Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата/подходяща комбинация за защита под Windows OS

Featured Replies

Защо не чух да има някой с F-PROT , при положение че тя дава чудесна защита (от години съм с нея и не съм имал проблеми)?

Защото имат доста да наваксват въпреки излизането на версия 6 и големият брой вируси, които засича програмата.

• Отговори 383
  • Прегледи 87,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да бъда обстрелян с огромно количество минуси, това, което си написал е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!!

• Недостатъчно е - доста скрити процеси си остават скрити - заради това не използвам метода и за мен той е безсмислена загуба на време. При защитните стени са възможни съвместявания - не е като при анти

• Прав си. Privatefirewall 6.1 Free и Mamutu 2.0 определено са подходящи за всички категории потребители.Защитната стена е с максимални настройки на сигурност - функционира автоматично и рядко пита. На

Публикувани изображения

NOD32 регната с ключ + Outpost Firewal pro перфектна комбинация

Диска за прозорците е най-добрата комбинация ! Казвам според мен. А иначе ако имаш проблеми с преинсталацията можеш да се подсигуриш с SP2-Firewall , Nod32 , и нещо за Spy...

Според мен на една правилно конфигурирана работна станция,и ако говорим за комерсиален софтуер?

NOD 32 -ver 2.51.8 Правилно конфиг. и при вече инсталирано XP,работи добре Защото при Секторът за първоначално зареждане

на дяла,зарежда Ntldr,стартира файловата система Boot.ini,Ntdetect.com,Krnl.exe,Hal.dll

Превключва в защитен режим,и не позволява системният регистер и драиверите да се заразят....

Ами какво да кажа ,...?

Най добре се прехвърли на Linux , там е по безопасно .........?

Ако нямаш желание ,.. Една комбинация:

NOD 32 , Sygate Personal Firewall , Acronis Spyware Shield , Pop-up Blocker

тези ще свършат работа за по - спокойно браузване...

Моята е : Symantec AntiVirus , Ad-Aware SE , Spy Emergency , Comodo Firewall ( нея я ползвам отскоро но съм приятно изненадан )

...Аз от около година съм с Trend Micro PC Cillin,който включва защитна стена,анти спам и антивирусна и досега нищо не е успявало да мине през нея,дори и като тегла архив ,без да искам изрично сканиране ,ако има вирус,троянец или нещо друго автоматично го блокира и ме пита дали да го трие.От седмица съм с новата версия 2007 и тя също работи добре.

Мисля, че това е най-добрият пакет в момента, а и онлайн скенерите го потвърждават категорично. Малко по-бавно се конфигурира от останалите (основно около изключване на безбройните съобщения), но усилията си струват.

Не мога да не отлича перфектната работа и на F-Secure Antivirus Client Security (страхотен "безшумен" пакет) или пък комбинацията F-Secure Antivirus+ZA 7 Pro+AVG Antispyware Pro.

• 2 седмици по-късно...

Наскоро бяха ми дали два компютъра за почистване. Запазих малко вируси за статистика. Това е резултата:

F-prot: 57 от 61

Панда антивирус: 41 от 59

Avira: 40 от 59

Dr.Web: 35 от 62 (стартиран чрез Wine)

Avast: 11 от 62

АVG: 5 от 57

McAfee: Резултат: 4 от 75

Тези числа съм ги взел от доклада на програмите (общия брой файлове в същност е 58, но различните антивирусни програми ги броят по различен начин (понякога един файл го броят за два (при архивите се получава това) или даден файл не могат да го отворят и не го броят)).

Първото число показва броя намерени вируси, а второто - общия брой на "сканираните обекти".

Ползвам версията за Линукс на тези програми (с изкл. на Dr.Web, която е стартирана през Wine). Когато почиствам, използвам жива Линукс дистрибуция за сканирането, защото по този начин вирусите не могат да влияят на антивирусната програма.

Статистиката е относително понятие!

А и това са резултатите при сканиране на компютър за вируси, но мога да ти кажа че F-Prot има доста слаб резидентен щит...а и не само...При сканиране с Касперски след него няма да ти кажа каква беше ситуацията...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=512415

Доста съм учуден от резултатите на Dr.Web, Avast и McaFee => особено на последната, която напоследък се справя доста добре с намирането и почистването на вируси...

