Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Първите да не са роботи. Според теб теоретично работят, а според мен практически си почиват. Това , че пушачите са по - малко ефективни от непушачите са пълни глупости, а това че по - малко се разболяват е просто плод на развинтената ти фантазия и поредния ти "бисер".Във всяка фирма по закон има разработен Физиологичен режим на труд и почивка. Има и наредба, която описва кой е длъжен да го създаде и кой е длъжен да съблюдава неговото изпълнение. Броят и видът на въпросните почивки се определени в този документ, съобразно натоварването на работещите и факторите на работната среда, има и санкции за неизпълнение на въпросния документ, а аз не съм на Буров син за да си позволя да ми отиде половин или цяла надница за 1 цигара.Дай да си говорим за това кога на земята е започнал Ледниковия период там си по-силен, а и аз не съм бил свидетел на онези времена , така че можеш да ме меткаш както си поискаш..
За работодателят си робот, който трябва да работи. Или повечето имат работниците си за такива. Истината е, че е доказано(потърси), че пушачите докато прекарват време с цигарка в ръка, то непушачите работят. Следователно непушачите са по-рентабилни на работодателя. А ти за законите и режима на почивки не ми говори. В повечето фирми почивките са не повече от 2 за целият ден, освен в държавната администрация, а в частните фирми току-виж си работил въобще без почивка. Това, че я има на хартия не означава, че работодателят ти я дава. А за Ледниковият период - учените са го казали. Иди спори с тях, ако можеш. Виждам, че цигарата в устата те прави по-компетентен и от тях, но това не е мой проблем. И от тогава има свидетелства, че хората не са ходели голи.
Че са вредни цигарите- вредни са, ама чак пък толкова... ...Не е ли затлъстяването по-голям фактор за развитие на сърдечно-съдови и метаболитни заболявания? Всичко да ни беше наред, тогава да спорим дали цигарите са най-голямото зло.
Вредни ли са - вредни. Толкова. В тази тема се обсъждат цигарите. Проблемът със затлъстяването е от съвсем друго естество и нищо не пречи на някой да е дебел и да пуши по 2 кутии цигари на ден. Това са неща от отделни естества и не се изключват, само могат да се наслагват.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор
 Истината е, че е доказано(потърси), че пушачите докато прекарват време с цигарка в ръка, то непушачите работят. Следователно непушачите са по-рентабилни на работодателя. А ти за законите и режима на почивки не ми говори. В повечето фирми почивките са не повече от 2 за целият ден, освен в държавната администрация, а в частните фирми току-виж си работил въобще без почивка. Това, че я има на хартия не означава, че работодателят ти я дава.

Няма какво да търся. Аз на Стъкмистика както казва Sliderum, не вярвам. Аз виждам с очите си , че човек по природа се опитва да се скатава, независимо пушач или не пушач (няма достоверни факти за това , кой е по-полезен за фирмата, пушач или непушач, всичко е строго индивидуално).В повечето фирми почивките са съобразени с натоварването на работещите и факторите на работната среда. След като ти се направи съответния инструктаж на теб ти се дава възможност да се запознаеш с документите ,които касят твоите права и задължения във фирмата едни от най - важните са Физиологичен режим за труд и почивка и Правилника за вътрешния трудов ред, последния даже е разлепен на видно и общодостъпно място. След инструктажа ти се подписваш в книгата определена за този вид инструктаж. След ,което можеш да си търсиш правата ако те бъдат незачетени или директно грубо погазени (например както ти постъпваш). Това че , ти спиш у тиквите когато подписваш не значи , че не си запознат с това което пряко те касае. Аз си знам правата и си гоня интересите докато има и теоретична възможност за постигане на целите. Пак казвам вида и броя на почивките се описва в съответния документ , с който ти биваш запознат в деня на постъпването ти на работа, дали са 2 или повече са описани в него. Работодателят не ти виси по цял ден на главата, за да не можеш да си направиш още 1-2 почивки от по няколко минути е така от човещина

Виждам, че цигарата в устата те прави по-компетентен и от тях, но това не е мой проблем.

