Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Виж Тази тема може да ти помогне.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес я видях, но е много стара потребителя Tragedy е дал линк в рапидшар, но вече файла е изтрит! :( Като тръгна да буутвам ми изписва cannot boot или нещо от сорта. Помощ

Днес я видях, но е много стара потребителя Tragedy е дал линк в рапидшар, но вече файла е изтрит! :( Като тръгна да буутвам ми изписва cannot boot или нещо от сорта. Помощ

Имаш ли как да го снимаш и да го покажеш.. или да го препишеш

Гледам Ви и ви се чудя на разсъжденията .....Какво общо има boot.ini файла с инсталацията на Windows 7 ? Моля да ми отговорите, че няма да мога да спя тая вечер да го мисля :P Изтегли си някоя читава версия дето името и завършва на MSDN Успех !!!

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Създавам темата защото този проблем продължава...моля за помоща ви..!

Привети!Наскоро си преинсталирах ОС...Windows XP SP3....след което при първоначално включване на компютъра или рестарт излиза това съобщение:

Публикувано изображение

Бързам да добавя,че това съобщение по никъкъв начин не ми пречи на връзката към Интернет,нямам забавяния при сърфирането из мрежата, тегля и качвам без проблеми.

Моля за съдействие ....!!! Публикувано изображение

Toва е проблема...!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Според мен някоя програма за сигурност е вкарала под карантина wininet.dll, като една от най-вероятните причини е OnLineGames.aeou. Прегледай за това и се опитай да възстановиш файла.

Закачам към това съобщение един TXT файл. След изтегляне е необходимо да се преименува в REG, като след възстановяване на wininet.dll (намира се в C:\windows\ie7 или C:\windows\ie8 - скрита папка) се стартира.

Според мен някоя програма за сигурност е вкарала под карантина wininet.dll, като една от най-вероятните причини е OnLineGames.aeou. Прегледай за това и се опитай да възстановиш файла.

Закачам към това съобщение един TXT файл. След изтегляне е необходимо да се преименува в REG, като след възстановяване на wininet.dll (намира се в C:\windows\ie7 или C:\windows\ie8 - скрита папка) се стартира.

Въпросния файл wininet.dll се намира в C:\WINDOWS\IE8......съобщението отново излиза..!

Честно казано не можах да разбера дали файла беше там или се възстанови след като изпълних съвета ти.....грешката е фактПубликувано изображение

Въпросния файл wininet.dll се намира в C:\WINDOWS\IE8......съобщението отново излиза..!

О.К. Значи има друга причина. Предполагам става дума за домашна мрежа. Aко искаш, погледни -> Отстраняване на проблеми с безжични мрежови връзки в Windows XP. Обърни внимание на Wireless Zero Configuration.

Опитай се да забраниш Wireless Managamnet Utility през Wireless Zero Configuration (услугата може да се възстанови без проблем, ако причината е другаде).

После Start -> Run -> cmd и следното:

regsvr32 atl.dll и -> OK

regsvr32 wltrynt.dll и -> OK

ipconfig /flushdns и -> OK

ipconfig /renew и -> OK

netsh winsock reset и -> OK

Рестартирай машината и виж дали пак има проблем.

P.S. За каква машина става дума?

О.К. Значи има друга причина. Предполагам става дума за домашна мрежа. Aко искаш, погледни -> Отстраняване на проблеми с безжични мрежови връзки в Windows XP. Обърни внимание на Wireless Zero Configuration.

Опитай се да забраниш Wireless Managamnet Utility през Wireless Zero Configuration (услугата може да се възстанови без проблем, ако причината е другаде).

После Start -> Run -> cmd и следното:

regsvr32 atl.dll и -> OK

regsvr32 wltrynt.dll и -> OK

ipconfig /flushdns и -> OK

ipconfig /renew и -> OK

netsh winsock reset и -> OK

Рестартирай машината и виж дали пак има проблем.

Лаптоп Lenovo 3000 C100......рутера е Linksys ...ОС Windows XP SP 3

P.S. За каква машина става дума?

Да съобщението отново излиза......май ще се откажа .....!Публикувано изображение

Аз пак да питам не знам дали останах неразбран и да не се повторя но аз имам перфектна връзка и нямам проблеми с това...!Съобщението излиза при стартиране на Уина или рестарт..!

Лаптоп Lenovo 3000 C100......рутера е Linksys ...ОС Windows XP SP 3

Едно въпросче: пробва ли да инсталираш последната версия на ThinkVantage Access Connections for Windows XP - Notebooks? Текущата (последна) версия е 5.30. Изисква се .NET Framework 3.0 или по-нова, справка за .NET Framework 3.5 Service Pack 1. Както и други:

*ThinkPad Power Management Driver for Windows 98 SE/Me/2000/XP/Vista version 1.42 or higher.

*ThinkPad Hotkey Features for Windows 98/98 SE/Me/NT 4.0/2000/XP version 1.24.0603 or higher or

Hotkey Features for Windows Vista/XP/2000 version 2.08.2008 or higher.(Note: Refer to each Hotkey package for which version to use.)

*Update wireless LAN/WAN

Справка -> lenovo.com.

Едно въпросче: пробва ли да инсталираш последната версия на ThinkVantage Access Connections for Windows XP - Notebooks? Текущата (последна) версия е 5.30. Изисква се .NET Framework 3.0 или по-нова, справка за .NET Framework 3.5 Service Pack 1. Както и други:

*ThinkPad Power Management Driver for Windows 98 SE/Me/2000/XP/Vista version 1.42 or higher.

