Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Чист егоизъм а? Ти вземи ми прочети поста, преди да говориш за егоизъм! Изрично споменах, че не съм против забраната, аз съм против АБСОЛЮТНАТА забрана! Има голяма разлика между двете, няма да се повтарям, можеш да ми прочетеш поста по - подробно, защото аз по - просто от това, няма накъде да го напиша. Аз да те попитам, не се ли увреждат очите, като някой работи / стои пред компютъра? Не е ли вреден алкохола за черния дроб и когато някой се напие, качи се в колата си и убие няколко човека, не трябва ли да го забранят? А когато някой 100 килограмов стои на съседната маса, поръчал си 5 порции различна храна и навсякъде се е омазал,вони на пот глетката и миризмата приятна ли е? Пак казвам, за неразбралите, нека има места за пушачи и непушачи, който където иска да ходи!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чист егоизъм а? Ти вземи ми прочети поста, преди да говориш за егоизъм! Изрично споменах, че не съм против забраната, аз съм против АБСОЛЮТНАТА забрана! Има голяма разлика между двете, няма да се повтарям, можеш да ми прочетеш поста по - подробно, защото аз по - просто от това, няма накъде да го напиша.

Аз да те попитам, не се ли увреждат очите, като някой работи / стои пред компютъра? Не е ли вреден алкохола за черния дроб и когато някой се напие, качи се в колата си и убие няколко човека, не трябва ли да го забранят? А когато някой 100 килограмов стои на съседната маса, поръчал си 5 порции различна храна и навсякъде се е омазал,вони на пот глетката и миризмата приятна ли е?

Пак казвам, за неразбралите, нека има места за пушачи и непушачи, който където иска да ходи!

ти правиш ли разлика, че аз като седя на компютъра по цял ден не увреждам очите на другите? обаче ти като пушиш увреждаш дробовете на тия дето са около теб. така или иначе който пуши дърпа през филтъра, а тия около него пушат издишаното, но с повече въглероден двуокис и без филтър... прочел съм ти поста - нямам нищо против да си пушиш, стига да не ми влияе твоя дим (обаче не знам как ще си го изолираш...) тоя мазния може да вони на пот ама от тая миризма моите дробове няма да пострадат... може да пострада само настроението ми... ами тия дето работят в заведението? по цял ден им сълзят очите от цигарите, ся в кризата никой не може да си позволи да си избира работата... и на открито никой не ти забранява да пушиш... ето по това се различават наркоманите от съвестните пушачи... наркомана не може да изтрае 2 часа и да си изпуши цигарата на вънка, не, той трябва да си я пуши когато му е на кеф без да се съобразява с останалите...

колкото за дима от колите - те не пушат в стаята, навънка въздуха все пак се разсейва... аз съм ти прочел поста ама ти не си прочела моя или просто не си вникнала в смисъла...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

За демокрация ли говорехме...? Старите автомобили които правят смока в големите градове не вредят изобщо.Те само си пушат и са безобидни в сравнение с цигарата на пушача. От цигарите лицето ми почернява за няколко часа,омзнява се и носът ми е пълен с чернилка вечер като се прибера вкъщи. Тези цигари са най-голямта отрова на света и е най-важно да се премахнат веднъж завинаги.Те (цигарите) са виновни за озоновата дупка и за катаклизмите на времето. ............... пп: Така както започват да ни казват кое е вредно за нас,така ще започнат да ни казват други неща,но за тях ще разберем по-натам

Старите автомобили които правят смока

Ивчо, нали правиш разлика между смок и смог?! :P

П.П. Аз пък съм супер изкефена от тази забрана, най-после да направят нещо и за непушачите.

Вие си пушете.. дробовете, живота и парите са си ваши..вие си решавате какво да правите с тях. Но ако вашето решение уврежда мен или моето дете....аз приветствам тази забрана с две ръце!

оффтопик: мойта кола е 19 годишна 1900 кубика двигател и харчи 6/100 градско зимата, извънградското е около 4,6-5... има таралясници на 10 години дето цапат повече. има и норми за изгорелите газове, и колата ми влиза в тях... и пак казвам едно е в стая (концентрирано...), друго е навънка...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ивчо, нали правиш разлика между смок и смог?! :P

П.П. Аз пък съм супер изкефена от тази забрана, най-после да направят нещо и за непушачите.

Вие си пушете.. дробовете, живота и парите са си ваши..вие си решавате какво да правите с тях. Но ако вашето решение уврежда мен или моето дете....аз приветствам тази забрана с две ръце!

