Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Пробвах, но няма промяна.Как мога да разбера в кои драйвери е проблемът?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвах, но няма промяна.Как мога да разбера в кои драйвери е проблемът?

За това може да помогне/помогнат файловете във :

C:WindovsMiniDump

Ако са повече файловете може да ги архивираш.

Качи ги на някой хост и вземи линк за изтеглене.

Линка го прикачи към следващият ти коментар.

Ще можеш ли да кажеш със какво си?

Лаптоп или настолен?

И каква е марката?

Питам понеже проблема ти е със драйвера athw.sys.

Това е драйвер на безжичният адаптер. Първото нещо, което трябва да се пробва е актуализиране.

Трябва ми да знам със какво си, за да мога да отворя сайта на производителя, и да видя за по нов драйвер.

Лаптоп Toshiba Satellite L30-134

Този лаптоп ми е не познат.Направих опит да потърся информация.Но все удрям на камък.

Единственно което намерих е това:

http://www.toshiba-windows-drivers.com/2012/07/toshiba-satellite-l30-psl33-windows-xp.html

Най от долу е твоят драйвер.Но кой е точно незнам.

Ще очаквам коментар на колеги, запознати със лаптопа.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, (не съм сигурен че точно тук трябва да пиша) искам да инсталирам временен win xp, как да стане? Също искам като изтече пробния прериод отново да го върна в начална позиция на пробната версия(т.е. отново за 30 дни). Та да не се налага постоянно да инсталирам win. Идеяата ми е постоянно да имам временна операционна система, благодаря :)

Здравейте, (не съм сигурен че точно тук трябва да пиша) искам да инсталирам временен win xp, как да стане? Също искам като изтече пробния прериод отново да го върна в начална позиция на пробната версия(т.е. отново за 30 дни). Та да не се налага постоянно да инсталирам win. Идеяата ми е постоянно да имам временна операционна система, благодаря :)

С хр няма как да стане, такива тестови версии се предлагат за ВИста (мисля), 7 и нататък

С хр няма как да стане, такива тестови версии се предлагат за ВИста (мисля), 7 и нататък

Ами тогава кой вариант ще ми препоръчате, коя версия е най-лека, защото машините са доста стари (ако може да ми кажете кога се избира временната версия, а може и директен линк за сваляне?) благодаря :))

Ами тогава кой вариант ще ми препоръчате, коя версия е най-лека, защото машините са доста стари (ако може да ми кажете кога се избира временната версия, а може и директен линк за сваляне?) благодаря :))

7, има линк за сваляне на trial версия на сайта на производителя. АКо ви се стори тежка ще трябва да пробвате друга ОС като линукс например

7, има линк за сваляне на trial версия на сайта на производителя. АКо ви се стори тежка ще трябва да пробвате друга ОС като линукс например

Идеята ми е след изтичането на пробната версия да не ми се налага преинсталация(нямам толкова излишно време..), тези машини стоят в магазин с цел продажба, а няма как да ги истипосам с пиратски  win в магазин. Все пак купувачите искат да пробват елементарни неща на него и държа да е windows заради клиентите, ако имате идея как да стане ще съм благодарен

Идеята ми е след изтичането на пробната версия да не ми се налага преинсталация(нямам толкова излишно време..), тези машини стоят в магазин с цел продажба, а няма как да ги истипосам с пиратски  win в магазин. Все пак купувачите искат да пробват елементарни неща на него и държа да е windows заради клиентите, ако имате идея как да стане ще съм благодарен

това означава че трябва да поддържате образ на преносим диск. Софтуер за създаване на образи има доста, и безплатен и платен, примерно clonezilla

това означава че трябва да поддържате образ на преносим диск. Софтуер за създаване на образи има доста, и безплатен и платен, примерно clonezilla

Благодарности :)

А този образ няма ли да запомни датата на инсталацията?

• 3 седмици по-късно...

