Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

Ето тук може да видите кои филми са по сценарии на Катрин Куксън. Мисля, че с Тихи може да поемем задачата да намерим и качим в акаунт-ко тези, които издирим. Естествено, не само с нея - всеки, който има желание да се включи - добре дошъл!

• Отговори 563
  • Прегледи 150,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко инфо за "Новолуние" - за мое огромно разочарование отложиха премиерата на филма с почти 2 седмици. От 27.11.2009г. можем да гледаме филма предпримиерно във всички кина на Арена в страната: София, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, както и в кино Фламинго – Пловдив. Билетната продажба стартира от 25.11 (сряда), и мога само да гадая на каква цена ги пускат.

А новата дата на премиерата е 04.12.2009г. Поизложиха се малко от ТАНДЕМ ФИЛМ с това забавяне, ама пък каво са още две седмици за истинския фен.

Ето и официалния български постер, който е просто прекрасен (няма го Джейкъб :wors: )

Публикувано изображение

Гааааааааадост. Знаех си, че ще направят така. Затуткаха се и с премиерата на "Здрач", това е то да живееш в БГ :wors: Пете мерси за инфото, и че си написала в кое кино в Пловдив ще го дават първо. Супер си. Публикувано изображение

Както обещах ;) :

Дженифър Уайнър - Нищо общо

In Her Shoes (2005)

Благодаря, мила Публикувано изображение Както винаги, си точна отвсякъде. Само дето се чудя как да ги подкарам - от книгата ли да почна или от филма? Почти винаги при мен важи правилото, че прочета ли първо книгата, след това филма ме разочарова. От друга страна ако първо гледам филма, ще знам в основни линии как се развива действието и в романа. Нооооо сега ми хрумва и трети вариант, който все още не съм пробвала - гледам филма и чета книгата паралелно.Ох, дано само да не стана накрая разногледа Публикувано изображение

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Благодаря, мила Публикувано изображение Както винаги, си точна отвсякъде. Само дето се чудя как да ги подкарам - от книгата ли да почна или от филма? Почти винаги при мен важи правилото, че прочета ли първо книгата, след това филма ме разочарова. От друга страна ако първо гледам филма, ще знам в основни линии как се развива действието и в романа. Нооооо сега ми хрумва и трети вариант, който все още не съм пробвала - гледам филма и чета книгата паралелно.Ох, дано само да не стана накрая разногледа Публикувано изображение

В случая, мила, бих казала, че филма и книгата са равностойни, поне по мое мнение. Аз лично първо четох книгата и после изгледах кино лентата, но и двете ми харесаха. Разбира се има малко разлики, но те не развалят впечатленията.

Ако все пак бъркам (защото отдавна беше), имаш право да ми се караш в последствие. ;)

Ако се наемете да сканирате и останалите книги на Даниел Стийл, аз ще се хвана да направя субтитри и да изровя филмите й.

Ако се наемете да сканирате и останалите книги на Даниел Стийл, аз ще се хвана да направя субтитри и да изровя филмите й.

Аз съм твърдо "За" идеята, много харесвам филмите й, но имам само 1 нейна книга, по която няма филм :cool: , но ще се раззваня по приятелки и ще събера.

П.С. Тихчо мерси и на теб за книжката :)

Мен можете да ме пишете като резерва за книгите на Даниел, че имам около 35-36 нейни и между тях са повечето от филмираните, ама времето в момента ми е МНОГО кът и не стига. Все пак ако не можете да намерите някоя и аз я имам - съм насреща. Целувки

Изровете и сканирайте Пълен кръг на Даниел Стийл, или нещо подбно трябва да е заглавието. Филма е Full Circle - той е следващия, на който ще направя субтитри и ще ви го кача.

Инфото е пуснато във фейсбук от Cinema City Bulgaria като събитие.

Първата прожекция на филма в България ще се проведе в Cinema City София и Cinema City Пловдив точно в полунощ на 26 срещу 27 ноември.

За тези, които искат да си припомнят първия филм, пускаме специална прожекция в същия ден от 21:30ч.

Цените на билетите са:

Здрач - 5лв София и Пловдив

Здрач: Новолуние - 12лв София и 10лв Пловдив

Начало: 26 ноември 2009 г. в 23:55

Край: 27 декември 2009 г. в 02:55

Място: Cinema City Mall of Sofia, Mall Plovdiv

Онлайн резарвации - на ww.cinemacity.bg от 4 ноември.

