Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз лично не пуших четири години! Съвсем на скоро запалих цигара и сега вече пуша мноооооооооооого рядко почти хич.... ..Пуша, но много ме дразнят пушачите! Особено се дразня, когато рано сутрин се кача в такси, което ще ми съдере кожата, но нахалния пушач е отворил при минусова температура прозореца и пуши миризливи цигари.... Истината е, че от пушача по -нахален няма! Няма и такъв който да не пречи на околните! Не съм съгласна обаче, че трябва да се забрани.... не може просто да забраниш нещо! Може би е добре ако има възможност да се направи зала за пушачи в заведенията и други такива.... не зная! За добро или лошо това което се иска в петицията не може да стане тук!

Редактирано от dareto (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зали за пушачи има,но аз сядам където ми хареса и си пуша където искам,тия табелки са колкото за проверката,че го направиха задължително преди време.

Смях, шеги и закачки. Публикувано изображение Много забавна тема.

Тази инициатива се провали преди няколко години. Отдавна не ми се е случвало да попадна в заведение с разделение на масите за "БАСИ НАХАЛНОТО ПЛЕМЕ" и за "хора, като ditter". В заведенията няма шанс да просъществува подобна идея. Освен ако глобата за пушач не стане по-голяма от акциза за тютюневи изделия и спиртни напитки, от което да спечели държавата. Нали се сещате, че нещо, от което падат мангизи трудно ще се забрани. Първите, които ще възроптаят срещу подобна инициатива са собствениците на развлекателни заведения, пък били и самите те непушачи.

За останалите обществени места - лечебни заведения, училища, градски транпорт и т.н. съм съгласна и съответно не натрапвам отровата, която издишам. Но да отида на ресторант /дискотека/ и да искате от мен да не пуша - нещо сте се объркали. Впрочем сядайки на маса с непушачи винаги питам "Пречи ли цигарата ми?". Интересното е, че отговорът винаги е бил "Няма проблем".

ditter, ходенето на дискотека не е задължително и след като усещаш затруднено дишане на подобно място, спокойно можеш да поемеш кислород в парка, в гората или на село. Публикувано изображение

Смях, шеги и закачки. Публикувано изображение Много забавна тема.

Тази инициатива се провали преди няколко години. Отдавна не ми се е случвало да попадна в заведение с разделение на масите за "БАСИ НАХАЛНОТО ПЛЕМЕ" и за "хора, като ditter". В заведенията няма шанс да просъществува подобна идея. Освен ако глобата за пушач не стане по-голяма от акциза за тютюневи изделия и спиртни напитки, от което да спечели държавата. Нали се сещате, че нещо, от което падат мангизи трудно ще се забрани. Първите, които ще възроптаят срещу подобна инициатива са собствениците на развлекателни заведения, пък били и самите те непушачи.

За останалите обществени места - лечебни заведения, училища, градски транпорт и т.н. съм съгласна и съответно не натрапвам отровата, която издишам. Но да отида на ресторант /дискотека/ и да искате от мен да не пуша - нещо сте се объркали. Впрочем сядайки на маса с непушачи винаги питам "Пречи ли цигарата ми?". Интересното е, че отговорът винаги е бил "Няма проблем".

ditter, ходенето на дискотека не е задължително и след като усещаш затруднено дишане на подобно място, спокойно можеш да поемеш кислород в парка, в гората или на село. Публикувано изображение

Що да не си ходи човека на дискотека - само защото другите там пушат?

Пушачите са по-малък процент от населението отколкото непушачите - следва да се съобразявате.

Знаете ли колко се дразня, когато някой почне да пуши във влака, и целия вагон почва да кашля - а той човека невъзмутимо си продължава да бълва пушек.

Що да не си ходи човека на дискотека - само защото другите там пушат?

Пушачите са по-малък процент от населението отколкото непушачите - следва да се съобразявате.

Знаете ли колко се дразня, когато някой почне да пуши във влака, и целия вагон почва да кашля - а той човека невъзмутимо си продължава да бълва пушек.

а димка ли е пуснал или е пушил

май чух имашиниста да кашля

Публикувано изображение

;) Казват го само от уважение към теб.

Възможностите са две - или прекалено много ме уважават и държат на компанията ми, или са непоправими лицемери /което е по-вероятно/. Впрочем съществува и трета, макар и малка вероятност, която в момента няма да коментирам, а именно - наистина да не пречи. Въпросът ми "Пречи ли цигарата?" не ме оневинява, че ще окадя събеседника-въздържател и заради това не е нужно да ми отговаря толкова жертвоготовно. Макар и от позицията на пушач си давам сметка за непоносимостта на въздържателите към цигарения дим, и заради това питам. Но след като отговорът е "Не", трябва ли да се чувствам виновна по някакъв начин. Задавайки въпроса си, очаквам искрен отговор и те уверявам, че ако се случи да е положителен, бих се съобразила.