Когато нещата опрат до закони и законови положения съм видимо по-компетентен от теб. Това се вижда и с просто око.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Няма какво да търся. Аз на Стъкмистика както казва Sliderum, не вярвам...
Стъкмистиката дали е от нас или от теб, според която вие сте преобладаващи и уникално привилегировани са пушачите да тровят все? За законовите положения и разпоредби - De jure и de facto - това са две различни неща. Все пак предлагам да се върнем към това защо пушачите тровят непушачите около тях и защо тези, които не искат да бъдат тровени автоматично се превръщат в натрапници, вместо тези които ги тровят да са грешните и виновните?
Резервациите в Сърбия се правят не само заради пушенето.Има много предимства - ниски цени,чудесно обслужване,усмихнати хора и добра атмосфера.Най-важното е,че там храната е все още истинска,месото е ясно какво е,а алкохолът все още се прави предимно от грозде.

Резервации в Сърбия ще се правят от наша страна и другата и по-другата и още дълги години, докато там се пуши в заведения. Като минимум половин Видин се изнася за Нова Година в Зайчар, предимно защото там веселбата е гарнирана и със свободна употреба на цигари в заведения А там ще продължава да се пуши, защото за сърбина няма нищо по ценно от свободата да прави това което смята за правилно в собствената му страна и го било к@@@ц , че не са го приели у Европейскийо Съюз. А вие продължавайте да се самозалъгвате за това колко сте много и колко сте силни.

А там ще продължава да се пуши, защото за сърбина няма нищо по ценно от свободата да прави това което смята за правилно в собствената му страна и го било к@@@ц , че не са го приели у Европейскийо Съюз. А вие продължавайте да се самозалъгвате за това колко сте много и колко сте силни.
Не, просто в Сърбия са нетолерантни към непушачите. Просто е. А хората в Северозападнала България едва ли могат да си позволят това, за което говориш. Там положението е доста по-лошо, но вместо да протестирате за него, вие простестирате за нещо като цигарите, защото то ви опира до самите вас, а когато е за другите - кучета ги яли.
Не, просто в Сърбия са нетолерантни към непушачите. Просто е. А хората в Северозападнала България едва ли могат да си позволят това, за което говориш. Там положението е доста по-лошо, но вместо да протестирате за него, вие простестирате за нещо като цигарите, защото то ви опира до самите вас, а когато е за другите - кучета ги яли.

В това няма грам стъкмистика. В Сърбия са нетолерантни към всички, които им дават наклон на някой части в живота. Теб определено с твоята житейска философия, не те съветвам да ходиш там или ако отидеш поне не говори за своята житйска философия и колко е по правилна от тяхната , защото никой няма да ти уйдисва на акъла и да спори с теб , така както правя аз и този бой където те чака няма да можеш да си го отнесеш до вратата на кръчмата , камо ли до вас, после ходи се оплаквай на арменския поп, колко много нетолерантни са. Не знам дали  хората в северозападния край едва смогват и не съм  казвал нито откъде съм, нито откъде съм получил тази  информация , само гарантирам , че е в пъти по достоверна , от онези статистики поръчкови , които четеш , че сме били 30 - 40 % пушачите. В следващия 1 месец ще се види, колко 30% сме. Ние съответно ако приличахме на тях нямаше да сме на това дередже.

И как точно докато пушиш ще си държиш пушека примерно в твоето си лично пространство? Ще му заповядаш да си стои до теб? Именно за това има забрана, защото има последствия за околните, ако пушенето не изискваше изкарване на 2 пъти по - вредни газове нямаше никой да Ви направи дори най - малка забележка - просто щеше да бъде тровете си се, но не е така. Все едно да седна с летливи газове да си правя опит на публично място и да кажа - ми който не му изнася да си отива в къщи, ама я си представете освен мен във всяко едно заведение да има такива опити и навсякъде общо взето където се събират хора - какво правим?

Темата не е за някакви летливи газове. 

Като не искаш да дишаш тютюнев дим, ще си седиш в залата за непушачи..

Въздухът се замърсява не само от тютюнев дим в закрити помещения, посещавани от много хора. Липсата на кислород също е недопустима за доброто ни здраве. Затова съществуват вентилационни системи, пречистващи въздуха.