Трябва да се създаде windows syspreped инсталация - на една машина се инсталира чист Windows, ъпдейтите, нужните програми, драйвърите за тази машина и драйвърите за машините на които ще се мултиплицира този имиджhttp://community.spiceworks.com/how_to/show/1752-the-sysprep-how-toИ след това да се направи имидж файл, който ще се "разхвърля" по другите машини. След като се стартира Windows на съответната машина, той ще си сложи необходимото и става като прясно инсталирана система с дата, датата на стартиране на Windows-a

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Имам следния проблем при стартиране на Windows XP. Изписва ми този надпис post-182447-0-09446300-1404122988_thumb.. Когато натисна "r" компютърът се рестартира. Намерих решение -- https://www.youtube.com/watch?v=rVZe8YYkH4E, но проблемът е, че когато буутва от диска няма опция за Repair, както тук Публикувано изображение ,а излизат дяловете на хард диска и единственият вариант е преинсталация, а така ще загубя файловете, които са в C.

Редактирано от Kurtis (преглед на промените)

Ако използваш модифициран Windows CD, на който не е разрешена тази опция, няма да се показва. Опитай с Hiren's Boot CD да възстановиш регистрите на Windows...Зареждаш системата от CD/USB Hiren's. Стартираш mini Windows XP. От менюто му в раздел Registry намери Registry Restore Wizard,  укажи му папката на Windows (той ще предложи C:Windows) и после той ще предложи различни точки на възстановяване. Избери най-прясната, за да няма загуба на последно инсталиран софтуер. Завърши процедурата на съветника и рестартирай нормално(от твърдия диск).Забележка: Ако по някаква причина съветникът не намери точки на възстановяване, тогава използвай ръчния метод на възстановяване. В този mini Windows си влизаш в C: и прилагаш описаната процедура по възстановяване, но в графична среда.

Ако използваш модифициран Windows CD, на който не е разрешена тази опция, няма да се показва. Опитай с Hiren's Boot CD да възстановиш регистрите на Windows...Зареждаш системата от CD/USB Hiren's. Стартираш mini Windows XP. От менюто му в раздел Registry намери Registry Restore Wizard,  укажи му папката на Windows (той ще предложи C:Windows) и после той ще предложи различни точки на възстановяване. Избери най-прясната, за да няма загуба на последно инсталиран софтуер. Завърши процедурата на съветника и рестартирай нормално(от твърдия диск).Забележка: Ако по някаква причина съветникът не намери точки на възстановяване, тогава използвай ръчния метод на възстановяване. В този mini Windows си влизаш в C: и прилагаш описаната процедура по възстановяване, но в графична среда.

Когато стартирам mini Windows XP изписва следният надпис : "Error 13: Invalid or unsupported executable format."

Кога и къде го изписва? Сигурно ли е, че Hiren's CD е записан добре(без грешки). От CD или от USB се стартира? Ако е от флашка - това е проблем на форматирането й. С какво е форматирана при насипването на Hiren's? Използвай Руфус, укажи му пътя до Hirens iso файла и действай :)

Кога и къде го изписва? Сигурно ли е, че Hiren's CD е записан добре(без грешки). От CD или от USB се стартира?

Записах я на CD с BurnCDCC, програмата, която беше в папката Hirens BootCD 15.2.

След това буутнах диска и ми излязоха опции, избрах mini Windows XP, но не зарежда, изписва ми грешка.

Да не би да трябва да заредя едновременно Windows от CD и Hirens BootCD от USB?

Редактирано от Kurtis (преглед на промените)

Не, не трябва. Но явно нещо не се е записало както трябва. На най-ниската скорост ли го записа? Да не би да е калпава подложката? Пробвай да го стартираш от флашка. Каква грешка изписва?

Здравейте имам проблем с WIn-a не мога да инсталирам така да се каже. Пробвах да инсталирам игра пробвах и друга и все ми излизат грешки свързани с cab файловете че са повредени. Уж регистрите са прегледани и нищо някакви идеи че вече няколко дена го мъча

Здравейте имам проблем с WIn-a не мога да инсталирам така да се каже. Пробвах да инсталирам игра пробвах и друга и все ми излизат грешки свързани с cab файловете че са повредени. Уж регистрите са прегледани и нищо някакви идеи че вече няколко дена го мъча

Може да опитате да поправите Уиндоуса - ако имате диск с ХР поставете го в четящото устройство и в Run напишете sfc /scannow и натиснете Enter

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.