но мога да ти кажа че F-Prot има доста слаб резидентен щит...а и не само...При сканиране с Касперски след него няма да ти кажа каква беше ситуацията...

В моя случай не се притеснявам за резидентните вируси, защото f-prot ще работи на чиста операционна система (жив диск).

Как ще се представи дадена антивирусна програма в различни случаи е непредвидимо, затова е добре да имаме няколко под ръка ;-)

Редактирано от Валентин Стойков (преглед на промените)

Здравейте,

Дълго време не съм писал във форума,но днес реших да отделя малко време най-накрая.

През изтеклите няколко години съм ползвал солидна цифра от различни антивирусни ,антиспайуерни продукти на различни компаний,както и защитни стени.

Много беше трудно да намеря солидна формула,която да не хвърля в шок моя скромен лаптоп,койдо далеч не може да се

похвали с бързината на една обикновена десктоп конфигурация.

Бих искал да споделя впечатленията си от продуктите,които съм ползвал и ,разбира се ,ако някой има желание да дискутираме за и против :)

Продукт № 1 Kaspersky Internet Security 6 - Добър антивирус с не особено добра защитна стена.Бърз скан и добра защита.Горещо го препоръчвам,макар ,че само антивируса с някоя друга добра защитна стена е далеч по-добър вариант

Продукт № 2 ZoneAlaram Security Suite - Добра защитна стена с не особено добър антивирус.Пропуска доста спайуер и сканира сравнително бавно.Приемлив вариант за защита,но не цялостен.

Продукт № 3 Symantec Internet Security - Пълен ужас !!!Това е най тромавия и лош пакет.Сигурно е ефикасен,

но не си струва цената ,нито тоталното спиране на компютъра ми.Изисква само 180 MB да се инсталира angry.gif

Продукт № 4 BitDefender IS 10 - Много го хвалят някои,но нещо не си допаднахме.Това потвърждава моята теза,че не винаги прехвалените неща са най-добри

Продукт № 5 Panda Antivirus + Firewall 2007Добър пакет ,но с много вискои системни изисквания - тромав

И така...след дълго и изтощитено тестване отидох на друг вариант...а именно да комбинирам антивирус със защитна стена,които да се сработят добре,да не ме тормозят ,да не забавят толкова много нета или компютъра ми.Оказа се доста трудна работа ;)

Пробвах няколко комбинаций Kaspersky + ZAlarm,Nod32 + ZAlarm,Avast ! + ZAlarm,AntiVir + ZAlarm.

Разделянето на модулите е доста добър вариант.При нужда лесно може да се деактивира само антивируса ,а стената да остане,тъй като някои приложения изискват деактивиране на всякакви антивируси,за да работят пълноценно.

Най-много ми допадна NOD32 + ZAlarm,но не бях доволен от забавянето на нета,което в последствие приписах на ZoneAlarm.

И така...поредния експеримент е на лице.Смених защитната стена ,Outpost Firewall Pro 4.

Оказа се ,че моя любим ZAlarm забавя доста и ми се наложи да се запозная по-отблизо с новия ми приятел.

Това е наистина страхотен софтуер.Спира доста видове атаки,може да деактивира сума боклуци по сайтовете (ads,referers,active content)и машината ми върви далеч по-леко.Не казвам бързо,а леко.В никакъв случай няма да отлетите в космоса с този файъруол,но със сигурност оперира по-добре от ZoneAlarm и не пропуска вредители.

Със ZA винаги намирах по някой друг спайуер или адуер.Сега с гордост мога да кажа,че след цялостен скан не намерих никакви гадини за последните четири месеца.SpyBot SD не намери никой,реших,че е просто заради безплатния софтуер.Сканирах със SpySweeper 5 ,после със SpyWare Doctor...НИЩО biggrin.gif

Държа да отбележа,че цялостната добра подръжка на компютъра е много важна !!!

Правете UPDATE от сайта на M$oft.Кръпките не са създадени случайно,или за развлечение на програмистите cool.gif

Чистете всякакви TEMP FOLDERS,cookies,cache и т.н.Там се въдят най-много зарази.

Чистете регистрите TuneUp Utilities 2007 е направо незаменим помощник.