Човек се ражда гол , но ти не ходиш гол дори и през лятото, когато е абсолютно възможно да се подвизаваш гол през цялото лято или греша. В Африка температурите предразполагат човек да ходи гол през цялото време, но и там повечето хора не се разхождат така както майка ги е родила макар , че естественото им състояние е да ходят голи.Хората ходят облечени поради климатични и морални съображения, а вторите са насадени от обществото т.е. те са придобити , а не естествени. Естествено състояние на човека е да бъде щастлив или поне така пише в книгите за промяна на мисленето, но хората в повечето случай и по конкретно тези в  България не са щастливи. Така че , не ми говори за естествени състояния, защото повечето неща в тази страна не са естествени и нормални.

Вече го обсъждахме този въпрос и тогава ти както и сега се изказваш неподготвен. Никой с 300 лв. в джоба не харчи 150лв и дори не харчи 75лв. за цигари. Кутията се дели на 4-5 дена което прави кутия цигари от 4,20(приемаме , че пуши що годе прилични цигари, я не някой боклучак за 3лв.) делено на 4-ри дена по 1,05 по 30 дена в месеца се получава 31,50 за цигари на месеца в максималния вариант.Това дава човек за цигари на месец с доход до 300лв.

Нищо подобно не се случва.

Пушачите с доход, според моите наблюдения, под 1000 лв. на месец, си правят цигари. Излиза в десетки пъти по-евтино.

Такъв е бил законът тогава? Някой овъзмезди ли, когато си сменихме номерата на колите и след няма и година пак трябваше да ги сменим по новите изисквания? Не видях тогава такива протестим въпреки че тогава касаеше 100% от хората ползващи услугата "кола в България"... Такъв е законът и той трябва да се спазва. Има недомислени закони по цял свят, не мисля, че ние ще сме единствените лишени от такива. А на собствениците на заведения не може се угоди, защото ако утре кажат връщаме старото положени, ми те повечето вече са свалили преградите и ще мрънкат, и ще туфкат, че пак трябва да ги слагат, нищо че до вчера са искали да се върне закона в предишният му вид. Това явление на "недо**на жена" се нарича "български гражданин" ;) Вечно недоволен от каквото и да е, ако ще да не го засяга дори косвено от 300 км. разстояние той ще има мнение менящо се винаги в опозиция на закона, правилото и т.н.

Защо вие много ми приличате на този, вечно недоволния, когото описвате !?

Хубав си беше законът преди - осигуряваше пространство за непушачите.

Не разбирам, ... сега за какво се жалвате?

Редактирано от Марея (преглед на промените)

В това няма грам стъкмистика. В Сърбия са нетолерантни към всички, които им дават наклон на някой части в живота. Теб определено с твоята житейска философия, не те съветвам да ходиш там или ако отидеш поне не говори за своята житйска философия и колко е по правилна от тяхната... Ние съответно ако приличахме на тях нямаше да сме на това дередже.
Напротив. Първо че тръгваш да заплашваш за позицията, която защитавам. Второ, че това че там непушачите са тровени от нагли пушачи означава, че има нетолерантност напълна към непушачите. Просто е. Не знам за наклон на живота, но не вярвам и на непушачите сърби да им е хубаво да бъдат димени нон стоп. Виждам, че се опитвате да изкарате, че правото едва ли не е ваше, а всички непушачи трябва да паднат в краката на пушачите и да просят за милост. Не мислиш ли, че подобни изказвания са меко казано безочливи?
Темата не е за някакви летливи газове.  Като не искаш да дишаш тютюнев дим, ще си седиш в залата за непушачи.. Въздухът се замърсява не само от тютюнев дим в закрити помещения, посещавани от много хора. Липсата на кислород също е недопустима за доброто ни здраве. Затова съществуват вентилационни системи, пречистващи въздуха... Защо вие много ми приличате на този, вечно недоволния, когото описвате !? Хубав си беше законът преди - осигуряваше пространство за непушачите. Не разбирам, ... сега за какво се жалвате?
Това също е леко неприятно изказване, да бъда мек. Ние непушачите не сме като едно време индианците в САЩ - не сме ние тия, на които трябва да ни е осигурена някаква мизерна площ, на която да пребиваваме с благоволението на пушачите и да им се молим и благодарим. Човек не се ражда с цигара в устата, нито в ръката. Вие сте си направили изборът да пушите, носете си негативите от това. Правото е на непушачите. А който не искал тютюнев дим да седи в залата за непушачи - ехх..значи..Ако имаш приятел непушач колко пъти ще отидеш в залата за непушачи и дали няма да спреш да го каниш, ако не иска да отиде в тая за пушачи и да се трови с цигарен дим? Евала на толерантността, няма защо. Ще отида значи с една туба с бензин, една с амоняк и една с ацетон и ще правя каквото си правя. Пък ако на вас не ви харесва - отидете там където такова нещо няма. Много интересна логика, нали? И много толерантна - като не ви харесва бензина, амоняка и ацетона - пътечката. Каква толерантност, нали? По-скоро звучи на репресия и убеждение, че пушачите са правите, а непушачите трябва да се кланят на пушачите. Всъщност на вас пушачите какво ще ви е по-специалното от мен с тубата бензин, амоняк и ацетон, че мен да не ме търпят, а вас искате да ви търпят?

