Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравейте ,облика ми на компютъра ми е отвратителен,всичко ми изглежда по абсурден начин ,под иконките на десктопа -примерно където ми пише"моя компютър" ми е оградено-все едно е селектирано,сайтовете ми са едни отвратително бели-не знам как да обясня точно какво ми стана на компютъра,но....

Работех си с "премиер-а' и в един момент ми отказа клавиятурата,клика само звук се чува ,а не бачка,както и да е ,аз с мишката довърших работата си /но по принцип си работя само с клавиятурата/ затворих програмата и долу в трея имах едно часовниче ,което ми казваше нещо,но така и не разбрах какво.Та кликнах отметка над нещо,което пишеше нещо за контраст и като дадох "ок" ми стана черен целия монитор ,само иконките ми светеха некви цветни.В сайтове не можех да влизам ,изобщо клавиятурата не бачкаше.От там реснах ,поне клавиятурата тръгна,но всичко черно-в полетата за парола не виждах какво пиша и някак си правилно си я написах и влезнах в скайп.Помолих един приятел да ми помогне,влезна с тийм вийвър-а отиде на настройки на дисплея и нагласи там наново настройките ,стана работата,стана си ми цветен ,но проблема сега е ,че тая сянка под иконките си ми седи,пробвах с отметките на ->десен на "моя комп.->'properties'->"advanced"->"performance"->"settings",пробвах какво ли не махах слагах отметки ,неще и не ще ,влезнах в на сестрата компа,гледах нейните настройки ,същите ги отметнах и не ще .

Компютъра ми е :

CD/DVD DVD-RV Asus DRW-XXXX

CPU AMD Athlon PR3500 Socket AM2

Case CX-5085

HDD 250 GB SATA

LAN PCI 10/100 MBitПубликувано изображение

Mother Board Asrock AliveNF5 nFORCE520

RAM 1024 MB DDR-II 800 + 2 gb.

Video Card PCI-E EN8600GT 512

С windows XP Proffesional Edition x 64 съм

Моля ви вижте как изглежда калдата ,нещо да не е от Nvidia настройките -не съм ги пипала и не искам защото не разбирам ,мислех да инсталирам на ново драйверите за нвидиа,не знам дали ще се оправи ,затова моля ви дайте съвет

ето снимка.

Публикувано изображение

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

ами Гена гледайки снимките не се забелязва нищо притеснително по тях - можеш да се успокоиш калдата (снимка 1) все още си зарежда и затова изглежда бяла - опира до скорост на връзката и връзката със сървъра на който е качена интернет страницата - когато зареди всички елементи, ще изглежда точно както трябва възможно е да е имало моментно намаляване на скоростта кажи по-късно дали все оше е така сега за сенките(снимка 2): 1. десен на "моя комп.->'properties'->"advanced"->"performance"->"settings - задължително трябва да има отметка на Use drop shadows ...(а за още по-сигурно отметки на последните 3 опции) 2. десен на десктопа->properties->desctop tab->бутон customize windows->web таб: махаш всички отметки ако има някой от колегите ще ни припомни кое беше третото възможно решение действие, понеже все го забравям по презумция още първото би трябвало да ти помогне за иконките поздрави и лека вечер

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравей те! Имам малък проблем немога да инсталирам последните актуализации на Microsoft Office 2003 Service Pack 3 (SP3) дава тази грешка Кодекс:0x51F всички други актуализации се инсталират само тази неможе досега несе беше случвало ползвам ХП 2002.Показва това ая имам инсталирана

Windows ти е със Service pack 3, но грешката в актуализацията ти е не в него, ами в MS Office.

С коя версия на него си ?

някой от колегите ще ни припомни кое беше третото възможно решение действие, понеже все го забравям

Control Panel ==> Performance and Maintenance==> System ==>Advanced ==> Visual Effects==> Use drop shadows for icon labels on desktop ==>след което Apply/ok.Публикувано изображение

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=98568

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86028&hl=drop++shadows++icon++desktop

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=30910&hl=drop++shadows++icon++desktop

докторе прочети кви глупости съм написал като номер 1 ...чак мен ме е срам ма така се получава като пишеш менюта в хр гледайки 7 - забравяш къде кво има

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

докторе прочети кви глупости съм написал като номер 1

...чак мен ме е срам

ма така се получава като пишеш менюта в хр гледайки 7 - забравяш къде кво има

Нищо де ;)

Голяма работа пък - аз знаеш ли колко пъти така се бъркам ?

