Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

Явно съм непретенциозна,защото с Кийра Найтли ми хареса ;) .Ама карай.

Да като четеш въображението ти прави каквото си иска,за разлика от филма,където всичко се вижда.Но пък като нещо ти е харесало неимоверно ти се иска да го видиш(като наркоман),дори да не е точно като представите ти.

Ооооо, мила, позволи ми да не се съглася с теб по отношение на филма с Кийра Найтли. Беше ужасно нескопосано направен - на места "лирическите" отклонения на режисьора ни в клин, ни в ръкав сякаш бяха попаднали от друг филм с друг сюжет :) Направо пълно безообразие - такава опорочена версия на "Гордост и предразсъдъци" ти иде да убиеш режисьора или най-малкото да го "наградиш" с два юмрука :) Иначе въобще не съм претенциозна, но такава гавра с най-най-най-любимия ми роман, който съм чела поне 200 пъти, просто е трудна за преглъщане Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Отговори 563
  • Прегледи 151,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Явно съм непретенциозна,защото с Кийра Найтли ми хареса :P .Ама карай.

Да като четеш въображението ти прави каквото си иска,за разлика от филма,където всичко се вижда.Но пък като нещо ти е харесало неимоверно ти се иска да го видиш(като наркоман),дори да не е точно като представите ти.

Аз първо гледах филма с Кийра Найтли, и то без дори да подозирам кой е филма, който гледам. Хванах го по тв-то, вярно съвсем в началото, но заглавието го бях изпуснала. И честно казано и на мен ми хареса филма. Всъщност той ме запали да седна и да прочета книгата, която сега също е една от любимите ми. Е, предполагам, че ако сега седна да гледам филма няма да съм толковма очарована като в началото, точно заради "лиричните" отклонения на режисьора.

И като говорим за Джейн Остин - гледах филма "Да станеш Джейн", който също накрая писаха, че има издадена книга, но все още не съм я намерила, а много бих искала да видя каква ебила нейната история, за да напише "Гордост и предрасъдъци".

Редактирано от lady_of_the_lake (преглед на промените)

И като говорим за Джейн Остин - гледах филма "Да станеш Джейн", който също накрая писаха, че има издадена книга, но все още не съм я намерила, а много бих искала да видя каква ебила нейната история, за да напише "Гордост и предрасъдъци".

Да, филмът Becoming Jane е биографичен и мисля, че е правен по този роман:

http://import.book.store.bg/product/id-184...s=&srchstr=

Но за съжаление, не знам да е превеждан на БГ. Публикувано изображение За живота на Джейн Остин има писани много романи, но на БГ май е издаван само "Животът на Джейн Остин", писан от племенника на авторката Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Да, филмът Becoming Jane е биографичен и мисля, че е правен по този роман:

http://import.book.store.bg/product/id-184...s=&srchstr=

Но за съжаление, не знам да е превеждан на БГ. Публикувано изображение За живота на Джейн Остин има писани много романи, но на БГ май е издаван само "Животът на Джейн Остин", писан от племенника на авторката Публикувано изображение

И моето проучване доведе до тази книга. Сега си я поръчах да ми я донесат, но е на английски. Малко зорно ще ми дойде, но съм категорично решила да я прочета, ако трябва за всяка втора дума да се ровя в речника Публикувано изображение
  • 2 седмици по-късно...

О, да, този сериал съм го гледала. Жалко, че се ограничиха само до 22 серии, интересен беше. Когато го гледах, се надявах да намеря случайно и книгите, но поне според моето търсене, не са издавани на бг, а на английски трудно ще седна да ги чета /дори и да ми бяха под ръка/, като се има предвид колко други очакват вниманието ми. Ако книгите са хубави колкото сериала, значи с удоволствие бих ги изчела. Публикувано изображение

Група непрофесионални преводачи може и да се заемат с превода на тази поредица. Четох във форум България, че едно от предложенията за предстоящите преводи са точно тези книги. Зависи кой ще надделее на първо време - Анита Блейк или "Кръвни връзки". Просто трябва да следим дискусийте и преводите.

