Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз наскоро ги спрях,вече 2-3 седмици. :eek: Решил съм да пуша само след секс. :ph34r:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно така, по-добре е да не я виждаш...иначе не се знае какво ще си помислиш...! Публикувано изображение

Май и двамата :ph34r:

Едното няма нищо общо с другото.

Пуши - не е добър доктор. Не пуши - добър. Аз пуших 16 години и точно доктор пушач ме отказа от цигарите. Просто ми поговори и в разговора ни, ми спомена, че е върл пушач. Е вече трета година не съм кусвал цигара, а преди с отварянето на очите и я палех.

Има една приказка - който го е страх от мечки, не ходи в гората. Мен ме не страх и си ходя по барчета с приятели пушачи и хич не ми пука. Който не понася тези неща, ходи там къде ги няма, или си стои в къщи. Не виждам защо едните, трябва да се съобразяват с другите?

Всеки да се трови както намери за добре, но да не трови И МЕН заедно с него....И да - това е едно от най-вредните неща, което прави човек...

Добре де, дай да забраниме ПТС- тата, те ако не ни тровят... или заводитеееее....дай да затвориме всичко, което ни трови, а те нещата хич не са малко...

Аз лично бих започнала с производителите на алкохол...мене пък пияните главунди не ме кефят и то повече от пушачите...Ей, за тва не се завирам сред такива типове, взимайте пример като сте толкова изнежени...

ANGELSING моята лекарка с кого спи, дали пуши, какво яде, къде живее и какви наследствени болести има не ме интересува- важното е да си върши работата и да ме лекува. Нейният личен живот не ме засяга...наистина мисля, че преекспонирате вредата от цигарите... :ph34r:

Окс...

Ама вредата си е вреда независимо кой отрича и кой не...

Не виждам защо едните, трябва да се съобразяват с другите?

Ми просто защото едните пушат, а другите не...ама темата много се разводни...сори за което...

Добре де, дай да забраниме ПТС- тата,

Тва ПТС я ми го преведи, че нещо не вдявам?

Има едно ППС - пътно превозни средства, ма твоето ще да е нЯщо друго.Публикувано изображение

Тва ПТС я ми го преведи, че нещо не вдявам?

Има едно ППС - пътно превозни средства, ма твоето ще да е нЯщо друго.Публикувано изображение

Опсиииииии Публикувано изображение извиняам съ...ей и ти пък веднага да се заядеш... :eek: освен това не съм шАфиОр като тебе... :ph34r:

Баро, избягваш само това, което ти изнася...

Много грешиш!

Избягвам , това което може да се избегне....

Ами мазнините избягваш ли ги?

Спиш ли на отворен прозорец?

Слушаш ли силна музика?

Стоиш ли дълго пред компютъра или телевизора?

Ядеш ли сладолед през зимата?

и т.н и т.н....дребни вредни неща колкото щеш...

И не позна аз не изпитвам толкова никотинов глад колкото ми харесва да пуша...харесва ми да се тровя, да злоупотребявам със сладкото, да се храня нередовно и да живея така както ми харесва...пуша трева от време на време, пуша по половин кутия на ден цигари, почти по цял ден гладувам, накрая да се освиня в къщи...и т.н и т.н На мен това ми харесва...и пет пари не давам колко е здравословно. Пред мен имам жив пример на това как можеш да живееш по възможно най - здравословния начин и накрая да си пълен с един куп болести( и то сериозни, такива които ти се отразяват на живота завинаги да не кажа, че си те превръщат в инвалид)...Това, че пресичаш улиците само на зелено, не ти гарантира, че някой ден няма някой да те отнесе...

И честно казано лесно е в един форум да защитаваш подобно теза, но мен най - върлите врагове на цигарите винаги са ме търпяли(че и компания ми правят обикновенно навън докато треперкам лапнала цигарата). Защо ли?

