Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

1. ако имате Memory remaping в BIOS погледнете за наличните възможности 2. имате споделяне на RAM памет с видеокартата - в този случай не е препоръчително да спирате подобно споделяне

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. ако имате Memory remaping в BIOS погледнете за наличните възможности

2. имате споделяне на RAM памет с видеокартата - в този случай не е препоръчително да спирате подобно споделяне

ами в биоса нямам такава опция ,а картата ми не е вградена(четох че когато е била вградена правила такива проблеми),а и преди това всичко си беше наред.,мисля че стана(това с рамта)когато теглих с битторент-а и играх една игра .Играх сигурно 30 мин. и изведнъж почна да забива и да сече играта(ама здраво),а преди това беше всичко наред.Затворих играта и видях че рама е на максимум-затворих торент-а и се нормализираха нещата ,но трябваше да рестартирам ..

За да избегна създаването на нова тема,реших да попитам тук.Та от доставчика ми сменяха интернет настройките преди 2-3 дена сега е DSL връзка чрез набиране един вид не сам много компетентен и сега ми излиза не следната грешка. Ето процесите които са активни в системата. Също ак ое възможно искам връзката сама да се стартира като по стария начин нали онези връзки дето са винаги включени.Използвам XP SP 3 и скина е програмка Windowblinds която по никакъв начин на пречи на програмите,тъй като я сложих около седмица преди да сменят настройките.

Като вляза в run > msconfig > startup и там има три процеса, които не знам за какво са и мога ли да ги изключа-защото много бавно ми зарежда компа(за 40-50сек някъде)-значи освен тези три процеса има само още 2- на антивирусната egui и ctfmon! Всички други съм ги спрял

Eто процесите:

SkyTel

RTHDCPL

ALCMTR

Бях напрайл скайпа да сe пуска с уиндоус-а, и мислех, че от това ми бави,спрях го няма разлика-дали не е някой от тези 3 процеса?

2,31GHz(едноядрен),2GB RAM

искам да питам и за още един процес, който не знам к`ъв е(аз съм го спрял, да не се зарежда с ОС)-c0(C:\audualc3\c0.exe)

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

първия ако не ме лъже паметта е пак на скупе някоя глупост втория е контролния панел на Реалтек за звука третия отново е за звука 40-50 секунди от батискане на бутона до декстоп не е бавно - спрете да се "вкарвате във филми"

здравейте

днес случайно ми излезе Публикувано изображение и казва, че имало обновления. Та натиснах аз, почна да се инсталира нещо; само че сега като включих компа и виждам, че му има нещо, казва, че инсталирането се е провалило и ме прехвърли на страница на майкрософт да изтегля някакъв файл, който ще го оправи (което не стана и ми отвори нов прозорец дето да поръчвам нещо за 180 долара..).

Изчезна ми уолпейпъра и отстрани ми се появи следното и една иконка при бързите икони като звезда:

http://i50.tinypic.com/2v8fp6c.jpg

Нищо не разбирам и не мога да го оправя. Може ли малко помощ :speak:Публикувано изображение

Редактирано от Progal_4e (преглед на промените)

здравейте

днес случайно ми излезе Публикувано изображение и казва, че имало обновления. Та натиснах аз, почна да се инсталира нещо; само че сега като включих компа и виждам, че му има нещо, казва, че инсталирането се е провалило и ме прехвърли на страница на майкрософт да изтегля някакъв файл, който ще го оправи (което не стана и ми отвори нов прозорец дето да поръчвам нещо за 180 долара..).

Изчезна ми уолпейпъра и отстрани ми се появи следното и една иконка при бързите икони като звезда:

http://i50.tinypic.com/2v8fp6c.jpg

Нищо не разбирам и не мога да го оправя. Може ли малко помощ :speak:Публикувано изображение

Не е еслучайно, ами чичко Бил ти е проверил Уиндоуса и ти е пратил звездичка за храброст, като караш така с нередовен софтуер.

