Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Виж все пак какъв е акаунтът.

Можеш да го направиш така: Start-> Run: cmd.exe, в конзолата пишеш команда: net user user | find /i "membership". Трябва да е член на *Administrators.

Можеш да се логнеш в акаунт Administrator, за да видиш дали и там ще имаш проблем с инсталирането.

Единият начин беше през Safe mode - даваш Log off и избираш акаунт Administrator. Другият е да избереш Start-> Log off user и когато се озовеш на синия logon екран да натиснеш два пъти Ctrl+Alt+Del. В появилия се прозорец (classic logon screen) пишеш името на акаунта - Administrator (предполагам, че не е променяно), и паролата.

Това може и да зависи от версията на Windows XP (при мен е XP Pro и това работи).

Пише че е от "*Administrators"
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пише че е от "*Administrators"

Можеш да провериш дали инсталацията ще тръгне през акаунт Administrator. Можеш и да създадеш нов акаунт, да му дадеш админски права и да пробваш през него.

Ако не става, единственото, за което се сещам, са някакви проблеми с правата за достъп до файловете или до регистрито (file permissions, registry permissions). Тук е писано за някакъв начин за поправянето им. Все пак ще отбележа, че никога не съм имал тези проблеми и не ми се е налагало да пробвам нещо подобно. Затова го прави на своя отговорност или изчакай за друго мнение по проблема. Щом той се е появил отскоро, може да помислиш какво си променял, както и да направиш проверка за буби.

Здравейте и весели празници. Моят въпрос е следния: искам да направя срок на паролите си на администраторския и потребителските си акаунти..да до тук проблем няма, но проблема идва от това че като задам определено време примерно през 100 дни да ми иска смяна на парола..това става за абсолютно всички акаунти, та въпроса ми е следни: има ли възможнос на различните акаунти да задам различен срок или ако не поне срока да е различен- един на администраторсия и друг на потребителите??? Благодаря ви :)

Можеш да провериш дали инсталацията ще тръгне през акаунт Administrator. Можеш и да създадеш нов акаунт, да му дадеш админски права и да пробваш през него.

Ако не става, единственото, за което се сещам, са някакви проблеми с правата за достъп до файловете или до регистрито (file permissions, registry permissions). Тук е писано за някакъв начин за поправянето им. Все пак ще отбележа, че никога не съм имал тези проблеми и не ми се е налагало да пробвам нещо подобно. Затова го прави на своя отговорност или изчакай за друго мнение по проблема. Щом той се е появил отскоро, може да помислиш какво си променял, както и да направиш проверка за буби.

Абе тва да не е от автоматичните ъпдеити на Уиндоуса , защото ги вкл. преди няколко седмици и све изтеглиха 15 неща да не е блокирало нещо правата ми ?

Здравейте. Моят проблем е малко необичаен, но ..Значи днес си прехвърлях песни от компютъра на телефона и изведнъж компютъра се рестартира, а след като се включи всички икони от десктопа бяха изчезнали.Опитах да ги върна от папките,но не ми разрешаваше.Опитах пак да рестартирам, но нямаше никакъв ефект.Реших да върна датите, но се оказа че нямам чекпойнт.Има ли някакъв шанс да върна датата до 1-2 дена с някаква програмка ?! Публикувано изображение

Преди време имах и аз такъв проблем.Къде ли не ровичках да ги възвърна тези икони на Desktop-a и най накрая се оказа че ; десен бутон и ---> Arrange Icons By ---> Show Desktop Icon ! Дано да съм ти помогнал ;) !

Редактирано от ReD BuLL (преглед на промените)

Искам някой да ми обясни как да си сменя паролата на компютъра , която съм я заложила при инсталацията. Опитвах в safe mode, и от Контролния панел и от Local users and groups, но не става. Въвеждам старата, потвърждавам , пиша новата и ми дава , че трябва да я въведа по правилния начин или нещо такова беше. Някъде по форумите срещнах веднъж , че ставало с инсталационния диск, но в момента не мога да я намеря тази информация. Ще се радвам да ми съдействате.

Искам някой да ми обясни как да си сменя паролата на компютъра , която съм я заложила при инсталацията. Опитвах в safe mode, и от Контролния панел и от Local users and groups, но не става. Въвеждам старата, потвърждавам , пиша новата и ми дава , че трябва да я въведа по правилния начин или нещо такова беше. Някъде по форумите срещнах веднъж , че ставало с инсталационния диск, но в момента не мога да я намеря тази информация. Ще се радвам да ми съдействате.

