Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

здравейте, знам, че въпросът ми не е за тази тема. Но все пак, ако може някой да ми отговори ще е супер. начи, лаптопът ми е Турбо Екс. Искам да инсталирам уиндоус екс пи, но, не е съвместим с компютъра, защото е нов чодел, пък уиндоус 7 не ми харесва. Драйверите за екс пи не били съвместими, дрън дрън. А аз много си искам екс пи. Моля ви, помогнете ми кажете, как да си сложа екс пи, много си го искам.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е много разумна идея да инсталирате ХР, ако лаптопа е купен с инсталирана 7-ца! Също така ХР-то трябва да сте го закупили, за да го инсталирате, но ако държите на самоделки, то този форум не е мястото където ще получите нещо по този въпрос (прочетете правилата на форума)! Ако в сайта на производителя на лаптопа няма драйвери за ХР то изобщо не рискувайте да го инсталирате!!! ;)

Здравейте,

Взех си нов лаптоп без ОС и по навик си слагам ХР  форматирам диска и си го деля на 3 части до момента всичко е наред. След форматирането започва копиране на папките и файлове след това отиваме на стандартното рестартиране ,но компютъра  замръзва на "press any key to boot from cd..." и до тук пробвах с 4 различни диска при 2 от тях ми изкарва син екран при другите 2 стига до описания момент.

За първи път получавам лаптоп без ОС и за това питам дали трябва да направя нещо преди да започна инсталирането на ХР или има някакъв проблем в самия лаптоп.

Лаптопа е Lenovo B590 (20206)

Благодаря предварително.

Здравейте,

Взех си нов лаптоп без ОС и по навик си слагам ХР  форматирам диска и си го деля на 3 части до момента всичко е наред. След форматирането започва копиране на папките и файлове след това отиваме на стандартното рестартиране ,но компютъра  замръзва на "press any key to boot from cd..." и до тук пробвах с 4 различни диска при 2 от тях ми изкарва син екран при другите 2 стига до описания момент.

За първи път получавам лаптоп без ОС и за това питам дали трябва да направя нещо преди да започна инсталирането на ХР или има някакъв проблем в самия лаптоп.

Благодаря предварително.

По принцип не трябва ли дирекно да го инсталираш Windows Защо си го форматирал нов лаптоп той няма нищо във него 

По принцип не трябва ли дирекно да го инсталираш Windows Защо си го форматирал нов лаптоп той няма нищо във него 

Ами форматира си дяловете който е създал . Лаптопа трудно ще го форматира . Форматирането на лаптоп(нов или стар )  "по принцип" се прави най-удачно  с кирка , а какво има вътре може да види след "формата "

Това което е описано от автора има не една и две възможни причини . Ако желае , нека посочи грешката която му показва на синия екран . Вероятността за лошо записани или повредени  дискове също съществува . Има възможност за лоши копия на Windows. Това че пробва с 5 или 10 диска , не значи че на тях слага различни копия на ОС.

Възможни причини - куп. Информация -малко(почти никаква )  . Резултат- догадки . Решение - липсва .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Автора къде е тръгнал ? нова машина и хп :no-no: слагай му седмица бе човек , тия дискове със ХП които си пробвал , кой знае какви сата драйвери са вграждани :( Погледни на сайта какви драйвери предлага че онзи ден правих един и .... :shock11: ужас , драйвери имаше само за бъгнята 8 :( но успях да му открия и за 7ца .

Здравейте,

Благодаря предварително.

Лаптопа си е достатъчно добър за 7-ца! Преди два дни инсталирах 7-ца ултмейт на такъв същия, но ми направи впечатление, че в комплекта предоставен от техномаркет липсва диск с драйвери. След инсталацията се оказа, че няма само 6 драйвера (за кард рийдъра, камерата, звука, видео картата, Wi-Fi и блутут-а), които трябваше ръчно да свалям от сайта на производителя! Но с 7-цата върви безпроблемно и без изобщо да се натоварва, въпреки, че по едно време му пуснах 5-6 инсталации на програми едновременно!