• Автор

През2007 бяха филмирани 4 книги на Нора Робъртс-Carolina moon ,Montana sky ,Blue smoke ,Angels fall.

Честно да си призная гледах само един от тях и не бях впечатлена,та пропуснах другите. От актьорите имаше и познати имена(смятам ,че по-известните са с повече опит ,по-добри и следователно това увеличава шанса да се получи добър филм),но това като че ли не помогна...

Самите книги не съм чела ,но доколкото знам не са част от някоя поредица.

Тази година ще филмират още 4:

Northern lights(Далече на север)-с Лиан Раймс и Еди Сибриан

Midnight bayou(Полунощ в стаята на сенките)-с Джери ОКонъл и Лорън Стамайл

High noon- с Emilie DeRavin , Ivan Sergei и Сибил Шепърд

Tribute-с Британи Мърфи и Джейсън Луис

Канал Лайфтайм го нарича 2009 Nora Roberts Collection

Стискам палци да се получи нещо добро.

Интересно,че премиерите са били март и април.Сигурно може да се открият някъде и самите филми.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

През2007 бяха филмирани 4 книги на Нора Робъртс-Carolina moon ,Montana sky ,Blue smoke ,Angels fall.

Честно да си призная гледах само един от тях и не бях впечатлена,та пропуснах другите. От актьорите имаше и познати имена(смятам ,че по-известните са с повече опит ,по-добри и следователно това увеличава шанса да се получи добър филм),но това като че ли не помогна...

Самите книги не съм чела ,но доколкото знам не са част от някоя поредица.

Тази година ще филмират още 4:

Northern lights(Далече на север)-с Лиан Раймс и Еди Сибриан

Midnight bayou(Полунощ в стаята на сенките)-с Джери ОКонъл и Лорън Стамайл

High noon- с Emilie DeRavin , Ivan Sergei и Сибил Шепърд

Tribute-с Британи Мърфи и Джейсън Луис

Канал Лайфтайм го нарича 2009 Nora Roberts Collection

Стискам палци да се получи нещо добро.

Интересно,че премиерите са били март и април.Сигурно може да се открият някъде и самите филми.

High Noon e издадена на бг като Точно по пладне, а Tribute излезе сега като Как ангелите плачат.

Не можах да ги гледам всички, но от това което съм гледала, първата четворка повече ми хареса.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм гледала 3 филма, по книги на Нора Робъртс, и чесно казано, филмите хич не ми харесаха толкова колкото книгите. Просто нито сценария, нито актьорите бяха на ниво. От екранизираните арлекини съм гледала само 2 и те много ми харесаха. Поне за тях забележки нямам, макар, че са доста старички и мого трудно се намират. Колкото до "Здрач", ако бях чела първо книгата, филма нямаше да ми харесва толкова много. Все казвам на някой който не е чел още книгите да гледа първо филма. Актьорите са страхотни, и атмосферата на всичко е доста добре пресъздадена, и като някой тръгне да чете книгата, вече има визуална представа за описаните от авторката сцени и детайли. Вярно, че в час и половина не може да се събере цяла книга, но смятам, че филма е направен много добре. Отделно много ми допадна, че почти 90%, ако не и повече, от репликите във филма са си направо извадени от книгата. Единствено ме плаши малко втората част, защото всички знаем как в киното завъртат нещата на обратно, и все си мисля, че ще спекулират с приятелството между Бела и Джейкъб, и ще вземат да ги изкарат любовна двойка, поне така личи от инфото пуснато в пресата. Също така, не се знае дали с втория и третия филм ще успеят да задържат вниманието на аудиторията за да направят поне и четвъртата книга екранизирана, защото тя, поне за мен е най-интересната и ще е страхотно да се види и на екран. :)

Също така, не се знае дали с втория и третия филм ще успеят да задържат вниманието на аудиторията за да направят поне и четвъртата книга екранизирана, защото тя, поне за мен е най-интересната и ще е страхотно да се види и на екран. ;)

