Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

"A Walk To Remember" e много силен и страшно въздействащ филм.Тъй като тук сме все любителки на романтиката,съм сигурна,че ще хареса на всяка от вас.Препоръчвам го горещо.

Още по-горещо препоръчвам "The Notebook" - Тетрадката...Гледала съм го безброй пъти и... сега като се сетя започват да ми се насълзяват очите.Уникален...най-добрият романтичен филм за мен.Той също е правен по книга на Никълъс Спаркс.Ако не сте го гледали,задължително поправете този пропуск.Няма как да не ви хареса.Няма да давам резюме,нито пък ще го разказвам,той просто не може да се опише с думи.

Публикувано изображение

Редактирано от Тор (преглед на промените)

• Отговори 563
  • Прегледи 151,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Хм,не е по книга.Случайно попаднах на него,дори не съм го гледала.Бях чула за него преди време и просто реших,че няма да е лошо да го видите и вие.

Не знаех, че е по книга. Филмчето е много хубаво, но предупреждавам, тук Гането ще ме подкрепи :bedtime2: , нужен е запас от кърпички, защото ще се леят сълзи. Не става дума за безгрижна тийн комедийка, а за голяма романтика и малко (не съм сигурна колко малко) мъка. Все пак го препоръчвам. ;)

Да, напълно подкрепям. Много хубава романтична история, която завършва трагично, но пък накрая остава все пак едно чувство на удовлетвореност, че от нещастието е покълнала доброта . История за това, как любовта може да промени човек, в случая към добро. Наистина си заслужава гледането. Публикувано изображение

• Автор

Да, напълно подкрепям. Много хубава романтична история, която завършва трагично, но пък накрая остава все пак едно чувство на удовлетвореност, че от нещастието е покълнала доброта . История за това, как любовта може да промени човек, в случая към добро. Наистина си заслужава гледането. Публикувано изображение

Сигурно ще си изплача очите. :speak:

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Хм,не е по книга.Случайно попаднах на него,дори не съм го гледала.Бях чула за него преди време и просто реших,че няма да е лошо да го видите и вие.

По книга е правен,Пепи :) Ето какво намерих в нета : По едни от най-известните книги на Никълъс Спаркс са направени и филми - Писмо в бутилка (Message In A Bottle) (1999), Незабравимата (A Walk to Remember) (2002), Тетрадката (The Notebook) (2004) и Нощи в Роданте (Nights In Rodanthe) (2008).

Макар че не съм го гледала,съм чувала много добри отзиви и за "Писмо в бутилка".

И аз като повечето от вас харесвам повече книгите, обичам да гледам и филмите, но когато си прочел книгата- филма просто бледнее- мога да дам хиляди примери- най-дразнещи за мен- Доктор Живаго, Знахар, КВо вадис, Ана Каренина, Любов по време на холера, Името на розата, Шифърът на Леонардо, Птиците умират сами, всички екранизирани на Остин наи-много Гордост и Предразсъдъци ( до 2005 когато излезе най-новата версия)и още много други, за които не се сещам в момента, но има и изключения- филми да ми харесват повече от книгите- Опасни връзки- книгата е много объркана- по писма, филма -жесток, Брулени хълмове-книгата е такава боза, но пък всички екранизации на филма ми харесват много,

Разбира се трява да признаем, че най-хубавите филми са правени на основата на велики книги- примери много- от Кинг до хилядите исторически сюжети, но най-много се дразня на вече практиката да се пишат книги по филми- ужасс- сега точно не мога да си спомня заглавия, но не ми харесва!

Ето един филм и от мен, по едноименния роман на Съмърсет Моъм, лично ми мнение е, че това е един от малкото филми правени по книга, който ми харесва повече от самата книга:

Публикувано изображение

• Автор

Катотърсих филм за мъжа ми попаднах на ето този:

Мръсни танци

Няма как да не сте го гледали поне няколко пъти,но мисля,че си заслужава едно линкче тук.

Спомням си как сериозно обмислях да вземам уроци по латино танци.

