Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ще го напиша пак и пак и ако се наложи пак. Против забраната съм въпреки, че не пуша. Т.е  пуша по 2-3 цигари на месец и то не задължително!!! Та хайде държавата да не се грижи толкова за моето здраве. Влизал съм пр. в мебелен цех и съм гледал там как се лапат прахоляци от боя , лепила , смоли и какво ли не и не мисля че този прах е по - безвреден от 1-на цигара.  Нека нещата се върнат както преди. Зали за пушачи и за непушачи. Т.е . всеки да прави своя личен избор да се трови или не! Ето пример:

- Излизам с компания от които 90% пушачи. Много ясно е, че ако има разделение, то аз ще реша къде да се настаня при възможност за избор. Сега какво? Едни кибичат пред заведението, а други кукат вътре сами. Мноооого глупава ситуация.

Да оставим красивата гледка на служители застанали пред офиси и магазини за по цигара. Истината е, че никъде почти не се спазва забраната и аз одобрявам това защото тази забрана е  пълна глупост.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Истината е, че никъде почти не се спазва забраната и аз одобрявам това защото тази забрана е  пълна глупост.

Обаче ние знаем как нали - не помня дали ви споделих, но в Света Троица блок си построява беседка точно до заведението.

Там шефа живее и там са ни и сбирките де - защото се пуши.

Беседката е законно построена от живущите и си има и табелка че е собственост на блока.

:)

Аз пуша, но бих приела ограничението при условие, че се спазва стриктно.

Пуши се в почти всички заведения, т.е. излиза, че депутатите са измъдрили поредната безсмислица.

След като не е възможно да се наложи контрол върху тютюнопушенето на публични места, по-добре забраната да бъде премахната.

След като не е възможно да се наложи контрол върху тютюнопушенето на публични места, по-добре забраната да бъде премахната.

В почти всички, но в обособени не съвсем затворени тенти отвън, не съвсем вътре. А и дори и да има нарушения, има и страх от наказания. Ако падне забраната, няма страх - ще се увеличи и пушенето по тия места. Значи забраната не трябва да пада.

Ще го напиша пак и пак и ако се наложи пак. Против забраната съм въпреки, че не пуша. Т.е  пуша по 2-3 цигари на месец и то не задължително!!! Та хайде държавата да не се грижи толкова за моето здраве. Влизал съм пр. в мебелен цех и съм гледал там как се лапат прахоляци от боя , лепила , смоли и какво ли не и не мисля че този прах е по - безвреден от 1-на цигара.  Нека нещата се върнат както преди. Зали за пушачи и за непушачи. Т.е . всеки да прави своя личен избор да се трови или не! Ето пример:

- Излизам с компания от които 90% пушачи. Много ясно е, че ако има разделение, то аз ще реша къде да се настаня при възможност за избор. Сега какво? Едни кибичат пред заведението, а други кукат вътре сами. Мноооого глупава ситуация.

Да оставим красивата гледка на служители застанали пред офиси и магазини за по цигара. Истината е, че никъде почти не се спазва забраната и аз одобрявам това защото тази забрана е  пълна глупост.

държавата се грижи за здравето на непушачите ве...

аз съм непушач и искам забраната да остане.

който иска да се трови, да го прави у тях а не в компания с други хора.

държавата се грижи за здравето на непушачите ве...

Държавата да увеличи бюджета на здравната каса тогава, кат иска да се грижи за здравето на хората.Тровили сме се брех.Направо се самобичуваме. :rolleyes:

Държавата да увеличи бюджета на здравната каса тогава, кат иска да се грижи за здравето на хората.Тровили сме се брех.Направо се самобичуваме. :rolleyes:

трай не им се връзвай че сега ще почнат едни писания от рода на видиш ли ние, пушачите, сме причинителите на ко се сещаш там рак и на непушачите

Държавата да увеличи бюджета на здравната каса тогава, кат иска да се грижи за здравето на хората.Тровили сме се брех.Направо се самобичуваме.