Айде стига сте се джафкали.Никой не е излязъл жив от живота,дали няколко години по-рано или по-късно,какво значение има? Важното е да си живееш така,както ти харесва,а не да вземеш да избягваш това,да избягваш онова,да откажеш едикакво си,и накрая да заживееш като отшелник. С две думи - яжте,пийте,пушете (ако сте пушачи),и си носете новите дрехи. :clap:

Знам на едно място, противогази тънка лайсна. Мога да ви уредя с още по-голяма отстъпка. Аз ходим без, защото не ми пречат другите хорица, които пушат, както и аз на тях.

Дон Барон, е ти как се изказа... изкара се ебати светеца. Да не живееш в инкубатор? Или се движиш с маска. 2-ри Джексън. :clap: То и аз подкрепям тази теза (да се ограничи пушенето), ама не енужно да се изпада в крайности. То всичко до тук е образно казано, както и примерите дадени от повечето писали в темата. По конкретно не можеше да ги приемеш нещата! Сега остава да кажеш и че не си биеш тапанарки?! П.С. От кога пуснаха НЕТ в манастирите бе? :clap:

• 1 година по-късно...

Подпиши се и ти!

Скъпи съмишленици,

В близките седмици предстои приемането на Закон за изменение и допълнение на Закона за здравето. Една от промените е въвеждането на пълна забрана на тютюнопушенето на обществени, работни места и обществения транспорт, считано от 1.06.2010 г.

За съжаление възможността да кажем мнението си на депутатите чрез електронни писма е само на адрес [email protected].

Ето защо Ви предлагаме да се включите в интернет-петиция, чрез която до депутатите да достигне нашето мнение, да изразим какво чувстваме, преживяваме и изпитваме, когато се пуши на обществени места. Изпратете на всички ваши съмишленици тази петиция и нека те гласуват и/или пишат. Изпратете я на ваши приятели по e-mail, ICQ, IRC, по форуми, регистрирайте я в портали и търсачки.

Всички вече знаем, че пасивното тютюнопушене е не по-малко вредно от активното тютюнопушене. Във въздуха, около пушачите, има над 4000 химически вещества и над 69 канцерогена.

Нека всеки, който избира тютюнопушенето, бъде свободен да пуши там, където не пречи на другите хора, животни и растения. Нека знае, че уважаваме свободата в избора му, макар и да сме убедени, че уврежда здравето си. На пушачите са осигурени множество възможности за отказ от тази зависимост - Национална линия за отказ от тютюнопушене с телефонен номер 0700 10 323, интернет-страница www.aznepusha.bg, кабинети за безплатен или платен отказ от тютюнопушене, с психологическа и лекарска подкрепа...

Дайте своята подкрепа за забрана на тютюнопушенето в закритите работни помещения, всички видове транспортни средства, болници, правителствени и неправителствени учреждения, полиция и съд, дискотеки, казина, кафенета и сладкарници и други обществени места, посещавани от здрави хора, бременни жени, родители, майки с бебешки колички и малки деца...

Цивилизованият избор на България

е да бъде страна, свободна от тютюнев дим на обществените места. Нека всеки даде своето малко „зрънце-принос”, за да освободим България от натрапения ни тютюнев дим. Сега имате великолепната възможност да кажем на нашите народни избраници какво мислим и чувстваме по отношение на тютюнопушенето в България.

Подпиши се и ти!

Лично мнение !

Аз няма да я подпиша ... защо не мисли никой за нас пушачите ! Знам че навика ни е вреден , ама си е наш ! И ние си имаме права !

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам непушачите във форума защо и кое ги кара да са против пушенето на точно определените места?Иначе съм против пушенето в болници,учреждения,детски градини и т.н.Даже съм си мислила,че ако съм шеф ще санкционирам пушачите с примерно 100лева на месец(щото ако ми пушиш при 8 часов работен ден през половин час-сметни колко време скатаваш!!!)Аз разбира се пуша на работа преди и след приключване на работното време и НЕ не виждам нищо лошо да пуша на определеното за целта място.