Инче след 2-3 седмици започват снимките на третия филм и него ще го гледаме през 2010, а колкото до четвъртия, ще бъде заснет, всички актьори имат договори, единствено под въпрос беше Робърт, който твърдеше че много ще остарее и няма да е подходящ за ролята на 17-годишен. Но в крайна сметка е подписал и той за четвъртия филм. За разлика от втория и третия филм, четвъртия ще започне да се снима през 2011, имаше причина да е толкова по-късно, ама в момента не се сещам каква точно. Зазоряване отново ще бъде с друг режисьор, демек се получава 4 филма-4 режисьора, което не мога да реша дали е удачно. Последната малуумщина която се обмисляше около поредицата, отново ме навежда на мисълта кво ли не правят хората за пари - подобно на последния филм за Хари Потър, искат и Зазоряване да бъде в две части.
  • 2 седмици по-късно...

Аз първо гледах Филма после намерих книгата.Втората част много ми изпростя.Действието се развиваше флегматично и в крайна сметка я прочетох на две- на три. Сега се сещам за Ерагон: Книгата е неверочтна и чакам да излезе третата част, когато гледах филма беше пълно разочерование. Гледах наскоро по Hollmark екранизация на холивудски съпруги от Джаки Колинс.Много от нещата в книгата бяха спестени във филма.Общо взето стават ама книгата си е книга и за мен е по-добре да почуствам страниците в ръцете си и да оставя въображението си да полети.С филмите нещом не се получава.

искам да ви попитам дали някой знае откъде мога да си изтегля филмираните арлекини,доста време търсих н нищо не откривам в нета,а като ги даваха така и не можах да ги хвана Публикувано изображение

искам да ви попитам дали някой знае откъде мога да си изтегля филмираните арлекини,доста време търсих н нищо не откривам в нета,а като ги даваха така и не можах да ги хвана Публикувано изображение

И аз бих искала да зная Публикувано изображение

Току що изгледах Midnight bаyou - филма по книгата на Нора "Полунощ в стаята на тайните", който е качен заедно с още няколко в акаунта. Доста по-добре е от последния филм, направен по нейна книга, определено си личи как са вдигнали нивото. Страхотни гледки от Ню Орлиънс, най-вече градините на Мане Хол /тези дървета бяха невероятни!!!/ и самата къща вътре, също и блатото. Музиката не беше запомняща се, трябваше чрез нея да натъртят по-сериозно на сцените с призраците и спомените от миналите животи. Специално аз имам проблем с "потока на времето", както го наричам, т.е. не можах да усетя как дните минават в седмици и може би месеци /не помня в какъв период бе развито действието в книгата/. За актьорската игра не мога да се изкажа, не се чувствам достатъчно компетентна, но все пак... абе можеше и да е по-изпипана, някои моменти ми куцаха. За сценария нямам възражения, бяха обхванали важните от сюжетна гледна точна сцени, дори имаше някои допълнения /ама няма да ви спойля/, които направиха нещата по-интересни. Други изменения обаче въобще не ми харесаха - отнася се за главния герой, в края конкретно. Актьорите - Джери ОКонъл играе Деклан, а Лорен Стемил - Лина Симон. Джери сме го гледали в Среща с Джордън, ако някой се сеща за детектива Уди. Не че имам особени възражения към външния вид, свясно си изглежда, ама пред Лорен Стемил...!!! Нея не съм и я чувала, на външен вид обаче много прилича на Катрин Зита Джоунс и определено ако ще се хвърлям върху нечии врат, то това ще е нейният - казано без да имам каквито и да било леви наклонности. Публикувано изображение Вместо Джери ОКонъл, да бяха избрали Иван Сергей - видях обаче, че той участва в друг филм по книга на Нора, та това сигурно има нещо общо.

Та общо взето, много по-добре от "Смърт край змийската река" и "Горчиво небе". Има развитие в правилната посока, а това е най-важното!

