Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравей те, имам нужда от помощ!

Сестра ми ме помоли да преинсталирам Windows XP на компютъра на племенника, но се появи следният проблем: настройвам биоса да зарежда от CD и след като се отвори следния екран:

Публикувано изображение

трябва да се отвори:

Публикувано изображение

и инсталацията да започне. Но след черният екран синият не се появява а компютърът просто "увисва".

Правил съм поне 50 инсталации на Windows но такъв проблем не съм срещал. Проблема не е с инсталационния диск защото го пробвах на друг компютър и там всичко беше наред. Компютъра има CD-ROM и записващо DVD, но и от двете не става. Може би племенникът си е играл с биоса и там е проблема. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.

На моя комшия стигаше до същия екран, и се оказа че харда е заминал.Не знам дали и при теб не е така.

Ако имаш възможност, пусни му един "Hiren's BootCD " http://www.kaldata.c...on=show&id=1175 .Там има много програми за диагностика и "ремонт".

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Намерих нещо даго триали десен бутон на мишката delete

Не мисля, че е това което търсим, но можеш да пробваш. После с F3 отиваш на следващия резултат. :)

Не мисля, че е това което търсим, но можеш да пробваш. После с F3 отиваш на следващия резултат. ;)

Благодаря стана :):hush::clap:

Имам следния проблем: Когато се опитам да си вляза в някоя папка ми излиза cmd и не мога да браузвам в нея. Ето за какво става въпрос:

http://store.picbg.net/pubpic/1F/C6/d75f476f926f1fc6.JPG

Някой може ли да ми каже как бих могъл да го оправя? Мерси предварително.

Снощи докато си работих на компютъра, изведнъж заби. Рестартирах, но единственото, което се появи беше черен екран с една мигаща черта! Така си стоя известно време (изчаках, току-виж се оправи), но уви, Windows-а не тръгна! Рестартирах отново - нищо! Изключих нета, пак рестартирах- пак нищо; изключих компа от копчето, пуснах отново - нищо; изключих от мрежата, включих наново - този път се появи надпис на черен екран, че е открита грешка в диска и да натисна Ctrl+Alt+Del за рестарт. Направих го - пак същия екран (с откритата грешка и клавишната комбинация). Ядосах се и директно изключих компа от копчето и си легнах. Сутрина като го включих - windows се зареди!!! Но след около 30 минути грубо, компа пак заби и излезе един син екран с текст - ако виждате този екран за първи път - рестартирайте, ако е за пореден път евентуално проблемът е в.... и сумати обяснения да се буутва в сейфмод незнам си какво... Рестартирах (все пак виждах за първи път това нещо), но се появи онзи черен екран с мигащата черта. Та въпросът ми е - във Windows ли е проблемът или е хардуерен?

Редактирано от sed_ally[kara] (преглед на промените)

Снощи докато си работих на компютъра, изведнъж заби. Рестартирах, но единственото, което се появи беше черен екран с една мигаща черта! Така си стоя известно време (изчаках, току-виж се оправи), но уви, Windows-а не тръгна! Рестартирах отново - нищо! Изключих нета, пак рестартирах- пак нищо; изключих компа от копчето, пуснах отново - нищо; изключих от мрежата, включих наново - този път се появи надпис на черен екран, че е открита грешка в диска и да натисна Ctrl+Alt+Del за рестарт. Направих го - пак същия екран (с откритата грешка и клавишната комбинация). Ядосах се и директно изключих компа от копчето и си легнах. Сутрина като го включих - windows се зареди!!! Но след около 30 минути грубо, компа пак заби и излезе един син екран с текст - ако виждате този екран за първи път - рестартирайте, ако е за пореден път евентуално проблемът е в.... и сумати обяснения да се буутва в сейфмод незнам си какво... Рестартирах (все пак виждах за първи път това нещо), но се появи онзи черен екран с мигащата черта. Та въпросът ми е - във Windows ли е проблемът или е хардуерен?

Стартирай компа, натискай F8, задай от менюто да не се рестартира автоматично и като ти се появи синия екран, дай номера на грешката.

