Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

аз лично имам всички филми по книгите на Нора Робъртс и страшно много ми харесват

• Отговори 563
  • Прегледи 150,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 седмици по-късно...

Снощи гледах Джейн Еър на BBC от 2006г в четири части. Мисля, че това е най-добрата екранизация до сега. М-р Рочестър беше направо страхотен и почти измести м-р Дарси от сърцето ми. Е, и Джейн не беше за изхвърляне. Не помня колко пъти ме разплака този филм, но по едно време прехвърчаха толкова много страст и искри, че щяха да подпалят Торнфийлд. Горещо ви го препоръчвам, особено на любителките на подобни филми.

Гане, благодаря за линка .Хем редовно влизам да черпя информация от блога ти , въобще не се сетих сега първо там да потърся.

Снощи гледах Джейн Еър на BBC от 2006г в четири части. Мисля, че това е най-добрата екранизация до сега. М-р Рочестър беше направо страхотен и почти измести м-р Дарси от сърцето ми. Е, и Джейн не беше за изхвърляне.

Не помня колко пъти ме разплака този филм, но по едно време прехвърчаха толкова много страст и искри, че щяха да подпалят Торнфийлд.

Горещо ви го препоръчвам, особено на любителките на подобни филми.

Филмът е наистина великолепен.Аз също го препоръчвам на тези,които не са го гледали!

Наскоро гледах Тес от рода Д'Ърбървил по романа на Томас Харди.На мен лично ми хареса,защото обожавам да гледам филми от "мойто време",както ги наричам...иначе самата история е доста драматична и не на всеки би му допаднала.Разказва се за младо момиче от бедно семейство,чиито баща изневиделица й съобщава,че били благородници от рода Д'Ърбървил и в тая връзка родителите на Тес я накараха да издири богатите им роднини,за да й помогнат,да й намерят работа(не се й надяваха на повече)...Така и направи,обаче се оказа,че въпросните роднини са само един млад мъж и старата му майка...Младият мъж с доста похотлив поглед й предложи да работи в кокошарника и през цялото време се опитваше да я сваля,ама тя не :P Дойде обаче един злощастен ден,в който Тес излезе в селото да се забавлява с приятели,но нямаше кой да я върне обратно,та нейният роднина се появи на кон и я отведе,ама по неговите думи се бяха загубили в гората по пътя и се наложи да останат там...Тук филма започна да става гаден,защото тоя изнасили Тес и тя на следващият ден си тръгна и се прибра вкъщи...самоче след 9 месеца имаше изненада-бебенце.Животът й напълно пропадна,а беше само на 17-18 год.,отгоре на всичкото бебето почина Публикувано изображение ...мина се време и отиде да работи в една ферма,там беше много забавно и весело и имаше един богаташ,ако мога така да го нарека,дето работеше там за да научи занаята и всички краварки бяха луди по него,даже и Тес взе да се поддава,защото си спомни,че го е виждала и преди и още тогава и е направил впечатление...Зарибиха се двамата в последствие,даже се ожениха,обаче тя чак тогава му разкри ужасяващата тайна от миналото,за детето и ония цървул.Той побесня и я напусна,замина за Бразилия,ако не се бъркам...Тя милата много зле,останала самичка,потърси работа в една друга ферма,където яко я тормозеха,от мъжа й ни вест,ни кост,а на всичкото отгоре Изнасилвачът се появи и й заяви,че "Няма да се отръвеш от мен.Ти си моя" :biggrin: ...Семейството й изпадна в много тежко положение и все пак го отблъскваше тоя,но накрая иска,не иска нямаше избор,стана му нещо като любовница...Тогава изведнъж и съпругът й се върна,бил болен от някаква треска,затова го нямало.Издири я,тя като го видя се побърка още повече и заколи Изнасилвача,тръгна с мъжа си да бягат,ама не успяха да стигнат далече и нея я арестуваха.Все пак имаха 1-2 страстни нощи,след толкова години мъка.За капак накрая Тес каза на мъжа си да се ожени за сестра й,за да била сигурна,че с нея всичко ще е наред и полицаите я отведоха :yanim: . Изводът е,че филма макар да звучи ужасяващо е доста интригуващ,все пак ме държа будна до 2 часа,доста е различен от романтичните истории,на които сме свикнали от любовните романи,но определено те кара да се замислиш,че животът някога,особено за едно бедно младо момиче,при това красиво,никак не е бил лесен.Ако имате настроение за подобни филми,ви го препоръчвам.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Гане, благодаря за линка .Хем редовно влизам да черпя информация от блога ти , въобще не се сетих сега първо там да потърся.

Няма проблем, радвам се, че помогнах :)

Преди години четох "Тес от рода Дърбървил", всъщност всичко от Томас Харди, но ми се стори много тежка и съм я позабравила.

