Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата/подходяща комбинация за защита под Windows OS

Featured Replies

Програмата която си ползвал преди се казва Avira AntiVir

http://free-av.com/

А колкото до комбинация за защита...Всичко опира до:

1.Въпрос на вкус и лични предпочитания (много се е изговорило из форумите кой какво предпочита)

2.Системните ресурси които тези програми "гълтат" и така наречения компромис между ефективност и лекота при работата със съответния софтуер...

3.Настройки на софтуера и хигиенни навици при сърфиране и адекватно поведение в мрежата...

Добре е да се използва винаги една антивирусна програма активна в реално време за избягването на конфликти...да се обновява често с най-новите дефинииции (и версии разбира се)...и честичко да се прави пълно сканиране на системата си...И все пак е добре да имаш и допълнтелни средства за борба с гадинките, защото няма програма, която да хваща всичките...Затова има и толкова важни теми в този раздел.Поздрави!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 383
  • Прегледи 87,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да бъда обстрелян с огромно количество минуси, това, което си написал е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!!

• Недостатъчно е - доста скрити процеси си остават скрити - заради това не използвам метода и за мен той е безсмислена загуба на време. При защитните стени са възможни съвместявания - не е като при анти

• Прав си. Privatefirewall 6.1 Free и Mamutu 2.0 определено са подходящи за всички категории потребители.Защитната стена е с максимални настройки на сигурност - функционира автоматично и рядко пита. На

Публикувани изображения

Някъде по-нагоре прочетох за Kaspersky Internet Security 6 ... Това добро решение ли е за домашна употреба от средностатистически юзър? В смисъл лесно ли се настройва? А и Avira Antivir добра защита ли осигурява ?

Според мен Касперски е достатъчен, но аз не използвам анти-вирусна от 1 година и миналата седмица сканирах с Касперски и нямаше проблеми ;).Няма снисъл чак от такава защита за обикновения потребител

Редактирано от SefdasS (преглед на промените)

Някъде по-нагоре прочетох за Kaspersky Internet Security 6 ... Това добро решение ли е за домашна употреба от средностатистически юзър? В смисъл лесно ли се настройва? А и Avira Antivir добра защита ли осигурява ?

За AVIRA има много протеворичиви мнения...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...83&hl=avira

За настройки на Kaspersky - това ще те улесни...

http://www.kaldata.com/articles.php?action...showarticle=131

http://www.kaldata.com/articles.php?action...showarticle=105

Мерси! Много ми помогна... Инсталирах и настроих Касперски Интернет Секюрити 7 и даже откри един троянски кон :P)))

Поздрави.. :speak:

edit: А някой знае ли как мога да огранича да се използва скайп (нещо като някой сайтове при Перънтс Контрол) ? Или дали мога да го отварям след като въведа някаква парола ?

edit2: Сега забелязах и един проблем.... При firefox някъде след 20-30 секунди браузване се появяват тези грешки ... 554289_t.jpg ..

Пробвах да преинсталирам Firefox-a и пак се появяват, само че по-рядко... Това дали е нещо от антивирусната или нещо друго се е получило ?

Редактирано от thunderchild (преглед на промените)

SP2+Mozilla Firefox+Ad-Aware SE Professional+Spybot - Search & Destroy+AntiVir PE Premium+AVG Free.

Двата антивируса си вървят без проблем,не товарят щайгата.

Не съм имал почти никакви проблеми с компа досега...

SP2+Mozilla Firefox+Ad-Aware SE Professional+Spybot - Search & Destroy+AntiVir PE Premium+AVG Free.

Двата антивируса си вървят без проблем,не товарят щайгата.

Не съм имал почти никакви проблеми с компа досега...

Проблема не е само в товаренето а възможността да възникване на евентуални софтуерни конфликти...Не е препоръчително използването на две антивирусни програми едновременно...Ако и двете засекат един и същ "обект" и се опитат да го третират едновременно ще стане ИНТЕРЕСНО!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=61103

Хвърли едно око и на тази тема...И 5 антивирусни да "накачулиш" няма гаранция че пак ще си напълно защитен, всичко опира до "хигиенните навици на сърфиране и адекватното поведение в мрежата"...Или казано с други думи не всичко което лети се яде! (внимавай какви файлове теглиш и стартираш, работа с прикачени документи към писмата и т.н.)

Хвърли едно око и на тази тема...И 5 антивирусни да "накачулиш" няма гаранция че пак ще си напълно защитен, всичко опира до "хигиенните навици на сърфиране и адекватното поведение в мрежата"...Или казано с други думи не всичко което лети се яде! (внимавай какви файлове теглиш и стартираш, работа с прикачени документи към писмата и т.н.)

AntiVir PE Premium+AVG Free e моят избор, но B-boy е изрядно прав.