Advanced Windows Care Pro e също супер инспектор.В допънение блокира много заразни сайтове в IE

Като споменах IE направо настръхнах...избягвайте този браузър.Firefox 2 e далеч по разумният избор.

CCleaner e добър чистач.

Спирайте всичко,което не ви е нужно от "msconfig"...никога не забравям да спра любимите ми прогрмаки във фоноф режим на NERO 7 ;)

И накрая,но не на последно място - Внимавайте кого прибавяте в контактите си и с кого си обменяте файлове.Не малко хора са изпищяли от зарази идващи от ICQ,MSN и SKYPE.Добре е да санирате за вируси ежедневно всеки новодошъл торент както и всички папки на P2P приложенията.

В заключение ще кажа,че не съм професионалист ,нито голям разбирач.Споделих как съм разрешил някои свои проблеми и ще се радвам ,ако някой друг се присъедини към тази тема и допълни своите впечатления и опит с тези глупавите антивируси и защити.Благодарение на М$ ,ползването на компютър с тяхната платформа е един малък кошмар.Инсталираме и почваме въоръжаване до зъби ,защото някои хора не са си свършили работата.Всеки новодошъл потребител се чувства като въвлечен в "Action" серил от типа 007 и се бори с вредители и шпиони.Инсталира куп програми,с които само да се защитава.Не е никак забавно...а е просто чисто губене на време.Нека с дискусий от този тип да направим ползването на Уиндоус по-приятно ,за тези ,които нямат опит и да спестим нечии нелепи главоболия :ph34r:

Редактирано от tonifiddle (преглед на промените)

Има едно-единствено ефикасно решение, ако трябва да си избираш лек, бърз и ефикасен анти-вирус, казва се NOD32.

Има едно-единствено ефикасно решение, ако трябва да си избираш лек, бърз и ефикасен анти-вирус, казва се NOD32.
Tакива изхвърляния единствено водят до пререкания, ако добавиш "за мен лично" или "от опита ми и тестовете с това, това и това" да се замисли човек и да го приеме като лично мнение. Достатъчно се е изписало и тук и по други форуми колко е ефикасен прославеният НОД.

@tonifiddle- не го приемай като заяждане, в родният ни език няма такава форма за множествено число иЙ, има иИ, има римски философи и пълководци с подобни имена ; -) Дано това да го видят повече млади хора.

Общо взето всеки сам си избира възможностите за защита ! всяка антивирусна програма и защитна стена си имат плюсове и минуси ! Много важно е да се използват препоръчаните от теб програми за изчистване на компа от различните тенужни вече регистри , файлове , бисквитки и т.н. ! Още един съвет : проверявайте от време на време допълнително с различна от ползваната антивирусна и antispy програма компа !

Отбелязвам,че McAfee ISS 2007 успешно се справи с WinFixer и последвалите го 4 на брой бацила.

Отбелязвам,че McAfee ISS 2007 успешно се справи с WinFixer и последвалите го 4 на брой бацила.

Пакета е добър макар че прави много конфликти със собствените си модули иначе като степен на засичане и отстраняване на гадинки се справя доста добре и все пак за WinFixer не ти трябва такъв голям пакет...Rogue Remover ще свърпи работа :yanim:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=216...highlight=rogue

Защитата на собствените ми машини май е единственият въпрос, мнението ми по който напълно съвпада с това на Microsoft - без значение какво има отзад, директно към Интернет се връзват само машини, работещи под FreeBSD. Всъщност всичките им опити да отстъпят от това правило са ставали известни именно заради грандиозните издънки, до които за водили. Единствното изключение са работещите под Linux реверсивни проксита, които обслужват уеб сървърите на *.microsoft.com.

Иначе за отделни машини най-добрата защита е грамотният потребител. Разбира се той е доста рядък биологичен вид, по-рядък дори от опитния администратор. След него поставям премахването на всичко, което има "Microsoft" в името си и не е абсолютно необходимо. Имайки предвид, че за работоспособността на 99.(9)% от зловредния софтуер е абсолютно задължително присъствието на поне една конкретна програма с тази дума в името, ефикасността на подобна мярка многократно надминава което и да е съчетание от защитни програми.

