Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мотивът за вещиците в любовните романи

Featured Replies

да ви препоръчам нещичко?"Докосването на ноща"на Карън Рафърти.Тя не е исторически любовен роман обаче много ми напомня.

Арманд и Ариел са близнаци.Той е журналист и при едно разследване изчезва, сестра му е сигурна,че му се е случило нещо лошо и тръгва по следите му.Добира се до Лусиен които се оказва магьосник прогонен от сборището.Тя иска да намери брат си, а той да се върне в сборището и се започват едни..магии и други чудесии.Тя естествено се влюбва в него, пък нашия се кълне че никога няма да се обвърже със смъртна жена ама вътрешно му се ще!Абе края е интересен както и цялата книжка и наистина ми напомняше на исторически любовен роман само че действието се развива в нашидни и този път мъжа е вещер. :)

Чела съм тази книга,наистина е страхотна :)

И аз си я изтеглих и ще я прочета,но първо Един за друг на Джоана,вчера си я купих за Коледа и нямам тйрпение да я започна :snowballfight:

• 3 седмици по-късно...

Сещам се за две книги :-) Няма вещици,но има магия,феи и вълшебства "Магията на дракона" на Мариане Уилман Принцеса Тресалара бяга, за да се спаси от брак с човека, който е убил баща и. Марскира се като момче и попада в армията на отстъпниците, които искат да се освободят от бъдещия крал. Тресалара трябва да открие камака на Ардур и така да им помогне в битката, но освен всичко това се влюбва . "По-силна от магия" - Хедър Кулман 500 години Алис е омагьосана от феите, защото трябва да изчака прераждането на своя любим и да му помогне да намери истинската любов и само така може да се върне свободата и човешкото тяло... Той - Лусиън е коравосърдечния,надменен, красив и никой не смее да му противоричи, разбирасе освен Алис. В романа е и доста свеж и има забавни моменти.

а досега бях на вълна вещици и мн ме грабна новата поредица на норчето там за свещения камък...стрАотна ама много даже...малко втурване в света на магии и таквис работии

• 3 месеца по-късно...

Елизабет Лоуел - Недокоснатата

Има една Огромна 10ка от мен. Направо ме остави без дъх!

• 1 месец по-късно...

Мисля, че тук трябва да си цопна коментара :) Мисля да хваля Дженифър Хорсман и Целувка в нощта. давам и 10, по простата причина, че този роман съм го чела преди повече от десет години и ми е оставил бледи, но незаличими спомени. На кратко (защото така или иначе не помня с големи подробности) - главната Линес има дарбата да вижда в бъдещето и поради тази причина е заклеймена като вещица и осъдена на клада. Огънят вече е запален, миговете преди да я погълне се появява главния (с ужасното име Пакстон - представяте ли си ;) ) и я спасява. След, което двамата се любят и тъй като той е прокуден от брат си и заминава, а тя остава сама. Но нали има способността да вижда в недалечното бъдеще тя разбира, че е бременна. Не помня точно после какво ставаше, но една богата чужденка, пристигаща да се омъжи е убита и главната заема мястото й. Отива в замъка на съпруга на убитата и се среща с абсолютно копие на главния. Оказва се, че е братът близнак на главния (или много си приличаха) и той го е прогонил (много се мразеха). Главната е такава душичка, а убитата е била от тея дето яхат метлите и дори с пристигането на майка й (на убитата) тя не издаде главната. Главния се завърна и беше голяма любов, голямо чудо... тази част ми се размива беше отдавна. Само да кажа, че главната не споделяше леглото на брата. Абсолютно всички обичаха главната, хората от замъка, крепостните, абсолютно всички. Брата на главния също се влюби в главната. Имаше един много тъжен момент, но не искам да разказвам... изплаках си очите. След това дойде един отвратителен епископ и отново я набеди главната за вещица, макар според всички да беше ангел. Голяма какафония стана накрая, двамата братя обединени от дълбоката си любов към главната искаха да направят всичко, за да я спасят. Лошият брат стана добър, сдобриха се. Края беше толкова сладък, но надявам се да съм провокирала любопитството ви и да разберете какъв е сами. :)http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Това съм запомнила след едно прочитане преди повече от десет години, мисля, че романът си заслужава. :)

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Четох я наскоро.Братът на главния не му беше близнак..и не си и приличаха-беше по-дребен и набит.Тя рабзра мисля още в началото,че те са братя,заради един годежен пръстен. Иначе за споделянето на леглото...тя беше спала само в началото с мъжа си,за да го заблуди,че детето е от него.После пак спаха заедно...за да го заблуди за същото нещо.Спомням си,че и беше много гадно,повръщаше на сутринта. Аз също много я харесвам,но и давам 8,заради тези прекалено религиозни елементи...много ме дразнеха.Там с това явяване на Дева Мария.А и хич не ми се връзваше тя като е толкова набожна да е и голяма мръсница в леглото :)

Явно паметта ми е доста избирателна и слава Богу, след това разкритие малко ми спадна оценката за романа, но като го препрочета след време ще дам обективна такава.