*ThinkPad Hotkey Features for Windows 98/98 SE/Me/NT 4.0/2000/XP version 1.24.0603 or higher or

Hotkey Features for Windows Vista/XP/2000 version 2.08.2008 or higher.(Note: Refer to each Hotkey package for which version to use.)

*Update wireless LAN/WAN

Справка -> lenovo.com.

Ееее сега ...естествено че да ...!Публикувано изображение

Здравейте имам следния проблем на няколко места четох че можело да се боотбне и с дискета за Windows 98 значи слагам си дискетата слагам и диска права да ми боотва от дискетата и започва да зарежда и после ми минава под дос . там давам някакво smartdrv.exe да се изпълни след това пише е се отива в диска в папка I386 и там се дава winnt.exe и инсталацията започва. При мен обаче излиза съобщение че нямало достатъчно място на диска . Първо нито ми дава да избирам къде да го записва Второ трябва да си има място също така като дам да ми се форматира С-то ми пише че се форматира само 6 Мб или нешо такова тааа някакви идеи ? Благодаря предварително

Здравейте, От вчера при стартиране ми се появява следния досаден документ, (на снимката) който нищо не ми говори. Ако някой има идея какво е това и как да го премахна. Не знам дали има връзка, но започна да се появява след като деинсталирах и отново инсталирах framework 1. По същото време премахнах бутона за показване на десктопа от куик лаунча. Това пък съвсем не би трябвало да има нещо общо с проблема, но нищо друго не се сещам да дам като информация. Става дума за Уин ХР. Поздрави.

post-95201-1252939639,79_thumb.jpg

Имах 2 ОС Windows 7 и windows хр-реших да форматирам дяла където е 7-цата-но имаше два файла(autoexec.bat и config) които ме беше страх да истрия за да не стане нещо и ги преместих в папката на windows xp(но май сгреших) защото сега като се зарежда компа тряя да изберам коя от двете ос да тръгне а всъщност 7-цата я няма като я избера нищо не става защото ея няма и тряя да изберам постоянн -това много ме дразни-видях boot.ini файла (ще дам пик-мога ли да го редактирам или да направя нещо за да зарежда направо хр-то) тези два файла(autoexec.bat и config) сега са в папката на windows и ме е страх да ги истрия-дали те може да са причината да ми се зарежда така компа-дали ще стане нещо ако ги истриа!Има и някои други файлове които не съм сигурен че са от папката на windows!(ще дам пик)

-ако има някви съмнителни файлове ми кажете кой са и могат ли да се махнат?на картинката съм оградил файловете който съм преместил от 7-цата в папката на хр-то и съм сложил въпрос на файловете който нз за кво са и тряя ли да са там?

windows

то и boot.ini файла

;

;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.

;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.

;

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=FEL7TI

имам следният проблем от няколко дни ми излиза че Windowsа ми не е лицензиран как да сиго оправя преди време имаше пак нещо такова но го оправих а сега неиска

Хора, кажете ми защо това ми се появява на екрана всеки път,когато си включвам компютъра.

post-234736-1253108316,36_thumb.jpg

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

като за начало сменете името на компютъра- my computer>properties>computer name>change....

gig93, нали Таня вече ти е отговорила как се оправя зареждането на XP - цък. Някакъв друг отговор ли очакваш?

Същият отговор е даден и преди седмица - цък. По-нататък в онази тема има и малко обяснения защо се получава така, както и съвет за поправка с EasyBCD.

Ако случайно нямаш инсталационно CD на Windows XP, за да изпълниш fixboot, може да използваш DVD-то на Vista или на Win7. Командите са показвани и преди - тук за Vista, а тук за Win7.

Pit е дал съвет след това да се махнат Boot.BAK и Bootsect.BAK (ако ги имаш в основната директория на C:). Може да се "забърше" и bootloader-ът на Vista/Seven (файл bootmgr и директория boot), а евентуално и WinRE - Windows Recovery Environment (директория Recovery), но според мен e по-добре да останат.

Тези два файла (autoexec.bat и config.sys) нямат работа в C:\Windows. Щом си ги взел от Windows 7, може да ги махнеш (другите не ги пипай).

Твоят boot.ini файл е малко странен. Май имаш инсталиран Tune-Up, ако се съди по "/TUTAG=...". Ето един boot.ini на Windows с инсталиран Tune-Up:

[boot loader]

timeout=3

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=4OTSMU /Kernel=TUKernel.exe

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=4OTSMU-BAK

С опцията "/Kernel=" се замества стандартния kernel на XP (ntoskrnl.exe) с някакъв друг, non-windows (TUKernel.exe). Пише, че ако си със SP2 и се опиташ да инсталираш SP3 при такова положение, това ще доведе до грешка.

Дали е добре да имаш оцветените в червено опции (ако наистина ги имаш) или ще ги махнеш, ще трябва сам да решиш.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

премахнете desktop.ini от Start up

Aquaris, благодаря, оправи се работата.

Поздрави.

Здравейте имам въпрос...значи имам 4ГБ рам памет...обаче XP-то ми чете 2,96...за да мога да си ползвам всичката рам задължително ли трябва да си сложа 64битово XP или има и начин да се направи на 32bitovo XP :rolleyes:

не, 32-bit Windows OS не адресира повече от (в най-добрия случай) 3,5GB 64-bit Windows XP не е най-уадчното решение - ако хардуера Ви позволява преминете на Windows Vista/7

ами... Intel Core 2 duo P8600 2.40 GHz 4GB Ram Nvidia GeForce 9600 GT - 512mb всъщност то вървеше с Windows Vista обаче нещо от време на време ми забиваше Adobe After Effect-а като изписваше \не отговаря\ затова предпочитам XP :S Значи 64bit XP не е сполучливо решение ? :s

Редактирано от bigger (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.