Току що изгледах Midnight bаyou - филма по книгата на Нора "Полунощ в стаята на тайните", който е качен заедно с още няколко в акаунта. Доста по-добре е от последния филм, направен по нейна книга, определено си личи как са вдигнали нивото. Страхотни гледки от Ню Орлиънс, най-вече градините на Мане Хол /тези дървета бяха невероятни!!!/ и самата къща вътре, също и блатото. Музиката не беше запомняща се, трябваше чрез нея да натъртят по-сериозно на сцените с призраците и спомените от миналите животи. Специално аз имам проблем с "потока на времето", както го наричам, т.е. не можах да усетя как дните минават в седмици и може би месеци /не помня в какъв период бе развито действието в книгата/. За актьорската игра не мога да се изкажа, не се чувствам достатъчно компетентна, но все пак... абе можеше и да е по-изпипана, някои моменти ми куцаха. За сценария нямам възражения, бяха обхванали важните от сюжетна гледна точна сцени, дори имаше някои допълнения /ама няма да ви спойля/, които направиха нещата по-интересни. Други изменения обаче въобще не ми харесаха - отнася се за главния герой, в края конкретно. Актьорите - Джери ОКонъл играе Деклан, а Лорен Стемил - Лина Симон. Джери сме го гледали в Среща с Джордън, ако някой се сеща за детектива Уди. Не че имам особени възражения към външния вид, свясно си изглежда, ама пред Лорен Стемил...!!! Нея не съм и я чувала, на външен вид обаче много прилича на Катрин Зита Джоунс и определено ако ще се хвърлям върху нечии врат, то това ще е нейният - казано без да имам каквито и да било леви наклонности. Публикувано изображение Вместо Джери ОКонъл, да бяха избрали Иван Сергей - видях обаче, че той участва в друг филм по книга на Нора, та това сигурно има нещо общо.

Та общо взето, много по-добре от "Смърт край змийската река" и "Горчиво небе". Има развитие в правилната посока, а това е най-важното!

Аз от четерите само тоя още не съм гледала, ама "Norther Lighs" най-много ми хареса, страхотен е. Публикувано изображение

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

От къде ги дръпна ?

От къде ги дръпна ?

Аз ги смъкнах от един чужд сайт и в момента ги ъплоудвам в Акаунт, днеска ги качих и четерите, ама нямат субтитри, щото в Бг сайтовете филмите ги няма и няма отде да взема суб. :huh:

Вчера гледах "Здрач", прочетох и 1-та книга. И по този повод се сетих за един сериал "Розуел". Само че в него вместо вампири има извънземни. Има и книги "Roswell High", по който е напрaвен сериала, но не са преведени на български. Аворката е Melinda Metz,тя е и режисьор на филма. ## Резюме : Прeз 1947 година в пустинята на Ню Мексико, близо до град Розуел се разбива космически кораб, след 42 години няколко деца са намерени в близост до мястото, те биват осиновени и отгледани като хора, но всъщност са различни. Притежават необикновенни способности, но никой не знае тяхната малка тайна, до деня в който едно момиче е застреляно в ресторантчето “Крашдаун” и единият от тях - Макс я връща към живот благодарени на свръхчовешките си способности. Покрай цялата странна ситуация, Макс признава на Лиз истината за себе си и останалите извънземни в града и се сближава с нея. По-късно за тях научават още няколко човека, приятели на Лиз. Но местният шериф Валенти подозира нещо, вярва в съществуването на извънземни и подозира Макс и останалите, междувременно се заместват и хора от тайствена правителствена агенция и нещата стават наистина напечени. Извънземните не знаят нищо за себе си, докъто не откриват, че на земята има и други като тях, научават за съществуването поне на един друг като тях от тайнствен индиянец от близкият резерват и започват да го търсят. Но когато го намират той не е сам, с него е и още едно извънземно момиче Тес, заедно научават много важни неща за себе си, включително за съществуването на нови много опасни врагове. Сериала е доста успешен, има 3 сезона. Историята грабва зрителите още от пилотният епизод и ги държи пред екраните до края. В “Roswell” има по нещо за всеки, има много любов, има интересни мистерии, има и забавни моменти, екшън и напрежение. Ако сте пропуснали това заглавие, непременно поправете грешката си и го гледайте, няма да съжалявате.