Напротив. Първо че тръгваш да заплашваш за позицията, която защитавам.

Не те плаша  Просто е. Отиваш и се убеждаваш  сам, макар че аз не те съветвам, ти се плашиш и добре правиш. Убеден съм , че никой няма да изтърпи повече от 5 минути твоята философия за цигарите.

Не те плаша  Просто е. Отиваш и се убеждаваш  сам, макар че аз не те съветвам, ти се плашиш и добре правиш. Убеден съм , че никой няма да изтърпи повече от 5 минути твоята философия за цигарите.
Какъв кеф, а? Че там ще ви е позволено да тровите всички околни около вас. И не - аз не се плаша, но ти нещо се опитваш да ме заплашваш с нещо от типа "отмъщението на пушачите". Да очаквам ли в следващи постове заплахи за похищение и натъпкване на цигари в устата или принуждаване с пистолет на непушачите да пушат? Докато хора не почнат да се раждат с кутия цигари в ръката и една в устата вие сте тези, които сте длъжни да се съобразявате с непушачите. А вие искате точно обратното - свободия за вас, а всички да се съобразяват с вас поради мнение, налагано с години. Е, това не е така и просто се опитайте да си промените представите и да се запитате как ще се чувства в действителност някой познат непушач около вас и как бихте се почувствали вие, ако не пушехте. Можете или не?

Какъв кеф, а? Че там ще ви е позволено да тровите всички околни около вас. И не - аз не се плаша, но ти нещо се опитваш да ме заплашваш с нещо от типа "отмъщението на пушачите". Да очаквам ли в следващи постове заплахи за похищение и натъпкване на цигари в устата или принуждаване с пистолет на непушачите да пушат? Докато хора не почнат да се раждат с кутия цигари в ръката и една в устата вие сте тези, които сте длъжни да се съобразявате с непушачите. А вие искате точно обратното - свободия за вас, а всички да се съобразяват с вас поради мнение, налагано с години. Е, това не е така и просто се опитайте да си промените представите и да се запитате как ще се чувства в действителност някой познат непушач около вас и как бихте се почувствали вие, ако не пушехте. Можете или не?

Това е плод на твоята меко казано развинтена фантазия. Отиди и им разбий фантазийте за това какви ограничени и нетолерантни хора са . Ти си човека.Там няма такива глупави разделения на пушачи и непушачи. Щом си в дискотека или друго заведение където се сервира алкохол ти си отишъл да си правиш веселото като и този до теб и другия до него и никой не се интересува от твоите алтруистични възгледи и ще им бъде безкрайно трудно да разберат какво добро им правиш с твоите проповеди за отказа от цигари. Ни най - малко не се чувствай застрашен, просто имай  предвид, че от мен ти давам максимум 5 минути. След това ще трябва да си излезеш или да млъкнеш. Дилемата ще бъде да пожертваш възгледите си или външния си вид. Както винаги съм казвал волята е свободна.

Докато хора не почнат да се раждат с кутия цигари в ръката и една в устата вие сте тези, които сте длъжни да се съобразявате с непушачите.

Не се грижи за това кой как ще се ражда има достатъчно съвети на специалисти , колко време преди да зачене една жена е необходимо да спре цигарите за да не се раждат идиотчета. А ако все пак стане грешка никой няма да те обвини теб или да ти го тръсне ти да го гледаш.

