Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

...харда ми е точно сата... :mad:

този компютър ме мрази  :black eye:

не става...не ще и не ще и не ще да зареди от диска... :shock11:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

не става...не ще и не ще и не ще да зареди от диска... :shock11:

тръгна от флашка  :)  добре че не се прецаках с windows 

Здрaвейте отново....уж всичко беше нaред, формaтирa се, копирa фaйловете и се мисли нa tahoma.ttf...aко пропуснa този фaйл, нaли нямa дa имaм проблеми?

Това е шрифт , пропусни го и след това го добави - експериментирай :(

няма да стане...прецакан е windows..сега пък не можел да копира winrnr.dll......не мога да разбера защо качват прецакани неща, толкова ли им е хубаво да образуват нерви на хората  :shake_puter:

няма да стане...прецакан е windows..сега пък не можел да копира winrnr.dll......не мога да разбера защо качват прецакани неща, толкова ли им е хубаво да образуват нерви на хората  :shake_puter:

ето това е един от отговорите на чичо бил..."

[*]

Има вирус в компютъра. Стартирайте антивирусна програма, за да може тя да сканира системата и да извърши необходимите поправки. Не забравяйте да забраните антивирусната програма, преди да стартирате инсталирането отново." Какъв вирус бе, нали преди малко форматира ВСИЧКО?!?!?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Може и да не съм видял до като търсех с търсачката това, което ме интересува, но за да не отварям нова тема ще попитам тук. Значи един приятел се оплакваше, че след преинсталация на ХР-то се появявал процес, който товари на 100% процесора му, а като потърсил с Гугъл се оказало, че този процес бил свързан с автоматичните ъпдейти. В момента няма как да разбера точно името на този процес, защото приятела ми е бензинджия в друг град и пътува до там, пък и сега по празниците има много повече смени в които работи. До колкото знам MS спират поддръжката на ХР, но как стои въпроса с ъпдейтите не успях да разбера. Та въпроса ми е има ли начин да се направи така, че в контрол панела да си свети в зелено, че са включени автоматичните актуализации, а в същото време тоя процес (който според думите му от това което е прочел в нета търси ъпдейти като се свързва с мрежата), изобщо да не може да се стартира? Когато си ползва той компютъра няма проблеми, защото изключва автоматичните актуализации (въпреки, че навремето си е закупил Уиндоус-а), но когато се докопат до компютъра децата му ръчкат навсякъде и всеки път в последствие се оказва, че автоматичните актуализации са отново включени. Ако мое да се направи по този начин ще е добре, за да не ръчкат дето не им е работа неговите деца (все пак са две момчета и са доста палави) :D

Ако искате да се мъчите , понеже процесора е натоварен на 100% :) първо теглите IE 8 , инсталиране го и след време ще почне да си сваля ъпдейтете :D

Второто нещо , ако не искате да се обновява ОС - спирате от контрол панела , а за да не виждате червения щит от секюрити център - спрете сервиза .

Как става вижте тук .

Рестартирайте машината и ще спре натоварването .

Щях да забравя :) някой антивирусни също се бъркат там където не им е работата и могат да доведат до това натоварване - визирам нод 32 - махнете отметката от системни актуализации .

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

..... вижте тук за възможни решения.

Хм , тая тема съм я пропуснал :) а можех вчера да изпробвам инструмента :D

ПП. Сега видях че е в раздела за паразитите :) който рядко чета - а трябва :no-no:

Ще добавя моето мнение по въпроса . То се изразява в две простички неща доказани по абсолютно безспорен начин не от месец или година , а от много ,много време .

1. Актуализациите на ОС (ъпдейт-и ) се правят ръчно , избирателно и само когато се забележи някакъв проблем със ОС .

2. Каквито и да е системни актуализации , независимо през какви програми винаги водят до проблеми , в различен времеви интервал и в различни аспекти в работата на системата .