Продажби на касите на кината - от 6 ноември.

Ако закупите билета си за нощната прожекция до края на следващото новолуние, 24 ноември, имате шанс да спечелите DVD с първата част от сагата. На касите на кината ще има кутии, в които ще трябва да пуснете касовата бележка с името си. Петимата щастливци във всяко кино ще бъдет изтеглени преди нощната премиера.

Очакват ви още конкурс най-добър грим в стил „Здрач”, тривия куизи и много други забавления и оригинални подаръци от филма в нощта на премиерата.

Аз още преди три дни резервирах билетите, имаше само 3 билета резервирани в Пловдивския Cinema City, а сега всички централни места, и доста от периферните са заети. В зала с 335 места направо ще е голям купон. Аз отивам с компания от 8 човека, и съм сигурна, че ще си изкараме много яко. :cool: Нямам търпение направо ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Някой гледал ли е "Чиракът на вампира"?Да ме светне по въпроса.

Някой гледал ли е "Чиракът на вампира"?Да ме светне по въпроса.

И аз му се каня отдавна, но в Замундата е с отвратително качество. Ти от къде го намери?

п.п. Иначе отзивите са противоречиви, но аз предпочитам сама да преценявам бива ли го един филм или не.

• Автор

Аха.Така и не гледах "Ангели и демони".Като го дръпнах почти не се виждаше какво се случва,а после нещо не ми се пробваше.

Аха.Така и не гледах "Ангели и демони".Като го дръпнах почти не се виждаше какво се случва,а после нещо не ми се пробваше.

Ооо много ми хареса филмчето ;) , не съм чела книгата и не мога да кажа добре ли е адаптирана или не, но филма ме изкефи.

Снощи (след като по някое време изпуших от учене) си пуснах да гледам The Duchess. Лелеее, какъв филм! То вярно, че ми се беше насъбрало напрежение тея две седмици, та имаше нужда да избие някъде, но и лентата си предразполагаше към подсмърчания, добре оползотворих половин пакетче носни кърпички. Като се има предвид как всъщност протича действието и съдбата на дукесата на Девъншир, си е чудно, че толкова ми хареса филма (изключая веждите на Кийра Найтли, които леко ме дразнеха), но си е факт, не съжалявам, че го изгледах.

С две думи - силен е, въздейства (ще имате нужда от кърпички) и макар да представя английското висше общество в доста по-груба краска, отколкото сме свикнали, си заслужава според мен. ;)

Тихчо,нацелила си един от любимите ми филми(то си личи и по потребителското ми име) :cool: Вярно е,че е много по-различен като развитие на сюжета отколкото сме свикнали в нашите книжки,но такава е реалността...в крайна сметка бракът по неволя има хепи енд почти само в приказките.Дукесата на Девъншир е представена като много силна жена,толкова неща преживя,толкова сълзи изплака,а в същото време е съвсем млада. :)Въпреки това филмът е страхотен и си заслужава всяка минутка,според мен...Макар че не обичам да гледам филм повече от един път,специално този съм го гледала 3 пъти.Подборът на актьорите няма грешка...На Кийра просто подобни роли й пасват идеално...Лично аз съм се радвала като малко дете като го пуснаха в интернет,затова го препоръчвам на всяка една от вас...наистина много силен филм.

Искам да ви препоръчам и още едно филмче,което гледах миналата седмица и просто останах очарована..."Sense and Sensibility",правен по романа на Джейн Остин...Аз гледах версията от 2008г.,която е в 3 части и ме държа будна до 2 часа през ноща :) Разкошен филм!

Ето и едно постерче:

Публикувано изображение

Дааамм...този филм много ми хареса! Гледах го с голям интерес и много ми допаднаха самите актьори, както и актьорската игра....много е хубав!!!

Мммммммммммм връщам се от премиерата на "Новолуние" беше трепач. Ама сега лягам, утре ще разказвам. Ау, много съм радостна беше много интересно. :wors:

Мммммммммммм връщам се от премиерата на "Новолуние" беше трепач. Ама сега лягам, утре ще разказвам. Ау, много съм радостна беше много интересно. ;)

Ине да се присъединя към тебе! Провокирана и леко притеснена от негативните оценки на критиците и коментарите на фенове, не се въздържах и изгледах филма, по-точно записа който беше пуснат из мрежата до вчера. Беше що годе прилично качество и не си развалих впечатлението, даже напротив с нетърпение чакам да дойде вторник когато ще го изгледам на кино. Хареса ми повече от "Здрач" - акторската игра, ефектите, даже ако щете и визията на героите (като изключим Бела - тя си е с все същия вид на изпаднала клошарка :) )

Имам лека забелжка към сценариста, защото ми липсваше последователност и мисля че ако не бях чела книгата щях да се объркам.

