Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Изтегли това

Много благодаря! :eek:
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! От известно време имам следният проблем : след определено време на работа с компютъра понякога като го оставя за няколко минути и забива. След което е нужен рестарт от копчето. Като рестартирам прави мемори теста след което ми изписва нещо от сорта на MAC ADRESS 00.02.xx.xxx.xxx. NVIDIA CORP 1999-2008 и до там... После не се зарежда Уиндоуса. Чак като извадя кабело отзаде и го включа наново, чак тогава тръгва. Бях пробвал да бърникам настройките в БИОСА и като дам автоматично да ми търси хард ми изписва, че съм нямал хард диск. Дайте някакви съвети!

Здравейте! От известно време имам следният проблем : след определено време на работа с компютъра понякога като го оставя за няколко минути и забива. След което е нужен рестарт от копчето. Като рестартирам прави мемори теста след което ми изписва нещо от сорта на MAC ADRESS 00.02.xx.xxx.xxx. NVIDIA CORP 1999-2008 и до там... После не се зарежда Уиндоуса. Чак като извадя кабело отзаде и го включа наново, чак тогава тръгва. Бях пробвал да бърникам настройките в БИОСА и като дам автоматично да ми търси хард ми изписва, че съм нямал хард диск. Дайте някакви съвети!

1.Update на Windows

2.Update на кодеците за видео картата

Успех!

По-скоро намирисва на хардуерен проблем. Скоро проверявал ли си хард диска? Често от него има такива "замръзвания". По-добре направи ресет на биоса, задай му само да бутва директно от харда и виж тогава.

Здравейте имам проблем при инсталирането на Windows ХР.след като ми се лепна някакьв вирус бях принуден да си форматирам ндд-то но щом се опитах да инсталирам Windows започнаха истинските проблеми инсталацията почти беше приключила когато се появи следната грешка : ***stop: 0x000000DE (0x00000002,0xE1E8E6E4,0xE1E856FC,0x230218C6) ; опитах да го инсталирам наново,но тогава се появи друга грешка : ***stop: 0x00000050 (0xDF3AED38,0x00000001,0x80819A11,0x00000000) носих го в сервиз и там ми казаха че харда ми не става за нищо за това го смених с друг започнах отново процедурата по инсталирането на Windows ХР но тогава попаднах на следната грешка ***stop: 0x0000007E (0xC0000005,0x809F7FB1,0xF8980450,0x898014C) МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ преди да съм му играл 20кг-вия чук

Здравей те, имам нужда от помощ!

Сестра ми ме помоли да преинсталирам Windows XP на компютъра на племенника, но се появи следният проблем: настройвам биоса да зарежда от CD и след като се отвори следния екран:

Публикувано изображение

трябва да се отвори:

Публикувано изображение

и инсталацията да започне. Но след черният екран синият не се появява а компютърът просто "увисва".

Правил съм поне 50 инсталации на Windows но такъв проблем не съм срещал. Проблема не е с инсталационния диск защото го пробвах на друг компютър и там всичко беше наред. Компютъра има CD-ROM и записващо DVD, но и от двете не става. Може би племенникът си е играл с биоса и там е проблема. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.

ironjonn опитай отново , след като зададеш на BIOS дефаулт настройките

да,опитай отново.От 51-вия път евентуално ще успееш,но не забравяй,че 1 сд живее 5години

Имам този проблем post-132848-1258649607,21_thumb.jpg, след който ми спира интернета, моля помагайте ! Благодаря предварително :)

Имам този проблем post-132848-1258649607,21_thumb.jpg, след който ми спира интернета, моля помагайте ! Благодаря предварително ;)

Следвайте инструкциите от тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

Здравей те незнам дали въпроса мие за тази тема но е свързан с Windows XP,значи ползвах програмата GIMP махнах я но като дам с десен бутон на мишката на някоя снимка в появилото се меню тя е там,как да я махна.

Имам проблем с темите при Windows XP SP3 работата е там, че немога да поставя нито една тема и ми се визуализира единствено старата от 98. Ако реша да смена на друга - например оригиналната на Windows XP ми дава грешка и не я сменя.

Грешката е следната:

Как да оправя проблема?

проблема ти е че имаш вирус който едвали ще го изтриеш с антивирус. кофтито е че този вирус който се сещам да е може да ти е на D диск което значи пълен формат на всички дялове и после ако имаш пак този проблем значи ползваш някой заразен драйвер или заразен диск уйндоус офис или нещо такова. успех. казвам ти това защото имах твоя проблем

Изтегли това

Аз пък го изтрих като зараза от папка WINDOWS-трея и драйвъра-саморестарт и се получи :)

Здравей те незнам дали въпроса мие за тази тема но е свързан с Windows XP,значи ползвах програмата GIMP махнах я но като дам с десен бутон на мишката на някоя снимка в появилото се меню тя е там,как да я махна.