Control panel>system>advanced>performance>Settings>намерете 'Use drop shadows for icon labes on desktop'

Control panel>Dislpay>Desktop>Customize desktop>WEB

Всичко трябва да е отмаркирано

Всичко е пробвано,не става,сменях облик,прочетох всички теми ,към които сте ме насочили,абсолютно опитах всеки от начините-многократно,ресвах и да отбележа в това меню"WEB"- нямам нищо и отметка няма никъде,не знам ,единственото ,което със сигурност действа е създаването на нов акаунт,пробвах го вчера още преди да съм прочела във форума,но ме е яд ,че не става иначе без проблем с новия акаунт всичко си е наред.

Относно сайта -как изглежда-не може да е вярно това с бавната връзка-нета си ми е постоянно един и същ,това се случи от както станаха така иконките.Всички сайтове са такива -бели -без никакъв фон -не съм пипала Nvidia-та,даже вчера инсталирах наново драйверите-никаква промяна.

Май наистина с новия акаунт ще си работя ,но е хубаво някой ден да разбера защо "аджаба" е станало така ...

Благодаря ви много .;)

Всичко е пробвано,не става,сменях облик,прочетох всички теми ,към които сте ме насочили,абсолютно опитах всеки от начините-многократно,ресвах и да отбележа в това меню"WEB"- нямам нищо и отметка няма никъде,не знам ,единственото ,което със сигурност действа е създаването на нов акаунт,пробвах го вчера още преди да съм прочела във форума,но ме е яд ,че не става иначе без проблем с новия акаунт всичко си е наред.

Относно сайта -как изглежда-не може да е вярно това с бавната връзка-нета си ми е постоянно един и същ,това се случи от както станаха така иконките.Всички сайтове са такива -бели -без никакъв фон -не съм пипала Nvidia-та,даже вчера инсталирах наново драйверите-никаква промяна.

Май наистина с новия акаунт ще си работя ,но е хубаво някой ден да разбера защо "аджаба" е станало така ...

Благодаря ви много .:cheers:

Защо не пробваш System restore ?

Върни системата към по-стара дата - това е най-лесния вариант.

Благодаря ви много .:cheers:

Това правила ли си го : http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86028&view=findpost&p=607861 ?

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Защо не пробваш System restore ?

Върни системата към по-стара дата - това е най-лесния вариант.

Не става ,не съм си създала точка за възвръщане http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Това правила ли си го : http://www.kaldata.c...ndpost&p=607861 ?

Да пробвах го и после това със "Start"-> "Run",ето скрийншот-не ще и това е.

Публикувано изображение

Здравейте Имам следният проблем HЕLP ME!!! Преинсалирам WINDOWSA незнам вече за кой ли път и то само заради един и същ проблем. Когато си стартирам PCто и стигне до логото на WINDOWS с лентата отдолу и забравя да продължи нататъка сеща се чак след минута и половина а някой път и повече. А и като сй пусна някоя игра например друг път ми зарежда доста бързо а сега мога едно кафенце да си направя докъто стане От къде може да е проблема? HDDто ми е чисто ново а и при PC с такива параметри по принцип ми изписва WELCOME на 3-4 преминаване на лентата под логото 4 GB RAM DDR3 166MB Kingston Quad Core 2.1 GHz Може ли да е от това че съм разменил кабелите които свързват HDDто и то да се опитва да търси първо през разкачения кабел?? Тъпо но ако някой може да помогне да казва благодаря

Редактирано от CAKA (преглед на промените)

Не става ,не съм си създала точка за възвръщане http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Това съобщение за неизпълнена регистрация е нормално от InternetExplorer 7 насам. Моя е грешката, когато го препоръчах.

Провери за някакви грешки в Event log-а.

"""Та кликнах отметка над нещо,което пишеше нещо за контраст и като дадох "ок" ми стана черен целия монитор ,само иконките ми светеха некви цветни.""" Само за проба да не би от Контрол Панела в Accessibility Options да си чекнала High contast?

Оправих се момчета проблема е бил в кабелите Понеже имам 4 кабела 2 за CD и 2за HDD съм вкарал кабела за SLAVE CD а той идва от друго място на дъното и всичко се бави а и Оригиналния си има с една жица повече 5 вместо 4 OK bye

Това съобщение за неизпълнена регистрация е нормално от InternetExplorer 7 насам. Моя е грешката, когато го препоръчах.

Провери за някакви грешки в Event log-а.

