Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Фонетика на bai shushul

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това мисля че го гледах (и пробвах) в официалния сайт на майкрософт (Windows XP български интерфейсен пакет - - - > 5.76 MB ),сигурен ли си,че е за Windows XP 64 бита?

П.П.

Сега няма да мога да го пробвам,това ще стане утре,после ще пиша,какво е станало!

Благодаря belivakov,предполагам,че с фонетиката няма да имам проблем!

Да, тази клавиатура е базирана на М$ keybard layout, редактиран с microsoft keyboard layout creator

Това мисля че го гледах (и пробвах) в официалния сайт на майкрософт (Windows XP български интерфейсен пакет - - - > 5.76 MB ),сигурен ли си,че е за Windows XP 64 бита?

Пробвай , аз никога не съм инсталирал това 64 битово недоразумение   :no-no: не знам ти защо го инсталираш - те на него са се учили  :)

Пробвай , аз никога не съм инсталирал това 64 битово недоразумение   :no-no: не знам ти защо го инсталираш - те на него са се учили  :)

Искам да инсталирам Българския интерфейсен пакет на лаптопа,на едни мои познати,защото не са в час с английския и им е по - лесно да се ориентират на Български,нормално е! ;)

А,защо има инсталиран 64 бита XP ли,ами естествено,заради паметта! :)

Първоначално инсталирах 32 бита,но паметта беше -  2.30GB  от 4.00GB.

После 64 бита - паметта стана 3.68GB от 4.00GB.

Ами ако нямаш проблеми с него , карай си - аз на единия компютър ми е с 4 гиги памет , ама си карам с 32 бита и ако не се лъжа или 3,5или 3,25 показваше . Склонен съм да жертвам памет , срещу стабилна ОС , а защо съм със ХР - заради стар скенер който няма драйвери за 7ца .

ПП. предполагам че заради драйвери и ти затова караш със ХП  :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Първоначално инсталирах 32 бита,но паметта беше -  2.30GB  от 4.00GB.

После 64 бита - паметта стана 3.68GB от 4.00GB.

И колко 64-битови програми се ползват там? Сигурно николко. А като толкова те боли за неизползваната памет от 5-600MB, впрегни ги или в RAMдиск или в дисков кеш.

И колко 64-битови програми се ползват там? Сигурно николко. А като толкова те боли за неизползваната памет от 5-600MB, впрегни ги или в RAMдиск или в дисков кеш.

а програмите за РАМдиск ще видят ли цялата памет,щом Уиндоус-ът не я вижда?

RamDisk has a most unique feature. Our patent pending technology can access memory beyond the limitation imposed by a Windows 32-bit operating system! In other words, RamDisk can use "unmanaged" Windows' memory e.g. above 4GB. It can also use the stubbornly inaccessable memory between 3.2GB and 4GB.

вижда целия обем на физическата памет (RAM).

Или за дисков кеш:

sc_server_diagram.png

Ами ако нямаш проблеми с него , карай си - аз на единия компютър ми е с 4 гиги памет , ама си карам с 32 бита и ако не се лъжа или 3,5или 3,25 показваше . Склонен съм да жертвам памет , срещу стабилна ОС , а защо съм със ХР - заради стар скенер който няма драйвери за 7ца .

ПП. предполагам че заради драйвери и ти затова караш със ХП  :D

Аз предпочитам windows-а който инсталирам да има малко повече памет,отколкото по малко!

Оттам насетне какво ще правят моите познати с компютъра си не ме бърка!

Иначе XP-то което съм поставил е стабилно,поне засега! :)

----------------------------------------------------------------

А,що се отнася до мен,по принцип аз съм с две ОС-ми в момента,XP и W7,вярно,XP-то го ползвам повече заради тв тунера,защото за седмицата няма нормални драйвъри,за да може да използвам тв тунера! :)

П.П.

Засега ще карам с този тв тунер,а по нататък ще взема нов,който да работи и за седмицата,и за линукс! :)

Две 64 битови програми,със сигурност им поставих - - - > potplayer и k-lite mega codec pack!

Може ли да обясниш малко по-подробно?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Заради идиния плеър и кодеци лично аз не бих използвал Х64 ОС - всички други програми работят в специалния X86 слой за съвместимост.

Относно RAMдиска и SuperCache -първият се ползва примерно за кеширане кеша на бразърите - драстично се подобрява бързодействието им. Вторият подобрява работата (бързодействието и разтоварването) на дял / твърд диск.

Заради идиния плеър и кодеци лично аз не бих използвал Х64 ОС - всички други програми работят в специалния X86 слой за съвместимост.

Относно RAMдиска и SuperCache -първият се ползва примерно за кеширане кеша на бразърите - драстично се подобрява бързодействието им. Вторият подобрява работата (бързодействието и разтоварването) на дял / твърд диск.