Ти не си фактор. Не стига, че здравеопазването не ни става по-добро, ами че и условият на средата, които вредят на здравето не намаляват. В краткосрочен план причиняваш неудобство, в дългосрочен - белодробни проблеми. Изпуши една цигара около някой с астма и ще видим дали няма да получи криза. Пуши където искаш, но по-далеч от непушачите. Ако искахме вашето мнение, то и в болниците, дори в операционните щеше да се пуши. Да не говорим децата у дома на какво обгазяване от родители пушачи са подложени и какъв пример дават тия родители.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много интересен дебат в момента по темата в Народното събрание :)

Ако имате възможност -гледайте го по канал 1.

Повечето от аргументите, които използват депутатите сме ги разигравали тук, в темата, но за разлика от нас -решението ще се вземе там, днес

Гласуваха и отхвърлиха предложението за либерализиране на режима.

И то заради ГЕРБ - тия гласуваха всички 85 човека против.

Радвайте се.

Гласуваха и отхвърлиха предложението за либерализиране на режима.

И то заради ГЕРБ - тия гласуваха всички 85 човека против.

Радвайте се.

Естествено е да го защитават, нали е тяхно отроче и нали си взеха надбавки, добавки и прибавки и 13ти, 14 ти заплати, да го д@хат безработните. Връщат -  не връщат все тая, за мен тази тема приключи отдавна, освен ако някой не успее качествено да ме амбицира и отново да запаля моторетката. Както многократно вече казвах, каквото е дошло, такова ще го търпим, водещия въпрос е правилно ли е от позицията в която се намираме да постъпваме като жабата, която видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак.Най-важното е цялата измет от НС да се махне, а ГЕРБ- ерите да не се връщат на никаква цена, че ни "осмърдеха" държавата до немай къде.

Редактирано от keba (преглед на промените)

който ходи по кръчми и дискотечки да му мисли

:)

В знак на протест срещу исканата от БСП и "Атака" отмяна на забраната за пушене днес

народните представители от ПГ на ГЕРБ носят стикери върху реверите на саката си.

Публикувано изображение

Тръгват масови проверки за тютюнев дим в заведенията между Коледа и Нова година

Масови проверки за тютюнопушене на закрити обществени места се очакват по Коледните и Новогодишните празници, съобщи здравният министър д-р Таня Андреева, цитирана от Дарик.

Засиленият контрол от страна на регионалните здравни инспекции се предприема с оглед на това, че по време на празниците изкушенията винаги са по-големи.

През 2013 година са извършени около 350 000 проверки за пушене на закрито, а наложените санкции възлизат на над 1 млн. лв.

Според Таня Андреева режимът за пушене никога не е бил отпуснат, а твърденията, че забраната не се спазва, както и че липсва контрол, са силно преувеличени.

24chasa.bg

Тръгват масови проверки за тютюнев дим в заведенията между Коледа и Нова година

превод

Тръгват да си пълнят гушите и джобовете пълни ламите ненаяли се

• 1 месец по-късно...

Кръчмар надхитри забраната за пушене

Собственик на заведение в Русе откри иновативен начин, с който да реши проблема с пушенето на обществени места. Собственикът на русенски кафе-клуб прехвърлил половината от площта на заведението от фирмата на самия себе си и на съпругата си като физически лица, съобщава Дунавмост.

Така фактически частният имот е разделен от имота на фирмата. Едната част на заведението по документи е частна собственост, а не обществено място, което пък позволява на пушачите да запалят спокойно, без риск да бъдат санкционирани.

Собственикът заявява, че в заведението му дори и проверяващите могат да запалят по цигара.

pik.bg

кое е това заведение че скоро може да изгори... ама буквално да изгори.

кое е това заведение че скоро може да изгори... ама буквално да изгори.

е що така с лошо а

да не е само той я - е и до нас си имаме такава кръчма дето се пуши пуши пушиииии

Кръчмар надхитри забраната за пушене

Собственик на заведение в Русе откри иновативен начин, с който да реши проблема с пушенето на обществени места. Собственикът на русенски кафе-клуб прехвърлил половината от площта на заведението от фирмата на самия себе си и на съпругата си като физически лица, съобщава Дунавмост.

Така фактически частният имот е разделен от имота на фирмата. Едната част на заведението по документи е частна собственост, а не обществено място, което пък позволява на пушачите да запалят спокойно, без риск да бъдат санкционирани.