Слагай си 7-цата и изобщо не се замисляй ;)

• 2 седмици по-късно...

Прав си за тези неща , въпреки че това с вирусните дефиниции което би спомогнало за по-добрата защита на системата винаги поне на мен ми е било абсолютна измислица ( в голямата си част ) . Не споря , нито се опитвам да доказвам нещо , просто казвам че съм виждал безкрайно много компютри с редовни ъпдейти на ОС който са били поразени от какво ли не . За разни кръпки за това и онова съм по съгласен . Аз лично имам 5 компютъра , нито един от тях не е ъпдейтван никога , никакви кръпки , никакъв шев , работят от  3 години ( от както съм им инсталирал 7 ) без каквато и да е проблеми , работят си отлично . Това го  наблюдавам лично . Какво прави един човек със компютъра си , това е 100 % определящо , а не ъпдейта . За мен това е положението, за други е различно . Всеки си има виждане . Само ще допълня че дефинициите по сигурността които идват с ъпддейта са си само и единствено за приложенията на Уиндоус ( IE най-вече, донякъде  за Дифендъра и .... толкова ) . За нищо друго .

Хубава бъдни вечер ти пожелавам , с най- добри пожелания .

Че факторът ЗКУ е най-решаващ - за това спор няма. Но все пак, ако ЗКУ е достатъчно напред с материала не вреди да си инсталира и допълнителна защитна стена. Аз лично от години ползвам следната комбинация: Авира (безплатната версия), Комодо FW (апк фрий версия) наред със защитната стена на "Линдолс". Така имам 2 стени и една антивирусна. Откакто използвам тази комбинация вече забравих що е то зловреден софтуер. Е, има си трик при инсталирането на първите две. Ако някой иска да знае как да си инсталира въпросните програми, за да работят заедно и безпроблемно (без да си пречат една на друга) - да пише тук или на лични и ще му обясня надълго и нашироко.

Че факторът ЗКУ е най-решаващ - за това спор няма. Но все пак, ако ЗКУ е достатъчно напред с материала не вреди да си инсталира и допълнителна защитна стена. Аз лично от години ползвам следната комбинация: Авира (безплатната версия), Комодо FW (апк фрий версия) наред със защитната стена на "Линдолс". Така имам 2 стени и една антивирусна. Откакто използвам тази комбинация вече забравих що е то зловреден софтуер. Е, има си трик при инсталирането на първите две. Ако някой иска да знае как да си инсталира въпросните програми, за да работят заедно и безпроблемно (без да си пречат една на друга) - да пише тук или на лични и ще му обясня надълго и нашироко.

Ами тези две стени който си казал че имаш леко ми звучи несериозно . Това "Линдолс" още повече . Може да сложиш и 17 стени , ефекта от дублирани функции на няколко програми по-често води до проблеми от колкото до ефективност .

Не предлагай да помагаш на никой да си инсталира 2-3 стени + каквото и щото . Уважения към теб , но просто такава помощ може да се окаже мечешка услуга . Това е твърде вероятно , и като сигурност и като производителност на системата и като всичко .

Лек ден ти желая .

Ами тези две стени който си казал че имаш леко ми звучи несериозно . Това "Линдолс" още повече . Може да сложиш и 17 стени , ефекта от дублирани функции на няколко програми по-често води до проблеми от колкото до ефективност .

Не предлагай да помагаш на никой да си инсталира 2-3 стени + каквото и щото . Уважения към теб , но просто такава помощ може да се окаже мечешка услуга . Това е твърде вероятно , и като сигурност и като производителност на системата и като всичко .

Лек ден ти желая .