Но като цяло съм много доволна, за филм по книга са се справили супер, мисля че най-важното от романа са го пренесли на екрана, не ми липсваха емоциите, даже на няколко момента пуснах по една сълза.

В обобщение ще кажа, че който харесва поредицата няма да остане разочарован :)

Ине да се присъединя към тебе! Провокирана и леко притеснена от негативните оценки на критиците и коментарите на фенове, не се въздържах и изгледах филма, по-точно записа който беше пуснат из мрежата до вчера. Беше що годе прилично качество и не си развалих впечатлението, даже напротив с нетърпение чакам да дойде вторник когато ще го изгледам на кино. Хареса ми повече от "Здрач" - акторската игра, ефектите, даже ако щете и визията на героите (като изключим Бела - тя си е с все същия вид на изпаднала клошарка :P )

Имам лека забелжка към сценариста, защото ми липсваше последователност и мисля че ако не бях чела книгата щях да се объркам.

Но като цяло съм много доволна, за филм по книга са се справили супер, мисля че най-важното от романа са го пренесли на екрана, не ми липсваха емоциите, даже на няколко момента пуснах по една сълза.

В обобщение ще кажа, че който харесва поредицата няма да остане разочарован :rolleyes:

Да, беше наистина страшно интересен. Ефектите бяха трепач. Върколаците4 бяха много избарани, дори Джейкъб почна да ми харесва, като е във вълчата си форма. При Волтури също беше много яко. Ама имаше и няколко негативизма. Примерно Едуард когато щеше да се самоубива милия не мязаше на нищо, той нали страда и т.н. ама много ми беше грозен.Също така Бела с нейни кровоглед поглед и тъпи физиономии на моменти ме нервеше, ама тя си е такава, преживях го. Това което не мога да преживея е, че Емет го дадоха само 2 пъти, и то за толкова малко време, че нямам думи. Направо ме е яд, такъв сладурин и да не го дадат повече. А иначе съм доволна, че опасенията не ми се сбъднаха. В смисъл бях сигурна, че ще направят така, че Бела и пумияра да се целунат, и имаше 2-3 сцени, в които бяха много близко до цеувка, тогава в половината кино салон се чуваха недоволни възклицания, а после и въздишки на задоволство, щом Бела се дръпваше. Имаше и малко повече целувки межди Бела и Едуард, а на полседната им целувка, в салона някой се провикна Горчиво, и всички се спукахме от смях. Беше много забавна вечер. Едва ще устискам до 30-ти юли да гледам "Затъмнение".

Много ми хареса "Новолуние" и да си кажа честно Джейкъб ме разби! Буквално, ама той голям красавец станал, а пък като пострига и косата и лигите ми текнаха. Единствено малко ме притесни това, че в киното сигурно бяхме най-възрастните. Мъжа ми се шегуваше, че гледаме филма с 6-ти "В" и тяхната класна, доста подигравки отнесох ама си заслужаваше, сега чакам да го пуснат и като DVD-и, да попълна колекцията. Някой свалил ли си е случайно саундтрака? Звучеше доста интересно?

Много ми хареса "Новолуние" и да си кажа честно Джейкъб ме разби! Буквално, ама той голям красавец станал, а пък като пострига и косата и лигите ми текнаха. Единствено малко ме притесни това, че в киното сигурно бяхме най-възрастните. Мъжа ми се шегуваше, че гледаме филма с 6-ти "В" и тяхната класна, доста подигравки отнесох ама си заслужаваше, сега чакам да го пуснат и като DVD-и, да попълна колекцията. Някой свалил ли си е случайно саундтрака? Звучеше доста интересно?

Филмът наистина е хубав, аз също го харесах, но от саундтракта очаквах повече, честно казано. Особено след като за първия филм беше трепач. От новия най-много ми хареса 7-ма песен на Muse - I Belong To You и 15-та ( Alexandre Desplat - New Moon (The Meadow) ).

Кръговрат По Даниел Стийл. Този филм съм гледала и страшно много ми харесва :clap: И смятам отново да си го припомня :) Препоръчвам го на всички,които не са го гледали,но предупреждавам,че е малко тежичък,но много приятен:help:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.