Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Как може да се разреши тоя проблем, за да не правя такава гимнастика след всяка новосъздадена подпапка?

Ако не се лъжа подпапките наследяват правата на главната папка в момента на споделянето. Затова се налага всеки път да я споделяш наново. Вариантът е изрично да споделяш всяка нова папка.
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако не се лъжа подпапките наследяват правата на главната папка в момента на споделянето. Затова се налага всеки път да я споделяш наново. Вариантът е изрично да споделяш всяка нова папка.

И аз помислих че това може да е причината, но не бях сигурен. Понеже преди време имах друг проблем със споделянето точно на тоя комп, уж вече съм го оправил, но все пак се усъмних да не е някой остатъчен ефект и затова попитах.

Здравейте. Не съм сигурна,че въпросът ми е за тук,но мислч,че това е най-подходящото място.Проблемът ми е следният: трябваше да преинсталирам Windows XP на лаптоп Acer Aspire 3620. Всичко е ок,тръгва диска с уиндоуса и в един прекрасен момент лаптопът просто се изключва. Това се случи няколко пъти на различни точни от преинсталирането. След последния опит ми изписва NTLDR is missing и дотам. Предполагам,че излиза това,защото беше стигнал до копиране на файловете и се изключи. Много сериозно започвам да се съмнявам,че има проблем със самия лаптоп (именно затова не съм сигурна,че въпросът ми е за тук). Надявам се някой разбиращ повече да ми помогне. Ще съм много благодарна.

Изпробвай го с някое Live CD и направи тест на паметта.

Това ще ми свърши ли работа? -> http://######/details.php?id=25993&hit=1

Точно тая ползвам и мислех да препоръчам, но понеже самата лайв дистрибуция е на руски се въздържах. Обаче вътре има и Hiren's, който не е на руски. Не че като е на руски е кой знае какъв проблем, но напоследък е непопулярен май...

П.С. аз бих съхранил каквото ми трябва от системния дял (C:\ вероятно при теб) и тегля един формат за да се намалят причините за проблеми.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Свалих го въпросното live cd,записах го уж да е bootable с ashampoo(Create a CD/DVD/Blu-ray Disc from a Disc Image), сложих го в лаптопа и нищо...излиза ми,че ми липсва същото нещо и изобщо не го boot-ва...май не правя нещо като хората...извинявам се много,но е може ли малко по-подробно да обясниш какво точно да направя с това live cd...просто не разбирам достатъчно,за да се справя сама :S

Почти сигурно е, че имиджа е на буутващо CD, въпроса е как точно го записа? Да не би просто ISO файла да е изкопиран на диска? Опиши, а най добре и дай скрийншот какви папки и файлове има на записания диск. Трябва да има такива неща:

Публикувано изображение

Ако не е така запиши диска правилно. Другото е да е настроен BIOS-a да зарежда компютъра от диск, но щом инсталациата на Windows-a е тръгвала би трябвало да е настроено.

Благодаря много за помощта,но успях да се справя с преинсталирането,без да се изключва повече :)

Здр,имам проблем с инсталацията на Windows xp SP3 na лаптоп asus x50n.Преди да се опитам да инсталирам xp-то,бях си инсталирал windows 7.Всичко с инсталацията на xp-то върви добре,докато не се рестартира първия път.След рестарта ми става черен екран и таka си остава.Не знам какво да правя.Изпробвах 3 или 4 xp-та но става абсолютно същото.Помагайте хора.PLS! (Интересното е че абсолютно същия проблем 1 към 1 го имам и с настолен компютър)

Редактирано от richi0523 (преглед на промените)

...Всичко с инсталацията на xp-то върви добре,докато не се рестартира първия път...

Преди първия рестарт все още не е същинската инсталация. Ако записания диск и инсталацията на него са добре (читави, както се казва), е възможно да не ти се разпознава харддиска, който е на SATA, предполагам. В такъв случай провери първо дали в BIOS е зададена емулация на IDE - разрови се и виж, не помня конкретно къде в менюто беше това, но след малко ще уточня.

P.S. Ето как е при ASUS U50V

Публикувано изображение

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Преди първия рестарт все още не е същинската инсталация. Ако записания диск и инсталацията на него са добре (читави, както се казва), е възможно да не ти се разпознава харддиска, който е на SATA, предполагам. В такъв случай провери първо дали в BIOS е зададена емулация на IDE - разрови се и виж, не помня конкретно къде в менюто беше това, но след малко ще уточня.