Сега, след препоръката ти Мия, смятам да си я припомня чрез филма.

Актрисата която играе главната роля, не е ли Моли от "Съпруги и дъщери", или се бъркам?

п.п. Като се разрових, устаномих че на обложката в Замунда са сложили филма от 1998 с Justine Waddell в главната роля, а тя наистина участва в "Съпруги и дъщери" - който го е пропуснал, да коригира пропуска. Филма е много хубав.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Момичета поздрав за всички фенове та Здрач - сагата, трейлъра на "Зазоряване", който излезе днес! Трейлъра не е нещо уаууу, но пък това ми хареса защото оставя култовите моменти от книгата в тайна и за изненада, когато излезе филма. Явно от екипа са решили да не повтарят грешката си от "Новолуние" и запазват най-доброто за на края! Лично аз очаквам много добър филм, който надявам се ще надмине първите два!

Дами,някой знае ли откъде да се дръпне с добро качество "Гордост и предразсъдъци",но сериала от 1982 ли беше 1986 ли.Даваха го навремето по телевизията.Няма значение дали има субтитри,превод.Ще гледам картинки дет се вика.След туй гледах и други екранизации,ама тоя ми е на сърце.

Момичета поздрав за всички фенове та Здрач - сагата, трейлъра на "Зазоряване", който излезе днес!

Трейлъра не е нещо уаууу, но пък това ми хареса защото оставя култовите моменти от книгата в тайна и за изненада, когато излезе филма. Явно от екипа са решили да не повтарят грешката си от "Новолуние" и запазват най-доброто за на края! Лично аз очаквам много добър филм, който надявам се ще надмине първите два!

На мен също много ми допада! Също имам големи очаквания за филма.....нямам търпение да излезе!!!!

Дами,някой знае ли откъде да се дръпне с добро качество "Гордост и предразсъдъци",но сериала от 1982 ли беше 1986 ли.Даваха го навремето по телевизията.Няма значение дали има субтитри,превод.Ще гледам картинки дет се вика.След туй гледах и други екранизации,ама тоя ми е на сърце.

Мисля, че сериала е от 1980, щото според IMDb няма '82 или '86

Малко късно се намесвам, но не можах да се въздържа. За мен тоталното олицитворение на м-р Дарси си остава Колин Фърт- в сериала на ВВС от 1995г в шест части. Този филм ме накара да прочета книгата и сега тя ми е най-любимата книга от купищата които съм прочела. Сериала е невероятно добър, изтеглих го от Замунда. Пресъздали са атмосферата, героите, времето, абе абсолютно всичко -все пак си е английски.

Така че, горещо ти го препоръчвам, а и качеството е перфектно.

Малко късно се намесвам, но не можах да се въздържа. За мен тоталното олицитворение на м-р Дарси си остава Колин Фърт- в сериала на ВВС от 1995г в шест части. Този филм ме накара да прочета книгата и сега тя ми е най-любимата книга от купищата които съм прочела. Сериала е невероятно добър, изтеглих го от Замунда. Пресъздали са атмосферата, героите, времето, абе абсолютно всичко -все пак си е английски.

Така че, горещо ти го препоръчвам, а и качеството е перфектно.

Вероятно има малко носталгичен момент,но този го даваха когато бях ученичка,може би средата на 80те(от там иде,че предположението ми филма да е от 86та е доста глупаво).Колин Фърт е много добър,но някак мек-няма оная тънка надменност,онова превъзходство, присъщо в началото на мистър Дарси.Но както казах,спомени,спомени....,то ако сега ги изгледам един след друг, може друго да реша.Даже се чудя дали да не дръпна тоя от 40те

Момичета, някъде дооооста назад в темата се споменаваше Катерин Куксън и филмите по нейни романи. Та... изровила съм ви ги. Големи благодарности на момичетата, които помагаха да ги сглобим от частите на които бяха нацепени - Тихи, Гането, Стефи, Съни, Кремс, Ники, и особено на Тихи, която превежда резюметата, за да са по приятни торентите за окото. За съжаление субтитри няма. Намерих за два-три филма на холандски, но... първо - не пасват на релийза откъм тайминга и ще ми отнеме дни, ако не седмици докато реплика по реплика го оправя... и второ - това е холандски, има ли смисъл изобщо да си играя да ги оправям. Аудиото на всички е английско. Ще постна филмографията й : "A Dinner of Herbs" The Secret (2000) "Tilly Trotter" (1999) "Colour Blind" (1998) The Round Tower (1998) "Rag Nymph" (1997) The Moth (1997) The Wingless Bird (1997) The Girl (1996) "The Tide of Life" (1996) The Gambling Man (1995) "The Glass Virgin" (1995) "The Dwelling Place" (1994) The Cinder Path (1994) The Man Who Cried (1993) The Black Velvet Gown (1991) The Black Candle (1991) The Fifteen Streets (1989) # "The Mallens" (1979) # "Romance" House of Men (1977) # Rooney (1958) # Jacqueline (1956) Имам още няколко, но и те трябва да се сглобят.

