Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Направо се вземайте. Взаимно се допълвате. Единия ще пуши другия с маркучите ...

той не мъ ще

:shy11:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

той не мъ ще

Прави се на сложен да не го вземат за лек мъж иначе е готов.

той не мъ ще

Не се безпокой бе! Аз ще те взема, след като "той" не те ще! У дома си пуша където си искам и ти ще си пушиш и ще си правиш каквото си искаш. По заведения не ходя и на никого не преча с цигарите.  А и да им преча, да са се научили да пушат.Не пушел, не пиел, не чукал, на работа не ходел - че какъв е този мъж?Хващай автобуса, а simtech няма да го каним на гости. Толкова е просто! :*

А и да им преча, да са се научили да пушат.Не пушел, не пиел, не чукал, на работа не ходел - че какъв е този мъж?

По-глупав аргумент рядко бях чувал. Последно чух следното от един "мъж" - "Вавава, аз да не съм жина, да не пия", докато едвам вървеше в степен толкова пиян, че беше абсолютно жалка картинка. Пушенето пък вреди на здравето и ти ще се научиш да не пушиш, а не ние да пушим. За останалото - това няма нищо общо с темата и едва ли по между ни ни влиза в работата кой какво прави да държим сметка.

По-глупав аргумент рядко бях чувал. Последно чух следното от един "мъж" - "Вавава, аз да не съм жина, да не пия", докато едвам вървеше в степен толкова пиян, че беше абсолютно жалка картинка. Пушенето пък вреди на здравето и ти ще се научиш да не пушиш, а не ние да пушим. За останалото - това няма нищо общо с темата и едва ли по между ни ни влиза в работата кой какво прави да държим сметка.

Обяснил съм всичко точно! Ако беше грамотен, щеше да го разбереш. Ама като не си, даже и форумът ти не ти е виновен. За пиенето, аз не пия - не се кахъри, но няма да те каним точно теб, че и да се съобразяваме с твоите прищявки.Много ми е интересно да те видя що за "мъж" представляваш визуално и физически!Отрежи си малко от саламчето на котето и си затвори устата! Няма да те ухапе.

То много неща вредят на здравето... Понеже често попадам на твои постове против цигарите и алкохола... Може би ще те шокирам, да ти кажа, че имах един период в живота си, около 10 години продължи, в който всеки ден пиех по около литър водка. И сега си пийвам, ама го правя веднъж-два пъти в седмицата. Пиян обаче трудно ще ме видиш, а да залитам или повръщам - никога. И пуша от 87-8-ма, в момента - тютюн, Drum, не слагам филтър. Чувствам се здрав, да чукна на дърво, но освен това и изглеждам с десетина години по-млад от моите връстници... Ще допълня, че и месо ям всеки ден, не си падам по т.нар. здравословно хранене. Та... всичко е до организъм, на някои може и да не им понася...

То в тая връзка и аз да кажа...  

simtech,

То здравето бива  физическо и психическо . Кел файда да се грижим за първото,като от това страда второто.Като караш кола сигурно  си постоянно  в насрещното ,надуваш клаксона и псуваш тези които карат срещу тебе защото се движат в грешната посока.

Относно налагането на забрани и отношението към тях давам пример - въвеждането на сухия режим в САЩ . Нещата щяха да станат много по-леко ,ако ограниченията се въвеждаха постепенно и разтеглено във времето.Само че тези които въведоха забраната искаха да скарат пушачи и непушачи. И успяха.

Я не съм се карал с никой, пуша си където искам. Виж, ако някой иска да се скара с мен... :)

То здравето бива  физическо и психическо . Кел файда да се грижим за първото,като от това страда второто.Като караш кола сигурно  си постоянно  в насрещното ,надуваш клаксона и псуваш тези които карат срещу тебе защото се движат в грешната посока.

Не, като карам кола има само една истина и тя е правилата за движение. Карам точно от дясната страна. Вие, пушачите, се опитвате да убеждавате, че карането в насрещното е също толкова допустимо, колкото карането от дясната страна и че било въпрос на избор. Малко са гадориите в България, че и да дишам лай*а като вляза някъде.Няма за какво тия, дето въведоха забраната да искат да скарат пушачи и непушачи. Има само една права страна. Просто до момента пушачите бяха пасивната и вечно толерантна страна. Във всяка компанийка, групичка или заведение непушачите трябваше да търпят пушачите, за да бъде всичко благо кротко и тихо си загърбваха правата и бяха тровени. Стига толкова. Казах 1000 пъти - пушете колкото искате, ако не издишате дим и не ни мирише на цигари. В противен случай - по-далече, най-добре отвън. Постепенно ограничение ми прилича на един неприличен лаф. Няма такова - или има ограничение, или няма такова. Няма "малко бременна" жена. Пък неприличният лаф ще си го спестя...Айде, нема нужда...