P.S. Ето как е при ASUS U50V

Публикувано изображение

Здр.Благодаря че някой все пак ми отговаря.Windows-a ми разпознава харда,зареждат се фаиловете,форматирам си диска и другите неща докато не се рестартира първия път,където си и остава-черен екран.Преди сам инсталирвал XP на лаптопа.След като инсталирах 7-ицата,не иска да се инсталне XP-то сега.Изпробвах 3 XP-та на лаптопа и със всички става така.Както бях написал това ми се случва в момента и с един настолен компютър,които преди си беще с XP.Инсталирах му 7-цата и след това я махнах защото му идваше много силна,и когато почнах да инсталирам XP-то се получава сащото като при лаптопа!

Редактирано от richi0523 (преглед на промените)

Здравейте.Имам голям проблем:тръгвам да преинсталирам windows ,влизам в БИОСА,правя боот диск,пестартира се и тъгва като отдолу пише: press any key to boot from CD....,натискам копче от калавиатурата,напр. ENTER,обаче не тръгва инсталацията да диска а windowsa секундите и тва е,зарежда си стария,който съм с него ??????Незнам,някъде бях чел, че може да е от клавиатурата ако е с USB и не е в оригинално обозначения вход (press any key to boot from CD....,натискам копче от калавиатурата,напр. ENTER,обаче не тръгва инсталацията да диска а windowsa секундите и тва е,зарежда си стария,който съм с него),ако това е проблема пак се чудя как тогава като настройвам в биоса работи????. Много пъти сам инсталирвал windows,но да други компютри а на този ми е за първи път.

Някой може ли да ми даде съвет какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от hinkov (преглед на промените)

Здравейте

При всеки старт на ПС-то ми излиза тази табела,нямам и грам понятие от къде се е появил проблема.Търсих в гугъл за въпросния файл,но без успех.Ще съм ви много благодарен ако помогнете.

Благодаря Ви

Публикувано изображение

Здравейте

При всеки старт на ПС-то ми излиза тази табела,нямам и грам понятие от къде се е появил проблема.Търсих в гугъл за въпросния файл,но без успех.Ще съм ви много благодарен ако помогнете.

Благодаря Ви

Публикувано изображение

start/run - пишеш msconfig - ентер, натискаш start up - там има ли го? пробвай да махнеш чека ако го виждаш там този файл, да не се зарежда с windows-а.

start/run - пишеш msconfig - ентер, натискаш start up - там има ли го? пробвай да махнеш чека ако го виждаш там този файл, да не се зарежда с windows-а.

нямаше такъв файл,,но имаше други два,подозрителни.Премахнах ги,ще видя после след рестарт какво ще стане.

Здравейте, след като си преинсталирах win-a, при всяко стартиране се получавав следния проблем http://media.snimka.bg/5682/017619011.jpg Бях нулирал MBR-a, абсолютно чиста инсталация и си го дава тоя проблем. Като го затворя се появява онзи прозорец при грешка на някое приложение с Send и Dont send, а като цъкна на детайли това http://media.snimka.bg/5682/017619009.jpg и http://media.snimka.bg/5682/017619008.jpg . Някой да знае как да го махна това. Не знам дали има отношение към проблема, но в device manager-a има едно unknown device, което също си нямам на идея какво е. Инсталирал съм всички драйвари (дъно: Asus M2N-MX SE PLUS; аудио: Realtek alc662) и това все си стои.

Редактирано от bonethugs (преглед на промените)

Здравей те пиша тук защото проблема ми е свързан с регистрите на windws xp значи деинсталирах една програма след това отидох в регистрите start >run > regedit да до изтрия остатъците от нея и попаднах на това.Аз касперски никога не съм го ползвал от къде се е взела тази папка също и панда и остана ли те, какви са тия firewall аз ползвам само тази на windows антивирусна та ми е Аваст имам също MalwareBytes' Anti-Malware,SUPERAntiSpyware, XoftSpySE,въпроса ми е да ги трия ли тези папки

Нещо за моя проблем да трия ли тези папки

И защо трябва ръчно да триеш регистри след деинсталация? Има специализирани програми за целта.

И защо трябва ръчно да триеш регистри след деинсталация? Има специализирани програми за целта.

Ползвам Your Uninstaller,но която и програма да се ползва винаги остават остатъци въпроса ми е да ги трия ли,и тези защитни стени как виса,аз не съм ги ползвал

Искам да попитам като пусна компютъра и иконити се покажат и само ми отваря диск C и незнам как да го оправя някакви идеи ?

Редактирано от lqlq94 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.