Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Би ли ни обяснил малко по-подробно?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ем като зареди всичко и преди да съм правил нещо и излиза това http://prikachi.com/images.php?files/1415747X.jpg Как да направя така че да не излиза ?

Редактирано от lqlq94 (преглед на промените)

Здравейте, Значи проблема е следния:преди доста време реших да преинсталирам тъй като беше дошло време.След преинстала се появиха различни проблеми като например както си имам нет(с PPPoe съм) изжеднъж мониторчетата доло в дясно ми стават празни и няма нет.Пробвам десен бутон дисконект и кво ли не нищо... докато не ресна няма нет.След като преинсталирах отново проблема си остана пускам нета и след 2-3 минути най много спира.Имах и други проблеми да кажем влизам да играя и по 1 време процесора става на 100% и край докато не ресна не се оправя.Друг проблем е че не ми запазва history-to на browsera.Също така като пусна филм(не при всички) на плеър който си има вградени кодеци като Гом,КМ и т.н ми дава цветни ленти,а същите тези филми на БС-плеъра или лагват много или пак цветни ленти. Също и други по-дребни бъгове.Интересното е че не се оправят дори след преинстал.Даже правих и пълен формат пак нищо.Относно драйверите си слагам винаги едни и същи(тези от дисковете,които ми дадоха като си взимах машината).Просто недоумявам какъв може да е проблема тъй като след преинстал аз не слагам нищо друго освен няколко прогамки,които използвам и то свалени от kaldata.com и драивърите.След всеки преинстал може би вече съм направил 5-6 проблемите си остават.Само да кажа че става вапрос за SP2.Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.Благодаря предварително!

Смени релийза на ОС (със SP3) и изтегли най-новите драйвери от сайтовете на производителите.

пробвах нестава..

invalid_kernel_handle помощ ако може какво е това :))

ко знаеш английски ето линк

ЦЪК

Имам 2 Уиндолса, но искам от 2-рия който е на д , да виждам системната папка c:\Windows\ Спешно е, трябва да си оправя 1-вия уинбоз.... трябва да заместя 1 системен файл, защото не иска да се буутва...... помощ.

Имам 2 Уиндолса, но искам от 2-рия който е на д , да виждам системната папка на 1-вия c:\Windows\ Спешно е, трябва да си оправя 1-вия уинбоз.... трябва да заместя 1 системен файл, защото не иска да се буутва...... помощ.

Имам 2 Уиндолса, но искам от 2-рия който е на д , да виждам системната папка c:\Windows\

Спешно е, трябва да си оправя 1-вия уинбоз.... трябва да заместя 1 системен файл, защото не иска да се буутва...... помощ.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=45422

Имам 2 Уиндолса, но искам от 2-рия който е на д , да виждам системната папка на 1-вия c:\Windows\

Спешно е, трябва да си оправя 1-вия уинбоз.... трябва да заместя 1 системен файл, защото не иска да се буутва...... помощ.

Windows пренарежда буквите (означенията) на дяловете.

Да кажем че на "дял 1" имаш WinXP, а на "дял 2" - Win7. Когато стартираш WinXP, "дял 1" ще има означение "C:", a "дял 2" - "D:". Когато стартираш Win7, "дял 2" ще има означение "C:", a "дял 1" - "D:".

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Амиии, тука що проверих не е така, някакви предложения как да разкрия уиндовската папка на 1-вия уиндовс видима под 2-рия ???

Амиии, тука що проверих не е така, някакви предложения как да разкрия уиндовската папка на 1-вия уиндовс видима под 2-рия ???

Тогава дай снимка от Disk Management-а. Или от някоя програма, която е за работа с дяловете (Paragon Partition Manager, Acronis Disk Director или нещо подобно). Има и програма за командния ред - diskpart.exe, но ако не си работил с нея, по-добре не я пипай.

Трябва да има нещо, което да видим.