То много неща вредят на здравето... Понеже често попадам на твои постове против цигарите и алкохола... Може би ще те шокирам, да ти кажа, че имах един период в живота си, около 10 години продължи, в който всеки ден пиех по около литър водка.

Надявам се, не си шофирал след тоя 1 литър водка. Не, не съм шокиран. Съсипвал си си сам черният дроб. Знам човек, който след подобно изпълнение е с проблеми на черният дроб. По-скоро чудното е как си стоял прав след 1 литър водка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

По-скоро чудното е как си стоял прав след 1 литър водка.

чи колко то 1 литър

я питай Маусчето

:P

...

Надявам се, не си шофирал след тоя 1 литър водка. Не, не съм шокиран. Съсипвал си си сам черният дроб. Знам човек, който след подобно изпълнение е с проблеми на черният дроб. По-скоро чудното е как си стоял прав след 1 литър водка.

Култура на пиене, тренинг, гени, организъм... Не казвам че е за всеки, даже напротив! Но нека всеки си живее живота както намери за добре... 

И преди не ги разбирах тези, които не пушат, какво правят в компания на пушачи... Ама едно време не правеха проблем, а и никой не ги караше насила. Ама седяха и кротуваха... Като ги е било толкова грижа за здравето, да ходят в някоя сладкарница, ама не, седяха си мирно и тихо. След този закон много заведения фалираха, други си нарушават закона, защото това е единствения начин да съществуват. Навсякъде, тъй или иначе след осем се пуши, най-страхливите изчакват до десет или изчакват да се разотидат външните и случайни елементи... Прекрасно го знаят, но освен че е демагогия, те карат винаги да се чувстваш нарушител. Все едно си в градския транспорт без билет. Трябва да се измени закона, в този вариант за никой не е изгоден, че дори и за непушачите. Да кажем да е ограничен до ресторантите и пицариите, там където се храни човек и то до десет, ама ето теб да те вземем за пример - ти какъв го дириш в заведенията, където по принцип се пиеше и се пушеше?... Ако ще е за приказки и да се видиш с някой, отиди му на гости, излезте в някоя градинка да се разходите, изяжте един сладолед в някоя детска сладкарница... До колкото си спомням, в Макдоналдс и преди не се пушеше. Ама не, нека след като ти не пушиш, нека пушачите да ги обявим извън закона, какво от това, че и сега не ходиш по онези заведения, тоест, така или иначе не те бърка. Или пък ходиш, приказваш си с някакви стерилни хора, не пиещи и пушещи (ако изобщо има хора в подобно заведение), пиете по една лимонада или безалкохолна бира, хапвате по една морковена салата и в десет кой от къде е... Кажи ми, любопитно ми е теб лично как те облагодетелства подобен закон?... Защо те интересува изобщо, щом не пиеш и не пушиш, какво става в едно заведение?...

Култура на пиене, тренинг, гени, организъм... Не казвам че е за всеки, даже напротив! Но нека всеки си живее живота както намери за добре...

Май не проумя, че ние имаме правото да бъдем точно там, където и вие сте. И не да стоим по-тихи от водата и по-ниско от тревата. И не да гледаме как да отбягваме или да ходим по сладкарниците само. Нещо ултиматуми ли ни поставяш!? А култура на пиене - това е оксиморон. Значи вие пушачите нещо много ултиматуми взехте да поставяте за сладкарници и да ходим на майната си. Просто ще имате повече култура и няма да димите на хора, които не сте питали дали можете да им димите и имат ли нещо против. И да се съобразите, ако някой има нещо против, а не просто през едното ухо влиза, през другото излиза.Очевидно по завденията ходят и различни хора освен пушачи, а пушачите никак не са повече от непушачите. Вие не сте мнозинство. Но имате егото на такова. Нищо не казваш. Въртиш думите като на кратко казваш - ако не ти харесва, че димя, където и да е това - разкарай се.В едно заведение, един ресторант преди 10 и след 10 едно и също може да се прави. И не е само да се пуши като парен локомотив. Може да съм решил да ям. А пиенето е нещо, което силно избягвам. Освен тук-таме някоя биричка. Най-вече понеже всеки ден съм зад волана и очевидно съм по-отговорен от повечето пушачи и пиячи.