• Автор

Като цяло филмите ми харесаха.

Northern lights и Midnight bayou подобно на книгите ми харесаха(без да губя ума и дума,но..).Смятам,че филмите са прилични и стават за гледане.

Другите два филма High noon и Tribute също не бяха лоши.Имам някои забележки,но си ги държа за себе си.

Мисля,че при филмирането на книги винаги се допускат компромиси.Освен това книгите на Нора са доста по-сложни от обичайните лов сторита и не са лесни за филмиране.

Актьорите бяха интересни и добри(то аз не съм спец и нямам големи изисквания,но и те не бяха някакви бездарници).По незнайни за мен причини не харесвам Джери ОКонъл,но във филма се представи доста добре.

Останалите са ми много симпатични и познати от др филми.

Джейсън Луис съм го гледала в един забавен филм за четирима приятели,които се срещат всеки месец за да спортуват заедно.И четиримата се влюбиха в една жена,която решиха да не свалят,защото е дъщеря на някакъв приятел..Накрая се оказа,че е бременна.Всички се пишеха на големи мъже ,но като разбраха за :) настана суматоха.Препоръчвам ви го,много е забавен филма.

Като цяло филмите ми харесаха.

Northern lights и Midnight bayou подобно на книгите ми харесаха(без да губя ума и дума,но..).Смятам,че филмите са прилични и стават за гледане.

Другите два филма High noon и Tribute също не бяха лоши.Имам някои забележки,но си ги държа за себе си.

Мисля,че при филмирането на книги винаги се допускат компромиси.Освен това книгите на Нора са доста по-сложни от обичайните лов сторита и не са лесни за филмиране.

Актьорите бяха интересни и добри(то аз не съм спец и нямам големи изисквания,но и те не бяха някакви бездарници).По незнайни за мен причини не харесвам Джери ОКонъл,но във филма се представи доста добре.

Останалите са ми много симпатични и познати от др филми.

Джейсън Луис съм го гледала в един забавен филм за четирима приятели,които се срещат всеки месец за да спортуват заедно.И четиримата се влюбиха в една жена,която решиха да не свалят,защото е дъщеря на някакъв приятел..Накрая се оказа,че е бременна.Всички се пишеха на големи мъже ,но като разбраха за :sobbing: настана суматоха.Препоръчвам ви го,много е забавен филма.

Да ти кажа, най ми хареса Northern lights. Лийан Раймс и Еди Сибриян бяха сладка двойка. Е все пак си личи, че Еди е по-добър актьор, но като цяло ми допадна. Midnight bayou също не беше зле, особено второстепенната двойка, тези на които бяха призраците, бяха много сладка двойка и много хубаво изиграха ролите. Главната на моменти ме нервеше, ама ищо, случават се и такива неща.

High noon, честно казано не ми хареса, през целия филм на почит беше това как главната се оправя в работата, любовната история беше много на заден план. Tribute го биваше, като се изключи главната, де да знам, много зле ми се видя тва момиче, ужасна актьорска игра поне според мен, иначе аз книгата съм я чела, до средата само, но мисля, че къщата и мястото въобще където се развиваше действието е почти същото както е описано в книгата и както си го представях.

Като цяло и в четерите филма ме изнерви, че главните героини, като главния им кажеше, че ги обича и че иска да се оженят на момента реагираха много зле. не съм чела книгите, признавам и незнам дали и там героините са били толкова против сериозно обвързване, ама в сравнение с предишните 4 филма от 2007-ма, тея са много ама много добри.

• 2 седмици по-късно...

