Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Или

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"="C:\\WINDOWS\\system32\\ctfmon.exe"

Запази файла с име fix.reg и го стартирай

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отново съм аз - с липсващата икона за превключване на езика - щото държа пак да потчертая - не липсва лентата - нея я има, но е празна, няма иконка за езика и съответно не се превключва, а езици, освен английски са инсталирани. Та опитах всички съвети, никакъв ефект, като най- озадачаващ за мен е това, че Ctfmon.exe не е стартирано, файла го има, но не се стартира, дава така:

Публикувано изображение

След тия неуспехи се реших на преинсталиране върху старата система. Като се стигна до момента (по време на самата инсталация!) там дето се настройват регионалните опции, и отново опцията за "езикова лента" е неактивна. След завършване на преинсталацията се оказа, че няма подобрение. И като се видях в чудо му лупнах един FlexType та с него да се сменят клавиатурите... Друго не измислих. :)

Или Уиндоуса е бъгав, или се е бъгнал. Преинсталирай на чисто и виж какво ще е положението, ако няма промяна, търси друг Уиндоус.

Windows-a е легален, лицензиран и се инсталира от оригинален матричен диск. Лаптопа беше без ОС и настоящата инсталация аз съм я инсталирал преди година и половина някъде. Но явно се е бъгнал дотолкова, че запазва бъга при преинсталиране върху старата система. Засега обаче не се предвижда чисто преинсталиране, заради пустата DOS-овска програма. Той е служебен лаптоп (не работя аз с него) - засега така е добре...

Един мой приятел има следния проблем: след като инсталира ДАЕМОН ТООЛС на лентата от долу минимизираните прозорци излизат много малки.Само паржите букви на заглавието се виждат.рестартирал е компютъра и пак не се оправя. Какво да прави ???

"твоят приятел" да даде един скрийншот и да каже от каде е теглил "ДАЕМОН ТООЛС"-а

е как откъде бе баце: от офицалния сайт маймунда.нет.....

Иванее пробва ли с sfc /scannow?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Иванее пробва ли с sfc /scannow?

Не съм пробвал, понеже прочетох тоя съвет след като вече се бях отказал и инсталирал FlexType. Нали работи, счетоводителката каза, че дори по- и харесвало така, понеже се цъка само един клавиш за превключване - така си била свикнала отпреди - с домашния и компютър.

П.С. тая команда действа ли при Win7? Да видя на моя компютър какво ще покаже :)

П.П.С. Явно действа:

Публикувано изображение

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Компютъра беше прееинсталиран (в техномаркет)след това интернета работеше нормално, но в един момент спря. за около няколко минути имшеа след като направя repair и нормално си работеше тегленето(с utorent), но ве4е и то не работи. пробвах се да го преинсталирам, но немога, нали слагам диска, рестартирам и вместо да започне преинсталацията ми изписва Caldera DR-DOS. Незнам какво да правя...

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Компютъра беше прееинсталиран (в техномаркет)след това интернета работеше нормално, но в един момент спря. за около няколко минути имшеа след като направя repair и нормално си работеше тегленето(с utorent), но ве4е и то не работи. пробвах се да го преинсталирам, но немога, нали слагам диска, рестартирам и вместо да започне преинсталацията ми изписва Caldera DR-DOS. Незнам какво да правя...

Задал ли си в BIOS-а да ти стартира първо CD-R/DVD-R устройството? Т.е да boot-не от диска.

DR-DOS е ДОС операционна система.

Задал ли си в BIOS-а да ти стартира първо CD-R/DVD-R устройството? Т.е да boot-не от диска.

DR-DOS е ДОС операционна система.

да, задала съм го (и друг път съм преинсталирала). Но този лаптоп ми се дърпа... Оправих нета, чрез функцията (system restore), която бях забравила. Но все пак стой въпроса с прейнсталацията, ето някой снимни (сори за качеството)

post-31980-1255970628,13_thumb.jpg

post-31980-1255970863,78_thumb.jpg

Редактирано от kal (преглед на промените)

еми, диска за преинсталиране (уиндолса) и аз много се учудих 4е не ми излизат фаиловете от него, ами... не нямам флопи.

Значи изтеглих тоя windows.... инсталирам го , компа се рестартира и пише starting windows setup и стига докрая и после не зарежда , що така :X

Редактирано от capnemo
2.10 (преглед на промените)

Помощ! Опитвам се да инсталирам Win XP на Sony Vaio VGN-NR260E. След като изтърси,че иска SATA драйвер от Флопи се озорих, но все пак намерих USB floppy и свалих оригиналните драйвери от сайта на Vaio. Намери ги в дискетата, инсталацията тръгна, форматирах, избрах Partition и тн. , но след рестарта казва,че не намира всичките файлове от дискетата и не си прави труда да погледне във флопито. Има retry, но той не прави нищо. Ако му дам skip дава грешка на харда и спира инсталацията. Опитвам се да инсталирам уиндолс SP3 свален от популярния ни тракер. Инсталирал съм го и на други машини и работи без проблеми.

Изключи AHCI от BIOS и си го инсталирай без флопи и т.н.

Няма такива екстри в BIOS :eek:

ЕДИТ : Дали варианта за интегриране на драйвъра в нов инсталационен диск е вариант?

Редактирано от vboykov (преглед на промените)

Пробвай тези варианти:

1. Намери си, или си направи инсталационен ХР диск с интегриран Intel Matrix Storage Manager - AHCI SATA Controller драйверът е включен.

2. Провери дали това ще ти свърши работа - интегрирайки го в твоя инсталационен ХР диск.

Няма такива екстри в BIOS :eek:

значи търси нещо подобно на IDE Compatibility mode

ЕДИТ : Дали варианта за интегриране на драйвъра в нов инсталационен диск е вариант?

Вариант е, ако можеш да се оправиш...

значи търси нещо подобно на IDE Compatibility mode

Вариант е, ако можеш да се оправиш...

В BIOS-а има само boot priority и парола...

Няма значение, интегрирах драйвърите чрез nLite и до момента не е мрънкал за други.

Благодаря за помощта! :eek:

Не разбрах какво стана, но облика на ХР-то ми стана на "Windows Classic Style" и не ми позволява да сменям облика на друго, например "Windows XP style"

Някакви идеи освен преинстал Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да си почиствал регистри с някаква програма? Примерно след като вече си пробвал някакъв друг, външен theme? Сканирай и за вируси, за подробности виж в специалната тема.

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Да си почиствал регистри с някаква програма? Сканирай и за вируси, за подробности виж в специалната тема.

Освен това акробата може погледне: това. За темата Luna става дума...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.