Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата/подходяща комбинация за защита под Windows OS

Featured Replies

Не ползвам Виста нито Нод. Причините да не ползвам Виста че Програми за графична обработка като Илюстратор, Мая, Фотошоп и Корел ми работят коректно с нея. Нода го мразя и в червата си. Имаше такава боза на служебната машина на Шефката ми и никога повече няма да я сложа. Благодарение на супер Нода машината на горката женица се препълни от адуер троянци червеи и руткитс. Та ако някой може да даде добра програма за защита на регистъра извън стена да каже.

Изключително некомпетентен отговор.Компютъра на шефката ти най-вероятно се е заразил преди да бъде инсталирана антивирусната програма и вероятно е използвала някоя от по-старите версии които не поддържат adware и spyware защита.Тези екстри се въведоха едва преди година.Аз ползвам НОД32 от времето в което шефката ти се е чудела какво е "мишката" на компютъра и до сега не съм се заразявал от нищо.Не че съм пристрастен или правя реклама,но това е може би най-кадърно написаната програма от този вид.

Моето предложение е NOD32 и Agnitum Outpost Firewall,всичко това инсталирано върху Windows XP-Pro DEVELOPMENT EDITION.

• Отговори 383
  • Прегледи 86,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да бъда обстрелян с огромно количество минуси, това, което си написал е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!!

• Недостатъчно е - доста скрити процеси си остават скрити - заради това не използвам метода и за мен той е безсмислена загуба на време. При защитните стени са възможни съвместявания - не е като при анти

• Прав си. Privatefirewall 6.1 Free и Mamutu 2.0 определено са подходящи за всички категории потребители.Защитната стена е с максимални настройки на сигурност - функционира автоматично и рядко пита. На

Публикувани изображения

Да но не ме кефи как е устроен интерфейса за в часта за слагане и премахване на програми...

Свикнал си KIS да ти се грижи за всичко, при това на най-високо ниво на защита. Е, трудно ще го замениш с безплатна комбинация, пък и платените аналози се броят на пръстите на едната ръка, че и артисват.

Comodo е добра възможност с оглед на функциите си, макар че и аз не я харесвам, не и 3-та серия.

И все пак Avira 8 Premium ще ти свърши добра работа за 6 месеца, защото поддържа нужното за добра (не казвам отлична) защита. За стена - ZA.

Безплатния Касперски дето върви с Яндекс онлайн +Comodo firewallе моята комбинация на служебния компютър. cool.gif

Василева искам да тествам Авирата ако не си разбрала и май ше се спра на стената на Comodo колкото и да не кефи недодялания и интерфейс. А може да се спра на online armor freeware - не знам за сега.

Свикнал си KIS да ти се грижи за всичко, при това на най-високо ниво на защита. Е, трудно ще го замениш с безплатна комбинация, пък и платените аналози се броят на пръстите на едната ръка, че и артисват.

Comodo е добра възможност с оглед на функциите си, макар че и аз не я харесвам, не и 3-та серия.

И все пак Avira 8 Premium ще ти свърши добра работа за 6 месеца, защото поддържа нужното за добра (не казвам отлична) защита. За стена - ZA.

ZA не ме радва - параноично съм настроен и заради тва така. Може да зема да пробвам F-Secure Client Security 7.11 независимо че 7.10 на същата тежеше на 8 Гиги и на Core Quad и тва никак не ме израдва.

ZA не ме радва - параноично съм настроен и заради тва така. Може да зема да пробвам F-Secure Client Security 7.11 независимо че 7.10 на същата тежеше на 8 Гиги и на Core Quad и тва никак не ме израдва.

ZA е достатъчно добра стена, че да задоволява и параноици като тебе и мене. А за F-Secure съвсем не съм съгласен, това е един от най-леките и нетоварещи пакети, по никакъв начин не ограничаващ скоростта на трафика. Ето ти натоварването, сравни общия брой на консумацията на всички процеси, започващи с "f" и косумацията на firefox, например. Все пак съм в мрежата, видно от картинката. А и показателят за спъване на работата не е в заетата памет, а в натоварването на процесора. Снимката е от версия 6.03, при 7-ма серия консумацията е значително по-малка.

fsecnatovqi7.jpg

С моите експерименти си създадох доста въпросителни за най-добра защита на ХР SP2 : 1/ KIS 2009 + ProSecurity 1.30 Free , 2/ Avira Premium Security Suite 8 + Comodo Firewall 3.0 , 3/ Avira Premium 8 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall Pro 3.0 или 4/ NOD 32 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall 3.0 .... Нужно е време за доста тестове и избор на вариант .... Поздрави