ми то хубаво чичo Бил си върши работата, ама какво да го прая сега. Тая звезда не иска да се маха, както и черното "genuine..." друго май не се е прецакало (за сега) хмм

Редактирано от Progal_4e (преглед на промените)

ми то хубаво чичo Бил си върши работата, ама какво да го прая сега. Тая звезда не иска да се маха, както и черното "genuine..." друго май не се е прецакало (за сега) хмм

Вариантите са няколко - търсиш легален номер и го сменяш. Търсиш други начини за махане на звездата - тук помощника се казва чичко Гугалов, ама не бившия вратар на Славия.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48299

Имам проблем с Влючването на XP във всеки mode ми дава черен екран насредата на зареждането, записах си един live disc пуснах system restore изключих nv(нвидия видео драйвъра) от листа с дривърите в device man на live disc-a, рестартирах, xp-то зареди и на logging screen-a - където си избирам профила и въвеждам парола - вече OS-a беше забил и нереагираше, дори и курсора на мишката не успях да помръдна. Помагайте :)

Редактирано от telelele (преглед на промените)

Имам проблем с Влючването на XP във всеки mode ми дава черен екран насредата на зареждането, записах си един live disc пуснах system restore изключих nv(нвидия видео драйвъра) от листа с дривърите в device man на live disc-a, рестартирах, xp-то зареди и на logging screen-a - където си избирам профила и въвеждам парола - вече OS-a беше забил и нереагираше, дори и курсора на мишката не успях да помръдна.

Помагайте :)

Тъй като проблема не е конкретизиран, т.е. процесите довели до това, ти предлагам да си намериш ERD Commander и с негова помощ да върнеш системата няколко дена назад, достатъчно /ти знаеш колко/, че да зареди нормално. Ако няма създадена точка на възстановяване, решението е или преинсталация или поне поправка, което трае същото време.

Ами аз точно с ERD правих това. Предполагам проблема е нещо с драйвърите, понеже преди да се скапе уиндоуса ги деисталирах и след това рестартирах, така и не тръгна след това А понеже спомените от това, как се прави repair са ми леко изветрели, да попитам - след repair профилите ще се запазят ли, разни файлове, като на DX-a и други dll дето са ми нужни за разни апликации, нали няма да бъдат заличени и там в регистрите и другите места дето се съхранява информация за апликацийте дали ще са наред, че да мога да си слагам пачове и всичко да функционира като преди.

Редактирано от telelele (преглед на промените)

Ами аз точно с ERD правих това.

Предполагам проблема е нещо с драйвърите, понеже преди да се скапе уиндоуса ги деисталирах и след това рестартирах, така и не тръгна след това

А понеже спомените от това, как се прави repair са ми леко изветрели, да попитам - след repair профилите ще се запазят ли, разни файлове, като на DX-a и други dll дето са ми нужни за разни апликации, нали няма да бъдат заличени и там в регистрите и другите места дето се съхранява информация за апликацийте дали ще са наред, че да мога да си слагам пачове и всичко да функционира като преди.

При рипеиър се възстановява Уина във вида, какъвто е бил при първата инсталация, т.е. ъпдейтите се заличават, но се запазват драйвърите, различните настройки. IE ще се върне до 6.0 и WMP до 9.0

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Добър вечер на всички. Става въпрос за следния проблем: Windows Xp когато използвам интернет за каквото и да било или някое приложение което ползва мрежата например icq или skype доста често cpu-то ми скача на 100% и държи така докато не спра да използвам приложението. В сайтовете с фласш и видео направо е мъка. Убеден съм че не е от браузъра или от фласш плеъра проблема. Ос-то е чисто ново иснталирано с всички ъпдейте и недоумявам просто от какво може да е проблема. Надявам се че някой тук ще има идея.

Редактирано от gspinn (преглед на промените)

Здравейте , преинсталирах си Windows-а обаче по време на преинсталацията ми излязоха 2 3 файла които изписа че са пропуснати. Мога ли по някакъв начин да си обновя Уиндоуса ? Или трябва да го преинсталирам ?

Здравейте , преинсталирах си Windows-а обаче по време на преинсталацията ми излязоха 2 3 файла които изписа че са пропуснати. Мога ли по някакъв начин да си обновя Уиндоуса ? Или трябва да го преинсталирам ?

Понякога не се налага, зависи кои са файловете. Но ако решиш да преинсталираш, вероятно диска ти не се чете добре и затова не ги е инсталирало, така че ползата ще е никаква.

Във Task Manager изляза някакъв файл дето ми товари компютъра - за какво е това и може ли да се премахне ?