Май не проумя, че ние имаме правото да бъдем точно там, където и вие сте. И не да стоим по-тихи от водата и по-ниско от тревата. И не да гледаме как да отбягваме или да ходим по сладкарниците само. Нещо ултиматуми ли ни поставяш!? А култура на пиене - това е оксиморон. Значи вие пушачите нещо много ултиматуми взехте да поставяте за сладкарници и да ходим на майната си. Просто ще имате повече култура и няма да димите на хора, които не сте питали дали можете да им димите и имат ли нещо против. И да се съобразите, ако някой има нещо против, а не просто през едното ухо влиза, през другото излиза.Очевидно по завденията ходят и различни хора освен пушачи, а пушачите никак не са повече от непушачите. Вие не сте мнозинство. Но имате егото на такова. Нищо не казваш. Въртиш думите като на кратко казваш - ако не ти харесва, че димя, където и да е това - разкарай се.В едно заведение, един ресторант преди 10 и след 10 едно и също може да се прави. И не е само да се пуши като парен локомотив. Може да съм решил да ям. А пиенето е нещо, което силно избягвам. Освен тук-таме някоя биричка. Най-вече понеже всеки ден съм зад волана и очевидно съм по-отговорен от повечето пушачи и пиячи.

Ми ти нямаш култура на пиене, това ми е ясно, в противен случай нямаше да се налага да обяснявам следното - културата на пиене никакъв оксиморон не е, а така, както аз го разбирам, освен начина по който пиеш, да си знаеш силите и възможностите и да пиеш не повече, отколкото ти позволява организма, тоест, да пиеш с мярка и за кеф.Ако си представим за миг, че такъв закон няма, точно това ви казвам на всички непушачи - вървете на майната си или където си искате, не е моя работа. Щом обаче сте дошли в кръчмата, ще се примирявате, че другите около вас пият и пушат, в противен случай, просто нямате работа там. Ето затова не е в ред този закон, защото изгонихте хората, които правят оборот на заведенията и тези от заведенията, които спазваха закона, фалираха или оборота им падна в пъти. Ако съм собственик на заведение, няма да си ми любимия клиент, който ще седи на една пица 2 часа или ще седи 5 часа на един чай... Аз съм за правото на всеки собственик, щом плаща данъци в тази държава, дава работа на други и е инвестирал не малко пари, сам да си прецени да се пуши или не в заведението му.От тези, които след 10 са по заведенията, по баровете и кръчмите, над 90% са пушачи, тоест, абсолютно мнозинство. Не е нужно да провеждам статистическо проучване, за да знам, че е така.

Ако си представим за миг, че такъв закон няма, точно това ви казвам на всички непушачи - вървете на майната си.

Много работи може да казваш, ама закона го има. И за да затворят заведението стига лично дрънна едно телефонче и да дойдат проверяващи. Знаеш, че те са като акули и само търсят от къде какви пари да измъкнат. Пролича си вашата толерантност към непушачите, за това и получавате подобна толерантност отсреща.А то защото тия, които пушат, не се лигавят в заведението с едно чайче, нали? Специално на мен и да ми платиш, няма да стоя 5 часа пред едно чайче. От прагматичните хора съм.Да припомним - в България, колкото и да ви се иска не сте мнозинство. И ние няма да се съобразяваме с тези, които пишат с ла*на по стената, само защото има група хора, която прави същото. Свиквайте. Пороците се ограничават, както и опасното за здраве поведение, когато то засяга хора извън отделният индивид. Ще пушите, като си гълтате дима или въобще няма да пушите. Както ти каза - мен не ме вълнува какво и как.