Собственикът заявява, че в заведението му дори и проверяващите могат да запалят по цигара.

pik.bg

Този ПИЧ разби всички изкривяващи потребностите на живота , чрез нормативни документи ,  измислени "закони" и др.т. , и нагледно показа как трябва да се действа срещу ограничените в мисленето си и ограничаващи другите , безмозъчни измислители на закони !

Шапка му свалям !

Не толкова заради пушенето на тютюн в частност , а заради начина му на мислене изобщо!

Ако всички или поне мнозинството успеят да се възкачат на неговото ниво на мислене - все още има надежда за жалката ни държава.....Едва ли ! Докато ни управлява шайка от потомствени лъжци , крадци и биячи....

А , че пушенето е една от потребностите на живота става ясно отговаряйки си на въпросите : "От кога , защо и поради какви причини хората изобщо пушат? Пушенето не е ли ефективен начин на подтискане на стреса?". И :"Кои са днес нещата , които подменят пушенето на тютюн?Не са ли те още по-вредни от самия тютюн?".

И още по-страшния въпрос :"Не вървим ли към чипове в черепите и марихуана в мозъците?Не се ли прави това съвсем целенасочено , безмилостно и устремено?"

Достатъчно е да се зададат правилните въпроси и отговорът пристига сам !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Този ПИЧ разби всички изкривяващи потребностите на живота , чрез нормативни документи ,  измислени "закони" и др.т. , и нагледно показа как трябва да се действа срещу ограничените в мисленето си и ограничаващи другите , безмозъчни измислители на закони !

Чиста демагогия. А тарикатстването ще ни довърши. ВСЕКИ търси вратички в законите и как да се измъкне от отговорност. Караш с 200, после обвиняваш държавата, че камерата която те снимала не била отбелязана, за да падне акта. Но не, трябва да използваме правни трикове(да търсим фактологични слабости), за да се отървем от наказанието, нищо че сме виновни.

Правосъдието трябва да не бъде на толкова буквалистичен принцип и онзи, който тарикатства и по-горе цитираш трябва да отнесе двойна глоба. Защото отгоре на всичкото, че е нарушител, опитва и да тарикатства. И оня с камерата, дори и същата да е незаконна, не трябва да му отпада акта - защото това, че камерата не е отбелязана не означава, че не е калибрирана и онзи не се е движил с 200 при ограничение 60.

Тарикатите трябва да бъдат наказвани 10 пъти по-жестоко от тия, дето си признават нарушението. За да не се подклажда възможност за тарикатско мислене, па ние честните сме будали - кучета ни яли.

Пушенето НЕ е потребност, без цигара никой не е умрял и не може да умре. Необходимост, потребност - това не са определения на пороците.

Чиста демагогия. А тарикатстването ще ни довърши. ВСЕКИ търси вратички в законите и как да се измъкне от отговорност. Караш с 200, после обвиняваш държавата, че камерата която те снимала не била отбелязана, за да падне акта. Но не, трябва да използваме правни трикове(да търсим фактологични слабости), за да се отървем от наказанието, нищо че сме виновни.

Правосъдието трябва да не бъде на толкова буквалистичен принцип и онзи, който тарикатства и по-горе цитираш трябва да отнесе двойна глоба. Защото отгоре на всичкото, че е нарушител, опитва и да тарикатства. И оня с камерата, дори и същата да е незаконна, не трябва да му отпада акта - защото това, че камерата не е отбелязана не означава, че не е калибрирана и онзи не се е движил с 200 при ограничение 60.

Тарикатите трябва да бъдат наказвани 10 пъти по-жестоко от тия, дето си признават нарушението. За да не се подклажда възможност за тарикатско мислене, па ние честните сме будали - кучета ни яли.

Сравняваш качествено различни , несравними по между си неща - често допускана грешка........

.....примерно можеше да напишеш "караш с 2000 при ограничение 60" - смисълът е един и същ , но тогава никой няма да ти се "върже" - т.е. няма смисъл , няма никаква връзка с разглеждания въпрос , макар на пръв поглед всичко да изглежда правдоподобно , логично...

На най-високо ниво на мислене , няма връзка дори и с начина на мислене !

В случая с пушенето виждаме решение на конфликт (което в случая е добро) , а в твоя случай - причина за конфликт (което в случая е зло) !

Приравнявайки двете на едно и също - няма разлика между добро и зло !