Абе,не са много историческите книгите,където главните герой да са с някакви дарби.Иначе за онова време си е задължително да присъства я гадател,вещер,магьосница.....Та значи, трилогията на Лоуел е супер,там мистичното присъства много ярко.Здраво са преплетени реалното с необяснимото.Моя личен фаворит е Среднощен бродник на Йохансон-главната въпреки способностите си,някак примирена с реалността и отнощението на околните,докато не среща НЕГО.Той,абе я веднага да я прочетете,ако сте пропуснали! :yanim::wub::wub::blink::(:yanim:

Явно паметта ми е доста избирателна и слава Богу, след това разкритие малко ми спадна оценката за романа, но като го препрочета след време ще дам обективна такава.

Това внесе малко реализъм..според мен беше добре,защото наистина много ми идваше тази Дева Мария.

Тя искаше докато е пиян смао да се шмугне в леглото му и той да си мисли,че са спали.Постигна целта си,но той каот се събуди на сутринта реши,че трябва да повтори и 2 пъти я...облада :whist: И точно след това тя докато повръщаше ,братът/главния/започна да тропа по вратата..видя я и се разяри..и се опита да убие брат си/съпругът/..това стана причина да замине..да се ожени за онази другата.

Тъй като преди няколко дни прочетох на Дженифър Хорсман и Целувка в нощта, мога да кажа със сигурност, че братята бяха близнаци, но се различаваха. То и за това Главния го беше малко яд, защото брат му беше по-голям с пет минути от него. Но иначе - да книжката е хубава. Особено края много ми хараса. Както и благородството на мъжа на Главната.

От мен - оценка 9

Това внесе малко реализъм..според мен беше добре,защото наистина много ми идваше тази Дева Мария.

Тя искаше докато е пиян смао да се шмугне в леглото му и той да си мисли,че са спали.Постигна целта си,но той каот се събуди на сутринта реши,че трябва да повтори и 2 пъти я...облада :cool: И точно след това тя докато повръщаше ,братът/главния/започна да тропа по вратата..видя я и се разяри..и се опита да убие брат си/съпругът/..това стана причина да замине..да се ожени за онази другата.

Хммм похвалихте я, но след този коментар я пращам на дъното на шкафа няма да се чете, много мразя такива неща :sunglasses:

И а зне обичам...харесвам стандартни истории,къдеот няма други мъже.Но тук ми хареса как го беше направила авторката.Даже мъжът на главната ми беше много симпатичен.Един такъв леко тъпичък :rolleyes:

• 5 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

а досега бях на вълна вещици и мн ме грабна новата поредица на норчето там за свещения камък...стрАотна ама много даже...малко втурване в света на магии и таквис работии

За коя поредица става дума по-точно, защото аз не съм много в час все още :)

Аз наскоро четох Омагьосаните и съм очарована от книгата. Много ми хареса как пише авторката. Мисля да прочета и предните две от поредицата. Особено щом тази за Доминик е толкова хвалена :wors:

За коя поредица става дума по-точно, защото аз не съм много в час все още :)

Аз наскоро четох Омагьосаните и съм очарована от книгата. Много ми хареса как пише авторката. Мисля да прочета и предните две от поредицата. Особено щом тази за Доминик е толкова хвалена :)

Мисля, че става дума за трилогията "Знакът на седемте", която включва:

1) "Кръвни братя"

2) "Град на демони"

3) "Свещенния камък"

Много готини книжки, четох ги сравнително наскоро, имаха си от всичко по много :)

Много харесвам подобни книжки и за момичетата, на които им е харесала поредицата Знакът на седемте, им препоръчвам да прочетат Островът на трите сестри - отново поредица на Нора Робъртс. Това е една от най-завладяващите за мен поредици, просто е разкошна. Трите героини - Нел, Рипли и Миа, са невероятни жени, а начинът, по който са написани книжките, е страхотно увлекателен, звучат почти като приказки. Още като се започне от предисторията на острова, всичко звучи направо вълшебно.

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

Много харесвам подобни книжки и за момичетата, на които им е харесала поредицата Знакът на седемте, им препоръчвам да прочетат Островът на трите сестри - отново поредица на Нора Робъртс. Това е една от най-завладяващите за мен поредици, просто е разкошна. Трите героини - Нел, Рипли и Миа, са невероятни жени, а начинът, по който са написани книжките, е страхотно увлекателен, звучат почти като приказки. Още като се започне от предисторията на острова, всичко звучи направо вълшебно.

