Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

А образ на диска или източник на папка i386 има ли? Ако има в регистъра се указва пътя до папка i386:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionSetup

SourcePath=C:

примерно, ако папка i386 е на C:, т.е. C:i386

, рестартира се машината и се прави проверката със sfc /scannow

Ако продъжи да пита за Windows Setup CD, променте и пътя в

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion

SourcePath=C: 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 284k
  • Създадено
  • Последен отговор

От кога е проблема?  Пробвай с "Възстановяване на системата "(System Restore) за да върнеш системата преди този проблем.

Източник на такава папка имам да но къде точно да напиша тези неща понеже съм малко назад в тази област

А образ на диска или източник на папка i386 има ли? Ако има в регистъра се указва пътя до папка i386:

SourcePath=C:

SourcePath=C: 

Редактирано от TonIC_ (преглед на промените)

SourcePath=C:

SourcePath=C: 

Стана благодаря ви много!! Благодаря и на krali

Грешка отново излиза проблем Error 1335 ~english.cab

Кога и къде се появява тая грешка?Пробвай следното:Start->Run->cmdВ новоотворилия се черен прозорец напиши:msiexec /unregister (натисни Enter)msiexec /regserver (натисни Enter)И пробвай отново неуспешната операция.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Здравейте!

Преди време инсталирах едно XP,обаче когато влезна в моя компютър където е дял C: има : "Административни инструменти" и "Мрежови връзки",това ме дразни,въпросът ми е къде в регистъра трябва да пипна (да трия),за да ги махна?!

Другия момент е че в старт менюто има една стрелка към моя компютър и ми показва :

C: ,Контрол панел , Административни инструменти , Мрежови връзки , Споделени документи , My Documents

Същото е и с Контрол панела в старт менюто има една стрелка и ми показва всички онези неща,които обикновено са там (за момента няма да изброявам,но ако се наложи по-късно ще ги напиша)

Как мога да махна и тях? 

П.П.

Гледал съм из гугъл,така че,моля без излишни приказки,искам точни и ясни отговори,благодаря!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ще ме извиниш , но не мога да разбера точно - по добре дай снимка .

Иначе опитай това ако съм разбрал нещо / десен бутонна старт лентата / свойства / меню старт / персонализиране - премахни отметката " разгъни "

Публикувано изображение

Ще ме извиниш , но не мога да разбера точно - по добре дай снимка .

Иначе опитай това ако съм разбрал нещо / десен бутонна старт лентата / свойства / меню старт / персонализиране - премахни отметката " разгъни "

Благодаря за подсказката,не направих така както спомена,но успях да разреша проблема като отидох в :

- > Меню старт - > Персонализиране... - > Разширени  ,оттам нататък,и на Моят компютър,и на Контролен панел зададох опцията "Покажи като връзка",а преди това беше "Покажи като меню",остана само първия проблем :

когато влезна в моя компютър където е дял C: има : "Административни инструменти" и "Мрежови връзки",това ме дразни,въпросът ми е къде в регистъра трябва да пипна (да трия),за да ги махна?!

Я виж от тук какво можеш да направиш  Публикувано изображение

Оттам преди да задам въпросите си махнах единствено контрол панела! Публикувано изображение

Иначе,това което ми трябва не мога да го махна от там защото няма такива опции,преди малко разгледах и в group policy (gpedit.msc),но не видях някакви опции,някъде в регистъра трябва да е,знам защото преди това изтрих "Планирани задачи" и то беше в Windows explorer-а!

[*][HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer]

[*]Value Name: NoNetHood

[*]Data Type: DWORD (DWORD Value)

[*]Enabled Value: 1

[*]Disabled Value: 0

или както @B-boy[styLe] писа, но едно ниво по-надолу

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMyComputerNameSpaceDelegateFolders и търсиш описател в папка "nethood delegate folder". Първо архивирай този ключ(експортирай го) и после го изтрий. Рестартирай.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Благодаря ви разреших проблема малко с налучкване,но стана,разбира се преди да изтрия ключовете от регистъра си ги  бях експортирал,както ме посъветва и belivakov! :)

Точно там,където спомена B-boy[styLe] ,там бяха регистърните ключове! 

- - - > HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMyComputerNameSpace

За "Административни инструменти",изтрих това - - - > {D20EA4E1-3957-11D2-A40B-0C5020524153} ,а за "Мрежови връзки" изтрих това - - - > {7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}

Преди това бях пробвал и бях изтрил това,което спомена belivakov HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMyComputerNameSpaceDelegateFolders и се оказа,че ми се изтриха папките в Windows explorer-а "Споделени документи" и "Документи на ...." ,но после си ги възстанових! :)

Благодаря на всички за помощта,живи,здрави и много успехи! :handshake:

• 2 седмици по-късно...

Ситуацията е следната:Смених дъно и процесор и добавих нов хард диск 500GB, поради причината, че старото дъно е изгоряло. Windows-a не запалва изобщо, след успешно копиране на стария диск(80GB) в/у новия(500GB) с  Norton ghost. Изписва ми менюто за "Start windows normally/safe mode/network mode" и като избера кое да е се рестартира и се повтаря.  Дава ми грешка 0x0000007B, която е за драйверите. До тук съм пробвал да пусна новия диск на друга машина с подобни параметри като на старото дъно, смених в биоса SATA mode selection - IDE -> няма ефект. Пробвах и да repair-на windows-a с инсталационен диск, но същия ...  До колкото успях да разбера трябва да се интегрират драйверите от стария диск, защото windows-a не разпознавал диска. Как точно може да се случи това?

Абе требва , требва си преинсталация Публикувано изображение Виж ако случайно можеш да влезеш в сейфмод - деинсталирай всички стари драйвери и след това ако запали - слагай за новото дъно . Най вероятно се дъни драйвера за чипсета . 

Здравейте, наскоро една позната ме помоли(понеже компютрите в офиса били бавни(2 GB RAM SP3)), малко да ги прочиста. Може ли да ми препоръчате някакъв Uninstaller или Reg. Cleaner, който ще ми свърши работа без да се налага да преинсталирам ОС-а ?

Здравейте, наскоро една позната ме помоли(понеже компютрите в офиса били бавни(2 GB RAM SP3)), малко да ги прочиста. Може ли да ми препоръчате някакъв Uninstaller или Reg. Cleaner, който ще ми свърши работа без да се налага да преинсталирам ОС-а ?

CCleaner,ако има време и дефрагментация.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Windows xp kak da si go preinstaliram

Iskam da si preistalieam laptopa

Пиши на кирилица,че ще ти изтрият поста.

Иначе за преинсталирането ето.

http://kaldata.com/article-853.html#.VABFlzD0Xcs

И чичо Google не хапе.

Редактирано от fifi_fifito (преглед на промените)

Честно ли? Щом питате за инструмент за чистене на регистри, по-добре не се захващайте със служебните машини. Хората с това си вадят хляба и да ги "оцапате"...няма да им е много от помощ!
  • 1 месец по-късно...

Здравейте,може ли да ми кажете от къде мога да си изтегля BG LIP за XP 64 bit-а,както и фонетична подредба?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.