Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Ами аз май че го направих така както го описваш, с разликата че не влязох във биоса да го променя и не му зададох по време на преинсталацията бърз формат ами / using / Всичко го преформатирах, изтрих и наново разделих диска за да е на чисто и се стигна до този момент във който долу на екрана започва да въврви жълтата линия за преформатиране и след като стигне 100% и тогава спира и ми изписва това.post-269670-1272597852,3_thumb.jpg Това означава че в момента ОС е изтрита а нова не може да се сложи , аз не мога да я поставя.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

значи пробвай тва което ти казах да смениш сата кабела на сата 1 куплунга,пробвай с друг диск на уиндоус също така,някой път си прави мизериите, пробвай също така и да разкачиш всичко и да го скачиш наново ... рам паметите размести ако са 2 .. БТВ! Ако ти е клокнат процесора,значи аз имах едно дъно К7 ъпгрейд което е с джъмпери по дъното и когато снижих малко ФСБ-то и тръгна да се инсталира без проблем уиндоуса! :ph34r: Пробвай го и ти.Може и от рам памет да ти прави тази мизерия..всичко е възможно повярвай ми.

Ами аз май че го направих така както го описваш, с разликата че не влязох във биоса да го променя и не му зададох по време на преинсталацията бърз формат ами / using / Всичко го преформатирах, изтрих и наново разделих диска за да е на чисто и се стигна до този момент във който долу на екрана започва да въврви жълтата линия за преформатиране и след като стигне 100% и тогава спира и ми изписва това.post-269670-1272597852,3_thumb.jpg Това означава че в момента ОС е изтрита а нова не може да се сложи , аз не мога да я поставя.

Според съобщението има проблем с харддиска. за да си сигурен, че е само софтуерен, ако имаш Hirens Boot CD или Live вариант на Acronis, форматирай диска предварително, защото понякога омазването не може да се премахне от формата, направен от Windows-а. Ако и тогава не може да се форматира, проблема е хардуерен.

Благодаря за отговора. Имам /Hirens Boot CD/ и ще пробвам, но сега приятелят ми е извън града и ще изчакам да се прибере и тогава .Ако има проблем пак ще пиша.

какво трябва да направя да влизам директно в уиндоуса без да ми иска парола

Отиваш на Start - Run, там пишеш control userpasswords2 и натискаш ОК. На появилия се прозорец, махаш отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натискаш ОК.

Още един вариант ако нямаш парола, но искаш да ти се махне синия прозорец: десен бутон на десктопа -> Screen Saver -> махаш отметката на On resume, display Welcome screen.

Как да махна това?Публикувано изображение

Ами от настройките на папките, но не знам дали имаш махаи функци в този лайт вариянт

Къде точно в настройките на папките?

Не съм много наясно...

менюто отгоре - tools - folder options - view!

Защо когато изпише това: Press any key to boot from CD.... - аз натискам копчетата на клавиатурата и не иска да тръгне? А ми зарежда Windows-a?

Защо когато изпише това: Press any key to boot from CD.... - аз натискам копчетата на клавиатурата и не иска да тръгне? А ми зарежда Windows-a?

може би се получава от това че клавиатурата ти е USB.нямери някоя с PS2 и от BIOS задай на USB keybord>disabled.така битрябвало да тръгне.някй от колегите ще предложи друг вариант-може да пробваш и него.варианти много ;)понякога инсталацията не тръгва именно заради USB клавиатура.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

В BIOS никъде не пише USB Keyboard?! А имам една добавка (PS2), сложих я на клавиатурата и изобщо не работи клавиатурата... ?!

Изчезнаха ми всички .ехе-та от системната папка,по-точно paint,netstat,ping и т.н. Иначе уиндоуса си работи перфектно,може ли да се оправи с chkdsk /r C: ? или ще стане още по-голяма беля ?Не съм ги трил ръчно,нито съм си правил експерименти някакви,съмнява ме някой от роднините ми. :) Та идеи как мога да ги възстановя ? Благодаря предварително на отзовалите се! :)

Редактирано от venceto (преглед на промените)

Опитван да преинсталирам един компютър, който не стартира (има инсталиран Windows XP) - показва boot screen-a и след това черен екран и нищо (но монитора не минава в StBy - т.е. има видео). Същото става и в SafeMode и при задаване на Enable VGA Mode. Oпитах преинсталация със запазване на системата - засега искам да не форматирам - минава първото копиране и дава грешка - ето хронологията (така да се каже ;-) ):

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

От Microsoft дават, че това става при несъвместим хардуер, но компютъра до вчера си е работил така. Проверих паметта - има две плочки по 128 Mb - едната дава грешки, но и като я махнах си е така. Пуснах и HDD Regenerator - намери малко Bad сектори, но още не е свършил. Засега е на 1/3 от харддиска - bad секторите са си така - само 6 в началото:

Публикувано изображение

Какво друго да предприема? Благодаря.

Точно в това е проблема, че е скапан диска в началото. Като пример, когато създаваш бутващ CD заемаш първите сектори на диска и ако са заети предварително, не може да бъде създаден бутващ диск. Купи му нов диск, нова Рам или най-добре, нов компютър.

USB клавиатурите не работят извън уиндоус, има опция в биоса "Enable USB Legacy" но незнам дали ще проработи,пробвай.

Здравейте , преинсталирах си windows'a "Windows XP Pro / Bg Interface edition Integrated March 2010" и сега имам проблеми :yanim: 1.когато натисна бутона "turn off" не се изключва компа а само виндовса и трябва да натисна компечто за да се изключи 2.Дискове като сложа изобщо не тръгват 3.Много бавно зарежда иконите :wors: Как да оправя това? Благодаря предварително!

Здравейте , преинсталирах си windows'a "Windows XP Pro / Bg Interface edition Integrated March 2010" и сега имам проблеми :yanim:

1.когато натисна бутона "turn off" не се изключва компа а само виндовса и трябва да натисна компечто за да се изключи

2.Дискове като сложа изобщо не тръгват

3.Много бавно зарежда иконите :wors:

Как да оправя това?

Благодаря предварително!

Като си инсталираш Windows без "Bg Interface edition Integrated March 2010".

от самия windows ли е?Няма ли начин как да оправя тези проблеми. Поне да чете дисковете ,за да мога да си инсталирам драйверите за камерата

от самия windows ли е?Няма ли начин как да оправя тези проблеми. Поне да чете дисковете ,за да мога да си инсталирам драйверите за камерата

Инсталирай чист Windows без integrated и др. подобни и всичко ще тръгне, гаранция.

Проблема с копчето знам че се получава, когато имаш някое вирусче от скайпа ( спамовете за нови емотиконки и т.н.). Бавният начин на работа може да е от всичко - най-вече конфигурацията (разбира се) и от зацапване ( прах по компонентите ( изчисти ги леко с прахосмукачка или кърпа ( да е суха :yanim:))) Темата за бг интерфейса е стара и от личен опит за всичките неща, които досега написах по-горе, знам че бг версията е бъгава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.