Както вече споменах за всички изброени по-горе места мога да се съглася със забрана за тютюнопушене, но не и за нощните заведения. Все едно да ми забраните, да бягам на стадиона. ;)

Подписах и това е! Който иска да си пуши у тях!

Подписах и това е!

Който иска да си пуши у тях!

Аз не се подписах!

Който иска да не му пушат, да си седи у тях! ;)

А сега сериозно, напълно подкрепям мнението на Митака:

Лично мнение !

Аз няма да я подпиша ... защо не мисли никой за нас пушачите ! Знам че навика ни е вреден , ама си е наш ! И ние си имаме права !

във Варна има заведения дето са разделени - не по идиотския начин - тука маси за пушачи, там за непушачи... ами в отделни помещения. и защо трябва непушачите да се съобразяват с пушачите? много мрзя като вляза в някое заведение и после да ми вонят дрехите... и колкото и да не ви се вярва ще влезе забраната в сила... много ме изкефи в старата ми фирма дето шефа изгони пушачите да пушат на полянката (вместо на балкончето пред вратата), нищо че едната служителка му беше балдъза... ся в новата фирма никой не пуши... та хубаво е като шефа не пуши - никой не пуши. ще гласувам...

вярно е че държавата печели от пушачите и то доста от техните пенсии и от акцизите за цигари ама да тва също е гадно...

http://yurukov.net/blog/2008/10/01/koe_e_p...o_ili_cigarite/

http://www.vbox7.com/play:d0eaa060

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Да бе..щото той въздуха по принцип си е толкова чист и ние пушачите го замърсяваме... Даже според мен ние сме виновни за озоновата дупка.. И за тероризма.. И за финансовата криза...

А сега сериозно, напълно подкрепям мнението на Митака:

Никой не казва, че нямате права. Но въпроса е да не тровите и тия около вас, които не пушат и не харесват миризмата на цигари.

Проблема е, че в България местата където човек може да запали цигара са прекалено много.

Заведения, барове, дискотеки - трябва да се забрани там пушенето.

Аз тука в Дания си пуша. Като отида на бар/дискотека/клуб и прочие, като ми се пуши излизам навън или влизам в раковото отделение (стъклени кабинки за пушачи). Има ги тук-таме. Просто пушенето в затворени помещения си е АБСОЛЮТНО забранено. И ние пушачите се съобразяваме и излизаме в студа да си пафкаме, ама хич ни не бърка. Публикувано изображение Пък като искаш да си пиеш кафенцето с цигарка - навън пред градинската печка с одеалцето се завиваш и си готов - пък то да си е минус 5 градуса. Публикувано изображение

Проблема на вас, непушачите е, че на нас пушачите ни разрешават да си пафкаме където си искаме по родната земя. Аз съм за забраната да се забрани пушенето в затворени помещения. Така всички ще сме доволни. :yanim: Тамън няма да ви тровим вас, пък и ние по-рядко ще пушим. Цигарката я усещаш по друг начин когато излезеш на студа да си я изпафкаш. Публикувано изображение

Ето и моите впечатления по въпроса: държа да отбележа, че живея в провинция Bayern в Германия, където такъв закон влезе в сила още миналата година и е така до ден днешен. По това време все още бях пушач, но отказването ми от тютюнопушенето няма нищо общо с влизането в сила на този закон. Ето какво донесе тази промяна със себе, по мои скромни наблюдения: 1. Цигарената индустрия реагира първоначално с иронични реклами, понеже това беше удър под кръста за тях. Последва вълна от кампании по заведенията, при които се раздаваха безплатно кутии цигари, запалки и.т.н в замяна на попълването на кратки анкети, целящи да дадат отговор на въпроси,от които цигарената индустрия явно се вълнуваше. 2. Дискотеките и заведенията станаха еднакво пълни, както отвън, така и отвътре, а пушачите станаха по-калени от сибирски вълк, пушейки пред заведенията през зимата. 3. Репликата: "Хайде, да ходим да пушим!" вече не буди съмнения за суровината, която ще бъде пушена. 4. Собствениците на заведенията измениха техния статут и ги превърнаха в клубове, в които, за да влезеш е необходимо да станеш формално техен член, като тази вратичка в закона им даде автоматично правото тотално да игнорират забраната за пушене в своето заведение, а държавата на свои ред запълни 'леко' своята хазна с такси, които следват от промяната на този статут. :yanim:

Може да прочетете този блог-дневник на Красимир - вече 6 месеца кара без цигари! На мен лично ми беше много интересно да проследя напредъкът му.

http://www.krassyo.info/category/smoking/page/3/

Наистина препоръчвам да го прочетете! Дано ви подейства мотивиращо!