Много работи може да казваш, ама закона го има. И за да затворят заведението стига лично дрънна едно телефонче и да дойдат проверяващи. Знаеш, че те са като акули и само търсят от къде какви пари да измъкнат. Пролича си вашата толерантност към непушачите, за това и получавате подобна толерантност отсреща.А то защото тия, които пушат, не се лигавят в заведението с едно чайче, нали? Специално на мен и да ми платиш, няма да стоя 5 часа пред едно чайче. От прагматичните хора съм.Да припомним - в България, колкото и да ви се иска не сте мнозинство. И ние няма да се съобразяваме с тези, които пишат с ла*на по стената, само защото има група хора, която прави същото. Свиквайте. Пороците се ограничават, както и опасното за здраве поведение, когато то засяга хора извън отделният индивид. Ще пушите, като си гълтате дима или въобще няма да пушите. Както ти каза - мен не ме вълнува какво и как.

Ето къде няма как да се разберем - ти си със самочувствието, че ще дойдеш в МОЕТО заведение и ще почнеш да ми налагаш твоите правила, че дори и ще ми затвориш заведението... А мога ли после да те помоля да ми платиш пропуснатите ползи (ъъъ... меко казано...) и да те помоля, никога повече да не стъпваш в МОЕТО заведение... Е, аз нямам заведение... И говориш за някаква толерантност, което е също абсурдно, защото ти ми идваш на гости, не аз при теб, и този, който трябва да се съобразява, си ти. Както казах, като не ти харесва, направи си сам заведение или си стой във вас. И пушачите сме достатъчно толерантни, защото не знам някъде да са задължавали някой да пуши или да те задължават да посещаваш заведение за пушачи. И ако сега ми кажеш, че заведения за непушачи липсваха, може би трябва да се замислиш защо... - м/би защото и ти да беше собственик на заведение, и в твоето заведение щеше да се пуши.

Ето къде няма как да се разберем - ти си със самочувствието, че ще дойдеш в МОЕТО заведение и ще почнеш да ми налагаш твоите правила, че дори и ще ми затвориш заведението...

От момента, в който си го направил заведение, то не е лично твое, а е обществено място и се регулира по правила, описани в закона. Аз със самочувствието, същото като твоето, което ме праща по дяволите, понеже не пуша. Направо можем да се съдим за дискриминация, понеже вие пушачите се имате нещо за важни.Няма да има нито едно заведение за непушачи, ако се решава от собствениците им. По-удобно е за тях непушачите да свалят гащите и да си дадат дупето, отколкото на пушачите да им се причини уникалното неудобство да излязат ОТВЪН и да димят там, без да пречат на други хора. Законово е установено едно положение на равенство, което вие не приемате и се тръгва изначално, че никой не може да се меси другиму в личните свободи и решения. Т.е тоя дето пуши ще излезе навън и по-далече от останалите, та да не дими на тях и на не им нарушава личното пространство. То и аз може да считам неудобно да ходя в тоалетната, вместо да се изходя на масата, до яденето ти. Как мислиш? Да се направи и една партия на посерковците, а тия дето не искат да им миришат изпражненията - да си търсят друго място. Вашето е същата работа.Ако питаме вас, сигурно и в детските ясли, на 20см от бебе ще се пуши. Пък който не иска детето му да бъде опушвано - да търси друга ясла, да се махам, да върви по дяволите. Но не питаме вас, питаме здравните служби.

от сега нататък и аз започвам да звъня и да затварям заведения.

не ми пука че щели да фалират.

така пушачите ще се научат да си пафкат у тях си и да се тровят един друг.

Абе вие на кой свят живеете?... Най-многото, което ще постигнете, е  някой здрав бой да си изядете, напълно заслужено. Викайте като ще затваряте някое заведение, да гледам сеир. То не че проверяващи са се засилили за сигнали от някакви озлобени неврастеници (само във фантазиите ви), ама вие намерете собственика и го заплашете...

от сега нататък и аз започвам да звъня и да затварям заведения.

не ми пука че щели да фалират.

така пушачите ще се научат да си пафкат у тях си и да се тровят един друг.

...То не че проверяващи са се засилили за сигнали от някакви озлобени неврастеници

