Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Опитай се да го стартираш принудително,влез в C\WINDOWS\system32\sndvol32.exe.

Сложи и последните драйвъри на Realtek,аз съм с тях и съм много доволен.

Оправих се липсвало е sndvol32.exe. намерих го иго поставих в C\WINDOWS\system32 и се оправи благодаря :D
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оправих се липсвало е sndvol32.exe. намерих го иго поставих в C\WINDOWS\system32 и се оправи благодаря :)

Точно се канех да ти предложа да го заменим с моя,ако твоя липсва или е повреден/ :)

Двете копия ги държах за сигурност, т.като почти постоянно работя с машината.

А по отношение на инсталацията на XP(SP3) - след неуспешни опити за инсталирането му, именно поради невъзможността за буутване от оптичното устройство, публикувах молбата за помощ.

"невъзможността за буутване от оптичното устройство"- а правилно ли ти е записан уиндоуса на диска??? ;)

виж тая записвачка ,ако трябва смени я... не виждам друга причина да не може да се инсталира SP3 :cool:

Някой знае ли защо не може да се направи файла memory.dmp.Знам че се отива в C:/Windows и там трябва да се търси но не го откривам.Иначе съм задал в настройките в Startup and Recovery/Settings, после Restart и показва това -

http://img684.imageshack.us/img684/8207/29680503.png

nastroiki.bmp

Редактирано от Vladimirow (преглед на промените)

Някой знае ли защо не може да се направи файла memory.dmp.Знам че се отива в C:/Windows и там трябва да се търси но не го откривам.Иначе съм задал в настройките в Startup and Recovery/Settings, после Restart и показва това -

http://img684.imageshack.us/img684/8207/29680503.png

Ще ти отговоря с цитат от една статия, дано ти помогне. "във вашата папка Windows файла memory.dmp се съдържа там. Ако не можете да намерите дъмпа от срива, Windows ще го запише първо в пейджинг-файла. Това няма да е възможно, ако за да подобрите производителността сте изключили виртуалната памет или сте задали фиксиран размер на файла. Щракнете с десен бутон върху Computer и изберете Properties,advanced,performance settings, advanced, после change - и се уверете, че размерът на пейджинг-файловете се определя от системата /system menaged/. Рестартирайте и при следващия срив би трябвало вече да се създаде дъмп-файл от срива. Ако сте пропуснали настройката Write debugging information, която препоръчахме, и сте оставили настройката като Small memory dump, може файла да е на друго място. /Write debugging information - достига се с Computer, properties,advanced,start up and recovery/

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Доколкото разбрах ако съм задал фиксиран размер на файла и съм изключил виртуалната памет, файла няма да се намери.При първият Рестарт бях задал фиксиран размер - Itial size 2046MB, Maximum size 4092MB.После го направих така както е на изображението по долу и се получи това -

http://img695.imageshack.us/img695/6654/41510406.png

Ако сте пропуснали настройката Write debugging information, която препоръчахме, и сте оставили настройката като Small memory dump, може файла да е на друго място. /Write debugging information - достига се с Computer, properties,advanced,start up and recovery/

Тук зададох тези настройки - http://img291.imageshack.us/img291/7823/84318103.png

Пак не може да се намери.Някъде бъркам, но не знам къде и защо не се получава.

untitled 2.bmp

Сега като прочетох по нататък статията, пише следното: "Понякога Windows просто не успява да създаде такъв файл, вероятно ако се е сринал драйвър, свързан с файловата система и не е безопасно да се записва върху диска." ,

Как е възможно това да стане - преди 3 дни му правих преинсталация, а как да се разбере кой драйвер е.Те са много, пробвах с Driver Verifier, но те са доста.

Здравейте!Някой може ли да ми каже защо не мога да копирам файлове от СД-то на лаптопа върху неговият твърд диск?Дори немога да копирам файлове от флашка върху твърдият диск на лаптопа??Моля за помощ?Да не би да има някакви забрани?

Здравейте!Някой може ли да ми каже защо не мога да копирам файлове от СД-то на лаптопа върху неговият твърд диск?Дори немога да копирам файлове от флашка върху твърдият диск на лаптопа??Моля за помощ?Да не би да има някакви забрани?

