Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

целта е подмяна на тютюна и алкохола с по-тежки зависимости.

Много точно казано.Натам вървят нещата,никой не го е грижа от управляващите дали пуфкаш или не.И пушачите и непушачите смятат че са дискриминирани,но истината е да се продава дрога.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Забраната е приета, така че свиквайте.

...................

До колкото потребността съществува (след време ще го усетиш и разбереш) , целта е подмяна на тютюна и алкохола с по-тежки зависимости (виж пост 1619 и следващите го от мен).

Чипове в главите и марихуана (или нещо още по тежко) в мозъците !

За някои не е нужно да се прилагат ! Те и без това са си така ! :)

Вече се случва !

Да, съгласен съм с теб ! Извода значи е, че ако не почнеш цигари няма да стигнеш до по-тежки наркотици ? Нещо като пирамида се получава.

Не е тайна и съм сигурен, че знаеш - марихуаната е много по-малко вредна отколкото цигарите. Не искат да я легализират защото хората които имат права да го направят печелят от това, че тя е нелегална  (или поне аз така си мисля).

Може ли да те попитам сега на колко години си ? Защо когато си бил колкото мен не продължи по истинския начин на живот ?! Да стигнеш до 18 без да пушиш и пиеш си е като да оцелееш в джунглата. Май си бил любопитен и някое приятелче ти е дало да си дръпнеш мааааааааалко. 

И при мен е така - всичките ми приятели пушат и/или пият, някои вече знаят, че не пипам и не предлагат, но има други на които така и не им се наби в главите, че няма да стане... Има един който все вика "Пробвай само веднъж и после цял живот няма да ти давам !" - хахахахаха. Не мога да направя нищо друго освен да се смея. :-) жив и здрав ! откажи ги...

Заради някой и друг келеме-непушач мисля че всичките наред трябва да се изпозастрелят. Щели да си ходят дето си искат и да правят каквото си искат а аз ще се съобразявам с тях? Ама аз не карам пък кола например - ми мога ли тогава да е*а ма*ката на всички дето карат коли и ми тровят въздуха а? Я да си карат колите само вкъщи - от хола до кенефа и обратно. Айде да дойде някой гурльо докато аз си седя и си пуша и да ми каже че видиш ли - той ще ходи където си иска а аз ще си гася цигарата. И после пушачите били изруди и не се съобразявали. Правата на непушачите били потъпкани... 

Къде пък ти откри приликата ??? плитък си...

И те уверявам, че ако аз съм този гурльо, няма да ти е толкова лесно да ми покажеш къде ще ходя. ;-) 

Забраната е приета, така че свиквайте.

Вчера бях в един бар всички пушеха....идва сервитьорката и слага пепелник запалих и аз.

марихуаната е много по-малко вредна отколкото цигарите.

В това се състои измамата ! 

По-малко вредна е физически ! Дори помага при някои болести.....

Но подтиска мисловната и волева дейност .

При тютюна е обратно !

Безусловно повече вреден физически !

Но стимулира мисловната дейност , подтиска стреса и нервното напрежение.

На 58 г съм. (виж ми профила)

Моят съвет е да си останеш така както казваш че си ! :)

Пък аз защо съм ги подкарал - защото всички други около мен правеха същото , т.е. по подражателство .

Добре . Да кажем като средство за медитация.

Сега го отчитам за грешка ! Може да се медитира и без това !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Вчера бях в един бар всички пушеха....идва сервитьорката и слага пепелник запалих и аз.

Въпрос на време е да се научим, че трябва да се спазват законите. Просто трябва малка промяна в мисленето и в политиката и всичко ще се нареди.

П.П.: Ако някой иска да се опита да спре цигарите може да пробва, като прочете една книга - "Не пуша вече" на Алън Кар(има я в нета). Там пише някои интересни неща за цигарите.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Къде пък ти откри приликата ??? плитък си...И те уверявам, че ако аз съм този гурльо, няма да ти е толкова лесно да ми покажеш къде ще ходя. ;-) 

Без да ме уверяваш. И ти и който и да е все тая.

Приликата като за плитки е такава:

Цигарата ви тровила - а мен ме трови изгорелите газове от колите. И озона ми разваля. Забележи - МОЯ озон. Започвам явно да прехващам непушачески лафове. Цигарите - акцизна "луксозна" стока. Горивата, алкохола.... ми и те са такива.