Това "Линдолс" нарочно го написах в кавички, като осмиване на "гениите", които го наричат така, защото са неграмотни. А производителността на системата не се променя изобщо. Вече 4 години съм с такава защита и проблем никога не е имало. Ако щеше да дава проблем, то за тия 4 години все нещо щеше да се сбози. И освен това на не един компютър съм инсталирал точно същата комбинация от антивирусна и защитна стена и никога, ама никога не е имало проблем. Ето ти снимка на производителността на компа ми в момента - с Авира, стената на Комодо, стената на Windows и Мозилата с 8 отворени таба, за която всички знаем, че има навика да яде РАМ като откачена. Най-големият процес е на Лисицата само с 30 МБ РАМ, а всичко останало е надолу. Обща заета памет 15% от 4 гигабайта. Та, според теб дали това променя производителността? 15% от 4 ГБ РАМ под Уиндоус 7 64-бита бих казал дори, че е твърде ниско потребление на памет.

http://store.picbg.net/pubpic/EB/AD/4c7da555a8e4ebad.png А процесорът не мърда от 2%.

....Най-големият процес е на Лисицата само с 30 МБ РАМ, а всичко останало е надолу. Обща заета памет 15% от 4 гигабайта.

Като му дадеш да показва и байтовете в PageFile ще разбереш. че не е 30MB общо. И дори и така 30MB е малко. Очевидно си отворил текстови документи или Usenet страници. Слагай по 10 защитни стени, нещо не ми изглеждаш като експерт. Твоя си работа.

Здравейте , пробвам се да преинсталирам уиндоус xp , направих нов дял  , копират се файлове , и след това ребуутва , излиза логото на хр как зарежда и излиза някаква грешка STOP 0х0000007B ?? Какво да правяя ??

Редактирано от Stiliyan Bojilov (преглед на промените)

Здравейте , пробвам се да преинсталирам уиндоус xp , направих нов дял  , копират се файлове , и след това ребуутва , излиза логото на хр как зарежда и излиза някаква грешка STOP 0х0000007B ?? Какво да правяя ??

А ХР-то, което инсталираш има ли вградени SATA драйвери или не?

Автора да влезе в БИОС и да погледне дали има настройки за IDE конфигурация SATA. Не знаем каква машина използва и нищо друго освен че има описания проблем . Да погледне това което съм написал и ако има такава възможност в БИОС да сложи въпросните настройки на compatible

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Здравейте!Преинсталирах си пц-то и след като инсталирах от диска драйвери за дъното/видео карта след рестарт ми излиза "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device".Влизам през "Safe-Mode Windows Normaly" там всичко тръгва нормално.От къде може да е този проблем ?

Здравей най вероятно някой драйвер  който не си инсталирал или си забравил провери пак Виж  във Диспечер на задачите дали ти липсва нещо ако липсва сложи диска със драйверите и дай да го намери драйвера ако не е драйвер изчакай и колегите да ти отговорят 

Редактирано от TheWalking (преглед на промените)

Преинсталирах го на ново и пак същия проблем.Всички драйвери съм сложил.Някой ако е имал същия проблем,ще може ли да сподели как го е оправил.Благодаря предварително!

Това не е съобщение от OS, а съобщение от BIOS. Или реда на зареждане на устройствата е бил променен, или имаш закачено външно устройство като флашка и търси OS-а на него, или имаш проблем с твърдият диск на компютъра или кабела му за данни. Windows няма отношение към съобщението и случая. Това, че се е случило в даденият момент най-вероятно е просто съвпадение.

Оправих го най накрая Благодаря !

Първото трябва да е DVD-RAM, второто HDD. Или направо първото го слагаш HDD. Тия Nvidia Boot Agent и какво ли не - даваш ги Disabled. Съобщението не е проблем с Windows, а произхожда от неправилна конфигурация на настройките в BIOS. Верно WindowsXP не е Windows 7/8/9/10/11, ама не го обвинявайте за всичко, каквото ви падне.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте! Направих нещо на Уиндоуса си, когато дам на десктопа десен бутон и рефреш едно ми премята и иконите на десктопа са по този начин Публикувано изображение Как да го оправя този проблем?

Здравейте! Направих нещо на Уиндоуса си, когато дам на десктопа десен бутон и рефреш едно ми премята и иконите на десктопа са по този начин Публикувано изображение Как да го оправя този проблем?

Виж дали отметките са по следният начин, ако не - направи ги по него.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.