Helpsvc.exe е помощна услуга за Windows 2000, XP . Може да я спреш като отидеш в старт меню>run(изпълнение)>напиши msconfig и после натисни enter отиди на servises намери го и го спри да не се стартира, но има нещо друго-странно е че натоварва толкова много компа

Някои зловреден софтуер се маскира като Helpsvc.exe, особено ако се намира в C:\Windows или C:\Windows\System32. Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware за всеки случай, ако намери нещо го изтрии! Този процес може и да е вирус! Напърво време го спри както ти казах

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Търсих го в services и не го видях :whist: ! Със "H" намерих само това Help and Support.Май както написа е вирус защото го няма в Task Manager-a ? А той изкача товари компютъра и после изчезва ! Сега ще сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware и ще видим какво ще излезе. Malwarebytes' Anti-Malware 1.42 Версия на базата от данни: 3339 Windows 5.1.2600 Service Pack 2 Internet Explorer 6.0.2900.2180 Тип сканиране: Пълно сканиране (C:\|D:\|) Сканирани обекти: 127631 Изминало време: 22 minute(s), 15 second(s) Заразени процеси в паметта: 0 Заразени модули в паметта: 0 Заразени ключове в регистратурата: 0 Заразени стойности в регистратурата: 0 Заразени информационни обекти в регистратурата: 0 Заразени папки: 0 Заразени файлове: 1 Заразени процеси в паметта: (Не бяха открити заплахи) Заразени модули в паметта: (Не бяха открити заплахи) Заразени ключове в регистратурата: (Не бяха открити заплахи) Заразени стойности в регистратурата: (Не бяха открити заплахи) Заразени информационни обекти в регистратурата: (Не бяха открити заплахи) Заразени папки: (Не бяха открити заплахи) Заразени файлове: C:\System Volume Information\_restore{DDD421E9-807F-4A8B-9223-5D928CC9C85C}\RP74\A0002734.exe (Worm.Kolab) -> No action taken.

Редактирано от ReD BuLL (преглед на промените)

Добър вечер на всички! От няколко дена имам един много странен проблем, който за първи път срещам ... На десктопа имам 2 папки ( не са системни, просто две обикновенни папки ). При опит за изтриване ми изписва " Cannot delete fail: Cannot read from source fail or disk " Какво да правя ? Опитвах и през Safe Mod да яги истрия не става ....

Добър вечер на всички! От няколко дена имам един много странен проблем, който за първи път срещам ... На десктопа имам 2 папки ( не са системни, просто две обикновенни папки ). При опит за изтриване ми изписва " Cannot delete fail: Cannot read from source fail or disk " Какво да правя ? Опитвах и през Safe Mod да яги истрия не става ....

Предполагам, не си използвал Unlocker. Както и да е, ако не стане с Unlocker, пробвай Start -> Run -> и напиши cmd -> после ENTER. Виж къде се намират въпросните папки и се опитай да ги преименуваш, като има дадеш име, което има по-малко от 8 символа. За целта се искат малко познания за работа под DOS.

Команда за преименуване: ren [име на проблемната папка] [ново име на папката]. Забележка: командата се пише се без скоби [], пример: ren C:\asa\sasasasasdasda C:\asa\aaa. За целта е необходимо да се отиде до въпросната папка, става с cd.. с едно ниво нагоре или с cd [име на папката] (без скоби).

Предполагам, не си използвал Unlocker. Както и да е, ако не стане с Unlocker, пробвай Start -> Run -> и напиши cmd -> после ENTER. Виж къде се намират въпросните папки и се опитай да ги преименуваш, като има дадеш име, което има по-малко от 8 символа. За целта се искат малко познания за работа под DOS.

Команда за преименуване: ren [име на проблемната папка] [ново име на папката]. Забележка: командата се пише се без скоби [], пример: ren C:\asa\sasasasasdasda C:\asa\aaa. За целта е необходимо да се отиде до въпросната папка, става с cd.. с едно ниво нагоре или с cd [име на папката] (без скоби).

Блгадаря ти nologo . Проблема се оправи.

Xp sp3.

Проблемът възникна след основно почистване на системата с инструменти от вида "WinXP Menager" и CCleaner - не може да се запамети изглед на прозорците ( folder view) , лентата за "бързо стартиране" , и др.

В момента се налага всеки път след стратиране на компютъра да се налага ръчно да си изваждам лентата, да си сменям изгледа на папките , сортирането на файловете и т.н., а това отнема доста време.

Опциите "показвай лентата за бързо стартиране", "заключи десктопа" , "запомни настройките за разглеждане на всяка папка" са включени ( поставени са отметки) , но ефект няма - след рестартиране на системата отново всички изчезва и трябва да се настройва ръчно.

Идеи ?

Идеи много, но само ти знаеш как си надробил попарата. Първо може да ресторнеш уина преди своите действия. Ако няма възможност, просто с рипеър, ако и това не помогне, остава clean instalation...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.