И аз бих искала да зная Публикувано изображение

Ами нека да започнем от тук, като дефинираме какво се търси: Harlequin Romance Series

Публикувано изображениеA Change of Place (1994)

Публикувано изображениеAnother Woman (1994)

Публикувано изображениеBroken Lullaby (1994)

Публикувано изображениеTreacherous Beauties (1994)

Публикувано изображениеAt the Midnight Hour (1995)

Публикувано изображениеThe Awakening (1995)

Публикувано изображениеRecipe for Revenge (1998)

Публикувано изображениеThis Matter of Marriage (1998)

Публикувано изображениеThe Waiting Game (1998)

Публикувано изображениеHard to forget (1998)

Публикувано изображениеDiamond Girl (1998)

Публикувано изображениеLoving Evangeline (1998)

ама филмираните арлекини има ли ги с някакви субтитри и откъде може да се дръпнат :)

• Автор

За съжаление няма откъде да ги намерим(тук в бг).Само тази открих The Waiting Game (1998) ,но затова пък няма сийд Публикувано изображение .

За съжаление няма откъде да ги намерим(тук в бг).Само тази открих The Waiting Game (1998) ,но затова пък няма сийд Публикувано изображение .

е жалко,толкова исках да ги гледам
  • Автор

A Walk To Remember - Тя нахлу в живота му.Тя му показа верния път и любовта.Тя промени живота му завинаги!Романтична история за това как любовта е по-силна от смъртта.

В малкото пристанищно градче Бюфорт, Северна Каролина, Ландън Картър си спомня последната година в местната гимназия и Джейми Съливан, момичето, което промени живота му.Сериозна и консервативна, Джейми(Мур) е много далеч от разбиранията на околните за готин тийнейджър, но това въобще не я интересува.Ландън(Уест) живее безсмисления си живот на звезда в гимназията, нямайки нито планове за бъдещето, нито вяра в себе си.Когато една на пръв поглед безобидна шега има ужасни последици и едно момче е в болница, Ландън е наказан да преподава на изостанали ученици през уикендите и да участва в театралната постановка в училище.Имайки много ангажименти, с които не може да се справи, той е принуден да потърси помощта на Джейми.Скоро абсолютно против собствените си очаквания и тези на хората, които нарича свои приятели, Ландон ненадейно се влюбва в момичето, което ще му предаде страстта към живота, която никога не си е представял...

Публикувано изображение Това изглежда романтичен филм.Някой гледал ли го е?

A Walk To Remember - Тя нахлу в живота му.Тя му показа верния път и любовта.Тя промени живота му завинаги!Романтична история за това как любовта е по-силна от смъртта.

В малкото пристанищно градче Бюфорт, Северна Каролина, Ландън Картър си спомня последната година в местната гимназия и Джейми Съливан, момичето, което промени живота му.Сериозна и консервативна, Джейми(Мур) е много далеч от разбиранията на околните за готин тийнейджър, но това въобще не я интересува.Ландън(Уест) живее безсмисления си живот на звезда в гимназията, нямайки нито планове за бъдещето, нито вяра в себе си.Когато една на пръв поглед безобидна шега има ужасни последици и едно момче е в болница, Ландън е наказан да преподава на изостанали ученици през уикендите и да участва в театралната постановка в училище.Имайки много ангажименти, с които не може да се справи, той е принуден да потърси помощта на Джейми.Скоро абсолютно против собствените си очаквания и тези на хората, които нарича свои приятели, Ландон ненадейно се влюбва в момичето, което ще му предаде страстта към живота, която никога не си е представял...

Публикувано изображение Това изглежда романтичен филм.Някой гледал ли го е?

Не знаех, че е по книга. Филмчето е много хубаво, но предупреждавам, тук Гането ще ме подкрепи :) , нужен е запас от кърпички, защото ще се леят сълзи. Не става дума за безгрижна тийн комедийка, а за голяма романтика и малко (не съм сигурна колко малко) мъка. Все пак го препоръчвам. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.