Здравей те!Имам един въпрос ползвам windows xp sp3,инсталирах си една програма предполагам че вие известна-Driver Genius сканирах с нея и ми показа че имам 24 остарели драйвери,въпроса ми е трябвали задължително да се обновяват драйверите ако операционната система си работи нормално

^ разбира се, че НЕ! Щом работи не пипай нищо особено при драйверите. А това че отчита, че имаш стари драйвери съвсем не означава, че точно те се ползват винаги. Така че в самия WinXP има много стари драйвери, за мишки, за цд-та, за клавиатури, за монитори, за гейм-портове за джойстици, един куп са! Остави си системата на мира и махни такива блудкави приложения като драйвер сийкър и разни простоти защото те най-често са входна врата за това някой да ти хакне системата.

^ разбира се, че НЕ! Щом работи не пипай нищо особено при драйверите. А това че отчита, че имаш стари драйвери съвсем не означава, че точно те се ползват винаги. Така че в самия WinXP има много стари драйвери, за мишки, за цд-та, за клавиатури, за монитори, за гейм-портове за джойстици, един куп са!

Остави си системата на мира и махни такива блудкави приложения като драйвер сийкър и разни простоти защото те най-често са входна врата за това някой да ти хакне системата.

Благодаря :)

В конфигурацията си имам инсталирани две еднакви версии на XP (SP2) - на различни дискове, които са с по два логически дяла. От седмица насам едната оп.система дава фатална грешка при ползване на някои от програмите и събаря системата. Опитите да я поправя или преинсталирам стигат до стъпка Init.Windows (Init.devices - 34 min) и толкова... Мога ли да отстраня едната от предстартовия прозорец, когато на черен фон ме пита за избор, да форматирам съответния дял и да преинсталирам на чисто, като се има пред вид че дори и да ориентирам буутването от оптично устройство понастоящем системата ме води до предстартовия прозорец и до невъзможността с читавото XP да сторя нищо повече. Не ми се иска да разпилявам компютъра за да изчистя CMOS-a на дъното (т.е. да го върна в ден първи и после лесно). Ще очаквам всякакви съвети. Благодаря предварително.

Нищо не разбрах, 2 еднакви версии на Win XP (SP2). Що за измишльотина.

Форматираш дяла на който е "развалената" ОС и готово. Интересен е въпроса, защо имаш две еднакви ОС-и на компа?!

В конфигурацията си имам инсталирани две еднакви версии на XP (SP2) - на различни дискове, които са с по два логически дяла.

От седмица насам едната оп.система дава фатална грешка при ползване на някои от програмите и събаря системата.

Опитите да я поправя или преинсталирам стигат до стъпка Init.Windows (Init.devices - 34 min) и толкова...

Мога ли да отстраня едната от предстартовия прозорец, когато на черен фон ме пита за избор, да форматирам съответния дял и да преинсталирам на чисто, като се има пред вид че дори и да ориентирам буутването от оптично устройство понастоящем системата ме води до предстартовия прозорец и до невъзможността с читавото XP да сторя нищо повече.

Не ми се иска да разпилявам компютъра за да изчистя CMOS-a на дъното (т.е. да го върна в ден първи и после лесно).

Ще очаквам всякакви съвети. Благодаря предварително.

Можеш да махнеш повредения Windows от boot менюто като редактираш, но правилно, файла boot.ini в главната директория на активния диск. А защо имаш два еднакви Windows-a ти си знаеш. Освен това не виждам причина колкото и да са Windows-ите да не се получава старт от CD.

Формат... пък ако държиш да си с XP - отдавна има SP3 ,и ако знаеш разликата с XP2........ щеше да махнеш 2ката веднага........ :whist::down:

Редактирано от К и к е (преглед на промените)

Двете копия ги държах за сигурност, т.като почти постоянно работя с машината. А по отношение на инсталацията на XP(SP3) - след неуспешни опити за инсталирането му, именно поради невъзможността за буутване от оптичното устройство, публикувах молбата за помощ.

Здравей те!Пак малък проблем,изчезна ми иконката за звукът как да го оправя

Опитай се да го стартираш принудително,влез в C\WINDOWS\system32\sndvol32.exe.

Сложи и последните драйвъри на Realtek,аз съм с тях и съм много доволен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.