Следващата по ефикасност "мярка" ако сте с XP е никога да не се използва на отделна машина XP Proffesional. Ако някой ви каже, че "екстрите" му осигуряват по-добра защита когато е извън защитената вътрешна мрежа на домейна си - изплюйте се върху него. Или още по-добре - изхрачете се. Целта на всичко, което XP Pro има в повече от XP Home е да осигури дистанционното управление на машината. Да си слагаш дупки просто за да може после да се надяваш, че си ги запушил е кретенизъм.

Всички функции, свързани с управлението на _локалната_ машина, които "отсъстват" в XP Home са просто забранени и се разрешават с един единствен патч. Всичко, което спира програмите, които са "само за XP Pro" да работят на Home е пачването на още четири бита. За съжаление максимализма на незнанието кара болшинството от тези, които ползват пиратски Windows да си слагат именно "гордо звучащия" XP Pro. И после да реват когато се окаже, че някой е намерил как да използва "допълнителните възможности", които толкова са държали да имат, без особено да си представят какво е предназначението им.

Отлично решение е и орязан XP FLP, или хибрид между XP Home (или още по-добре патчнат да се разпознава като XP орязан Server 2003) и XP Embeded, но това иска наистина някой да се е вманиачил. Заобикалянето на неудобствата от това да не се използва изобщо Windows изисква несравнимо по-малко усилия (да, знам и двете от собствен опит).

За машина в малък офис или домашна машина, на която се работи с точно определени програми най-доброто решение е инсталиране на XP Home, от който след интегриране на всички ъпдейти (и евентуално на IE 7) е махнато всичко излишно, включително Windows Media Player и като минимум - интерфейсът на Internet Explorer (пълната замяна на библиотеките му с Gecko контрола на ReactOS дава по-добра защита, но не всички програми ще работят коректно). След това в SVCPACK се добавят Windows Media Lite, Vista Codec Pack, Firefox с настроени AdBlock и NoScript, последните версии на инструментите на Sysinternals, от преди да ги купи Microsoft, и Unlocker (със съчетанието на последните две до ден днешен винаги съм успявал да открия и премахна активните вируси, обикновено още преди да науча кои всъщност са били). Настроена да работят с неадминистраторски акаунт, локални групови политики и добре обмислени NTFS пермишъни такива инсталации работят безпроблемно с години, без антивирус (или с някой от безплатните), скапвайки се най-накрая по правило заради хардуерни проблеми. Първоначално за защитна стена използвах Outpost Firewall Free + Super Stealth (ARP филтър, обикновено блокирам всички локални машини освен рутера). Последната половин година предпочитам вместо него Core Force - порт за Windows на PF (пакетния филтър на OpenBSD), съчетан с отлични Access Control възможности.

На обикновена домашна машина за съжаление прекалено често се слагат и махат програми, така че поддържането на пълноценни групови политики е непосилна задача. За това най-параноичното решение е KIS със напълно активирана Proactive Deffence (това разбира се е меко казано досадно). Ако се елеминират основните рискови програми по-адекватен подход е съчетанието на Outpost Firewall (със задължително използване на ARP филтъра), нерезидентен скенер, вързан към архиватора и програмите за сваляне и разбира се навици за "лична хигиена". За предпочитане е да се ползва Outpost Network Security версията, която въпреки "по-внушителното" си име е значително по-лека (макар и по-неудобна за настройване) от Outpost Firewall Pro (разбира се който иска да ползва пиратско копие също се трябва да се поизпоти повече).

И разбира се който на домашния си компютър браузва с IE, точи си пощата с Outlook, ползва оригиналните ICQ, MSN и Yahho, пуска Windows Media Player версия над 8 и т.н. явно не е в правилната тема. Това, което му е нужно всъщност е не са програми, които да защитават компютъра му от зловреден софтуер, а нещо, което да пази компютъра му от зловредни усери cool.gif

Редактирано от asa (преглед на промените)

Да предложа и аз нещо. Както каза и asa работата с ограничен акаунт намалява вероятността да се запише вирус в паметта или някъде по диска,но работата с ограничен акаунт в Windows и то при домашна машина е направо ужас. Да не говорим,че доста програми спират да работят,защото нямат достъп било то до NTFS патришъните и регистрите(не за всеки потребител е по възможностите да настрой всичко правилно, а и не винаги е възможно),също така при връзка на разни устройства (IRDA,Bluethoot,камери,фотоапарати) се появяват редица усложнения, при няколко вида LAN връзки е доста трудно преминаването от една към друга. Това не на всеки му се налага, но понякога е доста дразнещо.