Продължавай. Непушачите са озлобени неврастеници, а вие пушачите сте най-толерантните хора, цветята на този свят. Както и да ви погледне човек, никакви недостатъци не може да види, а!? Продължава наглото прехвърляне на вина върху непушачите. Въобще, как не ви е срам да ги казвате тия работи? Значи на вас не ви пука за нищо и никого и нямате намерение да се съобразявате с каквото и да е било, ако то противоречи на комфорта ви в каквато и да е степен, независимо дали е нещо замислено като положителна мярка? Спазвате ми избирателно законите и наредбите? А после как ще се оправим с такива хора, за които закон има, само ако им е на кеф?Значи ще вляза аз в ресторант, а ти ще ми димиш и ще ме тровиш, без да те интересува желанията на околните? Крайно време е да си купите по една електронна цигара или да не пушите покрай хората. На това в някои страни на запад са научени от години. Ние не живеем, нито не работим, за да ви служим. Вие в момента не сте мнозинство, но за сметка на това имате страшни претенции да правите каквото си искате.ЗАЩО си мислиш, че трябва да се водим по логиката - Вие ще си пафкате точно където ви е кеф, а на който не му харесва - да се маха!? Ми то вие като почнете да пафкате навсякъде, къде ще може да отиде човек!?Нищо не казвате от 86 страници, освен да се инатите, че имате право да пушите където искате и да тровите всички около вас, понеже автоматично с избирането им да са около вас - волно или не, те по подразбиране са приели да бъдат тровени. Както и да го обличате, каквото и да правите, вашата толерантност си личи. Ама всъщност пушенето вече се счита за вид наркомания. Помислете пак с какво право сте!
  • 2 седмици по-късно...

Цигарите са полезни и спирането им вреди

Публикувано изображение Никотинът предпазва от Паркинсон и топи килограми

Цигарите могат да бъдат полезни. До този извод достигнаха куп учени, провели независими медицински изследвания през последните 20 години. Макар официалната медицина да е категорична, че тютюневият дим вреди на организма, има много случаи, в които той помага за доброто здравословно състояние. Още през 16-и век се е смятало, че растението тютюн притежава много лечебни свойства. С него са лекували мигрена, счупени кости, стомашно разстройство. През Първата световна война пък той бил препоръчван на войниците като средство за успокояване.

Предпазва от Паркинсон

Тютюнът предпазва от развитието на Паркинсон. Коварната болест, която е смятана за един от бичовете на 21 век, причинява смъртта на хиляди всекидневно. Характерна за по-възрастните, тя може да бъде избегната благодарение на пушенето.

Изследване, публикувано през 2010 г. в сп. Neurology, доказва, че рискът пушачи да се разболеят от болестта на Паркинсон е с 44 процента по-малък в сравнение с този при непушачи. При бившите фенове на цигарите този риск е 22 процента. Лекарите смятат още, че колкото по-дълъг е стажът на пушене, толкова по-малък е рискът. Учените обаче не могат да изяснят причината за тази странна връзка.

Близнаците го доказват

Фактът, че цигарите лекуват Паркинсон, е доказан и от изследване върху близнаци, проведено през миналия век в Ню Йорк. Учените забелязали странна зависимост между наследствеността на гените на пушачите и ужасната болест, която поразява нервната система. За да разберат тази противоречаща на здравия разум връзка, доктор Каролайн Танер и нейните колеги от Калифорнийския институт наблюдавали еднояйчни близнаци с идентичен набор от гени. В изследванията са участвали 113 двойки, при които единият е страдал болезнено от Паркинсон. Оказало се, че здравите близнаци са пушили много повече от болните. Основния извод, който следва, е, че по някакъв начин пушенето забавя развитието на болестта.

Подобрява паметта

Изследователи от САЩ твърдят, че никотинът е полезен, защото подобрява паметта. Той спомага способността да се мисли и да се изпълняват задачи. Според д-р Стивън Хеишман и колегите му от щатския Националния институт за злоупотребата с наркотици една цигара преди работа подобрява концентрацията.

Учените старателно проверили много научни публикации относно влиянието на никотина за периода 1994-2008 г. После направили общо 41 проучвания, които им помогнали да разберат как се отразява никотинът върху организма: от двигателните умения до краткосрочната памет. Направените открития доста ги изненадали. Както се оказало, никотинът не само помага на фините двигателни умения и внимание, но също така подобрява качествата на краткосрочната памет, включително по време на изпълнението на такива задачи като запомнянето на всички видове списъци. „Знаехме, че ефектът от никотина върху вниманието е добре познат, но аз бях малко изненадан, като научих за отражението му върху паметта“, казва Хеишман. В същото време той отбелязва – много пушачи признават, че пушенето им помага да се съсредоточат върху работата си. „Очевидно е, че голяма част от всекидневната ни работа е свързана с паметта. Така че не бива да бъде твърде изненадваща подобна полза от никотина“, казва ученият.