С моите експерименти си създадох доста въпросителни за най-добра защита на ХР SP2 : 1/ KIS 2009 + ProSecurity 1.30 Free , 2/ Avira Premium Security Suite 8 + Comodo Firewall 3.0 , 3/ Avira Premium 8 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall Pro 3.0 или 4/ NOD 32 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall 3.0 .... Нужно е време за доста тестове и избор на вариант .... Поздрави

Какво ще спечелиш ако откриеш коя кобминация печели с мъъъничо пред другите?

Примерно по 10-обалната система - 9,23 - 9,38 - 9,29 - 9,18

В тоя случай според мен трябва да се обърне внимание коя е най-малко товареща системата комбинация. Да не говорим за това, че ти се опитваш да комбинираш цялостни пакети с още защитни програми. Все пак компютъра не е направен заради защитните програми. Защита трябва да има, тъй като има опастности, но това не трябва да става мания.

Поздрави и от мен

Редактирано от delig (преглед на промените)

Прав си .... И четирите са над 9.7... Четвъртата е най-леко товарещата системата.... Другите са с други предимства - освен да ги редувам през някакъв интервал - а има и достатъчно други добри програми... Поздрави

Моята комбинация е:

Anitvirus:avast professional 4.8

Anti-spyware:AVG Anti-Spyware free + Spyware Doctor(Само за сканиране)

Popup blocker: Firefox + add-on Noscript

Firewall: windows

Може да не е най-добрата защита, но ми върши работа

АЗ Тествах 8ма версия на Авира почва да ми се бави интернета - все едно гледам касперски 7. f-secure трудно бих се навил да сожа освен ако не е ИС пакета иначе няма смисъл. За последният бих се замислил сериозно дали си струва да си платя 70? за да го имам легален и отгворра е може би по скоро да защото е по лек от Клиент Сикюрити на същата компания.

АЗ Тествах 8ма версия на Авира почва да ми се бави интернета - все едно гледам касперски 7. f-secure трудно бих се навил да сожа освен ако не е ИС пакета иначе няма смисъл. За последният бих се замислил сериозно дали си струва да си платя 70? за да го имам легален и отгворра е може би по скоро да защото е по лек от Клиент Сикюрити на същата компания.

Смятам,че имаш някаква грешка....

Avira работи много леко-може би имаш проблем с PC-то!!!И знаеш ли понякога(даже доста често,е по-добре да не слагаме цялостни пакети"Интернет security"),защото не всички програми са развили достатъчно добре, повечето тип Security-да вземем Avira Suite коиaто стената не е доста добра,но пък Avira Premium Сuчетaнa с КОМОДО(Канадска стена-незнам защо някои тук казват,че е Корейска!!!!)ето това вече е защита.Смитам на този етап само Kaspersky да подържа циaлостна защита

• 2 седмици по-късно...
http://www.emsisoft.com/en/ - a-squared Anti-Malware 3.5 + Mamutu 1.7 ! Озадачен съм от нивото ,достигнато от австрийските продукти ! Все още не зная защо първата програма не участва във Вирустотал - осигурява комплексна защита и е с друг тип класифициране на вредоносния код .. А втората лови троянци успяващи да се справят с Комодо ! Вече 3 дни с положително учудване анализирам констатациите си .... Все още е рано да твърдя че това е най-добро решение , но определено си струва пробването за един месец ... Е - не са безплатни , но са качествени и са израстнали значително ...Нямам причина да ги рекламирам . Поздрави
...f-secure трудно бих се навил да сожа освен ако не е ИС пакета иначе няма смисъл...

Защо смяташ, че няма смисъл, след като разликата между двата пакета е само в един модул, който едва ли някой ползва - за родителския контрол? При това във варианта AVCS липсата му е съвсем оправдана, все пак става дума за корпоративна версия на програмата.

..Озадачен съм от нивото ,достигнато от австрийските продукти ! Все още не зная защо първата програма не участва във Вирустотал - осигурява комплексна защита ...

Озадачен или очарован? Уточни се, защото разсъжденията ти вървят в положителна за програмата посока.

Ще потвърдя очевидно високото ти мнение за a-squared - страхотна програма е и чисти много здраво и надълбоко, особено при някои споменати от теб в класацията ти комбинации.

