Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В абсолютно изражение машините с ДВГ замърсяват повече от цигарите

Има един съвсем лек проблем. Явно си нямаш дори бегла представа, колко много повече замърсяват автомобилите(не само леките разбира се, но поради техният огромен брой, предимно те.  Не знам защо погледна толкова общо на картинката, като спомена самите двигатели с вътрешно горене, след като аз намеквах само за личните превозни средства, нямах намерение да включвам камионите, селскостопанската и строителна техники, от които наистина имаме не малка полза)...И че това замърсяване, е достатъчно не само пряко, но и коствено да влияе в ущърб на здравето и живота на хората, защото променя дори климатичният модел на планетата...Разрушава и озоновият слой също.  Ама явно не ти отърва там да тролиш.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор
Има един съвсем лек проблем. Явно си нямаш дори бегла представа, колко много повече замърсяват автомобилите(не само леките разбира се, но поради техният огромен брой, предимно те.  Не знам защо погледна толкова общо на картинката, като спомена самите двигатели с вътрешно горене, след като аз намеквах само за личните превозни средства, нямах намерение да включвам камионите, селскостопанската и строителна техники, от които наистина имаме не малка полза)...И че това замърсяване, е достатъчно не само пряко, но и коствено да влияе в ущърб на здравето и живота на хората, защото променя дори климатичният модел на планетата...Разрушава и озоновият слой също.  Ама явно не ти отърва там да тролиш.
А ти имаш реална представа, че цигарите няма да ме превозят от А до Б, така че стига bullshit. Поглеждам общо, защото ВСИЧКИ машини с двигатели с вътрешно горене, от косачката с която ти косят тревата до линейката, микробуса, автобуса, камиона, багера - всички са все машини с двигатели с вътрешно горене и никаква разлика в принципа на действие на двигателя няма между автомобил и багер. Ако ще да са само автомобилите - те пак вършат нещо полезно. А вие докато димите не вършите нищо полезно, а само тровите. Замърсяването от посочените машини с ДВГ просто в момента е неизбежно, докато няма наистина сериозен алтернативен източник на енергия. Това с променянето на климатичният модел и глобалното затопляне не се знае до колко е действително, защото Земята периодично преминава през цикли на по-топло и по-студено време. Ледниковият период е пряко доказателство за същото. Едни от основните вещества, които разрушават озона са флуор/хлор въглеводородите. Интересно - те не се съдържат в изходните вещества от двигателите с вътрешно горене. Отделно, катализаторите допълнително преработват изгорелите газове и изходните вещества в една голяма част са въглероден диоксид. Но няма как да не отбележим, че едно малко вулканично изригване изхвърля феноменални количества замърсители, та не се знае дали това което ние изхвърляме с нашата дейност не е една много малка част от "общото" Няма място за сравнение между машини с ДВГ и тютюнопушене. Нито едното изключва другото. Но това, че има машини с ДВГ не означава, че трябва да ми димиш в кафенето. Никак не значи това и стига с тези празни оправдания, нелепи са.

офффф

кво правите бре още ли си ги мерите... цигарите де

пфууу как сте закадили

утре света свършва - вие сте седнали да го оправяте

:P

ЕС иска да забрани електронните цигари
Извън закона ще бъдат и ментоловите цигари, тъй като статистиката показва, че заради по-мекия си вкус те улесняват пропушването на много младежи

Европейският съюз (ЕС) иска да забрани електронните цигари, както и тютюна за дъвчене.

Това съобщава британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на текстове от готвеното от ЕК законодателство, с които разполага.

Сред предложенията на ЕС е електронните цигари да бъдат квалифицирани като медицински продукти, което на практика означава, че няма да могат да се продават свободно, посочва изданието.

Извън закона ще бъдат и ментоловите цигари, тъй като статистиката показва, че заради по-мекия си вкус те улесняват пропушването на много младежи.

По-възрастните пушачи обаче ще могат да си купуват ароматизиран тютюн за лула, уточнява в. "Телеграф".

Съюзът ще поиска 75% от опаковките на цигарите на бъдат покрити с предупреждения за опасностите за пушенето, включително и снимки, пише още "Телеграф".

Производителите на цигари вече се обявиха против новото законодателство, но от ЕК заявяват, че са непреклонни, защото всяка година в ЕС заради пушене умират 700 хиляди души.

Според мнозина обаче предложеното от ЕС ново законодателство всъщност е лошо за здравето на европейците, тъй като тютюнът за дъвчене и електронните цигари са здравословни алтернативи на пушенето.

vesti.bg

"...от ЕК заявяват, че са непреклонни, защото всяка година в ЕС заради пушене умират 700 хиляди души."

Скоро ще заявят, че от непушене са умрели двойно повече :D

Нито едното изключва другото. Но това, че има машини с ДВГ не означава, че трябва да ми димиш в кафенето. Никак не значи това и стига с тези празни оправдания, нелепи са.

Ами къде да димя, в сладкарницата ли. Що не си пиеш чая при своите приятелки гейшите в чайната, ами се буташ все в на кучето под опашката. Не мога да ти помогна с лечението на тази ти мания.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

.....

