Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

ESET NOD32 Antivirus и не е кракната използвам смс лиценз

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

ESET NOD32 Antivirus и не е кракната използвам смс лиценз

След като нямаш и грешки в лога, защо не провериш системата, по някой от начините, препоръчани в темата за Сигурност и антивирусна защита ?

аз вчера пуснах тема в Сигурност и антивирусна защита и сканирах с Malwarebytes' Anti-Malware и HijackThis освен това днес пуснах пълен скан със програми за защита които имам , освен това с онлаин скенери до сега нищо, относно Event Log Explorer много бавно се тегли за сега

аз вчера пуснах тема в Сигурност и антивирусна защита и сканирах с Malwarebytes' Anti-Malware и HijackThis освен

това днес пуснах пълен скан със програми за защита които имам , освен това с онлаин скенери до сега нищо,

относно Event Log Explorer много бавно се тегли за сега

Защо ? След като в Windows си има Event Viewer ? Не е необходима допълнителна програма. Просто напиши в Run прозорчето eventvwr.msc и натсини Enter.

Имам някакъв проблем като че ли с бързината на компютъра си. Рамта ми е 1ГБ и върви много бавно. В такъв смисъл че едвам мисли и цикли. Като пусна примерно Mozilla, Winamp, Bitcomet и след като започна да се ровя в нета, да слушам музика и да свалям торент едновременно ми отчита максимално използвана рам. Макар че знам, че версиите на програмите ми не са от най последните пак създават проблем. Дори съм забелязал на един мой приятел как на 1ГБ Рам си пуска всички тези програми и допълнително някаква игра. Неговата видео карта е като моята, дори и процесора му е същия. Почиствам компютъра от прах ако се е събрала. Не мога да разбера от каде идва проблема. Имам и един друг проблем също така не за пренебрегване.Когато играя някоя игра и в даден момент така започва да цикли че или бъгва играта и ме изхвърля или въобще зацикля компютъра. Не съм запознат много добре със марките на дадените хардлуерни продукти но явно си има зависимост дали са скъпи или не.

Здравейте! Извинявам се че отново ви надувам главата...но моляви някой да ми даде точен път до boot.ini файла...

Имам някакъв проблем като че ли с бързината на компютъра си. Рамта ми е 1ГБ и върви много бавно. В такъв смисъл че едвам мисли и цикли. Като пусна примерно Mozilla, Winamp, Bitcomet и след като започна да се ровя в нета, да слушам музика и да свалям торент едновременно ми отчита максимално използвана рам. Макар че знам, че версиите на програмите ми не са от най последните пак създават проблем. Дори съм забелязал на един мой приятел как на 1ГБ Рам си пуска всички тези програми и допълнително някаква игра. Неговата видео карта е като моята, дори и процесора му е същия. Почиствам компютъра от прах ако се е събрала. Не мога да разбера от каде идва проблема.

Имам и един друг проблем също така не за пренебрегване.Когато играя някоя игра и в даден момент така започва да цикли че или бъгва играта и ме изхвърля или въобще зацикля компютъра. Не съм запознат много добре със марките на дадените хардлуерни продукти но явно си има зависимост дали са скъпи или не.

Хайде по-добре дай някакви снимки или копирай информацията, защото аз например не разбирам какво означава "отчита максимално използвана рам".

Снимай (Print Screen - копиране в Paint и запис в JPG файл) Task Manager (Ctrl+Alt+Del) отвoрен на страница Processes с поставена отметка на Show processes from all users. След това дай снимка на страница Performance.

Може да отвориш и Event log (Start - Run - напиши eventvwr.msc и натисни Enter) и да провериш за грешки в System и Application.

Само от полза ще е и сканиране за вируси. За целта прегледай раздела за Сигурност и антивирусна защита.

Здравейте! Извинявам се че отново ви надувам главата...но моляви някой да ми даде точен път до boot.ini файла...

"Старт" > "изпълнение" пишеш C:\boot.ini

Имам 1 проблем със резолюцията на XP сп3 на виртуална машина на СЪН .Резолюцията ми е 640x800 а ако се опитам да я поправа става огромна. Имам предвидчее във прозорче 640x800. __________________________________________________________________________________________________________________ Оправих се.

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Здравейте, преди няколко дни си инсталирах нов уиндоус и сега като го пускам седи и зарежда бавно чува се звука за пускането и изписва "Добре дошли" след това се пуска уиндоуса и не може да се прави нищо зарежда и трябва да изключа "explorer.exe" и да го добавя и тогава се пуска. Откъде идва проблема искам като го пусна да си зарежда бързо.

Здравейте, преди няколко дни си инсталирах нов уиндоус и сега като го пускам седи и зарежда бавно чува се звука за пускането и изписва "Добре дошли" след това се пуска уиндоуса и не може да се прави нищо зарежда и трябва да изключа "explorer.exe" и да го добавя и тогава се пуска. Откъде идва проблема искам като го пусна да си зарежда бързо.

Като начало пробвай: Start -> Run -> regedit и Enter. Намери:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Shell би трябвало да има стойност Explorer.exe

Ако има някакви други стойности за Shell - изтрий (промени) ги внимателно. Внимавай в края на редакцията на Shell да са има само Explorer.exe. После рестартирай и виж как е положението с операционната система.

