Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Ако на мен ми се появи такъв надпис, почвам преинсталация на Windows без да се замислям. После ще мисля какво точно съм направил, че така да си оплескам системата, и никога повече няма да го повторя.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря SUggs....! :) Току що пробах,но не се получи .... Дори се появи допълнителен информ.прозорец,Logon message:The sistem coold not log you on. Make sure your user name and domain are corect....и т.н.,за това се върнах в предишното състояние...така че " on LOG to Windoos" прозореза продължава да си стои...

Редактирано от keyem (преглед на промените)

Здравейте, имам проблем. Днес си преинсталирах Windows-a с диск, с който съм го преинсталирал доста пъти, проблема обаче е че като го инсталирам, иконите по декстопа са тези на виста, и преди беше така но някак си ги оправях, другото нещо е че преди можех да направя уиндолса на бг, а сега като се опитам ми изписва, че съм го направил и да рестартирам, но след като рестартирам той отново е на английски.. със server pack 2 съм, ако някой може да ми каже как да ги оправя тези две неща ще съм му благодарен.. :)

Лесно ще си ги оправиш, когато си изтеглиш и инсталираш чист Windows.

Здравейте. Прочетох, че поддръжката на XP ще бъде до юли тази година. Имам една стара машина, на която е невъзможно да сложа 7цата, а същевременно върви на пушка под XP. Въпросът ми към разбирачите е колко време след като се спре поддръжката ще може нормално да се използва XP? Питам, защото се чудя дали да не набутам още малко пари за pcmcia wireless, а ако скоро се окаже, че компа няма да ми върши работа, инвестицията ми ще се окаже доста губеща :)

Здравейте. Прочетох, че поддръжката на XP ще бъде до юли тази година. Имам една стара машина, на която е невъзможно да сложа 7цата, а същевременно върви на пушка под XP. Въпросът ми към разбирачите е колко време след като се спре поддръжката ще може нормално да се използва XP? Питам, защото се чудя дали да не набутам още малко пари за pcmcia wireless, а ако скоро се окаже, че компа няма да ми върши работа, инвестицията ми ще се окаже доста губеща :question:

Избери си модел и потърси в сайта на производителя за драйври които поддържат Windows XP/Vista/7.

Избери си модел и потърси в сайта на производителя за драйври които поддържат Windows XP/Vista/7.

Въпросът ми е свързан с това какво ще стане с XP след като спре поддръжката? Колко време след това ще може да се използва? Признавам си, че не съм наясно какво точно е взаимовръзката между поддръжката и самото функциониране на ОС.

Редактирано от ivaylo85 (преглед на промените)

спират ъпдейтите, спират разработките, помощта и т.н. хр сп2 - юли т.г. хр сп3 - 2014 (или 2012 - зависи как го гледаш (evil))

Здрасти, значи търся всичките ъпдейти на виндовс хп след сп3, кой може да ми помогне

http://www.softwarepatch.com/windows/index.html секция с ъпдейти за 2008/2009/2010 в категорията за хр 2008 започва от май месец, с първите ъпдейти след излизането на сп3

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Хора, помогнете ми. Изчезна ми езиковата лента от тул бара и незнам откъде да я възстановя. Помонгете.

десен бутон в/у лентата с задачи->Toolbars->слагаш отметка на Languages bar :)

имам проблем с PPPoE конекцията , закачам се и след малко интернета спира , не се разкача от мрежата , интернет - ИМА , трябва да рестартирам за да се оправи и това всеки път за различно време имам интернет , ужасно дразнещо е , това е на лаптопа ми windows-a e sp2 на другия компютър вкъщи не става така , там си има и не пада.... проверявал съм за буболечки и вируси - няма .... :wub:

пп. да допълня , дисконект на конекцията не мога да там и disable/enable на лан картата - също не мога да дам...

Защо не пробваш да си преинсталираш драйвъра за ЛАН картата аз имах подобен проблем и се оправи.

Здравейте! Имам следният проблем- не мога да преинсталирам Windows, пробвах с 3 различни диска, проверих настройките на компютъра , всичко е ок. Започва инсталацията, стига до поставянето на диска, след което е enter... преди лицензионното споразумение и не може да отлепи. Моля ако някой има идеи как да се справя? Идеи къде може би греша?

Здравейте!

Имам следният проблем- не мога да преинсталирам Windows, пробвах с 3 различни диска, проверих настройките на компютъра , всичко е ок. Започва инсталацията, стига до поставянето на диска, след което е enter... преди лицензионното споразумение и не може да отлепи.

Моля ако някой има идеи как да се справя? Идеи къде може би греша?

Зарежда ли ти споразумението или не?Ако да като натиснеш F8 или там който е клавиша какво става?

Отдавна гледам един файл които се стартира заедно с уиндолс-а "ctfmon.exe" и не знам за какво ! Преди малко стартирах програмата "Ace Utilities" и на Auto-start Manager-->All-->Info

Name : "ctfmon.exe"

Filename : ctfmon32.exe

Database Status : Not required

Description : "CoolWebSearch Ctfmon32 parasite variant"

Filename : ctfmon.exe

Description : "Added by the RAIDYS TROJAN! Note - this should not be confused with the valid Office XP file, see here"

Filename : msupdate32.exe

Description : "Spy Sheriff/SpywareNO malware, also detected as the SPYHOAX-A TROJAN, pretends to be a spyware remover! - file names spotted sofar include VXH8JKDQ2.EXE, NS6281400.so, CVXH8JKDQ2.EXE, down3.exe, sefe.exe, winstall.exe, and tool2.exe"

Filename : ctfmon.exe

Database Status : User's choice

Description : "Supports multiple languages and alternative method inputs in Windows and MS Office. The language bar is displayed alongside the System Tray if more than one keyboard layout is enabled (for switching input languages) or, for example, if speech is selected as an alternative input for MS Office or Notepad. Required to support advanced text services (such as right to left text) for East Asian users. Can be disabled via Start → Control Panel → Regional and Language Options → Languages → Text Services and Input Languages → Advanced → System Configuration → Turn off advanced text services (which also turns off the language bar). See also here and here. Can also cause problems with some other programs if left enabled - see here for such an example"

Filename : ctfmon.exe eminem.exe

Description : "Added by the BHARAT.A WORM!"