По-възрастните пушачи обаче ще могат да си купуват ароматизиран тютюн за лула, уточнява в. "Телеграф".

.....

одобрявам решението :) 

...... ами се буташ все в на кучето под опашката.....

всеки със вкусовете си - може да му харесва аромата  :ph34r:  :D

всеки със вкусовете си - може да му харесва аромата  :ph34r:  :D

Ама той иска, хем да е вътре, хем да му мирише на розички...Така е ,като влиза все в погрешната дупка. Ама за всеки влак трябва да си има пътници. За съжаление родната дупедация, не го е разбрала това нещо и реже всичко наред...Освен... да си го знае прекрасно, но сметките(разбирай в кеш) да са им други.

Ами къде да димя, в сладкарницата ли. Що не си пиеш чая при своите приятелки гейшите в чайната, ами се буташ все в на кучето под опашката. Не мога да ти помогна с лечението на тази ти мания.

Така като гледам какъв върл защитник си на пушачите ако се беше родил в някое индианско племе името ти щеше да е димящата ръка !

Така като гледам какъв върл защитник си на пушачите ако се беше родил в някое индианско племе името ти щеше да е димящата ръка !

Възможно е

а аз Димящата Хайдучка

:D

а аз Димящата Хайдучка

:D

А аз - Димящата мачка :D

:lol6:

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Последно предупреждение - прекаляваш с обидните квалификации!

Редактирано от algor (преглед на промените)

Тази забрана е далеч повече от това дали някой има право да запали цигара някъде или не. Струва ми се, че е важно да имаме предвид не само собствения си кеф и да не намесваме човешките права, защото те всякога са на страната на общото благо, сиреч - на здравето в случая. Превръщането на цигарата в част от нечия идентичност е голям проблем. Нека да се осъзнаем и да се вземем в ръце - спазването на тази забрана е добър пример относно отношението ни към правилата въобще.

Тази забрана е далеч повече от това дали някой има право да запали цигара някъде или не. Струва ми се, че е важно да имаме предвид не само собствения си кеф и да не намесваме човешките права, защото те всякога са на страната на общото благо, сиреч - на здравето в случая. Превръщането на цигарата в част от нечия идентичност е голям проблем. Нека да се осъзнаем и да се вземем в ръце - спазването на тази забрана е добър пример относно отношението ни към правилата въобще.

Аз пък си мислех, че се прави в полза на бюджета на контрабандистите на цигари, на едрите собственици на заведения и във вреда на родните производители на тютюн и изделия и на дребните собственици на заведения, които как ли не бяха лашкани към фалита от вече няколко правителства поред...То не бяха пари за обособяване на отделни помещения, не бяха за свързване на касовите апарати към НАП, не бяха още и още куп различни мерки, които да ги принудят да се откажат, но явно на големите все по-слабата оставаща конкуренция все още пречи...Ако мислеха за здравето на нацията, отдавна щяха да забранят изцяло и производство и консумация и то далеч не само на тютюна.

П.П. Лошото е, че си правиш комбина с Изабелла, само се чудя, що още не те е дръпнала в реп. Доминикана, да си правите по-близка компания?

Слушай сега робокоб или димяща ръка ! Вероятността да дръпна някой при мен на ваканция е нулева освен ако не придружен от две дълги манекенки или поне моята която ми води да е такава. :help wanted4:

Достатъчно ли бях ясен ! Не се опитвай да ме чифтосваш с някой от форума ами помисли за себе си първо. Аз и сам мога да се уредя. Живота тече а ти още си на градски транспорт, после  и приятелка трябва да си търсиш да не те вземат за гейче и да продължавам ли ? Жилище ...

Тръгнал нашия да предлага кой при кого да ходи !!!

Много намеци правиш и то за хора,който не познаваш.Някои от пушачите в тази тема се опитвате да обиждате...Голяма култура вадите... Само се карате и обиждате....

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Я малко да си починете, а през това време темата се затваря!

По-късно ще я почистя и (може би?!?!) ще бъде отворена отново...

Едит: оказва се, че ако тръгна да трия спама, трябва да изчезнат поне 20 страници от темата.

Да не говорим, че се повтаряте многократно и в последните 10-ина страници едно и също се попетва, пошества и т.н. в различна форма и съдържание, но не казвате нищо ново.

Придържайте се към заглавието на темата и ви уверявам, че от този пост нататък ще трия всичко, което е извън нея и се отнася до коли, водолази, атомни бомби, пърдене и каквото и да е.

Спрете да се обиждате един друг, хора.

Какво ви става?

Нито пушачите, нито непушачите са престъпници и по - малко или повече човеци от другите.

Бъдете толерантни и уважавайте мнението на всеки, без значение дали ви е опонент или подкрепя вашата гледна точка.

Приятна дискусия, която се надявам да бъде наистина умерена и ползотворна, защото темата е актуална!