Схващаш ли уловката която сам си (ни) си заложил ?

Друг момент на неадекватност е употребата на неуместни епитети, чиято цел не е нищо друго освен необосновано внушение....

Често ме обвиняват в какво ли не когато казвам , че хората не умеят или не искат да мислят....

Кой сега е демагог?

Бивш пушач съм и съм ЗА забраната. В някои страни освен, че е забранено да се пуши по заведенията, не е прието да се пуши и по улиците, но това вече си е до манталитет и възпитание. 

Бивш пушач съм и съм ЗА забраната. В някои страни освен, че е забранено да се пуши по заведенията, не е прието да се пуши и по улиците, но това вече си е до манталитет и възпитание. 

За да сме наясно за какво точно иде реч във връзка и с горните постове , в тези страни забранява ли се магистралата да има банкет или пък скоростна лента?

Този въпрос едва ли подлежи на умуване , но когато става дума за пушене на тютюн....Защо ли ?....

....като ще правим адекватни сравнения.Това са въпроси с еднакъв смисъл и решение 

Това никак не е въпрос ("Защо ли?") само на манталитет и възпитание ! Неговият отговор определя , възпитава манталитет и начин на мислене !

Само че този въпрос е труден , а неговият отговор - още повече.....! :)

Сравняваш качествено различни , несравними по между си неща - често допускана грешка........

Хайде спри да ми демагогстваш и словоиздевателстваш. Цигарите не са вода, нито храна. Не са необходимост, нито потребност. Не са стока от първа необходимост. Без цигари се живее. Без тях не се умира. А вие вредите на нас.

Онзи е просто един тарикат, който се опитва да експлоатира дупки в закона или несъвършенства. Това не значи, че това което той прави е правилно, редно или законно. Той търси начин да трови нас, непушачите. Много дълго ви търпяхме безумията.

За да сме наясно за какво точно иде реч във връзка и с горните постове , в тези страни забранява ли се магистралата да има банкет или пък скоростна лента?

Да, подлежи на умуване. Щото така излиза, че имаш право да ми правиш двулентов път скоростна магистрала, защото на теб така ти харесва. Е, на мен може да не ми харесва. Ти си тоя, който пречиш или създаваш опасности. Демагогстваш на килограм. Скоростни ленти, че банкети - Абе, тоя банкет пречка ли се на пътя на колите? Ти по средата на магистралата виждал ли си напречно банкет?

Хайде спри да ми демагогстваш и словоиздевателстваш. Цигарите не са вода, нито храна. Не са необходимост, нито потребност. Не са стока от първа необходимост. Без цигари се живее. Без тях не се умира. А вие вредите на нас.Онзи е просто един тарикат, който се опитва да експлоатира дупки в закона или несъвършенства. Това не значи, че това което той прави е правилно, редно или законно. Той търси начин да трови нас, непушачите. Много дълго ви търпяхме безумията.Да, подлежи на умуване. Щото така излиза, че имаш право да ми правиш двулентов път скоростна магистрала, защото на теб така ти харесва. Е, на мен може да не ми харесва. Ти си тоя, който пречиш или създаваш опасности. Демагогстваш на килограм. Скоростни ленти, че банкети - Абе, тоя банкет пречка ли се на пътя на колите? Ти по средата на магистралата виждал ли си напречно банкет?

:) Ей! Ама ти си тежък случай ! :)

За пушенето - разгледай го като религия (не е трудно) . А тя е необходима на хората , макар че както казваш и без нея се живее.

Поне по мое време повечето пропушваха в казармата , т.е. в условия на тежък стрес и силна потребност от религия.....

За магистралите - приличаш ми на форсирано БМВ с претенции да кара в банкета с 200км/ч  :)

Решението е просто - не влизай в "дупките" по пътя , пък аз в сладкарница - също ! :)Или пък ако вляза в сладкарница , а ти в място с пушене , ще спазваме съответните правила.

За държавни и други подобни учреждения , за обществен транспорт само с общи помещения - абсолютно си прав ! Никакво пушене !

Така ! Ако става дума за третокачествен път , БМВ-то ти и без това няма да върви - там трактори и каруци ходят !.......  :)

Неясно ли се изказвам или мерак за император имаш ?! :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.