Лесният начин е следният :

start==>cmd

net user <името на акунта> <нова парола>

като пишеш в конзолата не използвай символите <> сложил съм ги за твое удобство.

С инсталационния диск е малко по-трудно и се прави по следният начин : завираш диска, рестартираш, зареждаш конзолата за възтановяване, а след това с комбинация shift + f10 или F8 зависи от версията пускаш NUSRMGR.CPL , което си е същото като user account с който си свикнала.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Лесният начин е следният :

start==>cmd

net user <името на акунта> <нова парола>

като пишеш в конзолата не използвай символите <> сложил съм ги за твое удобство.

С инсталационния диск е малко по-трудно и се прави по следният начин : завираш диска, рестартираш, зареждаш конзолата за възтановяване, а след това с комбинация shift + f10 или F8 зависи от версията пускаш NUSRMGR.CPL , което си е същото като user account с който си свикнала.

Нищо не стана по първия начин. Даде ми това " ...is not recognized as an internal or external command operable programor batch file.''

А по втроия начин, ако може да ми го обясните без жаргон ще съм ви благодарна!

Нищо не стана по първия начин. Даде ми това " ...is not recognized as an internal or external command operable programor batch file.''

А по втроия начин, ако може да ми го обясните без жаргон ще съм ви благодарна!

нещо си объркала в командата :

пишеш в конзолата : net интервал user интервал името на администраторския акунт интервал новата парола и натискаш enter

ако не знаеш точното име на администраторския акаунт - напиши в конзолата само net user и ще ти изкара всички имена на акаунти в твоя компютър.

p.s. аз "жаргон" не виждам къде съм употребил.

Някой може ли да ми каже къде се свалят ъпдейтите на Windows /в коя папка/. Днес си ъпдейтнах компа от сайта на М$ и искам някъде да си ги запиша , че ако ми се наложи да не ги дърпам пак 3 часа. с XP съм.

Искам да знам в коя папка са се смъкнали и да си ги копна от там не да ги смъквам наново. Какво е това което предлагаш, можеше поне с две думи да поясниш!

Искам да знам в коя папка са се смъкнали и да си ги копна от там не да ги смъквам наново. Какво е това което предлагаш, можеше поне с две думи да поясниш!

Ами ако прочетеш менюто ще разбереш. Значи имаш преглед на ъпдейтите, после опция да ги съхраниш където ти пожелаеш и после възстановяване от архива, който си създала. Какво по-просто.

Имам проблем...от скоро, когато играя нещо(Фифа 10, Колин Макрий Дърт примерно) по едно време компа ми започва да издава звук, все едно го рестартират или натискаш много копчета, но всъщност проблема не е в натискането, защото не ми излиза съобщение. Някой има ли си на идея защо става така и как да го оправя?

Ами ако прочетеш менюто ще разбереш. Значи имаш преглед на ъпдейтите, после опция да ги съхраниш където ти пожелаеш и после възстановяване от архива, който си създала. Какво по-просто.

Значи можело да ми кажеш коя е папката но преди това трябваше да се направиш на интересна

"A и за да не се чудиш, ще се доуточня. Папката в която може да видиш, какво е инсталирано е : C:\WINDOWS\$hf_mig$

Само че не ти върши работа, да ги копирваш.

Затова ти посочих програмата."

Ако аз отговарях щях да кажа "Папката е C:\WINDOWS\$hf_mig$ но не можеш да копираш за това ти предлагам програмата....

Как е а ? Без излишна логорея. Точно ясно и конкретно. Аз обикновено съм максимално изчерпателна когато искам да помогна на човек и не му се парвя на интересна. А знаете ли че самите вие които потдържате форума сте в огромно нарушение на правилника си като изпадате в безсмислени полемики с цел да провокирате хората, които не са ви симпатични да се държат зле или сте безпомощни да им решите проблемите.

А програмата ти вече я няма на компа ми понеже антивирусната я изтри!

И всъщност не е ли тази програма в пълен разрез с правилата ви от точка 2.10 заради която не ми дадохте отговор за Ахроника?

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

Eдно си баба знае, едно си баба бае :speak:

Какви нарушения на правилата ? Пак се вкарваш в някакви филми.

По точно ти си в нарушение :wors:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива

Малко ще ти е трудно да я изтеглиш от линка който ти дадох. Да не кажа невъзможно. :P

Линка е за да видиш какво представлява самата програмка.

Аз поне за друг начин да се копират ъпдейтите не се сещам.

Ако някой има идеи, да сподели.

