Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравейте,имам малък проблем с драйверите на батерията.Имам лаптоп Acer aspire 5737z в момента работещ на XP. Проблема е следния по никакъв начин немога да подкарам windows-a да разпознае батерията,включена е работи си но не се показва заряда на батерията в настройките,изобщо не излиза като батерия а празно квадратче.Проблема е в драйверите защото на Vista няма този проблем батерията се отчита нормално показва си заряд и всичко.Стигнах до извода,че драйверите за батерията на XP са стари и за това не я отчита.На Вистата са 2006г. а на XP 2001.Въпроса ми е следния.Могат ли да се обновят тези драйвери и ако да как и ако не защо?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

ЗДравейте пак съм аз :biggrin: Начии намерих си диска на Уиндовса обаче е по стара версия и като го сложа на компа и ми пише че не може да се прееинсталне... щот е стара версия! Как да си махна сегашния Уиндолс... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

ЗДравейте пак съм аз :biggrin: Начии намерих си диска на Уиндовса обаче е по стара версия и като го сложа на компа и ми пише че не може да се прееинсталне... щот е стара версия! Как да си махна сегашния Уиндолс... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Еми ботни от него де а не от стартирата ОС , там ще ти даде да форматираш .

Еми ботни от него де а не от стартирата ОС , там ще ти даде да форматираш .

Може ли да обясниш по-добре щот не съм много в час с тея работи :grimace::P

Защо този бутон е неактивен

Сложи отметка на "Скривай неактивните икони" и ще видиш бутона.

Правиш от биос първо устройство за зареждане да е сд/двд второ да е харда - запаметяваш и слагаш диска в устройството и ще ти се появи надпис натистни произволен клавиш и след това четеш и следваш стъпките - успех .

Правиш от биос първо устройство за зареждане да е сд/двд второ да е харда - запаметяваш и слагаш диска в устройството и ще ти се появи надпис натистни произволен клавиш и след това четеш и следваш стъпките - успех .

Какво е това БИОСС. Търсих го нямам таква програма... :nono: ДАй снимка нещо..

Имам следният проблем ... the application or DLL C:/WINDOWS/system32/mshtml.dill is not a valid Windows image.Please chek this against your instalation diskette. Не ми отваря файловете с winamp и gom player...

Имам следния проблем.Всеки път При стартирване на компиютъра ,зарейда си Windows xp и като ми се появят иконите и лентата с инструменти,лентата с инстроменти е неактивна ,а иконите работят.След отоло 15 минути се оправя и лентата и всичко е ок.Сканирал съм за вируси с Malwarebytes и няма.От какво може да е това.

Здравейте, имам проблем ,започвам да преинсталирам Win XP SP3 и още в началото на синият екран се показва това. stop: c0000221 unknown hard error\SystemRoot\System32\ntdll.dll Какво може да е това?

Здравейте,

имам проблем ,започвам да преинсталирам Win XP SP3 и още в началото на синият екран се показва това.

stop: c0000221 unknown hard error\SystemRoot\System32\ntdll.dll

Какво може да е това?

Преинсталирал ли си друг път Windows от този диск ? От тракер ли тегли Windows - а. Сигурен ли си, че си го изтеглил на 100% ... Грешката е че липсват файлове, които трябват на Windows да работи нормално ...

Здравейте,

имам проблем ,започвам да преинсталирам Win XP SP3 и още в началото на синият екран се показва това.

Какво може да е това?

Под Windows ли се опитваш да го инсталираш?

Здравейте, първо, извинявам се ако темата не е за тук, но този ерор ми бърка в мозъка. Значи излиза ми грешка "0xc0000005". Четах из разни форуми за нея, но тъй като английският ми не е на ниво, не можах да разбера много, само основното, че може да е от резолюцията. Така ли е в действителност и как може да се поправи понеже не ми пуска някои от игрите и програмите.. Благодаря предварително :sunglasses:

Да,пак под ХП защото е слаба машина.

Въпроса беше не какъв Windows инсталираш, а как го инсталираш?

Бутваш от диск след рестарт или пускаш инсталацията под работеща ОС?

Здравейте,

първо, извинявам се ако темата не е за тук, но този ерор ми бърка в мозъка. Значи излиза ми грешка "0xc0000005".

Четах из разни форуми за нея, но тъй като английският ми не е на ниво, не можах да разбера много, само основното, че може да е от резолюцията.

Така ли е в действителност и как може да се поправи понеже не ми пуска някои от игрите и програмите..

Благодаря предварително ;)

Тази грешка е от браузъра, пробвай с Опера или Мозила!

Ако не искаш да ги ползваш инсталирай по-нова версия на IE - ТУК.

Въпроса беше не какъв Windows инсталираш, а как го инсталираш?

Бутваш от диск след рестарт или пускаш инсталацията под работеща ОС?