В момента съм доволен user на КIS (дълго време се мъчих да разбера що за чудо е Windows Firewall и определено не останах доволен,замаскира портовете ,ама само до там,понататък нищо съществено)като спокойно можете да поставите папките с музиката и филмите си в надеждната зона, ползвам си Firefox и Thunderbird,Ethereal(не си инсталирайте Network monitor на Sysinternals,купената от Microsoft,това е доста тъпо направена програма), Process Monitor обаче е доста добра програмка. Също така ползвам криптиране на по важните данни(мъчех се да криптирам и TEMP папката ,но някой програми след това спряха да работят), спирането на Server сервиза също е добро решение,като шерването на папки може да става по други начини чрез ftp сървър, само не пускайте http и ftp сървъра,вграден в Windows XP Pro,защото е доста рисковано. От груповите политики Local Policies>User Rights Assignment, после Access this computer from the Network, изтриите Everyone.Ако искате някой да се свързва към вас спокойно му създайте нов акаунт,даже може и с парола,изпозвайте NTFS и определете правата му на достъп.

Ако нямате TV тунери и подобни устройства не инсталирайте Windows Media Center, познавам доста хора с тази версия и са доста недоволни.

Както каза и asa работата с ограничен акаунт намалява вероятността да се запише вирус в паметта или някъде по диска,но работата с ограничен акаунт в Windows и то при домашна машина е направо ужас............

Казах това за офис машини и домашни машини на неопитни потребители (такива, които така или иначе могат да пипат само по грешка).

Компромис е добавянето на акаунта в Power Users вместо в Users, което решава проблема с добавянето на хардуер и пускането на програми като администратор. С използване на групови политики или на програма като bSuper пък се елеменира нуждата от многократно въвеждане на парола при пакетно добавяне на повече от един драйвер. Някои от портовете на sudo също са доста полезни.

Освен това на няколко лаптопа на хора, които имат известни познания също съм слагал орязан, патчнат да поддържа редактиране на NTFS пермишъните Home, с неадминистраторски акаунт, добре обмислени пермишъни и групови политики, и разбира се програма от типа на sudowin за решаване на останалите проблеми. Наистина има понякога проблеми, а и се налага да ползват скенер за отпечатъци или някакъв Token (в противен случай рискът някой да им научи паролата е неприемливо висок заради необходимостта да я пишат няколко пъти по-често). Всички неудобства обаче се покриват с лихва от многократно по-малката вероятност ноутбука ти да те изостави докато си в движение, а и от това, че отпадането на нуждата от резидентен антивирус осезаемо удължава работата на акумулатор ,<flаме>Разбира се не може чак да го удвои, за разлика от минаването към добре настроен Linux.</flame>

(не си инсталирайте Network monitor на Sysinternals,купената от Microsoft,това е доста тъпо направена програма), Process Monitor обаче е доста добра програмка.

Всъщност от програмите на Sysinternals най-полезни са ми били Process Monitor, Process Explorrer и Autoruns (плюс евентуално и Rootkit Revealer). Както казах, версии от преди купуването на SysInternals.

Също така ползвам криптиране на по важните данни(мъчех се да криптирам и TEMP папката ,но някой програми след това спряха да работят),

Четейки те човек, който не е добре запознат ще си помисли, че препоръчваш да се използва вграденото във Windows кодиране. Внимавай с такива изказвания. Хората винаги трябва да бъдат предупреждавани да не си правят сами експерименти с него, а да се обърнат към специалист, който да го внедри по адекватен начин (като минимум - използване на защитена бекъп системаи на смарт карти или друг начин за външно съхраняване на сертификатите). В противен случай информацията им на практика не е адекватно защитена, но за сметка на това имат почти 100% гаранция че ще я загубят при проблем.

Иначе за криптиране на дяла,където са swap-а и temp добра програма е TrueCrypt. С разширение от сайта им може да се настрои и да кодира директориите с профилите на потребителите.