Следвай инструкциите от поста на B-boy[styLe]

Не намирам остатъци с тази програма от този пост

Провери тогава с програмата от по-долния ми пост в същата тема или виж с AutoRuns => в секцията Explorer (на AutoRuns)...И последния вариант е ръчно чрез regedit (но засега по-добре не бърникай там).

Здравейте.Моля за помощ.При преинсталация на win xp, липсват дяловете на дисковете.С 2 харда съм но се показва само дяла C.Другите 2 дяла липсват.Като невидими са иначе си съществуват.

Провери тогава с програмата от по-долния ми пост в същата тема или виж с AutoRuns => в секцията Explorer (на AutoRuns)...И последния вариант е ръчно чрез regedit (но засега по-добре не бърникай там).

С програмата от по долния пост нешто неможе дасе изтегли с AutoRuns не на мирам нищо за GIMP незнам какъв е проблема изащо я има в контекстното меню

С програмата от по долния пост нешто неможе дасе изтегли с AutoRuns не на мирам нищо за GIMP незнам какъв е проблема изащо я има в контекстното меню

Нов линк => http://rapidshare.de/files/48720805/Desktop.rar.html

Разархивирай архива на десктопа и стартирай файла => Sut_ContextManager.exe

Нов линк => http://rapidshare.de/files/48720805/Desktop.rar.html

Разархивирай архива на десктопа и стартирай файла => Sut_ContextManager.exe

Направих както ми каза обаче несе получава излизами товаслед това празно

Направих както ми каза обаче несе получава излизами товаслед това празно

При мен бачка като е скопена така. Всъщност това е модул от AWC, който се опитвах да ти спестя да инсталираш. Но наистина ми е намирал и на мен доста редове в контекстното меню неоткривани от други програми или пропуснати през ръчния метод с regedit. Имаш два варианта.

Теглиш, инсталираш и стартираш Advanced SystemCare => отиваш на Utilities => Admin Tools => Context Menu manager

Публикувано изображение

Втория е от Start => Run => пишеш => regedit => Enter => и разгъваш следните регистри и проверяваш там:

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Open With]

Преди да правиш каквото и да е, направи един backup => File => Export => за даваш някакво име => Save.

Или докато си там търсиш по ключови думи - Edit => Find => GIMP => и проверяваш за остатъци в контекстното меню (с F3 минаваш на следващия резултат) и така докато претърсиш целия регистър.

Дяловете си съществуват.просто искам да преинсталирам win,но след лицензионното споразумение ми излиза само дял С другите дялове не се виждат

Дяловете си съществуват.просто искам да преинсталирам win,но след лицензионното споразумение ми излиза само дял С другите дялове не се виждат

Ами имаш празно пространство което не си именувал...използваш "C" за да създадеш нов драйв със свободното пространство..ако не използваш всичкото може да направиш и 2-3-4-5... драйв-а. Ако не знаеш с какво се захващаш първо чети... http://uroci.net/urok/789/Windows-XP--%E8%ED%F1%F2%E0%EB%E8%F0%E0%ED%E5/2/index.html

Ами имаш празно пространство което не си именувал...използваш "C" за да създадеш нов драйв със свободното пространство..ако не използваш всичкото може да направиш и 2-3-4-5... драйв-а. Ако не знаеш с какво се захващаш първо чети... http://uroci.net/urok/789/Windows-XP--%E8%ED%F1%F2%E0%EB%E8%F0%E0%ED%E5/2/index.html

Не преинсалиравм за първи път.Но това го виждам за 2 път. Проблема е че първият път видим беше само дял D където няма win но неразбрах момчето как си е оправил компа.Сега го виждам този проблем и при мен.Та ако някой има точна идея какво се случва да каже.Мерси

При мен бачка като е скопена така. Всъщност това е модул от AWC, който се опитвах да ти спестя да инсталираш. Но наистина ми е намирал и на мен доста редове в контекстното меню неоткривани от други програми или пропуснати през ръчния метод с regedit. Имаш два варианта.

Теглиш, инсталираш и стартираш Advanced SystemCare => отиваш на Utilities => Admin Tools => Context Menu manager

Публикувано изображение

Втория е от Start => Run => пишеш => regedit => Enter => и разгъваш следните регистри и проверяваш там:

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Open With]

Преди да правиш каквото и да е, направи един backup => File => Export => за даваш някакво име => Save.

Или докато си там търсиш по ключови думи - Edit => Find => GIMP => и проверяваш за остатъци в контекстното меню (с F3 минаваш на следващия резултат) и така докато претърсиш целия регистър.

Намерих нещо даго триали десен бутон на мишката delete

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.