Стъкмистиката дали е от нас или от теб,

Не Стъкмистиката е от теб. Точно ти си този , който изважда някакви глупави поръчкови статий за това , че сме между 30 и 40 %, а сега ти е криво , че на практика нещата ще излязат съвсем различни.

Какъв кеф, а? Че там ще ви е позволено да тровите всички околни около вас.

В това се състои един от основните ти проблеми, че се изживяваш като мъченик. Отново ти казвам, там всеки е отишъл да се повесели и никой на задиря на другия какъв точно начин е избрал и никой не се чувства тровен. А само да ти припомня в случай , че си забравил, там ходят и пушачи и непушачи. Но пък и никой няма да ти отделя дни наред да те убеждава , че всеки има право да изкара няколко приятни часа, независимо от факта, че 1 пуши , а двама до него не  и че когато има спор най - хубаво е да се седне на масата за преговори. По принцип те са уважителни хора , но в момента в които ти започнеш да им говориш за тубите с бензин, една с амоняк и една с ацетон и за индианците и за негрите,  смятай , че ще загубиш представа , къде е изхода.

Резервации в Сърбия ще се правят от наша страна и другата и по-другата и още дълги години, докато там се пуши в заведения. Като минимум половин Видин се изнася за Нова Година в Зайчар, предимно защото там веселбата е гарнирана и със свободна употреба на цигари в заведения А там ще продължава да се пуши, защото за сърбина няма нищо по ценно от свободата да прави това което смята за правилно в собствената му страна и го било к@@@ц , че не са го приели у Европейскийо Съюз. А вие продължавайте да се самозалъгвате за това колко сте много и колко сте силни.

Колега,много инерция си набрал и не четеш внимателно.Това,което казвам е,че освен разрешеното пушене има и добра храна,качествен алкохол и приятна компания.Къде видя да пиша колко сме много и колко сме силни?

Колега,много инерция си набрал и не четеш внимателно.Това,което казвам е,че освен разрешеното пушене има и добра храна,качествен алкохол и приятна компания.Къде видя да пиша колко сме много и колко сме силни?

Пито платино викаш, алкохулиу нема проблеми...Верно той и ония густо майна хлъзгач на фигурно кълчене с джипарата(и още колко хаймани като него), за това се измъкна лесно. Сигурно съдиите по делото и прокурори и адвокати са му колеги по чашка и много добре са го разбрали. Обаче за цигарките не мож?!

Колега, keba, ясно е че преди разделението дори, всички сме били на едно място. Ясно, е че съм си изкарвал еднакво добре и тогава и сега, всичко е до компанията и веселбата ;). Въпросът е такъв, че сега някой ни показа, че може да бъде още по - приятно от гледна точка на комфорт докато се забавляваш. Това не значи, че повече ще пиеш, повече ще се смееш, повече ще танцуваш или нещо от сорта, просто ще ти е по - комфортно вече докато правиш същите неща, които си правел и преди. И понеже не обичам да говоря голи думи, снощи отново излизах, заведението беше пълно, ама препълнено човек - в понеделник вечерта... Както и да е, в компанията ми момичетата не ги помня колко пушеха, защото разбираемо не им ходя по дупИто (минали са ми тези години, ако искам нещо от жена отивам и го казвам), та бяхме 4 момчета и само аз НЕ пушех! Излизам с тях навън да им правя компания и да дишна въздух, защото заведението беше препълнено и се сетих за тази тема, и си викам чакай да питам пушачите бе, може пък да греша от самото начало и колега keba да е прав, ще му се извиня. Та ги питам, момчета как е с тази забрана, зима е вън (снощи беше доста топло), ще дойдат температура по -20, -30 ако щете... Те само ми се оплакаха, че отвън няма газови лампи, които да ги топлят докато пушат, а доста заведения имат де (поне в София, но конкретното снощно нямаше). Викам не искате ли да си пушите вътре? Те ми казват всичките до един, че предпочитат така както е! Още не съм срещнал пушач да каже нещо обратно като го питам, "face to face", а ми е ясно, че във форум всеки обича споровете и да се спори, какво да се прави наша си черта. За северозапада особено за Видин и аз не казвам от къде съм, НО повярвай запознат съм много добре, силно се съмнявам при безработица над 30-40%, останалите до към 90% вземат мизерни пари да отидат в чужбина да си правят НГ. То не, че там е по - скъпо, ма те и в България нямат пари да излязат хората, тъжно е, но е факт... Малко офтопик е това последното!

