Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Добре дошли в цивилизования свят - в Канада от много години е въведена тази забрана и се спазва - глобата стига до $5000, заведенията и дискотеките имат зони на открито, където може да се пуши, никой не се оплаква от забраната.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не ви знам какво роптаете. Днес даже депутати интервюираха и най нагло те заявяват,че ще си пушат където искат. Отскоро живея във Франция и мога да ви кажа,че съм очарован от всичко.Включително и в това,че който си пуши си излиза отвън и си пали цигарата,независимо какъв е и колко милиона има в банката и с каква кола е пристигнал.Не съм виждал заведение в което да се пуши. Смятам,че е крайно време тази забрана да дойде и в България и дай Боже след 50-тина(за съжаление) години българина да вземе да я спазва. Казва ви го бивш пушач(10 год. стаж по кутия/кутия и половина на ден). ЖИВОТА БЕЗ ТЮТЮН Е СТРАХОТЕН!!! П.П.:Скоро направих трета година без цигара и се радвам,че ги спpях.

Редактирано от invio (преглед на промените)

ше си пуша където си искам...аде някой се пробва да ме глоби

Можеш и да пикаеш където си поискаш и пак никой няма да тръгне да те глобява. :)

Въпроса опира до манталитет...

В МНЗ например съм виждал администрацията редовно да пушат под табелките "Пушенето забранено" (понякога имат и смелостта да закачат нещо върху тях).

Според мен заведенията ще наслагат подобни табелки и пак ще си има пушачи. И дори да почнат да глобяват собствениците им - най-много да надуят цените за пореден път.

Аз лично съм свикнал с пушачите около мен, но винаги ще протестирам срещу такива като 3dfx, които пушат навсякъде. Особено срещу шофьори на маршрутки (любим номер - с цигарка на единствения при това полузатворен прозорец), родители с малки деца и продавачи на хранителни стоки (колко пъти съм купувал осмърдяни закуски само). За мен това е същото като да се изпикаеш на спирката пред всички. Дори да не сте пияници - манталитета ви е същия...

това също е интересно: кой ще контролира забраната? Какво ще направят? Ще назначат хора-съгледвачи?

Кофтито е, че в момента, в който нещо се забрани, се налага някой да следи за забраната. Което си е пари.....

Ние, гражданите, ще я контролираме, като във всяко демократично общество. Аз примерно след 1 юни 2010 видя ли човек с цигара в заведение, веднага ще звъня в полицията. При това ще записвам точния час и името на служителя, приел обаждането ми. И ако не видя до 15 минути да пристига патрулка и да съставя акт на пушача, ще пускам жалба срещу полицаите за неизпълнение на служебните им задължения. Достатъчно е 5% от непушачите да постъпваме така и само след 2 мецеса никой няма да смее да ни окадява, ако не му се плаща трицифрена сума за всяка цигара Публикувано изображение

живот без алкохол е страхотно. пушач съм и мисля ,че алкохола взема повече жертви . всеки има право на избор !След няколко години ще ни сложат камери в домовете.ОРУЕЛ!С какво другите са повече от мен ,за да нямам аз права. ТРЕВА може така ли? АЛКОХОЛА Е ПО ВРЕДЕН ДА ЗАТВОРИМ ЗАВЕДЕНИЯТЯ .Не отива на добре всичко това.зашто ще има ,заведения за непушачи а за другите. НИЕ ДА НЕ СМЕ БЕЗ ПРАВА !

A ние?!

Аз неискам да ти дишам отровата и да воня на нея!

Ето тук идва и това, за което говорех по-горе-ако се спазваше правилото да има две зони-за пушачи и непушачи, ако имаше аспирации навсякъде и те работеха, както трябва, то нито ти щеще да имаш проблем, нито този, който пуши.

И все пак.. и аз не искам по улицата да се разхождат пияници, от които трябва да бягам. Не искам да се разхождат наркоманчета наляво и надясно, да ходят да се друсат по входовете и по дворовете, не искам да намирам забити спринцовки в двора си, ама никой нищо не прави за това, нали?! А те са много по-опасни от един пушач с цигара в ръка-той нито ще те погне на бой, нито ще тръгне да те краде или нещо още по-страшно и опасно!