Аз изтрих тоя акаунт,направих си нов-всичко е ок сега,а за евент лог-а,влезнах в Event Viewer-там ли трябва да гледам всъщност,та грешки има и в апликейшън и в систем,не разбирам нещата но има "ерор-и",срещу доста от тяха пише"disk",аз си мисля ,че по едно време ми изчезваше единия хард и са от това или пък защото многократно се опитвах да преинсталирам ,а не щеше да буутне от записвачката...вече спрях с опитите...писна ми,а и сега вече имам работа и не остава време да го разчовърквам,а относно изчезващия ми нов хард диск-640 гб. чак в биоса разбазиках положението ,като си мислех ,че от там нещо му е забранено,/а не беше/,накрая през ден отварях кутията и му намествах кабелаците,писна ми един ден ,/та той няма и два месеца от как го купих/,звъннах на тези хора и им казах за проблема,отидох смениха му кабела и да чукна на дърво сега не изчезва,дано не прави проблеми.Но доста хора с различни хардове ми казаха ,че понякога дават такъв дефект-единия ми е segate-кам 250 гб-разделен на 2 дяла, а новоя sharp 640 гб. но не е разделен на дяловецял си го оставих-може би затова.Благодаря за помощта,макар,че не стана по никой от начините-но все пак с новия акаунт за сега бива.

Хубав ден на всички!:ph34r:

Незнам напоследък какво му става на компютъра-много често например цял ден работи и отивам да вечерям, като се върна например цъкъм на `моя компютър` и ми се отварят към 30 прозореца-а съм го натиснал само веднъж или пък натисна старт менюто и веднага ми се пуска в режим на готовност без нищо да пипам-каквото натисна се пуска по 100 пъти-незнам от какво е, само след рестарт се оправя и понякога пак така става така например преди малко влизам в интернет и ми се отварят 100 страници-направо компа `полудява`-исках да пусна MBAM да сканира за вируси натискам го и целият ми екран се напълни с грешки Run time error...out of memory или нещо подобно-рядко става така но като стане-дори понякога след 2-3 рестарта се оправя-не зебива, ами просто незнам защо така става-каквото натисна ми се отваря по 100 пъти, а като натисна дсен бутон за да вляза в `таск мейнджъра` ми се появява менюто за полвин секунда и изчезва, не мога да вляза по никакав начин-нямам никакви вируси! От какво може да е? Точният израз е `My PC go crazy!`-Никога не е забивал-дори това е нещо като противоположно на забиване-все едно става много бърз и прави всичко по много пъти!?

Хора,имам следния проблем: Когато искам да си пусна радио нова и като пускам файла (nova.pls)ми изписва че не е валиден sys32 файл. Има ли решение,и ако има да не е през windows update.

имам проблем с PPPoE конекцията , закачам се и след малко интернета спира , не се разкача от мрежата , интернет - ИМА , трябва да рестартирам за да се оправи и това всеки път за различно време имам интернет , ужасно дразнещо е , това е на лаптопа ми windows-a e sp2 на другия компютър вкъщи не става така , там си има и не пада.... проверявал съм за буболечки и вируси - няма .... :) пп. да допълня , дисконект на конекцията не мога да там и disable/enable на лан картата - също не мога да дам...

Редактирано от lazialit0 (преглед на промените)

Знае ли някой,как мога да си изтрия администраторския акаунт за влизане в уиндоса....Нямам парола, само име на акаунта,но не желая да ми излиза този прозорец за логване.....!?

Знае ли някой,как мога да си изтрия администраторския акаунт за влизане в уиндоса....Нямам парола, само име на акаунта,но не желая да ми излиза този прозорец за логване.....!?

Начинът е да четеш FAQ . Цитат:

"Auto Login

Чукнете върху бутона Start, натиснете Run... (може директно да натиснете клавишите Win+ R) и напишете control userpasswords2.

В Users махнете отметката пред Users must enter....

Ще ви се появи диалогов прозорец, който ще ви позволи да въведете потребителско име и парола, които да бъдат изпълнявани автоматично. "

Здравейте!Днес преинсталирах компютъра на един приятел,но се появи един проблем.Преинсталацията мина без проблеми.Но, когато се опитвам да инсталирам каквото и да е ми изписва това,което виждате на снимката Публикувано изображениеДайте предложения как да се оправи.Единственото нещо,което ме пусна да инсталирам е Касперски 2010.

Хора, помогнете ми. Изчезна ми езиковата лента от тул бара и незнам откъде да я възстановя. Помонгете.

Моля всички които следят тази тема за помощ.Имам следния проблем от картинката. http://img707.imageshack.us/img707/7976/dfgdg.png Никоя папка не ми се отваря само програмите на десктопа.Не се отваря и 'Моят компютър' Пробвах с поправка на регисртите:Не става Преинсталиране на драйвърите:Не Става Поправяне на самият Уиндолс от диска:Не става...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.