* Smoke * Smog * едно и също е в случая

Мдааааа уврежда и то много

оффтопик:

мойта кола е 19 годишна 1900 кубика двигател и харчи 6/100 градско зимата, извънградското е около 4,6-5... има таралясници на 10 години дето цапат повече. има и норми за изгорелите газове, и колата ми влиза в тях... и пак казвам едно е в стая (концентрирано...), друго е навънка...

Значи трябва колите да са не по-стари от 7 години например.След това да се бракуват със закон

Спора, според мен не е полезни или вредни са цигарите, а защо след като забраняват пушенето, не ги забранят? Интересен е парадокса - хем всички са се обединили че е вреден навик, хем искат да си пълнят хазната с акциза... и забраната е не толкова заради моето или твое здраве, а пак заради тези глоби дето ще трябва да плащат собствениците на заведения...

Мдааааа уврежда и то много

Значи трябва колите да са не по-стари от 7 години например.След това да се бракуват със закон

и що приказваш глупости? знаеш ли че има Boeing дето са на по 30 години и още летят? ако проверката за техническото състояние е на ниво щеше да има и 7 годишни коли спрени от движение... като SMART4TWO на майка ми дето харчи 7/100 със двигател 600см3 и разхода не се промени след основен ремонт...

Не и както го беше написал на български. :P

Ама добър опит :D

Много се радвам, че не пуша! :P

Аз също, особено ми е много противно някакви лапета да се разкарват из улицата, с цигара в ръка и да се мислят за "гъзари"

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

От утре им остават точно 4 месеца на пушачите да мрънкат, да се гневят, да недоволстват, да ни обясняват колко са им незачетени правата и свободите, да ни обясняват как има 8 325 917 неща, които са по-вредни от пушенето, но те не са забранени... Жалка картинка! Всъщност нищо не се променя и никой на никого нищо не забранява, а просто когато ви се пуши, драги ми димящи коминчета, просто ще направите 10-15 крачки, за да излезнете от заведението, за да пушите навън. И без това имате нужда от движение, а и тепърва ще се убедите сами, колко е полезна и за вас тази забрана. Хайде сега продължавайте с плюенето и негодуванието. Ние ще ви изтърпим мрънканиците. Все пак 4 месеца не са чак толкова много време. :)

• 3 седмици по-късно...

Ще пушим ли в баровете или не

ГЕРБ иска отмяна на пълната забрана за димене на обществени места

Публикувано изображение

Предложението предвижда в заведения до 100 кв. м собственикът сам да преценява дали там ще се пуши, или не.

В по-големите заведения пък собствениците ще трябва да предвиждат отделни помещения за пушачи.

Мотивите на вносителите за промяната са, че в условия на криза не може да се ограничи тютюнопушенето на обществени места, защото това би било пагубно за бизнеса.

Според депутатите от ГЕРБ цялостната забрана е много трудно изпълнима, защото нямало как да се контролира.

По думите им към пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места може да се пристъпи след четири-пет години, и то "не от раз".

Против тази теза се изказа съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов.

Според лидера на ДСБ няма смисъл дебатът да бъде откриван отново, тъй като вече е воден преди много време и е решен.

“Изводите са категорични и еднозначни в целия евроатлантически свят”, посочи Костов.

“В България нямаме право да пречим на никого да уврежда своето здраве, ако реши да го направи, но този човек също няма право да превръща хората около себе си в пасивни пушачи”, отбеляза в заключение бившият премиер.

dnes.bg

Май си направиха сметката, че не може хем да се надяват на по-големи приходи в бюджета от увеличения акциз на цигарите, и да забраняват тютюнопушеното едновременно, а ? Публикувано изображение

Защото :

Забрана на тютюнопушенето==>по-малко изпушени цигари===>по-малко приходи за хазната от акциз

p.s. хи-хи-хи Публикувано изображение

Единствената разлика между цигарите и твърдата дрога е в мащабите на потребление. :angry:

Единствената разлика между цигарите и твърдата дрога е в мащабите на потребление. :angry:

Т.е. повече хора пушат, отколкото се друсат с хероин и това е цялата разлика между хероина и цигарите?

...

Според депутатите от ГЕРБ цялостната забрана е много трудно изпълнима, защото нямало как да се контролира.

...

Глупости на търкалета. Само депутат може да изръси такава глупост.