Супер! Ще ги сложа в списъка и шестте книги на Нора Робъртс :) Обожавам сюжети обогатени с мистики и магии...

А всъщност има ли ги тези книги някъде за теглене? Нещо не мога да намеря нищо на тази авторка :P

П.П. Въпросът ми отпада :D Сега мернах в нета, че книгите явно са доста нови и няма как да ги има сканирани. Но, като не мога да наваксам със старите шедьоври и въобще не съм и поглеждала кои са новите заглавия :P

Редактирано от veselina_s_p (преглед на промените)

На мен също много ми хареса поредицата Знакът на седемте.много харесвам романи които има магия,мистично и свръхсили.Други които ми харесаха на тази тема са трилогиите на съшата авторка,"Ключовете" и "В градината" :(

Благодаря за препоръката и без това си я бях набелязала.Какво друго подобно можеш да ми препоръчваш :(

Супер! Ще ги сложа в списъка и шестте книги на Нора Робъртс :cool: Обожавам сюжети обогатени с мистики и магии...

А всъщност има ли ги тези книги някъде за теглене? Нещо не мога да намеря нищо на тази авторка :yanim:

П.П. Въпросът ми отпада :D Сега мернах в нета, че книгите явно са доста нови и няма как да ги има сканирани. Но, като не мога да наваксам със старите шедьоври и въобще не съм и поглеждала кои са новите заглавия :P

Нови, нови... Не бих казала, отпреди поне 3-4 години са :P Мисля, че момичетата от форума вече са ги сканирали и пуснали за теглене, но те ще кажат със сигурност дали е така.

Благодаря за препоръката и без това си я бях набелязала.Какво друго подобно можеш да ми препоръчваш

Ами аз по принцип чета предимно Нора Робъртс и съм най-запозната с нейното творчество, така че мога да ти предложа нейни книги: поредицата за Донован (Магьосницата, В плен на магията, Чародейна сила, Омагьосана - тази последната е преведена от момичетата във форума); трилогия Ключът (на светлината, на познанието, на смелостта); Carolina moon (Брегът на тъмната вода) - самостоятелна е; Midnight bayou (Полунощ в стаята на сенките) - тази също е самостоятелна; и вече споменатата трилогия за Островът на трите сестри (Танц във въздуха, Небе и земя, Среща с огъня) - главните са три съвременни жени, наследнички на три сестри вещици, които по време на гоненията срещу вещиците си спретват едно заклинание и си отделят малко кътче земя (острова), където живеят със семействата си. В настоящето действието започва, когато едната от трите героини се озовава на острова, след като е избягала от съпруга си, но да не ти разказвам повече, за да не ти убия любопитството :) Дано да съм била полезна :)

Ами аз по принцип чета предимно Нора Робъртс и съм най-запозната с нейното творчество, така че мога да ти предложа нейни книги: поредицата за Донован (Магьосницата, В плен на магията, Чародейна сила, Омагьосана - тази последната е преведена от момичетата във форума); трилогия Ключът (на светлината, на познанието, на смелостта); Carolina moon (Брегът на тъмната вода) - самостоятелна е; Midnight bayou (Полунощ в стаята на сенките) - тази също е самостоятелна; и вече споменатата трилогия за Островът на трите сестри (Танц във въздуха, Небе и земя, Среща с огъня) - главните са три съвременни жени, наследнички на три сестри вещици, които по време на гоненията срещу вещиците си спретват едно заклинание и си отделят малко кътче земя (острова), където живеят със семействата си. В настоящето действието започва, когато едната от трите героини се озовава на острова, след като е избягала от съпруга си, но да не ти разказвам повече, за да не ти убия любопитството :) Дано да съм била полезна :)

Благодря,много си изчерпателна.Аз също съм почитателка на Нора Робъртс.Чела съм нейната трилогия "Ключът" и ми е една любимите трилогии.А чела ли си трилогията "В градинита"(Синя далия,Черна роза и Червена лилия).В тях също има някаква мистика и свръхестествени сили.Благодаря също и за обяснението за трите сестри след него направо ме засърбяха ръцета да я прочета :cool:
Да, чела съм ги :) Хубави са, не знам обаче коя от коя поредица ми е любима :cool: От "Ключът" страшно харесвам основната линия за заключените дъщери (много обичам митологични образи). "В градината" дълго време си мислех, че няма да ми хареса, а се оказаха много интересни книжките. Така ми навяват усещането за слънце, жега, южняшки стил на американците :) Сега се сетих и за "Сага за Ирландия" - и там леко е застъпено магическото.

Прочетете и най-новия превод на ДТ-Рицаря на един трилион звезди.Заедно са с Надарения.Има доста магия,макар да липсват вещици.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.