Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Странен проблем се появи при мен с Windows XP. След чиста преинсталация (Windows XP SP3 x86 IE8 WMP11 BGInterface SATA-RAID - x86 (32-бита)се получава следното: Системата почва да зарежда, преминава през екрана с приветствието, след което се появява черен екран,при който не действа нищо. Системата седи така около 2 - 3 мин (черен екран, харддиска не върти,)след което дозарежда нормално. След като зареди нямам никакви проблеми с отварянето на файлове и приложения. Няма проблеми и забавяне при работа в мрежата. Гаден проблем. Моля за помощ!!!

Ето малко информация:

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Дънна платка

Тип централен процесор AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+

Идентификатор на платформата D3h (Socket 939)

Дънна платка Asus A8N-SLI SE (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4,2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer

Системна памет 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS Award (03/09/06)

Дисплей

Видеокарта NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

3D-ускорител VIDIA GeForce 7600 GS

Монитор LG L1919S [19" LCD]

Мултимедия

Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio Device

Звуков адаптер Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04) - Audio Codec Interface

Overclock

Свойства на процесора

Тип централен процесор AMD Athlon 64 3800+

Псевдоним на процесора Venice S939

Издание на процесора DH-E6

CPUID име AMD Athlon 64 Processor 3800+

CPUID версия 00020FF2h

Честота на процесора

Честота на процесора 2412.4 MHz (реален: 2400 MHz)

Множител на процесора 12.0x

Шина на процесора 201.0 MHz (реален: 200 MHz)

Hyper Transport честота 1005.2 MHz

Шина на паметта 201.0 MHz

Съотношение Памет:Шина CPU/12

Кеш памет на процесора

L1 кодов кеш 64 KB (Parity)

L1 даннов кеш 64 KB (ECC)

L2 кеш 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)

Свойства на дънната платка

ID на дънната платка 03/09/2006-NF-CK804-A8NSLISE-00

Дънна платка Asus A8N-SLI SE (3 PCI, 1 PCI-E x1,1 PCI-E x4, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM,Audio, Gigabit LAN)

SPD модули памет

DIMM1: A-Data – 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz)

DIMM2 512 MB PC3200 DDR SDRAM(3.0-4-4-8 @ 200 MHz)

Свойства на BIOS

Дата на системния BIOS 03/09/06

Дата на видео BIOS 05/12/06

Тип Award BIOS Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Съобщение на Award BIOS ASUS A8N-SLI SE ACPI BIOS Revision 0502

Версия на DMI BIOS ASUS A8N-SLI SE ACPI BIOS Revision 0502

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Гледах някъде из форума ама няма как да го намера ся. Та един приятел му е изключен диспечъра на задачите от администратора как се оправяше това?

Здравейте. Имам следния проблем с WINXP SP3: Преди 1 час най-спокоино си играех CS, когато мишката изведнъж запече .... Натиснах Alt+Tab и излязох на desktop-a, но мишката все още не работеше. Размърдах кабела на мишката, защото чат-пат дава проблем, но пак нищо не стана. Мишката свети, но не работи. Както и да е, реших да рестартирам пц-то, но нямам бутон за рестарт, защото се скапа, така че натиснах Alt+F4 и с копчето 'Tab' сменях докато не ида на рестарт, но вместо на рестарт, натиснах 'Stand by' бутона. Тогава се нервирах и изключих пц-то от копчето ... При стартиране отново, уиндоус зареждаше, перките и всичко останало си работеше, при стартиране се чуваше стандартното "биийп", но монитора не изкараше никаква картина, а само мигаше зелената лампичка, т.е все едно пц-то е все още в stand by. Windows зарежда напълно, чува се звука при напълно зареден WINDOWS, но монитора все още не изкарва никаква картина. Пробвах: ~ Рестарт (на няколко пъти) ~ Изключване директно от контакта (при изключено пц) ~ Изключване на всички кабели. ~ Изчакване на около 30 мин и пак включване, но нищо не става. Мина ми през акъл да прейнталирам пц-то, но това няма как да стане, защото при вкл. на пц-то нищо не виждам, само черен екран и мигащата лампичка на монитора.. ПС: ПЦ-то ми е NEO SUPREME, но модела не го знам, монитора е SAMSUNG, видео карта NVIDIA G-FORCE 8600 GT, РАМ 1GB, HDD: 100GB, процесор Intel Dual Core 1.4GHz ами общо взето това знам за пц-то. Надявам се да ми помогете.

Редактирано от h0p3fuLLy xD (преглед на промените)

през safe mode влиза ли се?

Човек, няма как да вляза през safe mode, защото нищо не виждам, включвам пц-то и само черен екран, не се гледа как зарежда windows нищо не се гледа.

ако и системните съобщения на bios-а не виждаш (бели буквички на черен фон при самото включване), значи ще си купуваш ново видео.

MM, нещо ми подсказва, че не е от видеото. Преди няколко месеца си сложих тая видео карта, имам и една вградена (Nvidia 7300) мисля, че беше. Превключих на нея преди малко и пак не виждам нищо ...

MM, нещо ми подсказва, че не е от видеото.

Преди няколко месеца си сложих тая видео карта, имам и една вградена (Nvidia 7300) мисля, че беше.

Превключих на нея преди малко и пак не виждам нищо ...

и как по-точно превключи?

Само да не се окаже биос вирус или някой зъл rootkit...макар че не ми се вярва много. :wors: Да знаеш друг път не рестартирай директно от копчето само в краен случай ех тоя XP. stand by ? Хм това е интересен случай как я направи тая магия да ти стартира XP в stand by ?