Здравейте.Днес преинсталирах компютъра на един мой приятел.Инсталирах му Windows XP Professional SP3.Преинсталацията приключи без проблеми.Но проблема стана,когато инсталирах драйверите за картината и за звука.Той е със nVidia.Та проблема се изразява в това че,когато инсталирах драйверите и рестартирах компа, и екрана на компютъра стана черен.Само отгоре се вижда малка лента, на която виждам съвсем малко от екрана на уиндоуса.Как да оправя този проблем?Благодаря предварително!

Влез под safe mode , и ги деинсталирай. После намери правилните драйвъри за видеото и ги инсталирай.

Ако компютъра е по-старичък, няма нужда да слага драйвери за видеото, т.е. ако и без драйвери си поддържа естествената за монитора резолюция.

Влез под safe mode , и ги деинсталирай. После намери правилните драйвъри за видеото и ги инсталирай.

А драйверите за картината като ги няма там,където трябва да ги премахна от контрoл панела?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

А драйверите за картината като ги няма там,където трябва да ги премахна от контрoл панела?

От дивайс мениджъра.

Даваш десен бутон върху "Мy computer" избираш " Рroperties", след това "hardware " и избираш "device manager". Ще се появят всички инсталирани устройства, намираш "display adaptors" и натискаш върху него, за да се види съдържанието. Избираш името на видео карта и натискаш десен бутон и избираш "properties", след това "driver". От тук може да се избира между две възможности, за да се оправи проблема:

Roll Вack Driver – с тази опция се връща системата към предишните драйвери;

Update Driver – дава възможност да се инсталира нови драйвери.

Винаги първо се пробва с "Roll Вack Driver", след което стартирайте в нормален режим.

Стартирай компа, натискай F8, задай от менюто да не се рестартира автоматично и като ти се появи синия екран, дай номера на грешката.

Оправих си проблема. Оказа се, че връзката между харда и дъното била захлабена. Просто я простегнах и сега си бачка. Дано не изникне "вторичен трус". :shake_puter:

Даваш десен бутон върху "Мy computer" избираш " Рroperties", след това "hardware " и избираш "device manager". Ще се появят всички инсталирани устройства, намираш "display adaptors" и натискаш върху него, за да се види съдържанието. Избираш името на видео карта и натискаш десен бутон и избираш "properties", след това "driver". От тук може да се избира между две възможности, за да се оправи проблема:

Roll Вack Driver – с тази опция се връща системата към предишните драйвери;

Update Driver – дава възможност да се инсталира нови драйвери.

Винаги първо се пробва с "Roll Вack Driver", след което стартирайте в нормален режим.

Благодаря.

Ще ходя да преинсталирвам компа на кака ми и имам няколко въпроса: Тя иска да форматирам С-то, и аз казах да си копира всички снимки, филми ,музика на друг дял за да не се изтрият, но има един проблем тя имала някаква счетоводна програма, която си я била купила, тя е в C\Program Files въпроса ми е ако копирам папката в другия дял дали ще тръгне после програмата или трябва на ново да се инсталира?(но това е малко сложно щото трябва да ходи там да взимала някакви кодове и такива други) Техният компютър е сглобяван от части и няма диск с драйвери-след като инсталирам уиндоус хр, трябва да инсталирам и драйвери-смятам да изтегля еверест и от там да ги изтегля, но той тегли най-новите драйвери, аз веднъж исках да си обновя драйверите чрез еверест, но то ми изтегли най-новите и после ми пише, че не съвпадат с версията на уиндоус-има ли някакъв друг вариянт, освен този или тряя да видя к`ви са компонентите на компа- да ги пиша на един лист и после да ги търся в гугъл и да ги тегля(това ще отнеме много време)-Какво ще ми препоръчате?

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

боже, боже, до къде я докарахме

пращай "кака" ти да ходи да си иска кода и не прави идиотщини - със счетоводни програми трябва да се отнасяш сериозно

запомни 1 важно нещо: като се преинсталира Windows, независимо от версията която ще се слага след формата, драйвъри се търсят ПРЕДВАРИТЕЛНО!

2-ро важно нещо: драйвъри не се свалят с еверест - той се използва само и единствено като диагностицираща програма, за да се идентифицират компонентите и да се намерят и свалят драйвърите за всеки 1 от тях от сайтовете на производителля (било то производител на чипа или асемблатор на цялостното устройство) - използвайки GOOGLE!