Още малко непушачески лафове:

Ще правиш само каквото аз искам, където искам, и когато искам, и само с позволение, и ако съм на кеф.

Спрете се, моля, ако не желаете да ви спра аз !

Кой на колко години е, и какъв правец е виждал или пипал няма никакво отношение към темата !

Дръжте се прилично, ако обичате !

............................

Моят съвет е да си останеш така както казваш че си ! :)

Пък аз защо съм ги подкарал - защото всички други около мен правеха същото , т.е. по подражателство .

Добре . Да кажем като средство за медитация.

Сега го отчитам за грешка ! Може да се медитира и без това !

Да, казано по-грубо - човек става по-тъп при употребата ѝ. А за цигарите и дядо ми (който е долу-горе колкото Вас) винаги казва че пуши за да се успокои, обаче както казахте -  Може да се медитира и без това ! !!! - С музика примерно :-)

А за съвета - много благодаря, ще гледам да си остана така ! Въпреки, че доста пъти ме е хващало срам когато някой разбере, че не пуша и пия... 

А това че някой още на 16 са като на 58 , други на 58 са като на 16 си е вярно. Има и изключения де. Сещам се за вица за онзи 70 годишен господин който го простреляли в главата и се държал малко детински хаха  :lol6:

Без да ме уверяваш. И ти и който и да е все тая.

Приликата като за плитки е такава:

Цигарата ви тровила - а мен ме трови изгорелите газове от колите. И озона ми разваля. Забележи - МОЯ озон. Започвам явно да прехващам непушачески лафове. Цигарите - акцизна "луксозна" стока. Горивата, алкохола.... ми и те са такива.

Още малко непушачески лафове:

Ще правиш само каквото аз искам, където искам, и когато искам, и само с позволение, и ако съм на кеф.

Пак не схващам приликата ??? Колата помага на пушачи, помага и на не пушачи, нали ? А пушенето "е добре" само за пушачите.

По тази логика трябва да спрем да дишаме ? Иначе спомагаме глобалното затопляне докато дишаме.. хахах

Какво имаш да кажеш за връстниците си и по-големите от тях - марихуана , амфетамини , прекаляване с кофеин...

Много разбираш ти от кръчми и кафенета. Навсякъде където не може да се прави, каквото ти кефне, включително да се пуши, търсиш да го изкараш каквото и да е било. Примерите ти са от нелепи по-нелепи. Никой, Аз не искам да се заместват зависимости. Не ми носи от 9 кладенеца вода. Не искам да ми увреждаш здравето.Пропушил си от чист келешлък и го признаваш и отгоре на всичкото го проповядваш като панацея. То безочие, ама такова чак - не бива. Типично по български - дори и да се прецакаш, няма да признаеш, ще се хвалиш - да може и някой друг да се прецака. Никакви чипове в главите нямам, нито марихуани.Развиваш ми теории за световната конспирация, а толкова ясно си лъщи, че искаш просто да измислиш някое оправдание и да рационализираш тютюнопушенето. Аз пък казвам - НЕ МЕ ТРОВИ, НЕ НИ трови.От цигарите няма полза. За сметка на това само вредят и се отлагат катраните по твоите и чуждите дробове.

И после пушачите били изруди и не се съобразявали. Правата на непушачите били потъпкани...

Сериозно? И какво искаме ние, освен да не накацват навсякъде пушачи и да не бъдем димени? Защото избора - ако не ти харесва - махай се...Това никакъв избор не е. Хич не ме вълнува имаш ли кола, нямаш ли. Караш или не караш. Темата не е за автомобили. Ако нямаш автомобил, на автобус се возиш. Ми дай общественият транспорт да бъде с каруци с волове, искаш ли? Правата на непушачите са потъпкани, точно така.

Много точно казано.Натам вървят нещата,никой не го е грижа от управляващите дали пуфкаш или не.И пушачите и непушачите смятат че са дискриминирани,но истината е да се продава дрога.

Още една рационализация. Търсите си нелепи оправдания.

Без да ме уверяваш. И ти и който и да е все тая.Ще правиш само каквото аз искам, където искам, и когато искам, и само с позволение, и ако съм на кеф.