Filename : svchost.exe

Description : "Added by the JUEGO-B WORM! Note - this is not the legitimate svchost.exe process which is always located in %System% and should not normally figure in Msconfig/Startup! This one is located in %Windir%"

Source : Paul Collins Startup List

Тука намерих нещо за него цък

Зарежда ли ти споразумението или не?Ако да като натиснеш F8 или там който е клавиша какво става?

Не зарежда споразумението?Публикувано изображение

Здравейте!

Имам следният проблем- не мога да преинсталирам Windows, пробвах с 3 различни диска, проверих настройките на компютъра , всичко е ок. Започва инсталацията, стига до поставянето на диска, след което е enter... преди лицензионното споразумение и  не може да отлепи.

Моля ако някой има идеи как да се справя?  Идеи къде може би греша?

Как почваш исталацията без диск? Да не би да го стартираш под Windows?

ПП: Хвърли един поглед тук http://www.kaldata.com/article-853.html

Редактирано от androns (преглед на промените)

Как почваш исталацията без диск? Да не би да го стартираш под Windows?

ПП: Хвърли един поглед тук http://www.technews....rticle-853.html

Четох това няколко пъти, не си разбирам грешката. Стигам до-

След като натиснете enter,се появява прозорец с лицензното споразумение – натиснете F8, за да продължите- и тук забива не продължава. И час да стоя и да гледам все тая. Диска е вътре, нали с него почвам...?

Четох това няколко пъти, не си разбирам грешката. Стигам до-

След като натиснете enter,се появява прозорец с лицензното споразумение – натиснете F8, за да продължите-  и тук забива не продължава. И час да стоя и да гледам все тая. Диска е вътре, нали с него почвам...?

Виж в БИОС дали на sekond boot device е харда на който ще инсталираш, замръзва тук защото не открива харда по някаква причина.

Не зарежда споразумението?Публикувано изображение

Единственото, което ми идва на ум е скапан диск, но при положение че си пробвал с 3 нямам предложение.

Може би клавиятурата ти се изключва там пробвай да изкараш кабела и пак да го вкараш...

Редактирано от subscribe_01 (преглед на промените)

Виж в БИОС дали на sekond boot device е харда на който ще инсталираш, замръзва тук защото не открива харда по някаква причина.

Можете ли да ми пратите снимка как точно да изглежа настройката на BIOS.така ли?

При мен е така, а на 3-то място е флопи. Най-добре ще е да снимам и да ви пратя снимки.

Здравейте, имам проблем с бг езика на Windows-а. След като го преинсталирах имах програма, която го прави автоматично на български и съответно мога и да пиша на бг. Само че, windows-а в момента само една малка част е на бг (само старт лентата и началното му зареждане..), на мен не ми е особенно проблем, но повечето ми програми са на български език попринцип, а сега навсякъде ми е с въпросчета. Бихте ли ми казали как да го оправя, защото никак не ми е приятно да гледам само въпросителни знаци..? И другото как да направя така, че отново да мога да пиша на бг..?

...Бихте ли ми казали как да го оправя, защото никак не ми е приятно да гледам само въпросителни знаци..?...

Преинсталирай го наново, но този път НЕ използвай допълнителна програма, с която да пишеш на български.

Windows-a ми (XP SP3) направи проблем - още сутринта при пускане стана нещо - даде, че регистъра е успешно възстановен от резервно копие, но стартира без проблем все пак. После изнамери ъпдейти, дадох му да ъпдейтва, но имах работа и игнорирах подканите за рестарт и си работих дълго време без грижи. След това при една почивка рекох все пак да го рестартна и почна проблема - даде, че файла C:\Windows\System32\Config\System липсва или е повреден и не стартира (предполагам, че става въпрос за системния файл system, дето е без разширение). Стартирах от Hiren's и погледнах - файла си го има. Опитах после да преинсталирам върху старата система, за да не изгубя инсталационните програми и настройки, но не намира инсталирания Windows, иска да започне нова инсталация. Какво да предприема за да запазя и възстановя старата инсталация (ако изобщо има начин)? Благодаря предварително.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Windows-a ми (XP SP3) направи проблем - още сутринта при пускане стана нещо - даде, че регистъра е успешно възстановен от резервно копие, но стартира без проблем все пак. После изнамери ъпдейти, дадох му да ъпдейтва, но имах работа и игнорирах подканите за рестарт и си работих дълго време без грижи. След това при една почивка рекох все пак да го рестартна и почна проблема - даде, че файла C:\Windows\System32\Config\System липсва или е повреден и не стартира (предполагам, че става въпрос за системния файл system, дето е без разширение). Стартирах от Hiren's и погледнах - файла си го има. Опитах после да преинсталирам върху старата система, за да не изгубя инсталационните програми и настройки, но не намира инсталирания Windows, иска да започне нова инсталация. Какво да предприема за да запазя и възстановя старата инсталация (ако изобщо има начин)? Благодаря предварително.

http://support.microsoft.com/kb/307545

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.