Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

fakira1990,най-добре провери какво натоварва системата,като използваш Process Explorer и AutoRuns.В никакъв случай не инсталирай TuneUp Utilities,ако искаш да имаш читав Windows.Обнови WindowsXP до дупка,като внимаваш,ако не е оригинал,също така и програмите си до последна версия.Махни ненужните програми и почисти с CCleaner.

fakira1990,не ги слушай пишман специалистите като рекламираната от vegas_pik тук измислица,наречена SUPPORTPC - Компютърна поддръжка

Незнам колегата какво против има НАС и доказалата се програма TuneUP Utilites, но тя помага в 90% процента от подобните случаи. А който не знае как се използва програмата, в 101 % сигурно, че ще прецака Windows-а.

CCleaner - няма нищо общо с TuneUp-a. !

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам един лош проблем със WINDOWS xp СП3 на виртуална машина та имам само нормална но не и фонетична кирилица по принцип на стария ми компютър беше със СП3 обаче си имаше фонетична кирилица а клавиятурата ми няма кирилица.

XP няма вградена фонетична кирилица - използва се външна

във форума има тема за кирилицата - използвайте търсачката

имам следното съобщения което ми се получава като пусна "windows" също и тъпата звездичка която ми го създаде това съобщение нещо за оригинален ключ на виндоуса.

ето пик : Публикувано изображение

имам следното съобщения което ми се получава като пусна "windows" също и тъпата звездичка която ми го създаде това съобщение нещо за оригинален ключ на виндоуса.

ето пик : Публикувано изображение

8 теми по-надолу....ама няма кой да погледне, да прочете

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48299

БГ Фонетични клавиатурни подредби за 32 и 64 битови Windows... - за тези дето нямат фонетиките. Traditional - нормалната фонетика. PhoneticStd - тази която е стандарта на БАН.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Здравейте добри хора от kaldata. Никой не можа да ми помогне с проблема който имам и се надявам вие да сте тези дето ще го разрешат. Значи.Наскоро преинсталирах windows и след това на всяко щракване на твърдия диск ме пита с какво да го отвори.Който питам ми казва, че до сега не му се е случвало такова нещо и не може да ми помогне.Аз мога да го отворя, обаче с десен бутон и след това explore, но това е леко дразнещо и ми писна вече...Какво да правя? Ето една снимчица ако не ви стана ясно за какво говоря :P Благодаря предварително.Дано се намери някой, който да помогне...

post-247347-1254484245,87_thumb.jpg

Влязох там изпробвах всичко и накрая стана.

Благодаря на Росица Ангелова :whist:

С нейния начин стана, а именно:

Start/Run и там пишеш

regsvr32 /i shell32

точно така както го виждаш, даваш ОК

Здравейте!Малко помошт,като включа компа винаги е маркирана иконка,като мисе отвори,ня кой прозорец,и се опитам даго преместя на ляво или на дясно,като натисна ляф бутон на мишката и го задаржа и местя,несе мести прозореца а се мести първо някакъв очертан,квадрат,павоъгълник,в зависимост,от отворениа начален прозорец,някаде по настройките съм направил нешто но незнам къде :lol6::lol6::angry:

Хора имам следния проблем.Значи искам да си преинсталриам компа.Пускам диска, но не ми излиза като го рестартирам Pres Any key to boot from CD,ами ми излиза две неща едно под друга и те са:Microsoft Windows XP Professional и Microsoft Windows XP Professional Setup.А и като натискам върху второто не ми дава да форматирам С-то.Как да го настроя така че да стане?Моля ви за помощ.

marinlp properties на десктопа>appereance>effects>сложете отметка на show window content while dragging

ivan_baroveca - трябва да влезете в BIOS преди да е заредил Windows и от там да изберете First Boot Device: да бъде cd/dvd ром-а

в повечето BIOS-и се влиза с клавиш Delete.........

имаше опция boot options да се извикват с F-бутон, но в момента не се сещам кой точно беше. колеги? някой?

в повечето BIOS-и се влиза с клавиш Delete.........

имаше опция boot options да се извикват с F-бутон, но в момента не се сещам кой точно беше. колеги? някой?

Може и с F2 да се влиза в БИОС, а boot опциите с F11. Разбира се зависи от дъното.

Привет! Проблема ми е следния: когато вляза в MyCOmputer би трябвало по подразбиране да имам дяловете на диска, у-вата за записване и 2 папки обикновенни с документи, но едната я няма и това ме тревожи ? ? ?

post-117978-1254886740,79_thumb.jpg

Привет! Проблема ми е следния: когато вляза в MyCOmputer би трябвало по подразбиране да имам дяловете на диска, у-вата за записване и 2 папки обикновенни с документи, но едната я няма и това ме тревожи ? ? ?

http://www.mediafire.com/download.php?42zjuz4myb5 Изтегли си тоя файл. Стартирай го, и потвърди с Yes и Ok. Рестартирай компютъра.

Здравейте,проблема е следния: ъпредвах си уиндоус-а и ми показа съобщението че не е оригинален ,как да го махна че започва много да ме дразни вече... :speak:

http://www.mediafire.com/download.php?42zjuz4myb5 Изтегли си тоя файл. Стартирай го, и потвърди с Yes и Ok. Рестартирай компютъра.

става въпрос за текстов документ нали ? И как да го стартирам смисал то не е за инсталиране може би имаш предвив да вляза в регистрите ? ? ? Може ли да се уточниш че сам нов и зелен както се казва :yanim:

с тоя регедит 4 .... весело

StefCh0 - махни второто разширение на файла (*.reg.txt) да остане само *.reg

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

с тоя регедит 4 .... весело

StefCh0 - махни второто разширение на файла (*.reg.txt) да остане само *.reg

да обаче на мене пак ми я няма тази папка след като изпълних инструкциите... видяхте ли картинката изобщо която оставих като прикачен файл за да видите закоя става ввъпрос ? ? ?

Здравейте,проблема е следния: ъпредвах си уиндоус-а и ми показа съобщението че не е оригинален ,как да го махна че започва много да ме дразни вече...  :)

ми кажи му че искаш да го активираш пак и му сложи друг номер който да работи

да обаче на мене пак ми я няма тази папка след като изпълних инструкциите... видяхте ли картинката изобщо която оставих като прикачен файл за да видите закоя става ввъпрос ? ? ?

някой ще ми помогне ли ?

Имам проблем пускам си диска за уиндоус-а задал съм в биоса на ЦД ама дава боот диск ... давам ентър и ми дава черен екран не зарежда и ми се стори не обичайно защото до сега не е давало така а ако пусна линукс си го зарежда за това не е цд устройството къде е проблема? Забравих да споменя, че пробвах с 2 диска и не стана.

Имам проблем пускам си диска за уиндоус-а задал съм в биоса на ЦД ама дава боот диск ... давам ентър и ми дава черен екран не зарежда и ми се стори не обичайно защото до сега не е давало така а ако пусна линукс си го зарежда за това не е цд устройството къде е проблема? Забравих да споменя, че пробвах с 2 диска и не стана.

Само черен екран или пише нещо?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.