Помага за отслабване

Още през 1920 г. цигарите били рекламирани като средство за отслабване при жените, тъй като е известно, че никотинът намалява апетита и ускорява метаболизма. В същото време пушачите не усещат цялата вкусова гама на храната, което пък позволява на чревоугодниците да контролират апетита си по-добре. Според специалистите никотинът е ефективно средство за нормализиране на телесното тегло, като при хората, които пушат умерено, съдържанието на излишни мазнини в телата им е 1,5 пъти по-малко от това на тези, които нямат вредния навик. При отделянето на ендорфини в кръвта се потиска чувството за глад и съчетано с физически натоварвания това може да бъде отличен начин за намаляване на теглото.

Не отказвайте цигарите

Всяко прекъсване за ден, два, седмица или месец и последващо пропушване носи повече вреди, отколкото равномерното пушене, смятат специалисти. Екип от учени и изследователи под ръководството на британския учен Бо Ланбейк анализирали белодробната функция на 1116 мъже и жени от 35- до 68-годишна възраст. Доброволците разделили на три групи: постоянни пушачи, такива, които се опитват да ги откажат, и такива, които никога не са пушили. Оказало се, че при тези, които са прекъсвали и са пропушили след година, функцията на белите дробове е намаляла с 5 процента. При доброволците, които не са прекъсвали, щетите за дробовете са само 3 процента.

Има и застраховани

Някои хора притежават „застраховка” срещу рака на белите дробове, който може да се причини от цигарите. Причината за това се крие в гените. Лекарите смятат, че съществуват т.нар. идеални пушачи, т.е. хора, чиято наследственост позволява да пушат колкото си искат, без това да вреди на организма им. Затова цигарите се оказват изключително вредни за едни и напълно безвредни за други. Не са малко примерите на столетници, които не се разделят с любимия си тютюнев навик. Не е за подценяване и фактът, че по данни от изследвания на университета в Пенсилвания при отказващите се от цигари се наблюдават депресия, мускулни болки, повишаване на температурата, изменения в апетита и обостряне на всички хронични заболявания.

Пасивните да не мрънкат

Химици от Тексаския университет провели изследване, чиято цел била да установи колко атома тютюнев дим получава един активен пушач и един пасивен. Изчислено било, че ако в помещение от 6 квадратни метра има 6 човека постоянно пушещи и един непушещ, той трябва да стои там цели 100 часа, за да погълне дима от една цигара.

източник:novinar.bg

p.s. само споделям какво прочетох в нета :whist:

p.s. само споделям какво прочетох в нета :whist:

Кой знае коя американска тютюнева компания е платила луди пари за това материалче.

Може и да има някаква полза от пушенето но е безпорно че вредата е по голяма. Всъщност всеки си има глава на раменете и сам си решава да пуши ли или не. Но е неприятно да си непушаш и в съседство на около да имаш нагъли пушачи.

Док ти ако си убеден във истинността на материала може да почнеш да предпазваш по от рано наследниците от развиване на паркинсон (бича на 21 век) по описания начин.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Трихо, защо не се държиш сериозно? 

И един наркоман след като си вземе дозата и му се подобрява фината моторика, паметта, общия тонус и т.н. От всички пушачи, които познавам(а в работата само 2-ма не пушим) като ги тресне никотиновия глад(т.е. време е за поредната цигара) и единственото, за което мислят е как да запалят, та за каква концентрация може да става дума.

Напълно съм съгласен с izabel1, за това, че май материала е поръчков.

Този филм да сте го гледали?

А това за заведенията е абсолютна глупост,  ходя по заведения, които са пълни  и не се пуши, страдат само такива, които нямат какво друго да предложат, освен пушене. Аз пуша, но ми харесва, да не се прибирам като пепелник и да не пуша промишленото количество, което иначе щях да си причиня, съответно да съм изхарчила по-малко пари, с което да имам да си поръчам още едно питие, което в крайна сметка е икономически по-добре за заведението. :)

paola11 заповядай в Шумен, избери си кое да е заведение (ще визирам две от тях -> Аризона Lounge и ZINO) и виж как след 22:10 се поставят пепелниците по масите, а до този час пушачите излизат на вън да павкат пред заведението.

предполагам картинката и в останалите заведния в града е същата.

много мразя тази двуличност защото собствениците на заведенията знаят че никой няма да се наеме да ги проверява след 22:00 или просто могат да си позволяват да плащат смешните глоби.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.