(P.S. Има един трик с преименуване на explorer.exe и поставяне на тази стойност в Shell, но не съм сигурен дали това ще проработи при теб и дали има смисъл от заниманието)

Ако гореописаното не проработи, следвай инструкциите в следната тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? (обърни внимание на Стъпка 1, като създадеш нова тема където трябва, не тук).

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Като начало пробвай: Start -> Run -> regedit и Enter. Намери:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Shell би трябвало да има стойност Explorer.exe

Ако има някакви други стойности за Shell - изтрий (промени) ги внимателно. Внимавай в края на редакцията на Shell да са има само Explorer.exe. После рестартирай и виж как е положението с операционната система.

(P.S. Има един трик с преименуване на explorer.exe и поставяне на тази стойност в Shell, но не съм сигурен дали това ще проработи при теб и дали има смисъл от заниманието)

Ако гореописаното не проработи, следвай инструкциите в следната тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? (обърни внимание на Стъпка 1, като създадеш нова тема където трябва, не тук).

На shell е само explorer.exe няма нищо друго.

Start-Setting->Control Panel->Administrative tools->Computer Management

Local users and groups->users->десен клавиш върху потребителя ти->Properties->Password never expire->Apply->OK

по-вероятно е да му помогне Start-Setting->Control Panel->Administrative tools->Local Security Policy ->Account Policy-> Password Policy->Maximum Password Age = 0

Имам някакъв проблем като че ли с бързината на компютъра си. Рамта ми е 1ГБ и върви много бавно. В такъв смисъл че едвам мисли и цикли. Като пусна примерно Mozilla, Winamp, Bitcomet и след като започна да се ровя в нета, да слушам музика и да свалям торент едновременно ми отчита максимално използвана рам. Макар че знам, че версиите на програмите ми не са от най последните пак създават проблем. Дори съм забелязал на един мой приятел как на 1ГБ Рам си пуска всички тези програми и допълнително някаква игра. Неговата видео карта е като моята, дори и процесора му е същия. Почиствам компютъра от прах ако се е събрала. Не мога да разбера от каде идва проблема.

Имам и един друг проблем също така не за пренебрегване.Когато играя някоя игра и в даден момент така започва да цикли че или бъгва играта и ме изхвърля или въобще зацикля компютъра. Не съм запознат много добре със марките на дадените хардлуерни продукти но явно си има зависимост дали са скъпи или не.

Здр, провери в Start/RUN/msconfig/Startup какво ти се зарежда при старта на Windows-a, да ли има нещо нередно. Колко са ти активните процеси в Task Manager? Нормално трябва да са ти около 45 процеса. Можеш да пробваш функциите на TuneUp Utillites 2008/2009, ако нямаш видима причина или вируси.

При по подробна инфорамция ще ти отговорим повече!

fakira1990,най-добре провери какво натоварва системата,като използваш Process Explorer и AutoRuns.В никакъв случай не инсталирай TuneUp Utilities,ако искаш да имаш читав Windows.Обнови WindowsXP до дупка,като внимаваш,ако не е оригинал,също така и програмите си до последна версия.Махни ненужните програми и почисти с CCleaner. fakira1990,не ги слушай пишман специалистите като рекламираната от vegas_pik тук измислица,наречена SUPPORTPC - Компютърна поддръжка

Редактирано от Riger (преглед на промените)

Абе един приятел е качил лентата със задачи отдясно, гладах и аз ма не видях опция да я върна долу, как става?

fakira1990,най-добре провери какво натоварва системата,като използваш Process Explorer и AutoRuns.В никакъв случай не инсталирай TuneUp Utilities,ако искаш да имаш читав Windows.Обнови WindowsXP до дупка,като внимаваш,ако не е оригинал,също така и програмите си до последна версия.Махни ненужните програми и почисти с CCleaner.

fakira1990,не ги слушай пишман специалистите като рекламираната от vegas_pik тук измислица,наречена SUPPORTPC - Компютърна поддръжка

По принцип имам "CCleaner" и си почиствам редовно компютъра с него но явно проблема не се крие във файловете, който не се използват и някой други регистри. Проблема може би се крие в това че системата се натоварва самостоятелно. Операционната система ми е класическата "Windowsa XP servis pack 2", не е оригинал но все пак може и това да е един от проблемите. Все пак проверих просцесите си и те са 30 на брой, 3 от Локал сервиза, 2 от нета, 16 от системата и останалите от юзера. Компютъра ми е на няма и 1 година и найстина съм много разочарован от него. Ненужни програми не знам какво означава. Имам такива ни системата ме задължава да ги имам. Ако ненужни имаш предвид програми който просто не използвам те са малко на брой и мисля че това не е проблема. За ъпдейтите на компа не обичам да го правя но тъй като понякога се налага го правя макар и не редовно. Имам сигурно и друг проблем защото "disck C" ми съдържа само 20гб. пространство в момента е на 2,5гб. останало. Ще се опитам пак да го почиста от ненужните файлове, ще дефрагментирам всичките дискове който имам и ще видим дали ще помогне.

Редактирано от fakira1990 (преглед на промените)

Имам един лош проблем със WINDOWS xp СП3 на виртуална машина та имам само нормална но не и фонетична кирилица по принцип на стария ми компютър беше със СП3 обаче си имаше фонетична кирилица а клавиятурата ми няма кирилица.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.