Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

днешния протест на непушачите силно ми мяза на един виц:

Какъв е този шум, Джеймс?
- Гей парад, милорд!
- И какво искат?
- Еднополова любов, милорд!
- Някой забранява ли им?
- ...Не, милорд!
- Е, тогава защо вдигат този шум?
- Еми, педерасти, милорд!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Незнам "копаеш" ли ги тез вицове ама чесно много ме разсмиваш :)

Тц.Ти няма да одиш при пушачите така не става ли ?

Вие сте навсякъде. Това означава не просто да не ходя никъде, ами въобще да не живея, за да не се спъвам във вас. Няма да се разберем!

Вие сте навсякъде. Това означава не просто да не ходя никъде, ами въобще да не живея, за да не се спъвам във вас. Няма да се разберем!

Е то няма да е нещо ново :)

Просто трябва да е честно.Има пушачи има и непушачи.Не може да избираш крайности.Най-добрия резултат се постига когато даден човек прави най-доброто за себе си и същевременно то е най-доброто за групата в която е.Така че,крайностите винаги са били комунистически глупости.Но това май не е демокрация.Ъ?

Най-добрия резултат се постига когато даден човек прави най-доброто за себе си и същевременно то е най-доброто за групата в която е.Така че,крайностите винаги са били комунистически глупости.Но това май не е демокрация.Ъ?

Не, най-доброто се определя от обективни фактори. За наркомана най-доброто е да си приеме дозата наркотик, но обективно наркоманията просто няма как по накъвто и да е начин да се прецени като друго, освен лошо. А демокрацията можеш само да я сънуваш - в днешният свят това е дума с отдавна изгубен смисъл, колкото и да ни убеждават в противното.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не, най-доброто се определя от обективни фактори. За наркомана най-доброто е да си приеме дозата наркотик, но обективно наркоманията просто няма как по накъвто и да е начин да се прецени като друго, освен лошо. А демокрацията можеш само да я сънуваш - в днешният свят това е дума с отдавна изгубен смисъл, колкото и да ни убеждават в противното.

Ако говорим за наркомани си прав.А за пушачите нещо да кажеш ?

Ако говорим за наркомани си прав.А за пушачите нещо да кажеш ?

Да питаш пушач за цигарите е също толкова логично колкото да питаш наркоман за наркотиците - няма да получиш обективен отговор от употребяващ/злоупотребяващ, защото субективната гледна точка ще минава през въздействието от употребата/злоупотребата.

Да питаш пушач за цигарите е също толкова логично колкото да питаш наркоман за наркотиците - няма да получиш обективен отговор от употребяващ/злоупотребяващ, защото субективната гледна точка ще минава през въздействието от употребата/злоупотребата.

Не.Ти гледаш от гледната точка на непушач а аз на пушач.Златна среда е да има по нещо и от двата свята.

Simtech!

Искаш ли да ти купя един противогаз и да ти го пратя за моя сметка? Тъкмо няма да  пречиш на пушачите! Вече те разбрахме, че си върл противник! Ти защо не искаш да разбереш нас, пушачите? Евентуално 111000 квадратни километра да са ти малко за дишане? И аз, и ти, един ден ще се изгубим от този свят!Ама не ми отговаряй! Запали си една цигара и се успокой!

А кой ти е казал че алкохола, шума, недоспиването и т.н са полезни? Не си спомням да се пушило някога в театри, кина, изложби... 

А кой ти е казал че алкохола, шума, недоспиването и т.н са полезни? Не си спомням да се пушило някога в театри, кина, изложби... 

Абе той е хубаво момче, но често вика на магарето "чуш". Нека си пише, пък ние ще си ходим по жени докато порасте

Не.Ти гледаш от гледната точка на непушач а аз на пушач.Златна среда е да има по нещо и от двата свята.

Мда. Гледна точка с незамъглен разум, при която не искам да си угаждам на прищявките и да си подсигурявам комфорт за сметка на здравето на околните. Виж - и пушач да бях, пак щях да бъда по-толерантен от вас :tongue2:

Simtech! Искаш ли да ти купя един противогаз и да ти го пратя за моя сметка? Тъкмо няма да  пречиш на пушачите! Вече те разбрахме, че си върл противник! Ти защо не искаш да разбереш нас, пушачите? Евентуално 111000 квадратни километра да са ти малко за дишане? И аз, и ти, един ден ще се изгубим от този свят!Ама не ми отговаряй! Запали си една цигара и се успокой!