Това се отнасяше за друг колега. По накратко казано, до който трябваше да стигне, стигна и той го разбра. Просто съчетах това , което ти си написал с това , което аз знам от първа ръка, а използвах това което ти си написал , защото не можах да намеря източника на тази информация. Но след като я намерих  статията съвпада удивително добрес тази информация , която аз имам.

За северозапада особено за Видин и аз не казвам от къде съм, НО повярвай запознат съм много добре, силно се съмнявам при безработица над 30-40%, останалите до към 90% вземат мизерни пари да отидат в чужбина да си правят НГ. То не, че там е по - скъпо, ма те и в България нямат пари да излязат хората, тъжно е, но е факт... Малко офтопик е това последното!

Не бери грижа , за това кой има пари и кой няма. Българите и по-точни тези от северозападния регион си прав , че не са много напред с парите, но българина предпочита да си направи празника на принципа "един път ама като хората" , а то после е ясно , че ще трябва да ги отгладува , а и ти правилно отбеляза,

то не че там е по-скъпо

. И какво губи парите за бензина(то пък многото бензин , който ще похарчи, Зайчар не е в Китай) и за нощувка, а дано все толкова са събрали пари, за такъв светъл празник, за да го отпразнува поне него както се полага и когато запали цигара , на този до него да не му се сбръчква физиономията , като на настъпена джапанка.

Проблемът със сегашната забрана е, че слага под общ знаменател обществени места с различно предназначение- например Народната библиотека и кръчмата, Операта и нощния бар, градския транспорт и дискотеката. По стария режим и пушачите си имахме място под слънцето. Но никой пушач не е толкова нагъл да запали цигара в детска ясла или в трамвая, а Непушачите идват в кръчмата и казват: "Край! Тук вече няма да се тровите с тютюн! Само с алкохол и генномодифицирани кебабчета!"

Проблемът със сегашната забрана е, че слага под общ знаменател обществени места с различно предназначение- например Народната библиотека и кръчмата, Операта и нощния бар, градския транспорт и дискотеката. По стария режим и пушачите си имахме място под слънцето. Но никой пушач не е толкова нагъл да запали цигара в детска ясла или в трамвая, а Непушачите идват в кръчмата и казват: "Край! Тук вече няма да се тровите с тютюн! Само с алкохол и генномодифицирани кебабчета!"

Добре, как така никой от Вас пушачите не пали на такива места. А не веднъж съм влизал в сладкарници, ресторанти и подобни заведения, които са били меко казано "лисичарник" ... :D.

Мисля, че с това което съм написал по - горе бях изчерпателен. И още една новина от последният час.

Като не искаш да дишаш тютюнев дим, ще си седиш в залата за непушачи..

Не разбирам, ... сега за какво се жалвате?

е да седи ама не ще - скучно му е, все при нас идва не видиш ли

аз мисля,че тоя закон не е приет в точното време,в смисъл,че той допълнително обременява и  разбива частния дребен бизнес!във време когато всички са поставени на колене не би трябвало да се налагат такива тежки безсмислени закони!едва ли някой щеше да гласува за такъв закон ако тия заведения са държавни!след толкова последователни скъпи удоволствия като системи за самоконтрол,касови апарати данъци за маси,столове и с какво ли не още,когато самата държава е пред фалит можеше да изчакат с това допълнително бреме!или най-добре да се остави в ръцете на собствениците който иска без цигари,който не може да се справи -с цигари!

115% съм убеден, че ако Симтеч реши да си пие чая не в кръчма а в публичен дом, първо ще се погрижи за закон, с който в публичният дом да е забранено йебанието.