Катотърсих филм за мъжа ми попаднах на ето този:

Мръсни танци

Няма как да не сте го гледали поне няколко пъти,но мисля,че си заслужава едно линкче тук.

Спомням си как сериозно обмислях да вземам уроци по латино танци.

Хихихи мила, ти си обмисляла уроците, а аз прецаках домашното двд, докато се опитвах да науча стъпките на финалния танц Публикувано изображение

Майтапа настрана, филма е невероятен, в личния ми Топ 10 е!

Ето един филм, той не е по книга, но сюжета е исторически и има всичко, което може да се открие в един любовен роман. Главният е Император, главната е принцеса. Брака им е политически. Има интрига, опитват се да ги разделят, има любов, много танци и музика. Филма е индийски, но това да не ви подвежда, има абсолютно всички качества на добрия любовен роман, така както си го знаем ние. П.С. Актрисата е Ашуарайя Рей, бивша миска, а пича не мога да му изговоря името, ама е страхотен, ако ги нямаше мустачките, направо ти иде да го изядеш. Има една сцена, в която тренира и е само по шалвари и меч, тя просто трябва да се види. :)

post-42937-1252177001,92_thumb.jpg

Ето един филм, той не е по книга, но сюжета е исторически и има всичко, което може да се открие в един любовен роман. Главният е Император, главната е принцеса. Брака им е политически. Има интрига, опитват се да ги разделят, има любов, много танци и музика. Филма е индийски, но това да не ви подвежда, има абсолютно всички качества на добрия любовен роман, така както си го знаем ние.

П.С. Актрисата е Ашуарайя Рей, бивша миска, а пича не мога да му изговоря името, ама е страхотен, ако ги нямаше мустачките, направо ти иде да го изядеш. Има една сцена, в която тренира и е само по шалвари и меч, тя просто трябва да се види. :eek:

Наистина филмчето е много яко. Акторът се казва Хритик Рошан :pancake: И аз много се чудех как да го произнеса като го гледах на Английски, но попаднах на български сайт, където го пишеше :yanim:

Наистина филмчето е много яко. Акторът се казва Хритик Рошан :eek: И аз много се чудех как да го произнеса като го гледах на Английски, но попаднах на български сайт, където го пишеше :pancake:

Такъв готин пич, с такова смяхната име. Как не ги е срам. :yanim:

Такъв готин пич, с такова смяхната име. Как не ги е срам. :eek:

А ако знаеш как си е кръстил децата....

А ако знаеш как си е кръстил децата....

Неееееееееее, той и деца ли има. Сега ще вземеш да ми кажеш, че и жена има :angry:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Неееееееееее, той и деца ли има. Сега ще вземеш да ми кажеш, че и жена има :yanim:

Еми има.. от 2000год. насам... и тя е една .... :(

Еми има.. от 2000год. насам... и тя е една .... :speak:

Язък, аз тамън стягах багажа за Момбай, да го ухажавм :angry:

Ооооо, мила, позволи ми да не се съглася с теб по отношение на филма с Кийра Найтли. Беше ужасно нескопосано направен - на места "лирическите" отклонения на режисьора ни в клин, ни в ръкав сякаш бяха попаднали от друг филм с друг сюжет :cool:  Направо пълно безообразие - такава опорочена версия на "Гордост и предразсъдъци" ти иде да убиеш режисьора  или най-малкото да го "наградиш" с два юмрука :)  Иначе въобще не съм претенциозна, но такава гавра с най-най-най-любимия ми роман, който съм чела поне 200 пъти, просто е трудна за преглъщане  Публикувано изображение

Напълно съм съгласна, за мен беше огромно разочарование след като гледах невероятно сполучливият сериал от 1995г. Пък и онзи момент когато Колин Фърт излиза от езерото не може да се сравни с невзрачния Матю Макфейдън мокър като кокошка в беседката под дъжда. Но това е лично мнение.Според мен и останалите романи на Джейн Остин са много добре филмирани, визирам най вече Ема с Гуинет Полтроу и Доводите на разума.