Преди няколко дена по бтв или нова беше... имаше интервю със собственик на заведение. та човека е въвел собствена забрана за пушенето от първи януари - резултата били 20% по малко пушачи и 40% повече непушачи и човека даже е доволен... http://sofia.zavedenia.com/338/news/844/%D0%92.%D0%97%D0%90%D0%92%D0%95%D0%94%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95.%D0%92.%D0%A1%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%AF.%D0%9D%D0%95.%D0%A1%D0%95.%D0%9F%D0%A3%D0%A8%D0%98.%D0%9E%D0%A2.1.%D0%AF%D0%9D%D0%A3%D0%90%D0%A0%D0%98.2010.%D0%B3./

Не знам аз ми се късат нервите като вляза в заведение и няма места за пушачи, само за непушачи и откачам. Ясно за непушачите де, че е по-добре ама ние какво правим, да излизаме през 30 минути отвън заведението да припалваме ли ;)

• Автор

Не знам аз ми се късат нервите като вляза в заведение и няма места за пушачи, само за непушачи и откачам. Ясно за непушачите де, че е по-добре ама ние какво правим, да излизаме през 30 минути отвън заведението да припалваме ли ;)

Така правят в 'белите' страни и въобще не се оплакват :P

Така правят в 'белите' страни и въобще не се оплакват :angry:

напълно те подкрепям

• Автор

Добавям анкета

Много е дразнещо да те одимяват, или да стоиш на задимено. Аз, като уж културен човек, си пуша пред офиса, за да не одимявам. И в нашите заведения задължително трябва да се забрани пушенето, защото в повечето от тях няма никаква вентилация. Няма да се счупя, ако изляза навън за две минути да дръпна един фас. И по спирките също много ме дразнят да пушат...

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Д-р Атанас Щерев пък посочи, че опитът на другите страни показва необходимостта от пълна забрана на тютюнопушенето, защото никъде частичната забрана не се спазвала.

А,така.На всички е известно,че пълна забрана на тютюнопушенето в нашата мила родина НЯМА да има.След като частичната не се спазва и не дава резултат,всичко останало са празни приказки!!!

Редактирано от 3SSS (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Изгониха непушачи от парламента

Публикувано изображение

Представители на организация „Гражданска инициатива България без дим” бяха изведени принудително от парламентарната зала, след като опитаха да протестират на балкона.

В това време депутатите обсъждаха ограниченията за пушене на обществени места.

"Управляващите не са много доволни от това, че има гражданско общество, което се бори за правото да може спокойно да хапне и да пие кафе, без да бъде одимено", каза в кулоарите на Народното събрание Мариана Тодорова от протестиращите, цитирана от "Фокус".

В асоциацията участват хотелиери и ресторантьори, които са категорични, че се губи от това, че се пуши на обществени места. Според нея правителството не иска да се откаже от тютюнопушенето, защото ще загуби доходен пазар и постъпления в хазната.

Днес от Здравната комисия обявиха, че необходимостта за подкрепа на туризма и на тютюнопроизводството налага да бъде отменена пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, която трябва да влезе в сила от 1 юли. Чаканият дебат за пушене на обществени места обаче ще продължи следващата седмица. За това гласуваха 129 от 142-ма депутати.

Днес те спориха дали да има или не изключения за пушене на обществени места с обособени помещения, или пълна забрана. Народните представители дебатираха и има или няма право държавата да налага ограничения, когато не осигурява редица други услуги.

Асен Агов от Синята коалиция заяви, че една държава не може да попечителства над него, без да му осигурява услугите, от които има необходимост, особено при положение, че си плаща данъците, включително акциза върху тютюневите изделия.

Лидерът на ДСБ Иван Костов се съгласи, че държавата не дава и не осигурява това, което е необходимо да даде като лична сигурност.

"С този аргумент винаги може да се каже – не ни налагайте ограниченията, защото не ни давате. Това не е въпрос между държавата и законодателите. Той е въпрос между нас непушачите и вас – пушачите. В това взаимоотношение нетолерантни са пушачите, защото ние сме потърпевши", коментира Костов.

По думите му не прави чест и на здравната комисия, която трябва да защитава не партийната дисциплина, а здравето на хората.

Той призна, че не влиза в стаята на ПГ на Синята коалиция, защото вътре се пуши.

Може ли ние да не можем да работим заедно, защото не искаме да се съобразяваме един с друг, попита Костов.

"В промените изрично е предвидено да се обозначи – къде се пуши и къде не. С цялото си уважение към г-н Костов, ще си позволя да не се съглася, че българският народ е нетолерантен", заяви в отговор Емил Димитров от ГЕРБ.

Иван Иванов от Синята коалиция обаче обвини Димитров в конфликт на интереси, защото бил свързан с тютюневия бизнес и е бил председател на такава асоциация. Димитров опонира, че това вече не е така.

Декларирам конфликт на интереси, защото съм син на тютюнопроизводители, пошегува се Лютви Местан, но заяви, че от името на ДПС ще направи изказване против законопроекта. Депутатът не пушел от 7 години и досега бил толерантен.

"С болка в сърце и с лула в ръце ви казвам, че трябва да подкрепим този закон. Пушачи, гласувайте, за него", призова патетично Андрей Пантев от Коалиция за България.

news.dir.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.