Рано ми е за заключения - дотук съм впечатлен и то доста от Mamutu 1.7 - основната програма ми е позната в подробности от доста години - съвсем не я инсталирам за първи път ... Поздрави

Рано ми е за заключения - дотук съм впечатлен и то доста от Mamutu 1.7 - основната програма ми е позната в подробности от доста години - съвсем не я инсталирам за първи път ... Поздрави

Няма информация за тази програма по форумите в България, никъде не се е коментира. Google не намери нищо.

Нямаше резултати на избрания от Вас език. Показани са резултати от световната мрежа за Mamutu 1.7 .

Дай повече информация за нея,а що се отнася за взаимна работа с Кис,това няма ли да е малко на сляпо,сблъскват се доста сходни модули?Разбирам,че намекваш за експерименти,така ли е?

Точно така е ... Има достатъчно инфо в западни и в руски портали - тази програма също не е нова - може би никой не е я представил в България ...Малък, но много мощен блокатор - трябва да е съвместим с всички интегрирани пакети... Изтегляне-единствено от официалната страница - извинявам се на знаещите ....30 дни за безплатно пробване. Поздрави

Точно така е ... Има достатъчно инфо в западни и в руски портали - тази програма също не е нова - може би никой не е я представил в България ...Малък, но много мощен блокатор - трябва да е съвместим с всички интегрирани пакети... Изтегляне-единствено от официалната страница - извинявам се на знаещите ....30 дни за безплатно пробване. Поздрави

Едно от нещата, които ми направиха впечатление,че Mamutu разпознава: Инжектиране на код в различни програми ,интересно да,,а дали се справя и на каква база данни го засича?Питам,понеже най -известните програми в бранша нямат точно това определение на засичане на заплаха.Кис и не само той,имат евристичен анализ ,това дали не е сходно поведение със

Injection of code in programs

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Изключително ниво като евристика- тяхна разработка ....Струва си да се пробва и с К И С 2009 - ще го направя - ако някой не се реши от инсталиралите .... С Avira Premium Security Suite 8 нещата са впечатляващи - установяват се и се блокират невидими заплахи! Поздрави

Изключително ниво като евристика- тяхна разработка ....Струва си да се пробва и с К И С 2009 - ще го направя - ако някой не се реши от инсталиралите .... С Avira Premium Security Suite 8 нещата са впечатляващи - установяват се и се блокират невидими заплахи! Поздрави

Е добре, за евристиката разбрах,но има ли тя нещо сходно с Injection of code in programs това едно и също ли е ?

опс. Май се отклонихме от темата.Ако може, модераторите направят(предложение) нов раздел например:Тестване съвместимост/ несъвместимост на различни по-вид програми за защита,успоредно работещи и инсталирани на едно ПЦ.Нека по-този начин всеки си изкаже впечатления за съвместимост или не,на програми ,които е ползвал или ползва в момента. Нещо от сорта...на вас оставям подробностите...

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Е добре, за евристиката разбрах,но има ли тя нещо сходно с Injection of code in programs това едно и също ли е ?

Не, евристиката се използва за откриване на непознати вируси, тоест такива, които не са в базата от сигнатури. А инжектирането на код в програмите се използва от вирусите за заразяване и разпространяване. При инжектирането на код, когато се стартира програмата се стартира и вируса. и т.н.

Впечатления за 4 дни - Mamutu 1.7 работи на неговото си ниво и не му трябват база-сигнатури ! Поздрави

Няма информация за тази програма по форумите в България, никъде не се е коментира. Google не намери нищо.

Дай повече информация за нея,а що се отнася за взаимна работа с Кис,това няма ли да е малко на сляпо,сблъскват се доста сходни модули?Разбирам,че намекваш за експерименти,така ли е?

http://www.mamutu.com/en/software/mamutu/ Предполагам е това нали Mamutu 1.7

Впечатления за 4 дни - Mamutu 1.7 работи на неговото си ниво и не му трябват база-сигнатури ! Поздрави

За това тук става въпрос.......

http://forum.malekal.com/viewtopic.php?f=36&t=5875

Това е HIPS нормално е да блокира,но новият Каспер също има HIPS......мисlиш ли,че ще са съвместими????

Dynamic Security Agent е същата като Мamutu разгледай я-гратис също така .....спира вси4ко!!!!!!!Виж я и ми кажи после какво мислиш

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.