Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

За тези,които харесват филми с исторически сюжет ;)

The Young Victoria(2009)

Публикувано изображение

Биографичен филм,за един от най-великите монарси в историята на Великобритания - кралица Виктория.Филмът разказва за живота на младото момиче,лишено от нормално детство,което израства под непрекъснати грижи и наблюдение,самотно и тъжно,то е принудено да живее и да се подготвя за бъдещото си на кралица.Показана е й любовта й към нейния съпруг - принц Албърт,след чиято смърт тя е в траур до края на живота си.Кралица Виктория и до ден днешен е с най-продължително управление от всички британски монарси - цели 63 години.

Ох, чудесен филм, току що го изгледах и му давам пълна десятка. Прекрасна романтична история, за пръв път гледам филм по действителни исторически събития и лица, от който не ми се прииска да си прережа вените (просто на повечето подобни филми, финала винаги е толкова, толкова драматичен и тъжен...)

Актьорите, които изпълняват главните роли са ми непознати, но мисля че са се справили фантастично, а и целият филм е много добре направен - декори, костюми както и останалия каст, също е много добре подбран.

Препоръчвам го на всички, филмът не е за изпускане!

Редактирано от Тор (преглед на промените)

• Отговори 563
  • Прегледи 150,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абсолютно подкрепям, "The Young Victoria" ме изненада, не очаквах да ме заплени толкова. Не бих казала, че е насочен към романтиката, макар че тя е вплетена много умело. Кралица Виктория, така както е представена, ми допадна като персонаж, а и винаги е някак свежо човек да види добър исторически филм, при това без да е подплътен с прекалено известен актьорски състав. Препоръчвам го, без колебание. ;)

• Автор

Хм, има един сериал по PRO bg,казва се "Голяма любов".Някой гледал ли го е ?Какво мислите?Аз съм направо разтроена в мнението си,но преобладаващото ми усещане са тръпки.:handshake:Нещо не мога да възприема такова семейство.

И на мен "Младата Виктория" ми хареса. Рядко ми харесват актьорите в историческите филми,но тези бяха добре подбрани.Костюмите бяха много красиви :PМузиката също е страхотна :baby: Накрая на филма се разплаках ,мн тъжно ми стана.

аз също гледах Младата Виктория,невероятен филм,страшно много ми хареса актрисата,която бяха избрали за ролята,любим момент ми беше,когато викаше на мъжа си да се върне и,че не може без позволение да си ходи :baby: радвам се,че не дадоха лошия край със смъртта,а само споменаха,така завърши щасливо :P наистина направили са филма много човешки и това помага да се разсее досегашното мнение за кралицата,гледайте го и вие Публикувано изображение

На мен също ми хареса филмът "Младата Виктория.Много е емоционален филм и ми много хареса как е представена кралица Виктория.Моментът,който най-много ми хареса,когато той я защити от куршума и когато тя го попита,защо го е направил,той и отвърна,заради две неща,защото тя е незаминима,а той е и защото иска само една съпруга в живота си и че я обича.Много емоционален момент.Препоръчвам на всички,които не са го гледали да го гледат,няма да останат разочаровани :whist:

Дами, току-що изгледах едно невероятно,според мен,филмче.Казва се "Една нощ с царя" (One night with the king) и е правен по книгата на Mark Andrew Olsen - Hadassah: One Night with the King,първата от поредицата "Hadassah".Историята,декорите,актьорите,абсолютно всичко е изпипано и съчетано в един завладяващ сюжет.Ще ви кажа с няколко думи,за какво иде реч...Филмът разказва за съдбата на младо момиче,на име Адаса,еврейка,чиито родители са убити от персийците.Оставена под опеката на чичо си,тя пораства и се превръща в красива млада девойка с буйно сърце.Мечтата й е да отпътува за Йерусалим и точно в момента,когато е най-близо до осъществяването й,тя е отведена насила в царския дом,където да бъде обучавана и превъзпитавана,заедно с още много други девици,за бъдеща царица на Персия.Всяко от тези момичета има право на една нощ с царя,време,което да му помогне да избере съпругата си...Една вечер царският евнух води Адаса при господаря си с нареждането да му почете, тогава те се срещат с първи път...И оттогава и двамата мислят непрекъснато един за друг...Когато идва реда на Адаса да прекара своята нощ с царя,тя вече е влюбена в него и обесърчена от неговата привидна незаитересованост...дава му най-ценната си принадлежност - медальон от своите родители, а в замяна получава сърцето и предложението му за женитба...Така Адаса става царица на Персия,но пази тайната,че е еврейка,въпреки любовта си към своя съпруг...до момента,в който е на път да влезе в сила закон за изтребването на всички евреи...И спирам дотук,че няма да ви интересно иначе :ph34r: Филмчето е страхотно,а за книгата не искам дори и да си помислям,защото ми иде да си оскубя косата от яд...Е,надявам се да съм ви заинтригувала и най-вече,ако се решите да гледате този филм,се надявам да ви хареса.

Давам ви постер:

Публикувано изображение

Е,надявам се да съм ви заинтригувала и най-вече,ако се решите да гледате този филм,се надявам да ви хареса.

...

С такава реклама мислиш ли, че няма да го гледам! :ph34r:

С такава реклама мислиш ли, че няма да го гледам! :speak:

Подкрепям те Тихи, аз също се зарибих, дръпнах го и планувам на 29 вечерта да го гледкам, Миа благодаря че сподели впечатленията си Публикувано изображение

"Една нощ с царя" (One night with the king)-има ли го в тракерите с български субтитри?