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Имам проблем...от скоро, когато играя нещо(Фифа 10, Колин Макрий Дърт примерно) по едно време компа ми започва да издава звук, все едно го рестартират или натискаш много копчета, но всъщност проблема не е в натискането, защото не ми излиза съобщение. Някой има ли си на идея защо става така и как да го оправя?

Eдно си баба знае, едно си баба бае :whist:

Какви нарушения на правилата ? Пак се вкарваш в някакви филми.

По точно ти си в нарушение :blink:

Малко ще ти е трудно да я изтеглиш от линка който ти дадох. Да не кажа невъзможно. :baby:

Линка е за да видиш какво представлява самата програмка.

Аз поне за друг начин да се копират ъпдейтите не се сещам.

Ако някой има идеи, да сподели.

И да ми се плезиш и да не ми се плезиш аз програмата си я дръпнах / за доказателство иконата е кафяво човече с очила / но не върши никаква работа освен да прави един файл който после не може да инсталира целия . И на всичкото отгоре трябваше да си спра резидентната защита на антивирусната за да не ти я търне.

Не се прави на луда че незнаеш в какво си в противоречие с правилата- С ТОВА ЧЕ ЪПДЕЙТИТЕ СА ЗА РЕГИСТРИРАН WINDOUS а описанието на програмата гласи че е предназначена да пренасяш ъпдейти от регистриран на нерегистриран компютър. Сега светна ли ти точка 2.10 ?

А сега като си толко велика какжи как да си сложа ключа на Ахроника ?

PS и щях да забравя най-важното , ОТ КЪДЕ МИ СКАПА USB ПОРТА ЗА ФЛАШКАТА КАМЕРАТА И ПРИНТЕРА ВЕРОЯТНО?

И да ми се плезиш и да не ми се плезиш аз програмата си я дръпнах / за доказателство иконата е кафяво човече с очила / но не върши никаква работа освен да прави един файл който после не може да инсталира целия . И на всичкото отгоре трябваше да си спра резидентната защита на антивирусната за да не ти я търне.

Не се прави на луда че незнаеш в какво си в противоречие с правилата- С ТОВА ЧЕ ЪПДЕЙТИТЕ СА ЗА РЕГИСТРИРАН WINDOUS а описанието на програмата гласи че е предназначена да пренасяш ъпдейти от регистриран на нерегистриран компютър. Сега светна ли ти точка 2.10 ?

А сега като си толко велика какжи как да си сложа ключа на Ахроника ?

PS и щях да забравя най-важното , ОТ КЪДЕ МИ СКАПА USB ПОРТА ЗА ФЛАШКАТА КАМЕРАТА И ПРИНТЕРА ВЕРОЯТНО?

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

...

...

Това са глупости на търкалета. Да си представим, че някой има няколко компютъра с лицензирани Windows-и. Защо да тегли всички updates за всеки от тях поотделно? На времето, AutoPatcher улесняваше много нещата. Помагаше и при преинсталация на XP-то. Сега не знам какъв е статуса на проекта.

Ако някой пост не отговаря на т.2.10, той отдавна да е заминал в коша.

Ако очаквате някаква помощ, добре е да смените тона. Никой не е длъжен да отговаря на който и да е пост в този форум.

амиии. Длъжен си по цял ден да седиш и да отговаряш на техни величества . И никой не се сети да отговори на Laraks . Ма много знаете бре ;) @ Laraks , не съм много разбиращ . Като стане така , размазва ли се графика или нещо друго освен ... Повече инфо . Аз да не съм врачка :doh: Ползваш ли контрол или алт за игра ? щифт ?

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

Инсталирах си Internet Secure 2010 Pc tools, но след това я деинсталирах през сейф мод, когато компа се рестартира стигнах да логото на Win XP и компа почна да се рестартира и немога да вляза! Грешката е тази: STOP: 0x0000007B (0xF7C46528, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)! Немога да използвам boot CD-ta, защото записвачката не бачка!

Инсталирах си Internet Secure 2010 Pc tools, но след това я деинсталирах през сейф мод, когато компа се рестартира стигнах да логото на Win XP и компа почна да се рестартира и немога да вляза! Грешката е тази: STOP: 0x0000007B (0xF7C46528, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)! Немога да използвам boot CD-ta, защото записвачката не бачка!

Грешката ти е в SATA-драйвърите.

Windows не разпознава диска ти и заради това не може да тръгне.Дръпни си драйвърите за твоето дъно и си ги качи на дискета.

Предполагам, че флопито ти поне бачка ?

ако ли не - пробвай да сложиш Sata контролера на IDE или ACHI off в BIOS, ако имаш такава опция

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.