Напълно съм съгласна, за мен беше огромно разочарование след като гледах невероятно сполучливият сериал от 1995г. Пък и онзи момент когато Колин Фърт излиза от езерото не може да се сравни с невзрачния Матю Макфейдън мокър като кокошка в беседката под дъжда. Но това е лично мнение.Според мен и останалите романи на Джейн Остин са много добре филмирани, визирам най вече Ема с Гуинет Полтроу и Доводите на разума.

Ох, мила, все едно аз съм писала този пост - толкова стряскащо еднакво мислим по "явлението" Джейн Остин и филмите, създавани по нейни романи. Няма да се отплесвам повече по темата, нищо че здраво ме чешат пръстите да се впусна в поредното словоизлияние за любимата ми авторка Публикувано изображение

Момичета, много отдавна търся каквито и да е субтитри за The Buccaneers (1995), но засега абсолютно безрезултатно Публикувано изображение. Опс, поправка - субтитри на БГ (мммм,не смея да се размечтавам), на руски или поне на английски (мъка, мъкаааа, ама пак ще е повече от нищо Публикувано изображение). Дали някой може да даде някаква надеждичка Публикувано изображение

• Автор

Според мен и двата филма си имат чар.Наистина с КолинФърт филма бе..по-привлекателен,но и другия не е за изхвърляне.

И една новина(ако не е старина)-телевизия тв7 започва да излъчва филмите по книгите на Нора.Тази неделя от 17.15ч ще дават "Смърт край змийската река".

„Смърт край змийската река" ми е една от любимите книги на Нора, но сигурно ще се разочаровам от подбора на актьорите.Сетих се за още няколко филма по книга, които ми харесаха много. Имам предвид – „Р.S обичам те", „Дневникът на Бриджит Джоунс", „Мостовете на Медисън" и „Къщата на духовете". Първият много ми хареса. Не спрях да плача почти през цялото време но не съм чела книгата за да ги сравня. Що се отнася до вторият и третият личното ми мнение е, че филмите са по хубави от книгите. А филмът „Мостовете на Медисън" направо ме разтърси. Е, то с такива актьори като Мерил Стрийп и Клинт Истууд няма как да не се получи но филма остана завинаги в сърцето ми. Горещо го препоръчвам. За „Къщата на духовете" се колебая кое ми хареса повече. За книгата нямам думи но и филма е страхотен. п.п. Да не пропускаме и българските филми. Има много примери за добра екранизация но в мемента се сещам за „Осъдени души" и „Крадецът на праскови". Не ме разочароваха изобщо. Две любовни истории пресъздадени чудесно, като се има в предвид и кога са снимани.... Вече сигурно за трети път редактирам поста си ама не се стърпях защото се сетих за още един страхотен филм по книга - "Момичето с перлената обица". Мноооого чувствен филм.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

The Time Traveler's wife

Гледайте го, ще ревете.

Филм по книгата на Audrey Niffenegger публикувана 2003г.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

The Time Traveler's wife

Гледайте го, ще ревете.

Филм по книгата на Audrey Niffenegger публикувана 2003г.

Аз му се точа. Ако не излезе скоро в нета, сигурно на кино ще го гледам, макар, че не обичам да рева в кината.

Аз му се точа. Ако не излезе скоро в нета, сигурно на кино ще го гледам, макар, че не обичам да рева в кината.

Ако не носиш пакет носни кърпички или поне блуза с дълъг ръкав, с които да бършеш два реда сълзи и три реда сополи, хич не отивай на кино... неподготвена. Нещата са трагични, голяма мъка, голям рев. Трудно ще ти е да сдържаш емоциите си. Е, малко преувеличавам :baby: но историята, макар да е в жанра фантастика, е затрогваща. Мен лично на финала ме стегна гърлото.
  • Автор

И аз му гледах рекламата,но не схванах каква е точно историята. Иначе Диема фемили излъчват филми по Арлекин.Не знам подробнстите,но тази неделя е имало два филма. А тв7 излъчват филмите по Нора Робъртс.Май в събота.

А аз ви препоръчвам следната поредица по романа на Ан и Серж Голон:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Аз вече си я свалих и гледах. На мен лично много ми хареса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.