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ЗЛОБАТА. ЗАЩТО НЕ ПРОТЕСТИРАШ ЗА ТЕЗИ КОИТО ТРОВЯТ ПРИРОДАТА ИЛИ СРЕЩУ ТЕЗИ КОИТО КАРАТ ПИЯНИ. НАЛИ ПРИЕХА ЗАКОН ЗА РАКИАТА, КАКВО СТАНА СПАЗВАЛИ ГО НЯКОИ. АЗ НЕ ТИ ПРЕЧА С НИЩТО , НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЯМ ИЛИ ПИЯ. СПОКОИНО ЩЕ ДОИДЕ ДЕН И ВАШИТЕ ПРАВА ЩЕ ПОГАЗЯТ. АКО УТРЕ ПРИЕМАТ ЗАКОН ДА СТАНЕМ ВЕГЕТАРИАНЦИ КАК ЩЕ РЕАГИРАШ.

Ще те помоля този, който ти е седнал на капс лок-а да стане.

Тоест не пиши само с главни букви.

Мерси.

Редактирано от Censored (преглед на промените)

Нали си на място, където манталитета е друг. Какъе ти е проблема?

Това не е отговор.

Ние да не би да сме по-долни от народите в западна европа?!Не ви ли е срам бе де*ба.

Докато живях в България си виках "Е какво толкова,малко по-богати са на запад,чудо голямо",е да ама като дойдох вървя по улицата и само цъкам с език...влизам си във входа и някакъв ми казва "Бонжур",аз естествено като българче го гледам недоумяващо защо ме поздравява.

Ама така е...манталитет и възпитание...А не като нас от "изтока" само по поляните и баирите подир козите и някой като ни каже нещо,ние да му отвърнем "абе я си гледай работата" или "акъл неща,пари ми дай".

Немога да си обясня за чий ни взеха в ЕС. Публикувано изображение

Едит:mkalushev,къде видя злоба?По твоята логика ще изкарам една пробивна машина вкъщи да пробивам в неделя сутринта и ти като мой комшия,като ми вдигнеш скандал,аз ще ти отвърна "Ама какво ти пука,аз съм си у дома и не ти нарушавам правата".Не си прав.

Редактирано от invio (преглед на промените)

Това не е отговор.

Ние да не би да сме по-долни от народите в западна европа?!Не ви ли е срам бе де*ба.

Явно не разбираш от ирония, но нищо. Темата не е за това.

Напротив-точни такива хора, като въпросният потребител по-горе са тези, които принизяват българите като народ, манталитет, култура и т.н. Хората са казали-докато сам не започнеш да се уважаваш, не го очаквай и от другите! Същото е и с нас! Тоя бил такъв, оня незнам си какъв, изказвания на "високо ниво". Разбираш ли дар***ката станала голямо л***о!

Когато нещата спрат да опират до политика, тогава пак си задай този въпрос! Сега е напълно излишен!

Това не е отговор.

Докато живях в България си виках "Е какво толкова,малко по-богати са на запад,чудо голямо",е да ама като дойдох вървя по улицата и само цъкам с език...влизам си във входа и някакъв ми казва "Бонжур",аз естествено като българче го гледам недоумяващо защо ме поздравява.

Ама така е...манталитет и възпитание...А не като нас от "изтока" само по поляните и баирите подир козите и някой като ни каже нещо,ние да му отвърнем "абе я си гледай работата" или "акъл неща,пари ми дай".

Едит:mkalushev,къде видя злоба?По твоята логика ще изкарам една пробивна машина вкъщи да пробивам в неделя сутринта и ти като мой комшия,като ми вдигнеш скандал,аз ще ти отвърна "Ама какво ти пука,аз съм си у дома и не ти нарушавам правата".Не си прав.

Грешиш. Пука ми. Аз уважавам твоето право, но аз нямам ли? И да знаеш имам две деца и две овчарки и уча децата ми на добро. И не пуша в дома си защото уважавам семейството си. Въпроса е не дали пуша, а сали уважавам правото на другите.