Редактирано от algor (преглед на промените)

според мен правилно решение е ресторанти и заведения в които се сервира храна и няма забрана да бъдат посещавани от деца да се забрани пушенето и там,където е забранено за деца до 18 години и не се сервира храна,също така и в кафенета да се пуши!

според мен правилно решение е ресторанти и заведения в които се сервира храна и няма забрана да бъдат посещавани от деца да се забрани пушенето и там,където е забранено за деца до 18 години и не се сервира храна,също така и в кафенета да се пуши!
Не ти разбрах мисълта, но пушенето трябва да е забранено навсякъде, където има хора, на които да бъде навредено със същото това пушене. Който е избрал да пуши да си пати за глупостта. Правенето на "големи и важни" навремето си има последствия. Гъзарията си има цена и няма да я плащаме ние непушачите. Което ми напомня - Вие пушачите как по-точно пропушихте? Моля за отговор на въпроса. Този отговор казва много.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз пък си мислех, че се прави в полза на бюджета на контрабандистите на цигари, на едрите собственици на заведения и във вреда на родните производители на тютюн и изделия и на дребните собственици на заведения, които как ли не бяха лашкани към фалита от вече няколко правителства поред...То не бяха пари за обособяване на отделни помещения, не бяха за свързване на касовите апарати към НАП, не бяха още и още куп различни мерки, които да ги принудят да се откажат, но явно на големите все по-слабата оставаща конкуренция все още пречи...Ако мислеха за здравето на нацията, отдавна щяха да забранят изцяло и производство и консумация и то далеч не само на тютюна.
Стига с тия псевдоконспиративни теории. Поне да беше ги пооформил малко на нещо да приличат. Ако отивате в заведения без да пушите, няма едрите собственици да са на печалба, ами и малките кафенета. Вие се инатите на промените. А обособяването на помещения в кафене 30 квадрата как точно би изглеждало, можеш ли да ми кажеш? А свързването на касовите апарати към НАП беше извършено, защото от една страна хората се опитват да покриват плащането на данъци и приходи, а от другата страна държавата изедник иска да си прибере колкото може повече без да я интересува положението. Но виж сега, това положение има 2 гледни точки и не се знае дали именно причината, поради която беше въведено свързването към НАП до сега не ни скапваше държавата - а именно...всеки гледа как да оправи само себе си, ако може и без да спазва законите. Голяма "правова държава" сме, за това. Ако бяха забранили производството на тютюн на вас по-добре ли щеше да ви е или веднага отново да писнете? Защото тогава щяха да ви преследват като престъпници, а не просто да ви ограничават. Това ли искаш ти? Забраната е в името на общественото здраве. Правете каквото искате, без това да засяга всички останали. Дяволски просто е, но вие не го възприемате и искате, и искате...права и привилегии, които с нищо не сте заслужили, за да си правите кефа за чужда сметка.
и аз не ти разбрах мисълта,искаш да кажеш,че съм гъзар ли?
Искам да кажа, че искам отговор на въпроса. Според мен пушенето се почва от гномщина, гъзария, подражание на по-големите или колкото някой да се слее с пейзажа, а не поради някакви особено дълбокосмислени причини. След време дори в очите на пушачите това изглежда нелепо, но това те обикновено не го признават, а и да го признаят се получава парадоксът - "Не пуши цигари, мама, вредно е", а в същото време майката награбила 2 цигари в устата. Що за гротеска е това, а пък какво лицемерие изглежда... Най-любимо ми е като видя майка пушачка или бременна с цигара в ръка - това е егати загрижеността за собствените си деца...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Най-любимо ми е като видя майка пушачка или бременна с цигара в ръка - това е егати загрижеността за собствените си деца...

Знаеш ли къде е проблема, аз съм правил забележка на майка с две малки деца, завела ги в кафе с "приятелки" и димят 3-4-5 жени около дечицата и майката не им обръща грам внимание. Е нахокаха ме всички, че не е моя работа как тя ще си гледа децата... Тъжно е това, наистина не е моя работа, но съм загрижен за здравето и живота, на тези малки дечица, които нямат мнение още не са проговорили, но като проговорят ако можеха биха проговорили със следните думи "Махни тоя цигарен дим от мен!"... Тъжно е много това, после защо аспираторните заболявание са се увеличили, защо получаваме сърдечен удар на 20, защо умираме млади от болести, които не са характерни за младостта... Не казвам, че само цигареният дим и цигарите са причината, НО и те са част от тези неща :(

Ако отивате в заведения без да пушите, няма едрите собственици да са на печалба, ами и малките кафенета. Вие се инатите на промените.

Ама това значи избора ми да пуша, който е в следствие на свободната ми воля да бъде променен насилствено пряко от държавата или коствено, като за да помогна на въпросните малки заведения с консумацията си да престана да пуша в тях. Не ми отърва и никак не прилича на даване на свобода на избора. Аз не съм благотвортелно дружество, в полза на собствениците на заведения и макар да подкрепям протеста им, защото той помага и на моето желание за свободен избор, не значи че нарочно бих ходил спазвайки забраната, само за да не фалират те.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.