"Техният компютър е сглобяван от части и няма диск с драйвери" - много ме хвана смях признавам си. Защо мислиш че само марковите и/или преасемблирани компютри получават диск с драйвъри? когато Е правена конфигурацията и компютъра е закупен, фирмата от която е станало това трябва да се е погрижила да Ви осигури дискове с драйвъри за всеки 1 компонент от конфигурацията, за който това се налага - дънна платка, видео платка, мрежова платка, звукова платка, та дори и за монитора ако има

ако вече въпросната ти роднина от женски пол е имала неблагоразумието да затрие въпросните дискове, това си е ваш проблем - сега дано се научите да си пазите документацията и дисковете

малко съветче за видео картата: ако е стар модел (разбирай динозаври като мх440, fx5200, radeon 9200/9500/9550 или нещо на г/д такава възраст) поне на nVidia картите не слагай най-най-новите драйвъри - ако диска който са и дали се пази, сложи тях, ако не по-стари - 178.хх (примерно), като почти същото важи и за ATi решенията

В допълнение към казаното от Aquaris:

Ако компютърът на кака ти е с XP, и ще инсталираш пак XP, можеш предварително да направиш резервно копие на съществуващите драйвери, на дял, различен от системния, което да използваш после. За целта успешно съм ползвал DriverMax.

Разбира се, най-добре е да си с последните добре работещи версии на драйверите за всяко едно от устройствата. Но ако се затрудниш да намериш някой, резервното копие ще ти е от полза.

Здравейте , Вчера се опитах да си инсталирам Windows XP на лаптопа Asus X50GL.Всичко тръгна добре , но по-едно време ми изкара син екран със следната грешка .. A Problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first time you've seen this Stop error screen. restart your computer.If this screen appears again, follow these steps : Check for viruses on your computer.Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers.Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Technical information : *** STOP: 0x0000007b (0xf78d2524 , 0xC0000034 , 0x00000000 , 0x00000000) Какво трябва да направя ?

Здравейте ,

Вчера се опитах да си инсталирам Windows XP на лаптопа Asus X50GL.Всичко тръгна добре , но по-едно време ми изкара син екран със следната грешка ..

A Problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you've seen this Stop error screen.

restart your computer.If this screen appears again, follow these steps :

Check for viruses on your computer.Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers.Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.

Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

Technical information :

*** STOP: 0x0000007b (0xf78d2524 , 0xC0000034 , 0x00000000 , 0x00000000)

Какво трябва да направя ?

SATA драйвери иска хайванчето...

SATA драйвери иска хайванчето...

Честно казано си нямам никакви понятия от тeзи работи.Тея драйвери на SATA от някъде изтеглят ли се ?Как се инсталират?Ако може подробно да ми обясниш какво трябва да направя , че не искам да се връщам на Vista :)

Редактирано от pen7agram (преглед на промените)

Добре , четох в други форуми , че трябва да вляза в BIOS и да махна SATA режима на диска.Така влязох в BIOS , но незнам откъде да го направя .. Има меню Main , Advanced , Security , Power , Boot и Exit.Къде трябва да вляза ?

Добре , четох в други форуми , че трябва да вляза в BIOS и да махна SATA режима на диска.Така влязох в BIOS , но незнам откъде да го направя .. Има меню Main , Advanced , Security , Power , Boot и Exit.Къде трябва да вляза ?

Толкова ли си мързелив? Сякаш има хиляди опции и ще ти отнемеседмици да ги обходиш. Пробвай в Main и Advanced

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Правилно си прочел.Ами ако разбираш поне малко английски ще се оправиш,ако не по добре не пипай ако не знаеш какво правиш.

Толкова ли си мързелив? Сякаш има хиляди опции и ще ти отнемеседмици да ги обходиш. Пробвай в Main и Advanced

Не , не съм мързелив , просто не искам да бутам нещо , което не го разбирам :whist:

Здравейте,с Windows 7 Ultimate 64bit съм и незнам кога се е случило и как е станало но използвам само 3.00бг от 4.00гб от RAM-a.Пише "Инсталирана памет 4.00гб(използваеми 3.00гб)".Със 2x2gb на дъното,дъното е Palit P35а,A-data 2x2гб ddr-2 800,intel dual core e2200,saga 450w,ати 4830 512мб.Някой знае ли как да оправя нещата??

Редактирано от VINCHENCHOOO (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.