Редактирах ти поста за последно и за втори път те моля да пишеш не само с главни букви.

Редактирано от Censored (преглед на промените)

живот без алкохол е страхотно. пушач съм и мисля ,че алкохола взема повече жертви . всеки има право на избор !След няколко години ще ни сложат камери в домовете.ОРУЕЛ!С какво другите са повече от мен ,за да нямам аз права. ТРЕВА може така ли? АЛКОХОЛА Е ПО ВРЕДЕН ДА ЗАТВОРИМ ЗАВЕДЕНИЯТЯ .Не отива на добре всичко това.зашто ще има ,заведения за непушачи а за другите. НИЕ ДА НЕ СМЕ БЕЗ ПРАВА !

Твоите права свършват там, където с действията си започваш да нарушаваш правата на другите! Като пиеш алкохол в заведение, ти не тровиш никого освен себе си. За това ти е разрешено да го правиш. А като запалиш цигара, тровиш себе си, другите присъстващи и персонала на заведението, който работи там всеки ден по 8-9 часа. Щом толкова държиш да си съсипваш здравето с тютюн, прави го у вас, където не вредиш на никого освен на себе си. Въпреки че по мое мнение би трябвало да се правят тестове на всички малки деца и родители, които си позволяват да пушат в присъствие на бебетата си, да бъдат лишавани от родителски права.

mkalushev, с цялото ми уважение към клавиатурата ти и caps lock-a дето ти е повреден - това да пушиш пред непушач е всичко друго но не и уважение. Това че вие като хора не осъзнавате колко е вредно - това не ви оправдава и не ви дава право да ни налагате вашето невежество и липса на воля.

И за пример - опитай се да стоиш в една стая с някой просяк/циганин (за поне 10-на минути), който не се е къпал месеци и ще почнеш да разбираш какво е за един непушач да се радва на твоята цигарка. Тогава искам да те видя колко толерантен ще си и ще уважаваш правата, и колко дни ще издържиш...

И не пуша в дома си защото уважавам семейството си.

Значи тях уважаваш и не им димиш,а аз да ти дишам ла*ната,а?Е НЯМА ДА СТАНЕ!!! ;)

Нямам нищо против да ме ограничат(въпреки че в момента не пуша все още си се смятам за пушач).Но!!! Да има задължителни пушални. С други думи да има места в заведенията, на работното място и където се сетите за пушачи. Не можеш да забраниш нещо и да няма алтернатива. И забраната не е да е само за мен и Пешо, ами включително и за онези богоизбраните в парламента и из министерствата. Лесно им е на непушачите да казват колко им е кеф, само дето не осъзнават, че подобна забрана преди всичко потъпква човешки права и ако сега става въпрос за цигари утре ще става въпрос за нещо друго. И пак ще се запитам всичко ли Мара втасала, че до там опрела, ама аре... Междудругото Ками, каза, че ще е хубаво, че няма да миришеш на цигари вече (няма нищо лошо, чак сега осъзнах колко е гадно), но аз пък например мразя да мириша на манджа...мразя миризмата на Макдоналдс, която се носи доста преди него, това означава ли, че трябва и те да се затворят?

Лесно им е на непушачите да казват колко им е кеф, само дето не осъзнават, че подобна забрана преди всичко потъпква човешки права и ако сега става въпрос за цигари утре ще става въпрос за нещо друго.

И пак ще се запитам всичко ли Мара втасала, че до там опрела, ама аре...

Междудругото Ками, каза, че ще е хубаво, че няма да миришеш на цигари вече (няма нищо лошо, чак сега осъзнах колко е гадно), но аз пък например мразя да мириша на манджа...мразя миризмата на Макдоналдс, която се носи доста преди него, това означава ли, че трябва и те да се затворят?