Аз съм на малко по-различно мнение - по-принцип и аз съм фен на максимата щом нещо работи не го закачай, но за Операционната Система не съм съгласен. Обновяването на ОС е равносилно на тегленето на нови дефиниции за антивирусния софтуер, защото се запушват различни дупки по-сигурността (особено за Conficker и други червеи и експлоити), стабилносттта и прочие. Бтв в посочения от мен линк именно обновяването на ОС реши проблема с проблемния svchost.exe (Automatic Updates) - който като цяло винаги е бил трън в петите на МС. А и след самото инсталиране на ъпдейти се създават автоматично Restore Points (стига да не е спряна опцията). Деинсталация на ъпдейт след проблем също не е трудна задача дори под Recovery Console. Разбира се винаги е препоръчително да си имаме и бекъп/image на файловете, но лично аз винаги си обновявам ОС (всеки втори вторник на месеца) и досега проблеми не съм имал никога. Въпрос на гледна точка, но аз лично поддържам софтуера, драйвърите и firmware-а за устройствата си актуален ако е възможно. :)

Поздрави и хубав ден!

...Значи един приятел се оплакваше, че след преинсталация на ХР-то се появявал процес, който товари на 100% процесора му, а като потърсил с Гугъл се оказало, че този процес бил свързан с автоматичните ъпдейти....До колкото знам MS спират поддръжката на ХР, но как стои въпроса с ъпдейтите не успях да разбера.

Поддръжката на XP ще бъде спряна чак в средата на 2014 година. Обновяванията ще са налични на сървъра им и много след това. Щом тези за Windows Millenium и Windows2000 все още са налични на сървърите им...И да, има проблеми с процеса svchost.exe, който обслужва в конкретният случай Автоматичните обновявания. Просто от M$ са се оакали леко. Принципно се решава с последният cumulative update за версията на IE, която е налична в системата. Не съм го пробвал, лично аз не ползвам автоматични обновявания на режим "автоматично", имам image на OS-а и просто не ми се занимава да пробвам и експериментирам.

Приятеля ми е изтеглил ръчно IE-8 но проблема си го има при включени автоматични актуализации. Въпроса беше след като ги е изключил от контрол панела да не излиза долу при часовника червения щит и да пищи че има проблеми, от където синовете му влизат и включват ъпдейтите. С други думи иска да се вижда така:

post-340541-0-56463600-1387832198_thumb.

А в същото време актуализациите да са спрени ето така:

post-340541-0-12303100-1387832258_thumb.

Ако може да се направи така ще е супер, а за актуализациите той винаги предпочита да ги сваля ръчно, но не успява да накара синовете си да го разберат :D

п.п.Лично мен това не ме касае, защото си ползвам Линукс Минт Канела и съм си доволен :)

...

Control panel -> Security Center -> Change the way Security Center alerts me -> маха се човката на Automatic Updates -> OK.

Щита до трея изчезва, актуализациите продъжлават да бъдат изключени. Най-сигурно е обаче това да става от Services - Disable на Automatic Updates.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Второто нещо , ако не искате да се обновява ОС - спирате от контрол панела , а за да не виждате червения щит от секюрити център - спрете сервиза .

Как става вижте тук .

Е айде де :D от сервизите спрете секюрити центъра и няма да видите повече досадния червен щит :)

Публикувано изображение

Е айде де :D от сервизите спрете секюрити центъра и няма да видите повече досадния червен щит :)

Това не е особено добра идея. Някой програми се допитват до него през WMI например за разнообразни неща, и може да се получат обърквания, когато не е активен.

Може да се спре уведомяването му по описаният от мен по-горе начин, и да няма подобни проблеми. :)

Това не е особено добра идея. Някой програми се допитват до него през WMI например за разнообразни неща, и може да се получат обърквания, когато не е активен.

Това ми е първата работа като преинсталирам , да изключа възстановяване на системата , да спра няколко сервиза , вкл. и тоя и никога с нищо не съм имал проблем .