Не, противогаза можеш да го сложиш ти и да запалиш една цигара в него - да видиш по-точно как се чувстват непушачите, когато са одимявани. Не искам да ви разбера? Ама аз ви разбирам, просто не ви оправдавам. Рано или късно ще се изгубим от тоя свят, но аз няма да се изгубя точно от цигари, освен ако добри самаряни като вас не ми помагат в подобното начинание чрез пасивно пушене. Цигара пък бих запалил само ако черпиш.(О, да..забравих - не пуша) :)

Интензивното изгаряне на фосилни горива в малък периметър причинява страхотни поразии. Отделно по пътищата се вдигат облаци от прах, причинени от автомобилите. В България има изключително вредни производства, например циментовите, електро и енерго добивните. Та...всичката Мара втасала. Управляващата коалиция обеща и ще има промяна на правилата към либерализация на тютюнопушенето, за да се захранва хазната от акциза. Както винаги нямаме думата, защото не са ни задали директно този въпрос и не е имало реферндум. Сега остава да се пише по форумите за пасивните пушачи, преди поредната цигара. Не виждам протести, брожения, блокиране на Орлов мост (???), напротив.

• 1 месец по-късно...

Заради изисквания на Брюксел, цигарите ще поскъпнат от 2014 година - http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2013/07/29/2112301_zaradi_iziskvaniia_na_brjuksel_cigarite_shte_poskupnat/

Статията може и да не я четете, но коментарите не ги пропускайте!

Интензивното изгаряне на фосилни горива в малък периметър причинява страхотни поразии. Отделно по пътищата се вдигат облаци от прах, причинени от автомобилите. В България има изключително вредни производства, например циментовите, електро и енерго добивните. Та...всичката Мара втасала. Управляващата коалиция обеща и ще има промяна на правилата към либерализация на тютюнопушенето, за да се захранва хазната от акциза. Както винаги нямаме думата, защото не са ни задали директно този въпрос и не е имало реферндум. Сега остава да се пише по форумите за пасивните пушачи, преди поредната цигара. Не виждам протести, брожения, блокиране на Орлов мост (???), напротив.

пишеш глупости, при елетропроизводството от горива се използват електростатични филтри, които поляризират твърдите частици и те не се изхвърлят в атмосферата, а остават във филтрите.... обаче ако си изхвърлиш цигарата от колата на пътя а отстрани има ниви и те се запалят бая щети правиш на природата и то само от 1 фас...

Simtech!

Искаш ли да ти купя един противогаз и да ти го пратя за моя сметка? Тъкмо няма да  пречиш на пушачите! Вече те разбрахме, че си върл противник! Ти защо не искаш да разбереш нас, пушачите? Евентуално 111000 квадратни километра да са ти малко за дишане? И аз, и ти, един ден ще се изгубим от този свят!Ама не ми отговаряй! Запали си една цигара и се успокой!

добре а на теб 111000 квадратни километра малко ли са ти, че искаш и в заведенията? това е то наркоманията - не се съобразяваш с никого... по какво пушачите се различават от наркоманите - според определението в wikipedia по нищо...

Че те цигарите са си наркотик, само че законен. Както и алкохола.

напълно вярно! Твърдо съм За забраната на обществени места

Против!

...Само защото си пушач и не ти харесва дупето да ти мръзне зимата отвън или просто мразиш всички непушачи?

Аз определено съм ЗА! тази забрана. Не съм пушач и не ми е хубаво да се пуши край мен :)

• 2 месеца по-късно...

Забраната за пушене отпада преди зимата

Публикувано изображение

13:36 | 3 октомври 2013 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /dir.bg

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата, заяви пред БТА зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Спас Панчев. Предвижда се отново да се пуши в обособени помещения и след 22 ч.
По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети. Вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от БСП. Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата.

По думите на Спас Панчев би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима, студено е и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат.

"Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация. Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи", уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22.00 часа.

"На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите", каза зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България.

Във вторник ресторантьори и хотелиери поискаха срещи с премиера Пламен Орешарски и председателя на парламента Михаил Миков, за да обсъдят възможности за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито.

„Това е добра новина за мен”, коментира пред "Труд" лидерът на БСП Сергей Станишев, който е пушач. Именно той, по време на предизборна обиколка през април, обеща да върне пушенето на закрито, ако вземе властта.

„Ние сме категорични, че забраната трябва да отпадне”, коментира Павел Шопов от „Атака”, които също лансираха такова предложение още през май.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обаче заяви, че по този въпрос парламентарната група няма единна позиция, затова ще гласуват по съвест.

Само от ГЕРБ са твърдо против връщането на стария режим. Категорично подкрепяме забраната, заяви Цецка Цачева.

Забраната за пушене на закрити обществени места влезе в сила на 1 юни 2012 г. Собствениците на заведения протестираха, но граждански и пациентски организации отвърнаха с контрапротести.

И тук идва проблемът.Моите приятели пушачи все по-трудно се завъртат в заведение и стърчат даже през изминалата зима след въвеждане на Тоталната забрана и поркат и пушат в парка.Но например в Пловдив кмета(от герб-не заслужават главни Букви) забрани пиенето из парковете,т.е. двойна дискриминация.