Редактирано от Whiskey (преглед на промените)

Колеги, има неща толкова по-зле в нашата система, а вие към пушачите сте се насочили. :rolleyes: Убийци пускат на свобода... То си пише на кутиите какво причиняват, има ли смисъл да се обсъждат ползите/вредите? На обществени места ще се пуши, докогато има цигари в България! :wub: Всеки човек, който пуши си има своя история... Имал е причина да ги започне. И за алкохола е същото.. Нито идва от възпитанието, нито нищо. Толкова възпитани хора познавам, които пушат. ;) Не съм против!

Колеги, има неща толкова по-зле в нашата система, а вие към пушачите сте се насочили. :rolleyes: Убийци пускат на свобода... То си пише на кутиите какво причиняват, има ли смисъл да се обсъждат ползите/вредите?

На обществени места ще се пуши, докогато има цигари в България! :wub: Всеки човек, който пуши си има своя история... Имал е причина да ги започне. И за алкохола е същото.. Нито идва от възпитанието, нито нищо. Толкова възпитани хора познавам, които пушат. ;) Не съм против!

Аха...Ама ние като нямаме с какво да се занимаваме...И тези дребни интриги ни действат ободряващо...Балкански манталитет.А колко ясно и точно си го написал!Поздрави!

Въпреки че ги отказвам, няма да подпиша. Поредната щуротия.

Изчакайте още по-малко от година. Защо да пресилваме нещата. От 1-ви януари 2010 така или иначе на публични места пушенето ще бъде забранено. Не виждам нужда от излишни конфронтации.

Изчакайте още по-малко от година. Защо да пресилваме нещата. От 1-ви януари 2010 така или иначе на публични места пушенето ще бъде забранено.

Не виждам нужда от излишни конфронтации.

най-сетне но чак до 2010 Публикувано изображение

лично мнемие:пушачите вредат сериозно на себеси и на околните

• 4 седмици по-късно...

И от къде се взе този антагонизъм срещу пушачите? Тези забрани нарушават (тотално) човешките им права. Аз съм абсолютно против такива забрани.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Пълна забрана за пушене в закрити обществени места прие днес парламентът, който гласува на второ четене промени в Закона за здравето. Според наредбата, която предстои да бъде гласувана, забраната трябва да влезе в сила от 1 юни 2010 г.

Депутатите отхвърлиха след гласуване и прегласуване предложението на председателя на парламентарната здравна комисия д-р Борислав Китов да има обособени зони за пушене в някои закрити обществени места, например в административни учреждения и заведения.

Олимпи Кътев, който настоя за прегласуване, мотивира искането да останат зони за пушене не само с навиците на пушачите, но и с туристите, приходите от акцизи в държавната хазна и с препитанието на тютюнопроизводителите.

След гласуването Стоян Витанов от левицата коментира, че така 2,5 млн. българи са обявени за престъпници, защото ще нарушават закона и ще бъдат санкционирани. Няма закон в Република България, който да е насочен срещу 2,5 млн. българи, заяви Витанов.

Вчера по време на дискусията в пленарна зала идеята за пълна забрана на тютюнопушенето на закрито предизвика оживена дискусия. Тогава д-р Руденко Йорданов от левицата каза, че не е съгласен да плаща същата здравна вноска като пушачите. Защо да давам пари да се лекуват хора, които, съзнавайки какво правят, увреждат здравето си, попита той.

Думите му предизвикаха гнева на д-р Китов, който отговори, че по тая логика по-висока здравна осигуровка трябва да плащат и хората с наднормено тегло. Борислав Китов заяви, че тоталната забрана се е въвела в страни, в които от дълго време се провежда кампания срещу тютюнопушенето и съотношението пушачи-непушачи е в полза на непушачите, за разлика от България.

Д-р Атанас Щерев пък посочи, че опитът на другите страни показва необходимостта от пълна забрана на тютюнопушенето, защото никъде частичната забрана не се спазвала. Щерев вижда в забраната мениджмънт на здравеопазването, защото така парите, давани за увреденото здраве на пушачите и пасивните пушачи, могат да се използват за други болни.

Източник: БТА

И ще стане както със заведенията, където трябваше да се направят две зони-за пушачи и нешушачи. Или по-точно на едната маса се пуши, а на тази точно до нея-не.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.