Озона се разваля от кравите. Много въглероден диоксид издишат. И няма да стане твоето. Стига тропка с краче. Пуши колкото искаш, без да издишаш дим. Не го ли разбра - дима излиза извън личното ти пространство. Няколко такива кадилника опушват кафенето до степен, че ако случайно влезе някой човек с астма - трябва направо да звъни на погребалната агенция. Нормален човек, непушач едвам издържа. Вие сами не си усещате гадостите, за това и не ви пука.

Я цитирай къде съм пропагандирал пушене ! :)

Къде съм казал , че трябва да се пуши?

Пропагандирам разбиране на проблема в неговата цялост !

От къде , как и защо се появява потребността за пушене .

Обяснявам свободата на избора , нещо от което ти си твърде далеч .

Обяснявам различните начини на мислене .

Обяснявам , че ти и да пушиш , и да не пушиш - това не е твой избор !

Нещо до което твоето мислене няма достъп !

За това нямаш избор !

Това са все различни неща !

Т.е. ти (и подобните на тебе) и да пушиш , и да не пушиш си жертва сам на себе си и никой друг не ти е виновен .

Въпреки, че доста пъти ме е хващало срам когато някой разбере, че не пуша и пия... 

Няма никакво място за срам ! Срамът е друго нещо !

В случаи като този можеш само малко да се притесняваш и да си по-внимателен в отношенията си с тези хора . Дали го съзнават или не , те усещат своята зависимост и това ги дразни ! Никому не е приятно да е зависим от каквото и да е !

Я цитирай къде съм пропагандирал пушене ! :)

Къде съм казал , че трябва да се пуши?

Пропагандирам разбиране на проблема в неговата цялост !

От къде , как и защо се появява потребността за пушене .

Обяснявам свободата на избора , нещо от което ти си твърде далеч .

Обяснявам различните начини на мислене .

Нещо до което твоето мислене няма достъп !

За това нямаш избор !

Това са все различни неща !

Т.е. ти (и подобните на тебе) и да пушиш , и да не пушиш си жертва сам на себе си и никой друг не ти е виновен .

Няма никакво място за срам ! Срамът е друго нещо !

В случаи като този можеш само малко да се притесняваш и да си по-внимателен в отношенията си с тези хора . Дали го съзнават или не , те усещат своята зависимост и това ги дразни ! Никому не е приятно да е зависим от каквото и да е !

да пушиш и да не пушиш - това не е твой избор ???

я чакай малко нещо си се объркал.

човек не се ражда пушач, той избира да стане пушач поради причини понятни само за същия този човек.

Я цитирай къде съм пропагандирал пушене ! Къде съм казал , че трябва да се пуши?

...

Аха. Да пушиш или да не пушиш не е личен избор. Да, така е. Защото и да не пушиш, ако пушенето е разрешено, някой може да ти дими и де факто пак да пушиш пасивно. Само дето дишаш чуждата гадост.

А пропагандираш пушене - че медитация беше, че в казармата какви сте били големци и колко сте били натоварени, че сте пропушвали. Няма такъв филм. Това, което ти пропагандираш е - "Искам да правя каквото си искам, защото не искам да ми мръзне дупето отвън"

човек не се ражда пушач, той избира да стане пушач поради причини понятни само за същия този човек.

Абсолютно си прав. Обикновено тия причини се свеждат до келешлък, в някои случаи - самозаблуда.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

да пушиш и да не пушиш - това не е твой избор ???

я чакай малко нещо си се объркал.

Чети внимателно ! Цитираният отговор е персонален (към simtech) , а не изобщо !

Това се отнася за него и само за него .

Става дума за това , че е окован в собствените си догми .

Не е в състояние да види и оцени разнообразието . За него има само черно или бяло - друго няма ! И за това той няма избор .

Неговите догми (че има само черно и бяло , и нищо друго) правят избора вместо него - това е черно , а онова е бяло.

Така той само си мисли , че изборът е негов , направен от него !

Тъкмо за това няма значение дали е пушач или не !

Хора с подобно отношение (без избор) към живота има както пушачи , така и непушачи ! Само дето догмите им са различни !За това казвам , че няма значение дали той пушач или непушач .Той няма избор !