"Една нощ с царя" (One night with the king)-има ли го в тракерите с български субтитри?

В Замунда го има :speak:

Дами, току-що изгледах едно невероятно,според мен,филмче.Казва се "Една нощ с царя" (One night with the king) и е правен по книгата на Mark Andrew Olsen - Hadassah: One Night with the King,първата от поредицата "Hadassah".Историята,декорите,актьорите,абсолютно всичко е изпипано и съчетано в един завладяващ сюжет.Ще ви кажа с няколко думи,за какво иде реч...Филмът разказва за съдбата на младо момиче,на име Адаса,еврейка,чиито родители са убити от персийците.Оставена под опеката на чичо си,тя пораства и се превръща в красива млада девойка с буйно сърце.Мечтата й е да отпътува за Йерусалим и точно в момента,когато е най-близо до осъществяването й,тя е отведена насила в царския дом,където да бъде обучавана и превъзпитавана,заедно с още много други девици,за бъдеща царица на Персия.Всяко от тези момичета има право на една нощ с царя,време,което да му помогне да избере съпругата си...Една вечер царският евнух води Адаса при господаря си с нареждането да му почете, тогава те се срещат с първи път...И оттогава и двамата мислят непрекъснато един за друг...Когато идва реда на Адаса да прекара своята нощ с царя,тя вече е влюбена в него и обесърчена от неговата привидна незаитересованост...дава му най-ценната си принадлежност - медальон от своите родители, а в замяна получава сърцето и предложението му за женитба...Така Адаса става царица на Персия,но пази тайната,че е еврейка,въпреки любовта си към своя съпруг...до момента,в който е на път да влезе в сила закон за изтребването на всички евреи...И спирам дотук,че няма да ви интересно иначе :P Филмчето е страхотно,а за книгата не искам дори и да си помислям,защото ми иде да си оскубя косата от яд...Е,надявам се да съм ви заинтригувала и най-вече,ако се решите да гледате този филм,се надявам да ви хареса.

Давам ви постер:

Публикувано изображение

Време е да споделя лично мнение. Филмът наистина е супер, направо се чудя как така съм го пропуснала между капките, въобще не бях и чувала за него. Единствено имам забележка към избора на актьор за царя, но това са лични предпочитания. Определено завладяваща история, не мога да отрека. Благодарности, Миа, че го препоръча! :cool:

П.П. Интересно ми е дали книгата е толкова хубава, колкото и филма.

П.П. Интересно ми е дали книгата е толкова хубава, колкото и филма.

И на мен ми е много интересно,но май няма да разберем :whist:

Милички, т.к. обожавам такива филми и веднагически им се хвърлям,единственото което все още ме възпира да го глътна,е дали е с хепиенд :)

Ако ви се гледат балове и красиви рокли :cool: може да гледате принцеса Сиси по btv четвъртък,петък,събота и неделя от 14часа,днес беше първата част,тоалетите наистина са много красиви,прическите също,за информация действието се развива през 1854 г. в Австрия

Милички, т.к. обожавам такива филми и веднагически им се хвърлям,единственото което все още ме възпира да го глътна,е дали е с хепиенд :)

Мятай му се без притеснения, Боби. Хепи енд-а си е на лице. :cool:

А не мога да не се съглася и с Маги. Днес изгледах първата част от минисериала за австрийската императрица и се забавлявах много. За съжаление сигурно няма да успея да изгледам всички части. :(

Аз "Принцеса Сиси" съм я гледала преди мноого години и си спомням, че бях много впечатлена от тоалетите и прическите, а и сюжета беше хубав. Който не го е гледал, препоръчвам го.

Аз също съм гледала филма преди време и много ми хареса и за съжаление успях да гледам само втора част,но тези които не са успяли да го гледат,го има в замундата :blink:

Принцеса Сиси я гледах и наистина е много приятен филм, страхотни рокли

• 2 седмици по-късно...

Момичета, свалих си следния филм: Rose Hill (1997)

Публикувано изображение

Правен е по романа на Джули Гаруд - For the Roses - и определено е интересен. За съжаление няма субтитри за него, на какъвто и да е език. Публикувано изображение

Затова имам една молба - Ще се наеме ли някой да го преведе по слух, та да му се радваме всички? :blink:

Момичета, свалих си следния филм: Rose Hill (1997)

Публикувано изображение

Правен е по романа на Джули Гаруд - For the Roses - и определено е интересен. За съжаление няма субтитри за него, на какъвто и да е език. Публикувано изображение

Затова имам една молба - Ще се наеме ли някой да го преведе по слух, та да му се радваме всички? :blink:

Мила аз го изгледах, не знам от къде тез нерви железни у мен. Не се пренавивайте момичета и не очаквайте каквото и да било, защото може да останете разочаровани, поне с мен случая беше такъв. Разбира се това си е личното ми мнение, ще ми е интересно да прочета и за вашите впечатления.

Аз не съм го изгледала целия все още, само го попрегледах оттук-оттам и ми хареса това, което видях. А и книгата, по която е правен, е първа от поредица от 5 книги, като във следващите са отделните истории на всеки един от братята. Жалко, че не са ги филмирали всички...

Аз не съм го изгледала целия все още, само го попрегледах оттук-оттам и ми хареса това, което видях. А и книгата, по която е правен, е първа от поредица от 5 книги, като във следващите са отделните истории на всеки един от братята. Жалко, че не са ги филмирали всички...

а тези книги имали ги някъде дори и не на български

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.