това решиха окончателно депутатите при гласуване на промените в Закона за здравето на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Параграфът, който носи емблематичния номер 22, гласи, че се забранява пушенето в закрити обществени места, като детски ясли и градини, училища, културни учреждения, метростанции, транспортни средства от обществения транспорт, както и в помещения с обособени работни места. Единственото изключение от тази забрана важи за сгради, до които всяко лице има свободен достъп и неограничен достъп. Според текста това са административни сгради, места за настаняване и подслон, залите за хранене в ресторанти и заведения за хранене и в заведенията за развлечение и търговски обекти.

С 21 гласа „за”, 15 „против” и 51 „въздържали се” депутатите отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай от ДПС забраната да влезе в сила още тази година – от 1 юни.

http://focus-news.net/?id=n1187440

Печи го,вари го,бий го...българина си е българин!

Бахти като гледам и чета редовно новините от България,когато си в чужбина всичко изглежда супер смешно.После как да не го е срам човек да си признае какъв е,когато го попита някой.

И какво направиха -нищо! Ако някой знае детска градина, училище и т.н, където може да се пуши да ме светне. С други думи там сме, където си бяхме само дето се ядохме и дискутирахме.

Просто замазаха очите на ЕС. Ще видим докога ще ни търпят и ще ни харантутят.

"С 21 гласа „за”, 15 „против” и 51 „въздържали се” депутатите отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай от ДПС забраната да влезе в сила още тази година – от 1 юни." Къде ли е далаверата? :speak:

"С 21 гласа „за”, 15 „против” и 51 „въздържали се” депутатите отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай от ДПС забраната да влезе в сила още тази година – от 1 юни."

Къде ли е далаверата? :speak:

Сега се замислих друго.

21+15+51=87

А къде са били останалите 2/3 от колегите им?

• 6 месеца по-късно...

Приемането на този закон е най голямата простотия която е правена досега,Хърватите я отхвърлят защото щяла да им навреди на туризъма пък ние като някакви олигофрени пак я захванахме отзад напред-вече нямам думи за управляващи разни мазни Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Без прошка за пушачите от 1 юни, въпреки ропота

Публикувано изображение

Въпреки отпора на ресторантьорите пълната забрана за тютюнопушене на обществени места категорично ще влезе в сила от 1 юни и компромиси за нарушителите няма да има.

Това заявиха вчера от Министерство на здравеопазването, цитирани от вестник "Сега". Ограничението е предвидено в закона за здравето и беше гласувано преди почти 2 години, за да може бизнесът и гражданите да се настроят "физически и психически", по думите на експертите.

Ресторантьорите отдавна лобират новата забрана да бъде отложена. "На среща с политическото ръководство на министерството те изказаха притеснения, че от това ще пострада бизнесът им, оборотите. Ще трябва обаче да търсят други атрактивни методи за привличане на клиенти", категорична беше зам.-министърът на здравеопазването Тодорка Костадинова.

От 1 юни би трябвало да не може да се пуши в закрити заведения, ресторанти и кафенета, в театри, болници и на работното място. Работодателите ще могат да запазят "пушалните", стига те да са стаи, определени единствено и само за пушене.

"Хората имаха цяла година да свикнат с тази мисъл. Сега се оформят правилата за контрол. В заведенията ще трябва да сложат на видно място телефони, на които да се подават сигнали за пушене вътре. Ресторантьорите ще бъдат инструктирани как да действат, ако клиент запали", обясни д-р Маша Гаврилова, началник на отдел "Опазване на общественото здраве" към МЗ.

news.dir.bg

Това ще е добър подарък от Министерство на здравеопазването за рождения ми ден :), както и за наркоманите, които все още не го осъзнават... edit: заради правописна грешка

Редактирано от the professor (преглед на промените)

това ще е добър подарък от Министерство на здравеопазването за рожденния ми ден :)

както и за наркоманите, които все още не го осъзнават...

Твърдо съм за такава забрана, крайно време беше!

Аз като един истински НАРКОМАН, не одобрявам тази забрана, това за мен е абсолютна простотия и ограничаване на личната свобода. И алкохола е вреден, защо не забранят и него?! И много видове храна са вредни, защо не забранят и тях? А аз да ви попитам, драги ми за тая малоумна забрана, вие като излизате навън много чист въздух ли дишате - съмнява ме, освен ако не живеете в някое планинско село!! Това си е доста голям удар върху малкия и средния бизнес!! И в доста Евпопейски столици си има места, на които се пуши, за ваша информация! Нека да има заведения, в които се пуши, просто да плащат по - висок данък! Дали ще си пуша или не е само мой избор, както какво ям, какво пия и т.н.

Твърдо съм за такава забрана, крайно време беше!

като гледам някой заклет пушач гледа да ни направи отрицателна репутацията. ама хич не ми дреме...

крайно време е пушачите да вземат да се съобразяват с непушачите... много е гадно като се пибера от заведение и дрехите му овонят цялата стая...

жалко че решението за забрана не беше взето по рано... както и да е заведенията имат достатъчно време за да направят отделни помещения, вместо простотията в момента - отделни сепарета в едно помещение... който иска да продължава да пуши на закрито - ми да си кара на електронни цигари...

аз не искам да пушя, нито да дишам пушека на друг... и аз имам права, не само пушачите, нямам нищо против да си пушат, ако успеят така да се изолират, че аз да не воня на цигари, нито да им дишам цигарите... ако някой се. и както се вижда наркоманите мислят само за тяното си право и то си е чист егоизъм. че мен може много да ме кефи миризмата за изгорял дизел - да зема да вляза в заведениято с една горелка а? всички имат права и никой не забранява на наркоманите да си пушат по улицата или у дома си... като идат на заведение или ще отидат в помещение за пушачи или ще направят компромис към приятелите си и ще отидат с тях в помещение за непушачи... няма да умрат, ако 2 часа не си вземат дрогата...

пък мен какъв данък ще вземат на заведенията не ме бърка хич - каква полза ще имам освен, че тоя по висок данък ще се изрази в сметката и във вмирисаните ми дрехи?

ако ида на заведение и там се пуши на неопределените места ще звъня... хич няма да му мисля...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.