Също както монетата - тя е или ези , или тура и "няма избор" да падне за нищо друго! Тук единственият избор е дали "да играеш или да не играеш" и няма никакво значение дали играеш за "ези" или "тура". Т.е. няма избор !

Съвсем друго е със зарчето примерно . Още по-различно е ако говорим за цветовете на дъгата . А ако говорим за хората ?  :)

Надявам се този път си разбрал , че никак не съм се объркал..... :)

Чети внимателно ! Цитираният отговор е персонален (към simtech) , а не изобщо !

Аха. За да не бъда ограничен и залумпен, а свободомислещ и отворен, да запалим по една цигарка, а? Ти чуваш ли се? Аз съм избрал нещо като правилно, за никакви догми не става въпрос. Недей ми опитва обратна психология, не върви.И монетата може да падне и по трети начин.

Аха. За да не бъда ограничен и залумпен, а свободомислещ и отворен, да запалим по една цигарка, а? Ти чуваш ли се? Аз съм избрал нещо като правилно, за никакви догми не става въпрос. Недей ми опитва обратна психология, не върви.И монетата може да падне и по трети начин.

Ако можеш да ме възприемаш позитивно , давам ти безплатно един съвет !

Ти лично , никога недей да играеш така наречените хазартни игри (игри с непълна информация в условия на неопределеност) - обречен си на загуба !

by_chechi не мога да разбера защо се опитваш да спориш с радио.Ти се опитваш да му обясниш , че имаш право на парченце от баницата - той я иска цялата. Можем само да се надяваме  живота да подбере подходящия за него урок.

by_chechi не мога да разбера защо се опитваш да спориш с радио.Ти се опитваш да му обясниш , че имаш право на парченце от баницата - той я иска цялата. Можем само да се надяваме  живота да подбере подходящия за него урок.

Правя го  , при това с удоволствие , за всички които четат тук . ....Не само заради него самия . .

Дори да не казвам нищо ново или неизвестно , ако съм подтикнал някого към размисъл за нещата от живота - постигнал съм целта си!

Ти се опитваш да му обясниш , че имаш право на парченце от баницата - той я иска цялата.

Прави каквото искаш с твоето парче от баницата. Това, което вие пушачите обаче правите е да плюете по чуждото и да викате "Ако плюнката ни не е вкусна - разкарай се" Да, ама не. Ще се научите и ще спрете веднъж за винаги да плюете по чуждото парче баница и после да се оправдавате и ревете какви права са ви били нарушени, като ви е отнето правото да плюете по ЧУЖДОТО парче баница. Изначално никой не ви го е позволил от етична гледна точка, но етиката на пушача е леко изкривена.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще ти го обясня като на бавно развиващ.  Той няма как да я иска цялата просто иска да не се смесват. Та ти ако имаш една кофа с лайна и една кофа с мед след като ги смесиш вече ще имаш две кофи с лайна или бъркам? Та за какво ми е вече моята кофа с мед щом като съм я смесил с твоята. Това ви обяснява човека ама вие се правите на дръж ми уя.

По света вече е модерно да не се пуши, хората не гледат с добри очи на пушачите и се опитват да намалят броя на пушачите чрез всякакви методи. На пушенето се гледа като болест и наркомания. Освен това 70% от хората са НЕпушачи, така че ще се съобразявате и с тяхното мнение. deal with it

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

По света вече е модерно да не се пуши, хората не гледат с добри очи на пушачите и се опитват да намалят броя на пушачите чрез всякакви методи. На пушенето се гледа като болест и наркомания. Освен това 70% от хората са НЕпушачи, така че ще се съобразявате и с тяхното мнение. deal with it

абе гледай си твоя живот не се бъркай у животите на другите

абе гледай си твоя живот не се бъркай у животите на другите

Вие, пушачите, се бъркате в чуждият живот с вашите цигари и дима им.

Вие, пушачите, се бъркате в чуждият живот с вашите цигари и дима им.

аа не в ничий живот не се бъркаме!!!

Всеки собственик на заведение трябва да реши дали да се пуши или не!!!

аа не в ничий живот не се бъркаме!!! Всеки собственик на заведение трябва да реши дали да се пуши или не!!!

Собственикът не може да решава за всички свои клиенти. А и дори да е възможно, изборът никак няма да е на страната на правдата, принципите, етиката и каквото и да е било. А просто как може да прибере повече пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.