Е тук не си права ! Дори редовно ми димят на спирката в лицето ! Достатъчно години търпях тези нахалници заради които след всяко излизане си перях връхните дрехите(смърдяха отврателно) и влизах в банята щом прекрачех прага ! А сега кръчмите не смърдят на кочове , като се прибера не се налага веднага да вляза в банята защото косата ми смърди на цигари ! И да хвърлям всичко в пералнята щото смърди на цигари ! И няма опасност да се загубя в цигареният дим !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Това е плод на твоята меко казано развинтена фантазия. Отиди и им разбий фантазийте за това какви ограничени и нетолерантни хора са .... В това се състои един от основните ти проблеми, че се изживяваш като мъченик. Отново ти казвам, там всеки е отишъл да се повесели и никой на задиря на другия какъв точно начин е избрал и никой не се чувства тровен.
Не, не може да става и дума за толерантност когато един трови друг просто защото си мисли, че може. Въобще не ме вълнува дискотека ли е, какво е. Дискриминация към непушачите е всяка запалена цигара, всеки дим достигнал до тях. Гледам, че още се опитваш да преекспонираш и да си представяш как в Сърбия се надъхваш да биеш непушачи и предоставяш отново дилеми разни изкуствени, само и само да може да си димите нетолерантно навсякъде. Да, всъщност пушещите майки с бебета, както и бременни вредят и на собствените си деца. И там е вариант за въвеждане на забрана - защото това, че някой си прилага гномските възгледи от тийн годините не означава, че напълно невинни хора, макар и собствени деца трябва да бъдат тровени. За стъкмистиката не знам, но в българският език думи в единствено число завършващи с Я в множествено завършват с И, не с "Й". Виждам какви сме правни експерти, но правописът куца... Всеки е отишъл да се весели, не някой да го трови. Веселие не е равно на тровене. А масата за преговори на пушачите свършва с - "гледай си работата, като не искаш в зала за пушачи майната ти" Това ви е толерантността. И понеже човек не се ражда с цигара в ръка, то ще уважавате избора на тия, които не са пристрастени към наркотичното вещество, защото зависимостта към цигари, към никотин е потвърдена от СЗО като такава. Но да, тя и Световната Здравна Организация какво разбира. Всяко мнение, което не ви позволява да си димите навсякъде и по всяко време е на големият лош вълк, който ви отнема свободите. Аз пък може да искам да отида по голяма нужда в средата на заведението или направо на масата ти. Няма пък - нарушаваш ми правата, ако не мога да отида по голяма нужда там където искам! Толкова! Като не ви харесва отивайте там където никой не се кани евентуално да ходи по голяма нужда!
Общото е, че навсякъде има димящи хора и навсякъде има хора, които са тровени от този дим. Всъщност има достатъчно нагли пушачи да запалят цигара където и да е било - дори в ясла и детска градина. Да, има много нагли пушачи. За това се въведоха и тези забрани.
115% съм убеден, че ако Симтеч реши да си пие чая не в кръчма а в публичен дом, първо ще се погрижи за закон, с който в публичният дом да е забранено йебанието.
То и по съществуващият закон проституцията и сводничеството са наказуеми и попадат по ударите на закона. Нищо не ми трябва да искам - то вече си го има, просто трябва да се спазва. Аз по такива места не ходя, ти ако ходиш - това говори лошо изцяло за теб и твоите способности.
 А сега кръчмите не смърдят на кочове

Ти нещо си се объркал. Щом не смърдят значи вече се е случило... Вече няма кръчми в България, а някакви чайни със засилено алкохолно натоварване...Там е само за меките китки и дядо коледовците с червените клюнове и торбички по половин километър под очите. И като влизат вътре да не забравят, че е задължително да са се пременили като гейши.

Ти нещо си се объркал. Щом не смърдят значи вече се е случило... Вече няма кръчми в България, а някакви чайни със засилено алкохолно натоварване...Там е само за меките китки и дядо коледовците с червените клюнове и торбички по половин километър под очите. И като влизат вътре да не забравят, че е задължително да са се пременили като гейши.
Аха, значи кръчмата, заведението трябва да смърди на повърнато, цигари и изпражнения, а масите да са оцапани с кръв от мелета, за да не ходят според вас гейши и да не са чайни, така ли? Толкова смешно и несериозно, та чак нелепо звучи. Истинският мъж ходи по голяма нужда навсякъде, дими навсякъде и се оригва без да му пука, нали така? Описа в момента Бай Ганьо. Ти Бай Ганьо ли си и Бай Ганьо ли искаш да бъдеш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.