Естествено,че не е заради единия плейър и кодеци,по горе споменах,че е заради паметта :

32 бита XP - 2.30 GB от 4.00GB

64 бита XP - 3.68GB  от 4.00GB

Можеш ли да ми обясниш по-подробно какво искаш да кажеш с понятията - Ramдиск и SuperCache,софтуер ли е това за което говориш,или бъркам?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Зад двата стоят софтуерни продути.

• 5 седмици по-късно...

Как да възстановя потребителски профил на Администратор, след като ntuser.dat е повреден и логва с временен(TEMP) профил?

Belivakov, системата стартира, но с временен профил(TEMP). Повреден е NTUSER.DAT на акаунтът "Administrator", който се създава при инсталация и е администраторски акаунт по подразбиране.

Общо взето съобщението за грешка казва, че файлът ntuser.dat е повреден и системата стартира с временен профил. Никакви промени няма да бъдат запазвани.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз не искам да създавам нов профил по никакъв начин. По този начин ще загубя всички потребителски промени от съществуващият профил. Също така оставям системата без профила Administrator, който е подразбиращ се в WindowsXP.

Ако исках резултати от Google, нямаше да си правя труда да питам. Потърсих в Google, преди да попитам.

Е ти ако мислиш, че някой знае повече от Google. :)

Иначе ако нямаш копие на registry hives които да възстановиш (я с Erunt, я с Tweaking.com Registry Backup или FRST) почти не мисля, че е възможно.

Не вярвам и Last Good да проработи, защото ако системата е рестартирана повече от един път и всичко заминава.

Остава да пробваш System Restore към по задна дата. И занапред Image на системата! :)

" post="2983998" timestamp="1415737659"]

...И занапред Image на системата! :)

Или нещо по-малко мястоемко - нищо невъзстановимо на системния дял. Всички библиотеки - пренасочени вън от него. След преинсталация всичо си отива на старото пренасоване и системата отново е огън бий. Всичко друго (като софтуер) се преинсталира.

Е, ако има продукти със специфично активиране и всяко преактивиране е платено. Тогава се прави задължително имидж на системата.

Simtech,  това е принципът на възстановяване на потребителски профил. Няма как да измислим отново колелото. Какъв е смисълът да го преразпише някой тук, като може да се зачете вече публикувано.

Ако има толкова ценна и чувствителна информация, я извлечи през временния профил с инструмента за архивиране на M$. или опитай да ремонтираш с MS DART 8/8.1

Edit: Може да провериш и с RegRestore Wizard - има го Hirens.

Не вярвам и Last Good да проработи, защото ако системата е рестартирана повече от един път и всичко заминава. Остава да пробваш System Restore към по задна дата. И занапред Image на системата!

Няма image. System Restore е спрян. Имам файла ntuser.dat.log Това е лог на всички промени, които са правени от потребителя. Търся начин да се върне профила. Няма как да правя ежедневно image, потребителски промени постоянно се извършват. На думи изглежда гръмко, но всъщност е страшно непрактично, много трудоемко и ресурсоемко.

Всичко друго (като софтуер) се преинсталира.

Точно софтуерът НЕ искам да се преинсталира, нито да се инсталира, конфигурира или каквото и да е било наново.

Погледни метод 1 тук

Предложих да видиш с RegRestoreWizard дали ще намери някоя точка.

Знам, че е неприятно положението, но "НЕ искам" няма да реши проблема с машината. А за отговорни машини е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземането на мерки за възстановяване.

CHKDSK - 4KB лоши сектори на C:/, точно в областта където е NTUSER.DAT Поправено. Системата стартира. После ще се правят допълнителни проверки.

Това е временно решение...релокейтнатите сектори имам предвид. Но пак е по-добре от нищо. Все пак един HDDRegenerator няма да навреди и бекъп на инфото и събиране на парички за нов диск.

Бекъпа е времеемко и ресурсоемко решение, но си струва. Има си инкрементен или диференциален бекъп и всеки може да избере желания метод. Спирането на System Resore за мен е глупост, но всеки си решава. Може да се ограничи размера на използваното място, но спасява от доста неща. Това, че бацили често се загнездват там не е причина да се спира (освен може би при почистването им само)...А и винаги е по-добре да имаме шанс за буутване към заразена точка на възстановяване пред това да имаме небуутваща система. Всеки си знае де. :)

CHKDSK - 4KB лоши сектори на C:/, точно в областта където е NTUSER.DAT Поправено. Системата стартира. После ще се правят допълнителни проверки.

Не допуснах, че не си направил чекдиск :mark:  Сега може да опиташ възстановяване на изтрит ntuser.dat Колкото и малък да е шансът за възстановяване, би трябвало да се пробва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.