Изписва ли ти някакво съобщение?Ако ти си администратора,спомни си какво си инсталирал преди да стане този проблем.Може и вирус да е.

Привет, от известно време Windows XP започна да ми прави странен проблем- при стартиране на определени програми вади въпросното съобщение. След като натисна бутона OK , то изчезва и програмата се стартира нормално, но е дразнещо. Дайте идея какво е станало, последно като обнових Мозилата и на нея започна да го прави.

post-189653-1269377962,81_thumb.jpg

Редактирано от getzov (преглед на промените)

Какво може да означава това съобщение и как да се реши проблема? Аз съм с реално статично IP.

post-89840-1269875663,91_thumb.jpg

Привет, от известно време Windows XP започна да ми прави странен проблем- при стартиране на определени програми вади въпросното съобщение.

След като натисна бутона OK , то изчезва и програмата се стартира нормално, но е дразнещо.

Дайте идея какво е станало, последно като обнових Мозилата и на нея започна да го прави.

Я виж дали имаш файл: dwmapi.dll, който е за Vista - използва DwmExtendFrameIntoClientArea. Би трябвало да е в C:\WINDOWS\system32. Може да го преименуваш и виж дали има резултат.

"невъзможността за буутване от оптичното устройство"- а правилно ли ти е записан уиндоуса на диска??? :blink:

виж тая записвачка ,ако трябва смени я... не виждам друга причина да не може да се инсталира SP3 :yanim:

Моят беше SP2-но се ъпдейтна сам от Майкрософт :)

Я виж дали имаш файл: dwmapi.dll, който е за Vista - използва DwmExtendFrameIntoClientArea. Би трябвало да е в C:\WINDOWS\system32. Може да го преименуваш и виж дали има резултат.

Да, всичко се оправи ,преименувах го с някаква буква- дали ще има последствия.

Благодаря !

Да, всичко се оправи ,преименувах го с някаква буква- дали ще има последствия.

Благодаря !

Няма проблем, даже може да го изтриеш. dwmapi.dll е за Vista, не е за Windows XP. Записан е погрешно при системните файлове на Windows XP от инсталацията на някоя програма.

Имам проблем със Скррийнсейвъра и той е че когато се покаже стой около минута две и изчезва все едно си натиснал някой бутон. И така вместо компютъра да е в режим на готовност след 1 час трябват около 5 часа за да е системата в режим на готовност. Кажете как да премахна тоя проблем. :)

Имам проблем със Скррийнсейвъра и той е че когато се покаже стой около минута две и изчезва все едно си натиснал някой бутон. И така вместо компютъра да е в режим на готовност след 1 час трябват около 5 часа за да е системата в режим на готовност. Кажете как да премахна тоя проблем. :)

Подложи под мишката чисто бял лист хартия.Понякога от нея идва този проблем.

Добър Ден На всички в Разпети Петък,

Имам оргинален Windows XP Home последната ми преинсталация беше преди около 2-3 месеца та имам следния проблем :

Дракването на прозорците на Explorera и на някои програмни прозорци са "Ненормални" също и иконките.Вчера нямах този проблем но днес се появи той не е изобщо критичен но Дразни окото (поне мойто) Ако някой знае как да се фиксне този проблем да каже :yanim:

Айде чао от мен и приятни празници :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Десен на десктопа->Display properties->Apperance->Effects->слагаш тикче на Show window contents while dragging ->OK->Applay

Мн Благодаря :yanim:

Имай в предвид,че това не е станало без да си пипал нещо.При смяна на тема и опции може да си го променил.

Аз имама проблем с маркирането: Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение И моя проблем не е критичен но много ме дразни и пречи защото закрива буквите.

Здравейте, изтеглих си този Windows, всичко беше добре форматира си записа си новите файлове но когато стигна до 33 минута ми показа че липсва някакъв Nvidia Файл.Някой може ли да ми каже защо моля помогнете! Благодаря предварително!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравей те,защо като си пусна компа винаги мие маркирана иконката(моите документи),тук съм дал отметките както трябва мисля

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.