Винаги инсталирам от бутващ диск,но в случая пробвах и по другият начин,обаче пак нестана ;)

Пробвах още няколко пъти да инсталирам и всеки път стигам до различно място и ми излиза грешката

Чудя се дали има смисъл да се мъча да стигна до Repair функцията?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Винаги инсталирам от бутващ диск,но в случая пробвах и по другият начин,обаче пак нестана ;)

Пробвах още няколко пъти да инсталирам и всеки път стигам до различно място и ми излиза грешката

Чудя се дали има смисъл да се мъча да стигна до Repair функцията?

Ок, вземи един диск и запиши HirensBootCD, бутни от него, изтрий,форматирай и създай деля на който ще инсталираш Windows-a, след което опитай инсталация.

ПП:Пусни една проверка за грешки на диска!

ПП2: Да не ти липсват SATA драйвъри за диска? 

Здравей те,защо като си пусна компа винаги мие маркирана иконката(моите документи),тук съм дал отметките както трябва мисля

Някои да знае решението на този проблем?

Ок, вземи един диск и запиши HirensBootCD, бутни от него, изтрий,форматирай и създай деля на който ще инсталираш Windows-a, след което опитай инсталация.

ПП:Пусни една проверка за грешки на диска!

ПП2: Да не ти липсват SATA драйвъри за диска? 

1.Имам microsoft diagnostics and recovery toolest Boot CD,ще свърши ли работа вместо HirensBootCD?

2.Проверих чрез опцията в ОС.

C:>RMB>tools>check now>чекнах двете отметки>рестарт и това е резултата.

Checking file system on C:

The type of the file system is NTFS.

A disk check has been scheduled.

Windows will now check the disk.

Cleaning up minor inconsistencies on the drive.

Cleaning up 11 unused index entries from index $SII of file 0x9.

Cleaning up 11 unused index entries from index $SDH of file 0x9.

Cleaning up 11 unused security descriptors.

CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)...

File data verification completed.

CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)...

Free space verification is complete.

9213245 KB total disk space.

2878852 KB in 6942 files.

1508 KB in 499 indexes.

0 KB in bad sectors.

56313 KB in use by the system.

48128 KB occupied by the log file.

6276572 KB available on disk.

4096 bytes in each allocation unit.

2303311 total allocation units on disk.

1569143 allocation units available on disk.

Internal Info:

30 1d 00 00 1c 1d 00 00 57 1f 00 00 00 00 00 00 0.......W.......

1a 00 00 00 00 00 00 00 4c 00 00 00 00 00 00 00 ........L.......

56 21 83 00 00 00 00 00 2c 8d 63 06 00 00 00 00 V!......,.c.....

0c 1d e0 00 00 00 00 00 92 de 8f 72 00 00 00 00 ...........r....

c4 0a 84 a2 00 00 00 00 22 04 27 25 01 00 00 00 ........".'%....

99 9e 36 00 00 00 00 00 10 3a 07 00 1e 1b 00 00 ..6......:......

00 00 00 00 00 10 b6 af 00 00 00 00 f3 01 00 00 ................

Windows has finished checking your disk.

Please wait while your computer restarts.

Неразбирам много,но мисля ,че няма лоши сектори.Ако може някой да ми препоръча софт ,с него да проверя ,пък да видим какво ще покаже.Чувал съм ,че някои програми дори локализират "поправят" лоши сектори.

Харда ми е SAMSUNG SV2001H.

3.Как да видя дали липсват SATA?

Неразбирам много,но мисля ,че няма лоши сектори.

Харда ми е SAMSUNG SV2001H.

Няма лоши сектори и харда е с PATA интерфейс (не ти трябват SATA драйвъри).

Ако на диска няма важна информация форматирай го под ДОС, изтрий дяла и го създай на ново, след това опитай инсталация на чисто.

Има и вариант да е дало фира оптичното устройство и да зацикля на едно и също място при четене.

Ако има опция в БИОС да бутва през ЮСБ пробвай да инсталираш Windows през флашка.

ПП: Samsung си имат тулче за дисковете ВИЖ ТУК

Редактирано от androns (преглед на промените)

Няма лоши сектори и харда е с PATA интерфейс (не ти трябват SATA драйвъри).

Ако на диска няма важна информация форматирай го под ДОС, изтрий дяла и го създай на ново, след това опитай инсталация на чисто.

Има и вариант да е дало фира оптичното устройство и да зацикля на едно и също място при четене.

Ако има опция в БИОС да бутва през ЮСБ пробвай да инсталираш Windows през флашка.

ПП: Samsung си имат тулче за дисковете ВИЖ ТУК

Знаеш ли ,че има голяма вероятност оптиката да е заминала,защото няколко пъти при опитите за инсталазия се показва съобщение,че или носителя или четящото устройство са повредени...Иначе нямам важна информация на дяла ,но незнам как се форматира под дос.Дали им анякъде ръководство за това ,как се прави.Аз не можах да намеря.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.