Възможно е както казваш ти , затова нека автора избере твоя начин :D

Дори един път се унесох в изкл. на сервизи че после собственика ми го върне че не може да създаде PPPoE връзка :)

Control panel -> Security Center -> Change the way Security Center alerts me -> маха се човката на Automatic Updates -> OK.

Щита до трея изчезва, актуализациите продъжлават да бъдат изключени. Най-сигурно е обаче това да става от Services - Disable на Automatic Updates.

Това не решава проблема му, защото автоматичните актуализации отново са си активни! Направихме го това и се показа жълтия щит долу с изтеглени автоматично ъпдейти. Въпроса беше в Windows Security Center да си свети всичко в зелено, а в същото време тоя процес изобщо да не се включва да търси ъпдейти автоматично. Явно не става по този начин.

Публикувано изображение

Това също е направено, но си излиза жълтия щит с налични актуализации? Явно и така не става!

Edit: Забравих да кажа, че антивирусната му е безплатната версия на Аваст, а в нея не знам да има опция както при Нод32 за автоматичните актуализации на компютъра!

Редактирано от showman1 (преглед на промените)

Направихме го това и се показа жълтия щит долу с изтеглени автоматично ъпдейти.

Те да не са изтеглени от преди ? в момента ли се теглят или са готови за инсталиране ?

инсталирай ги и спри това което колегата е казал по горе .

Няма как по лесен начин да стане това, което искате.

Когато ъпдейтите бъдат изключени, било то от услугата или от Automatic Updates в Control Panel, то в регистрите се сетва един ключ, който съхранява настройката, че са изключени, като съответно него го чете и Security Center, и дава предупреждение.

Защо ви е в Security Center-а да свети зелено, и да отчита, че са включени?

Просто спрете услугата за ъпдейтите (Start -> Run -> services.msc -> Automatic Updtes -> Stop & Disable бутончетата), изключете уведомлението в трея както ви написах по-горе, и готово - нищо няма да изкача долу повече.

Не виждам проблем да си отчита, че са изключени в Security Center.

Ако смятате, че никога повече няма да използвате Automatic Updates, има начин да ги деинсталирате и изкорените от системата, но това е крайно, и не би било добър ход за нещо толкова дребно.

Защо ви е в Security Center-а да свети зелено, и да отчита, че са включени?

Просто спрете услугата за ъпдейтите (Start -> Run -> services.msc -> Automatic Updtes -> Stop & Disable бутончетата), изключете уведомлението в трея както ви написах по-горе, и готово - нищо няма да изкача долу повече.

Не виждам проблем да си отчита, че са изключени в Security Center.

Проблема е както вече казах неговите двама сина, които ръчкат навсякъде. За това иска ако може да се направи така, че ъпдейтите да са спрени, и в същото време да си свети в зелено всичко в Security Center-а. Ако не може здраве да е :)

Проблема е както вече казах неговите двама сина, които ръчкат навсякъде. За това иска ако може да се направи така, че ъпдейтите да са спрени, и в същото време да си свети в зелено всичко в Security Center-а. Ако не може здраве да е :)

Еми както са ти написали колегите по-горе става по този начин, но ако не сте рестартирали компютъра, за да влязат в сила промените, много ясно, че ще ви излязат актуализациите ;)

Опитахме и с рестарт, но ъпдейтите си ги има. Както е да е, явно ще продължава да се бори със синовете си. Сего проблема му е друг. Става въпроз са DVD устройството. Странно е, но отваря (чете) само диск с ОС Уиндоус, а всички останали дискове не ги чете. Сменихме DVD-то с друго от същата марка и модел, но проблема си го има. Сменихме и IDE кабела (като включихме и друга букса от захранването), но пак чете само диска с ОС Уиндоус, а другите не иска да ги чете.Има ли нещо шашаво по регистрите, че прави така или нещо си се е бъгнал компютъра?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.