Много,много ви благодаря за труда,който се положили.Златни сте!Изглеждат страшно обещаващи...Наистина нямате равни,момичета. :)
  • Автор

Филмите по Катрин Куксън ги даваха едно време по Hallmark.Те имат навика да повтарят честичко филми и сериали,така че ако следите програмата може да попаднете на някой.Това е разбира се за тези,които не могат без субтитри.

Книгата се казва "Китайски сенки" и ми хареса много... Гледала съм и филма, но книгата ми хареса повече... Не мога да кажа нищо по специално защото съм я чела достааааа отдавна...

Вижте на какво попаднах...

Lost in Austen / Изгубена в роман на Остин (2008)

Публикувано изображение

Резюме : Аманда Прайс е красива млада жена, неудовлетворена от живота и връзката си в съвременен Лондон. Също така, тя е един от най-ревностните почитатели на творчеството на Джейн Остин. Отегчена до болка от модерния живот, тя копнее за романтика и елегантност, за изискани обноски, стегнати корсети и живописни имения. Но обикновеното й съществуване се променя завинаги, когато една сутрин открива Елизабет Бенет, една от героините на Остин, съвършено истинска в собствената си баня! И така, в следващия момент Аманда се оказва съвсем реален участник в измисления свят на „Гордост и предразсъдъци”…

Гледах първите две серии и ми се стори интересен и забавен...

Преди известно време "Lost in Austin" беше коментиран в тази темичка и това всъщност ме накара да го гледам.Наистина великолепен филм,не знам от колко години не се бях смяла така,просто предразнях от смях,то си беше рев направо и то зловещ,хвърлих в размисъл околните.На мен страшно много ми хареса филмът,идеята е страхотна,изпълнението смазващо яко и единствено мога да ви го препоръчам горещо,защото си заслужава.Да си призная, даже и някоя сълзичка пуснах,но така си е то като става въпрос за мойто време...скърбях дълбоко,че не бях на мястото на главната героиня и нямах шанса да се пренеса там.
  • Автор

И аз гледах малко от филма.Хареса ми,но не знаех,че са няколко серии.Ще трябва да се свалят.

Някой беше коментирал в темата за Емма(на Остин) - сериите на ББС, вчера го засякох в замунда съвсем случайно и се го издърпах. Качеството е доста добро, за жалост субтитри няма, но четири части хубав филм си струва и в оригинал.

Някой беше коментирал в темата за Емма(на Остин) - сериите на ББС, вчера го засякох в замунда съвсем случайно и се го издърпах. Качеството е доста добро, за жалост субтитри няма, но четири части хубав филм си струва и в оригинал.

Мила, за минисериала - от 2009г. на BBC ли става въпрос :bedtime2: Гането му изнамери и субове на руски, ако ти вършат работа. Аз лично бях шокиращо впечтлена от сериала и с удоволствие скоро ще му метна още едно очо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Като дърта фенка на Джейн Остин, не знам защо, но на пръстите на единия крак се броят филмите, правени по нейни романи, които ме очароват. Е, този минисериал е един равностоен съперник на самия роман "Ема"! Боже, не вярвах, че някога ще напиша това, но май го предпочитам пред самия роман Публикувано изображение

Мила, за минисериала - от 2009г. на BBC ли става въпрос :)  Гането му изнамери и субове на руски, ако ти вършат работа. Аз лично бях шокиращо впечтлена от сериала и с удоволствие скоро ще му метна още едно очо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif  Като дърта фенка на Джейн Остин, не знам защо, но на пръстите на единия крак се броят филмите, правени по нейни романи, които ме очароват. Е, този минисериал е един равностоен съперник на самия роман "Ема"! Боже, не вярвах, че някога ще напиша това, но май го предпочитам пред самия роман Публикувано изображение

Снощи го изгледах на английски, руският ми е плачевен. Имаше един-два момента, които ме затрудниха в превода, но при второто гледане се надявам да ми просветне. Права си сериалчето е доста прилично, чак не мога да повярвам че не са сложили някой грозотии по стар навик.

момичета довечера от 19:45 на PRO BG ще дават филма "Далече на север" по книгата на Нора Робъртс. Препоръчвам го на всички, които не са го гледали :)

момичета довечера от 19:45 на PRO BG ще дават филма "Далече на север" по книгата на Нора Робъртс. Препоръчвам го на всички, които не са го гледали :)

Може ли малко да разкажеш за какво става въпрос, ако не е нахално разбира се :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.