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

вградената видео карта вероятно е деактивирана с поставянето на външната, така че няма как да разбереш дали нвидията е изпята песен преди да се извади от кутията. Все пак трябва да не зарежда вина ако има проблем с видеото, биоса проверява преди стартиране на ос. ако компа е в гаранция носи го в сервиз..., ако не е ти, или някой които е пипал вътре в кутия извадете видео картата и тогава пробвайте с вградената редакция: по скоро е хардуерен проблем, самото спичане на мишката, отколкото вирус. и каква е тая параноя напоследък, вируси та вируси във всичко ви се привиждат???

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Боже, какво ли не пробвах. Четох теми, изкарах видео картата и пак я вкарах, рестартирвах, пробвах монитора на лаптопа ама пак същото само мига. Аз лично (поне така мисля) се натискаше нещо за да се превключи от монитор към друг, но не помня какво. Иначе като го включих към лаптоп-а само мигаше пак лампичката и това е ....

Боже, какво ли не пробвах.

Четох теми, изкарах видео картата и пак я вкарах, рестартирвах, пробвах монитора на лаптопа ама пак същото само мига.

Аз лично (поне така мисля) се натискаше нещо за да се превключи от монитор към друг, но не помня какво.

Иначе като го включих към лаптоп-а само мигаше пак лампичката и това е ....

Да не ти е отишъл монитора

Да не ти е отишъл монитора

Баьхх ..

Извадих новата видео карта (Nvidia GForce 8600 GT) и смених на старата Nvidia 7050 нещо си пишеше на дъното..

Стана, което е супер тъпо и означава, че ми се е скапала видео картата, нали ? ;)(

Стана, което е супер тъпо и означава, че ми се е скапала видео картата, нали ? ;)(

мхм

както и предположих

Според мен трябва да смениш видео картата с друга и да пробваш, ако не стане пак смени монитора и ако пак не стане да тръгне незнам повече с какво мога да съм ти полезен повече. :grimace:

Здравейте! Имам следния проблем, на който за сега не намирам решение:при десен бутон->свойства в/у файл, преди ми се отваряха няколко таба най-отгоре, като единия беше "Security"-ако не се лъжа!Така лесно задавах достъп до файловете на компютъра в къщи, понеже е с акаунти за всеки от семейството.Само моя-разбира се-е с администраторски права.Не много след преинсталиране на ОС, се появи споменатия проблем, като при вход в с-мата в Save Mode режим, всичко си е нормално.Нещо в администрирането ли не е наред и ако е така, някой знаещ по-добре от мен, да ме упъти! Предварително благодаря, за всяка помощ!

@ilven Оправи си настройките. За да не го пиша, четеш тук и изпълняваш съвета на capnemo.

@ilven Оправи си настройките. За да не го пиша, четеш тук и изпълняваш съвета на capnemo.

Благодаря за оказаната помощ!Точно това беше лекарството!

Проблемът ми е решен!

Поздрави!

Привет! Проблема ми е следния: когато вляза в MyCOmputer би трябвало по подразбиране да имам дяловете на диска, у-вата за записване и 2 папки обикновенни с документи, но едната я няма и това ме тревожи ? ? ?

някой няма ли да ми помогне или никой незнае закакво става въпрос ? ? ?

Пичове, на един лаптоп с WindowsXP SP2 се е получил следния проблем - липсват икони на езиковата лента, а самата лента я има, не е изчезнала, но е "празна" и съответно не се превключват езиците за въвеждане (писане). Ето как е състоянието в настройките в контрол панела:

Публикувано изображение

Опитах няколко трика, които обаче всъщност са за възстановяване на лентата, а тук нея си я има - това, обаче го разбрах по- късно, отначало мислех, че цялата лента я няма. За съжаление не се сетих да направя един скрийншот и на лентата, а лаптопа не е при мен - опитвах да реша проблема ползвайки ShowMyPC. Дали има начин да се оправи това нещо по начин, различен от преинстал - понеже се съмнявам, че с преинсталиране върху старата система проблема ще се запази, а ако се преинсталира на чисто не е най- приемливо, понеже се ползва една счетоводна DOS програма която е много капризна и викаха специалист от фирмата, която я поддържа, за да може да се печати с нея.

start-> run -> Regsvr32.exe msutb.dll или : http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/langbarrestore.reg или : Отвори Word -> Help -> detect and repair

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

ctfmon.eхе пробва ли го? да знаем какво да не даваме?

Не съм пробвал - как точно става? Освен това да уточня, че не пише на друго, освен на английски (латиница), не само в Офис, но и в Нотпад (примерно) - просто не пише изобщо - не се появяват букви.

start-> run -> Regsvr32.exe msutb.dll

или : http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/langbarrestore.reg

или : Отвори Word -> Help -> detect and repair

Това утре ще го опитам.

П.С. това последното с Word, за кой Офис се отнася - там е 2003, но опитах да намеря при Office2007 такава опция и не успявам.

П.П.С. - освен това интересно защо, при мен не намирам Ctfmon.exe да е стартиран (ползвам Windows7), гледам в Таск Мениджъра, Word е стартиран и езиковата лента си работи нормално... А Ctfmon.exe като файл го имам в System32.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

start>run>ctfmon.exe ако се оправи и при следващия рестарт лентата пак изчезне, го слагаш в стартъп папктата в старт менюто

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.