Явно няма начин пушач и непушач да постигнат единомислие, не е и нужно. Не виждам да има потъпкани човешки права в тази забрана. Ясно ни е на всички, че е трудно контролируемо желанието за пушене.Всички се съобразяваме с това. Никога не съм казвала на приятели да не пушат на масата, няма и да го направя.Въпрос на етика, морал и възпитание.Винаги може да излезете вън и да пушите. Преди месеци бяхме в Англия, там хората кротко си излизаха вън като им се допушеше и си пушеха, никой не правеше драми, никой не се сърдеше.

Дидка, докато ти можеш да избереш да не влезеш в Макдоналдс, аз трябва да "мръзна" вън в двора на всяко едно заведение за да не се трови детето ми вътре, или аз самата. Нямам алтернатива.

И какво следва после ? Ще искаме разрешение на кмета да си купуваме цигари ли ? То щото оправихме държавата от всякъде няма наркомани вече , няма убийства през ден... ми време им беше и на цигарите явно не е достатъчно, че им качват цените като обезумели

Абе и да се сърдим и да не се сърдим - все ни е влязло отзад тъй че - по-добре да не се сърдим Публикувано изображение

И тая "забрана" ще я изпълняваме по "български" - само на книга.

Дидка, докато ти можеш да избереш да не влезеш в Макдоналдс, аз трябва да "мръзна" вън в двора на всяко едно заведение за да не се трови детето ми вътре, или аз самата. Нямам алтернатива.

Е, да де и аз за това се боря, за алтернатива.

(Примерът с Макдоналдс беше заради това, че неговата миризма се носи поне 500 метра преди заведението, никой не те кара да влизаш). Сигурна съм, че можем доста неща къде вредни, къде не толкова можем да засегнем, но мен лично ме мързи да водя този спор. Може би, някой друг път на маса Публикувано изображение

Обаче искам да попитам останалите. Ако имате 2 заведение 1 за пушачи, другото за непушачи. И както е по принцип масово 80 процента от компанията пуши, къде ще отидете?

Няма какво да ми отговаряте, почти сигурно е че съвсем доброволно ще си седнете там където всички се тровят и грам няма да мрънкате.

Никой не карам насила да ми диша цигарения дим, в повечето случаи хората сами си взимат решението. И ми е доста неприятно някой да ми търси маса с пепелник, да сяда до мен, да си дърдориме, да ми търпи цигарите, защото сме си приятели и в един момент когато стане на въпрос в подобна тема(не говоря за форумна) той да каже: Ех, тия гадни пушачи как мразя да ми пушат. Абе, главо ти къде беше?

Еееее хората, които имат гадже-пепелник да ви кажат колко е приятно, но те са се примирили заради едно или друго негово качество. Съжлявам, но в подобни теми винаги ме е дразнело становищото на непушачите и не защото съм пушач.

Първо да ви кажа да си пушач е достатъчно гадно, а с това непрекъснато увелечение на цигарите ще се превърне и в лукс.

Не ми трябват разни хора да ми обясняват как съм ги тровила, защото те мен също ме тровят по един или друг начин.

Еми, аз пък се че чудя кога ще затворят центъра на София за автомобили, писнало ми е да не мога да се придвижвам, да им дишам смърдоляците и прочие. Защо никой не го забрани това?

Дори не ми се изброяват другите неща, които са ми писнали...

Подкрепям изцяло, безусловно и до край! :) Това трябваше да се случи и дано се реализира - а не само да остане като поредното решение, което не се спазва от никой, включително и от самите депутати, които са го приели.

Обаче искам да попитам останалите. Ако имате 2 заведение 1 за пушачи, другото за непушачи. И както е по принцип масово 80 процента от компанията пуши, къде ще отидете?

Няма какво да ми отговаряте, почти сигурно е че съвсем доброволно ще си седнете там където всички се тровят и грам няма да мрънкате.

Ще мрънкат после - и ще се оплакват, че заради цигарите -цяла вечер им се е гадело, дрехите им миришат, отровили са се и т.н. и т.н.

Мда.

Подкрепям изцяло, безусловно и до край! :)

и аз го подкрепям Публикувано изображение

Това трябваше да се случи и дано се реализира - а не само да остане като поредното решение, което не се спазва от никой, включително и от самите депутати, които са го приели.