Не ме интересува, че пушачите не могат да пушат зимата отвън, защото им е било студено. Просто НЯМА да пушат и проблемът е решен. Това, че навън е студено не означава, че където и да вляза трябва да се стели димна завеса и да дишам отрови. Пушенето е порок, вреден за здравето на пушещият и околните. Не трябва да се толерира, а всеки който си иска да се трови - да бъде ограничен тотално, та да не може да трови други, а само себе си. Действително пиенето в парковете трябва да се забрани. Това никаква дискриминация не е ако човек не е пияница пушач.

• 1 месец по-късно...

БСП ще се опита да върне пушенето на закрито до Нова година

20:16  | 30 ноември 2013 | Общество

Публикувано изображение

Очаква се през декември депутатите да гласуват промени в Закона за здравето. Идеята е да има зали за пушачи и непушачи, а собствениците на заведения до 70 кв. м. – сами да решат дали да се пуши, информира Нова телевизия.
За комфорта на пушачите през зимата всяко заведение инвестира между 5 и 50 хил. лева.

Отделни постройки, тенти и отоплителни уреди са само някои от вариантите, с които собствениците накафенета и ресторанти се опитват да привлекат пушачите.

Ресторантьорите са притеснени, че ако забраната за пушене на закрито остане, ще се повторят загубите от миналата зима. Затова от БСП вече се опитват да прокарат сред депутатите промени, с които цигареният дим в заведенията да се върне.

„Особено актуален е въпросът сега, защото има минусови температури. От ежедневието аз виждам, че няма заведение, което да спазва закона. А един закон, който не се спазва, не обслужва интересите на хората.

В момента той изпълнява само сивия сектор – за да не ги наказват ресторантьорите намират връзки и плащат”, коментира Спас Панчев от „Коалиция за България”.

Противниците на цигарения дим обаче смятат, че това е крачка назад. Затова вместо отпадане на забраната предлагат по-солени глоби за нарушителите и затягане на контрола.

„Хората свикнаха, дори пушачите да ходят в заведения, в които въздухът е чист. Атмосферата е приятна и започнаха да си създават този навик – или по-малко да пушат, или да пушат навън”, казва Гергана Гешанова от „България без тютюнев дим”.

55% от мъжете пушат, жените с вредния навик са 34%
57% от хората искат димът да остане извън заведенията

Тютюнопушенето в България остава на много високо ниво, отчете ново проучване на Института за изследване на обществата и знанието – БАН. Анализът към него е извършен от експерти на Центъра за изследване на демокрацията.Според проучването, поръчано от гражданско сдружение „България без дим“, броят на пушачите е намалял, макар и само с 3% спрямо 2012 г. и е достигнал до 35 на сто.От пушачите 48.7 на сто живеят в селата. Мъжете пушачи са 55,7%, а  жените - 34,4%. Повече внимание трябва да се обърне на пушачите на възраст от 30 до 49 години, които са близо 60%, безработните лица - 61,7%, лицата с най-високи финансови възможности - 65% (става въпрос за домакинства с брутен месечен доход от над 2 хил. лева.)

Половината от пушачите на ден употребяват между 11 и 20 цигари, около 35 на сто под 10 цигари, а останалите пушат над кутия.Една от препоръките в изследването е да се работи най-активно в училище, с младите на възраст до 19 години. От изследването става ясно, че 31,6% от пушачите запалват първата си цигара на възраст между 15 и 18 години.Според проучването основно се пуши у дома - 92.2% от отговорите на пушачите, на улицата - 55 на сто, 37% - на работното място, а 24 на сто - в заведение за хранене, и в нощен клуб - 17.3 на сто.Според Тодор Галев от Института това означава, че забраната за тютюнопушене, въведена преди около година, работи и тя не трябва да се отменя, въпреки че депутатите от мнозинството искат да я отменят до Нова година.В писма до здравния министър Таня Андреева и председателя на парламента Михаил Миков "България без дим" и организациите от "Коалиция за живот без тютюнев дим" настояват забраната да се запази и да се засили контролът на държавата по изпълнението й.Повече от половината българи одобряват действащата забрана за пушене на закрито. 57% от хората искат димът да остане извън заведенията.

От изследването става ясно, че само малко над 15% са били свидетели на тютюнопушене в питейно заведение през последния месец. Други 20 на сто рядко са виждали нарушител, а по около 30% са отговорили "Никога" или "Не съм посещавал заведение"Близо 60 на сто няма да предприемат никакви действия, ако видят човек, който нарушава забраната, над 20 на сто ще отправят забележка на пушача, по около 13 на сто или ще направят забележка на персонала, или повече няма да се върнат на същото място. Едва 5.7 на сто ще подадат сигнал на институциите.Според проучването 65.8 на сто не знаят към кой държавен орган да се обърнат при нарушение. Според експертите определено трябва да се направи кампания, която да покаже към кого хората трябва да се обръщат при необходимост.

dnes.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.