Подкрепям двамата съфорумници , писали преди мен 100%

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Нямам нищо против пушачите...когато не ми се налага да им дишам въздуха или мъглата или каквото е това там. Въпрос на възпитание е. Знам, че не е честно да обобщавам, но 90% от пушачите пушат на работното място, в заведенията та даже и в магазините. Еми не е правилно...сега се сещам за нещо, което видях в един офис: аз обичам секса, колкото вие цигарите, но тъй като не правя секс във вашия офис, моля не пушете в моя :P

Искам да попитам непушачите във форума защо и кое ги кара да са против пушенето на точно определените места?Иначе съм против пушенето в болници,учреждения,детски градини и т.н.Даже съм си мислила,че ако съм шеф ще санкционирам пушачите с примерно 100лева на месец(щото ако ми пушиш при 8 часов работен ден през половин час-сметни колко време скатаваш!!!)Аз разбира се пуша на работа преди и след приключване на работното време и НЕ не виждам нищо лошо да пуша на определеното за целта място.

Че нали става въпрос за забрана на пушенето на обществени места (даже са изброени в първия пост), а не за тотална забрана. Пушете си на определените за целта места, събирайте си се там само пушачи и си се тровете щом ви харесва, но не ни одимявайте където ви скимне "защото виждате ли и вие сте имали някакви права". А нашите права, да не искаме да ви дишаме зловонията, къде са?

Между другото петицията нещо е бъгава, понеже има едни и същи хора записани по два пъти, при това едно след друго.

Редактирано от stdask (преглед на промените)

В никакъв случай не бих те одимила!Винаги се съобразявам когато около мен има непушачи и никога не съм пушила в чужд дом,ако те не пушат! Аз говорех за пушенето на определените места!

Нещо ми се губи смисъла на тази петиция - чрез промените в Закона за Здравето се въвежда пълна забрана на тютюнопушенето на обществени, работни места и обществения транспорт, считано от 1.06.2010 г.

Какво - Вие, с тази петиция искате публично да ръкопляскате за промените на закона ли ? Нещо като "Вижте ни -колко сме много, които одобряваме законите, които приемате в парламента" ? Мазнене на депуптатите чрез интернет ?

Не мога да си представя как ще стане това нещо! Да отида на кафе или дискотека и да не мога да си запаля цигара?Звучи ми доста странно и неосъществимо. Никога няма да подкрепя!

Публикувано изображение БАСИ НАХАЛНОТО ПЛЕМЕ СА ПУШАЧИТЕ Публикувано изображение

Аз пък не мога да си представя да изляза на дансинга и да танцувам, а отсреща момичето да бълва облаци цигарен дим през устата се докато аз се "боря" да погълна и последната молекула кислород останала в дискотеката. Същевременно дрехите ти и косата засмърдяват на пепелник. Явно пушачите не обичат миризмата на чистите тяло и дрехи.

Явно пушачите не обичат миризмата на чистите тяло и дрехи.

не -не обичаме Публикувано изображение Обичаме да миришем на мръсотия, пот и фасове - това ни е любимата комбинация, а ако има и малко чесън да си хапнем - просто се разтапяме от удоволствие Публикувано изображение

Браво Трих, подкрепям те на сто. Публикувано изображение

В уверение какви миризми харесвам:

Парфюмът който ползвам вече четири години е:

аромат на тютюн, отлежало уиски и кожа.

Ценител съм. Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Не мога да си представя как ще стане това нещо!

Да отида на кафе или дискотека и да не мога да си запаля цигара?Звучи ми доста странно и неосъществимо.

Никога няма да подкрепя!

Ивче,май ще пушим само вкъщи!След хубавото ядене и пиене идва задължително една хубава цигарка!

А за дискотеките да си купим по една електронна,а?След 5-10 годинки ще измислят виртуална цигарка,ще правим виртуален секс,абе къде е сладостта на живота?

Подкрепям напълно инициативата!!!!!! Много мразя, ако чакам на някоя спирка, някой да дойде пред мен и да почне надменно да пуши, а дима директно в мен!! На тия вече ще им ритам цигарите от ръцете и ше ги млатя до посиняване майка им ше е*а смотана!

само да пална една и почвам ;)

а бееее то и от чешмите не тече

идеално чиста вода ама нема

закон за вик Публикувано изображение

пушете си спокойно

само страхливците умират

повече от един път Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.