Много зависи и какви точно настройки човек слага и макар да не се пиша по никакъв начин за експерт вече и сам зацепих, че понякога ако настроя на много силна защита Авира и ми хваща, и файлове, които не представляват опасност, донякъде е по-добре така, но тогава човек трябва да си играе да обръща внимание подробно на всяко едно съобщение за вирус, а не просто да изтрива. Но както казахме няма перфектна защита. Така че казвайте си и по една молитва преди да отваряте непознати страници и файлове. :sobbing:

AntiVir PE Premium+AVG Free e моят избор, но B-boy е изрядно прав.

Много зависи и какви точно настройки човек слага и макар да не се пиша по никакъв начин за експерт вече и сам зацепих, че понякога ако настроя на много силна защита Авира и ми хваща, и файлове, които не представляват опасност, донякъде е по-добре така, но тогава човек трябва да си играе да обръща внимание подробно на всяко едно съобщение за вирус, а не просто да изтрива. Но както казахме няма перфектна защита. Така че казвайте си и по една молитва преди да отваряте непознати страници и файлове. :angry:

Хех молитва - ако някой компютърен спец чуе това ще се засмее. Всичко е нули и единици, молитвата е за други.

Относно двете антивирусни - предполага се, че антивирусните програми ползват едни и същи антивирусни дефиниции. Така, че ако се съмнявате просто потърсете антивирусната програма с най-добрите дефиниции. В противен случай само затормозявате собствената си работа.

В най-добрия случай ползвайте една с включен резидентен скенер(resident) и една с изключен(on-demand). С нея сканирате дяловете на дисковете от време на време.

Еми след като вчера заради драйверите на графита си преинсталирах всичко ... сега съм само с Антивирата, но съм я пуснал на МАХ :) Па да видим, кво ша стане, при всички положения реших да послушам съветите, които по-пеканите от мен ми дават тия дни тук. :)

Незнам,но аз бях със Zone Alarm и Kaspersky и малко самия windows ми баве при пускането на компа,защото Firewalla сканираше Windows-а но после си вървеше нормално.Сега сам само с Kaspersky и сичко ми е на макс но както каза Weselqk антивирусната ми хваща и програми и файлове които не са заплаха но се оглеждам преди да река да ги залича biggrin.gif:)

Редактирано от vency (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
:speak: Format: C cool.gif

Kaspersky + BlackICE + Ad-Aware Pro + Advanced WindowsCare Personal + XoftSpy

Или просто си слагаш Линукс :speak:

• 5 месеца по-късно...
Kaspersky + BlackICE + Ad-Aware Pro + Advanced WindowsCare Personal + XoftSpy

Или просто си слагаш Линукс :rolleyes:

Допадат ми интегрираните пакети ,като цяло предоставят цялостна надеждна защита,перфектна съвместимост на всички модули в пакета,от там и по-малко ресурси,но за жалост почти всички са платени.

Поздрави! :P

Съгласен съм за интегрираните пакети .... Мен ме впечатлява още една възможност - който и качествен антивирус да добавя към безплатните Comodo Firewall Pro + Process Guard 3.150 - все се получава качествена защитна комбинация ....Поздрави

ОС:XP SP 2 с ъпдейти (включил съм автоъпдейта и когато поиска му давам)

Anti-virus:Avast! 4.6 home

anti-spy:AVG anti spyware

Firewall:Win XP & avast

ОС: Windows XP + SP2 + без ъпдейти

Anti-virus:Nod32

anti-spy: SpyBot - Search & Destroy

Firewall:Windows FireWall

ОС: Windows XP + SP2 + без ъпдейти

Anti-virus:Nod32

anti-spy: SpyBot - Search & Destroy

Firewall:Windows FireWall

+ без ъпдейти

Сигурен ли си,че ще си по защитен без обновяването на Windows ?

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Сигурен ли си,че ще си по защитен без обновяването на Windows ?

Поздрави!

Не , но съм с нелегален уиндоус? Как да обновявам според теб?

Не , но съм с нелегален уиндоус? Как да обновявам според теб?

Изтегляш си наново Critical Updates и ги стартираш.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

ОС: Windows XP SP2 без ъпдейти

Anti-Virus: AVG 7.5 Free

Anti-Spyware: AVG Anti-Spyware Plus

Anti-Rootkit: AVG Anti-Rootkit Free

Firewall: No

ОС: Windows XP SP2 без ъпдейти

Anti-Virus: AVG 7.5 Free

Anti-Spyware: AVG Anti-Spyware Plus

Anti-Rootkit: AVG Anti-Rootkit Free

Firewall: No

Чехите са амбициозни и с качествени продукти - но без добра защитна стена е въпрос на време да се стигне до ""кривата круша"" .... Поздрави

Update

ОС Windows XP + SP2 + Turn Off automatic Updates + Download Critical Updates

Anti - Virus Nod32

Anti - spy - SpyBot

Browser Opera , IE + NetCaptor

FireWall - Windows FireWall

Anti - Rootkit - Anti - Stealth технологията в Нод32 + изтегляне на Anti-Rootkit плъг-ини през Ъпдейтъра на SpyBot

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ОС: Windows XP + SP2

Браузър:Firefox

Антивирус:Avira AntiVir Personal 8

Антиспай:SUPERAntiSpyware

Файъруол:Windows FireWall

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.