точно това и ще се случи - някой да не би да се съмнява ? Публикувано изображение

Ще мрънкат после - и ще се оплакват, че заради цигарите -цяла вечер им се е гадело, дрехите им миришат, отровили са се и т.н. и т.н.

Мда.

Ама, разбира се, то това е задължително.

Но на мен никога ама абсолютно никога не ми се е случвало някой да откаже да излезе с мен, да седне до мен или да говори с мен, защото пуша. Дори не помня да са ме молили да си изгася цигарата. Съобразявам се единствено с бременни и само, ако те самите не пушат. И с малки деца, ако майките им не пушат в тяхно присъствие.

В моята фирма се пушеше навън. Излизаме 2-3 -ма да пушиме и абсолютно винаги някой непушач ще дойде да ни прави компания да си дърдори с нас. Значи отвън ставаха страхотни лафове, но никога за 2-те си години работа аз там не видях група съставена дори и само от двама човека, които да са непушачи и да са излязли просто ей така двамата. С други думи смятам, че изказванията на повечето хора тук са абсолютни лиготии. Като сте толкова върли противници, правете забележка на приятелите си, а не на хора, които никога не сте срещали.

И тук ще кажа, че винаги бих отишла в заведение, което не се пуши стига да ме помолят. Но както вече казах никой от приятелите ми, никога не е казвал "Ами, хайде днес да не пушиш, че не ми се диша цигарен дим, пък като излезеш с Пешо си пушете".

А, моето възпитание смятам, че няма нищо общо с моите цигари.

Защо като вляза в тази тема, веднага ми се иска да си пална цигара :) !?!

Публикувано изображение

И на мен си появява подобен мерак. В офиса сме постигнали перфектния баланс, 60/40 сме пушачи/непушачи. Вътре в офиса се запалват по около 2-3 цигари годишно по много специален повод. Уважението и взаимната толерантност са ключа към успеха за безконфликното съжителство в един колектив. А и на навсякъде и за всичко в живота. Имаме пълен консенсус и по едно друго проблемче на тема човешки слабости, което изразено в хумористична форма звучи приблизително така:

<спам>

Защо трябва да се разрешава пиенето по време на работа...

1. стимулира ходенето на работа

2. намалява стреса

3. подбужда по-искрени взаимоотношения

4. намалява оплакванията от ниските заплати

5. намалява почивките, защото можеш да работиш с махмурлук

6. работниците казват на ръководството това, което мислят, а не това което то иска да чуе

7. спомага за намаляване разходите за отопление през зимата

8. поощрява съвместното прибиране на няколко служителите в една кола

9. увеличава задоволството от работата, защото ако имаш лоша работа не ти пука

10. премахва ваканциите, защото хората ще предпочитат да ходят на работа

11. колежките/колегите изглеждат по-привлекателни

12. храната в стола има по-добър вкус

13. шефовете са по-склонни да раздават повишения

14. преговорите за повишаване на заплатите са много по-ефективни

15. оригването по време на събрание се оказва, че не е толкова просташко

16. работниците работят до късно тъй като вече не е необходимо да разпускаш на бар

17. кара всички да дават повече идеи

18. всички са съгласни, че работата спори повече след няколко чашки

19. премахва нуждата работниците да се напиват по време на обедната почивка

20. увелича шанса да видиш шефа си гол

21. поощрява отношенията с бившия Съветски Съюз

22. помещенията на чистачките най-сетне ще влязат в употреба

23. работниците не се нуждаят повече от кафе за да са кукуряк

24. седенето върху ксерокса вече няма да е просташко

25. брътвежите и неразбираемото мънкане ще са официален език

</спам>

Пушенето трябва да бъде тотално забранено със закон иначе няма управия, а и здравето на нацията ще се подобри!!!

Пушенето трябва да бъде тотално забранено със закон иначе няма управия, а и здравето на нацията ще се подобри!!!

:) Точно така ! "Здравето на нацията" (каквото и да означава това словосъчетание) винаги трябва да е на първо място, когато се правят закони :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.