спирането на Server сервиза също е добро решение,

Категорично не! Откачай го от мрежовите карти но никога не го спирай ако гониш защита. В един от многобройните пристъпи на идиотизъм, обземали ги при разработката на 2000 на М$ им е дошла грандиозната идея да преместят част от функциите за достъп до пермишъните на файловата система в Active Directory клиента. Локалното копие на AD се обслужва от "Server", а достъпа до него е единствено през "Workstation", като за връзка между двете се ползва "TCP/IP Netbios" по loopback интерфейса (става дума за скрития "TCP/IP Netbios", а не за видимия "Netbios Helper for TCP/IP"). Ако спреш някоя от тези три услуги не само оставаш без групови политики, но и изолираш болшинството програми и услуги от NTFS пермишъните. Ефекта върху защитата от това е меко казано непредсказуем.

шерването на папки може да става по други начини чрез ftp сървър, само не пускайте http и ftp сървъра,вграден в Windows XP Pro,защото е доста рисковано.

За офис мрежа по-удачно е използването на NFS от MS SFU или OpenAFS. Services For UNIX са на Microsoft, тоест трябва да се приеме по презумция, че са с неадекватна защита, но са малко разпространени и вероятността да бъдат атакувани от нещо съответно е по-малка. За печат оптималното решение е използването на IPP мрежови принтер или на принтер, свързан на U*X машина с CUPS. Ако се налага принтера да е на Windows машина в сайа на MS има клиент и сървър за LP протокола. Всъщност Windows позволява и шерване на принтери през IPP, но за да се ползва на машината трябва да работи IIS, тоест забравете за него.

За домашна машина добро решение за FTP сървър е примерно FileZilla Server.

Ако нямате TV тунери и подобни устройства не инсталирайте Windows Media Center, познавам доста хора с тази версия и са доста недоволни.

Медиа центъра им иска WMP 9 или нагоре, тоест поддръжка на изпълним код в аудио и видео файлове. Според мен това вече е предостатъчна причина да не е възможно да се инсталира :wors:

Редактирано от asa (преглед на промените)

Avast 4.7 Pro-Антивирусна

Windows XP sp2

Spyware Terminator

256mb Ram

Не съм имал проблеми досега

Не ми товари pc-to

аз съм само с БитДефендър9. Ъпдейтва се всеки ден и нямам никакви проблеми... да чукна на дърво... верно е, че малко ми е тежичък, ама като цяло ми трябва още рам, така че проблема е в процес на решаване...

Sempron3200+, 512/533PQI, 160GB Hitachi, Gigabyte M51GM - S2G, GF6100/256MB (това ми прави проблем за рамта)...

Аз предлагам Kaspersky Internet Security 6.0.2.621. Това е финален билд не товари машината лови спайдчета адчета рууткитс разпознава рискуер троянци и много други..... Недостатък проактивната защита е доста параноична но програмата има превод на БГ език в Калдата. Ако не знаете как да си настроите стената просто избирате от инсталацията къстъм и давте да не се инсталира на харда. Прост пример - в неро 7.Х както и в безплатните верси на БСПлеър има адуер. Касперски Нод и Ф-сикюр(в 7 за послдната го прихващат но Ф-сикюр яде безбожно много памет и бави работата на машината.) го прихващат докато доста други програми не. В работата ми на лаптопа на шефката ми беше с Нод и се беше напълнила машината с спай и адуери. Тук е много важно не само каква е системата за защита а и задмониторното устройство и културата на работа с Браузването... Разбира се за да не се напълни машината с гадини е важно да се ползва Firefox 2.0.3 с необходимите ти надстройки.

Ако решите да използвате на гореспоменатият от мен пакет ще ти отнеме малко време да го настроите но един път настроен спи и хърка. Важно е да спрете сканирането на критичните зони при стартиране на системата така няма да имате забавяне на зареждането и. Вече от над 1 година ползвам този пакет и мога да кажа че съм доволен от него. Ако все пак някой реши да иснталира стената на касперки която е пакетта ИС е много важно да поставят пир ту пир програмиите в тръстед зоун на програмата и да се поставят IP-то което ти показва на доставчика като тръстед - тази функция се намира в настройките на Анти-Хакера в таба с настройката на зоните. Изключително важно е за да можеш да ползвате пълната скорост на при ползването на такива клиенти. И не на последно място Acronis Boot CD - с Acronis True Image си праскате бекъп на системата през Буут мод с изваден кабел и направени предварително настройки на операционнатата система. (Ако сте запознати достатъчно с XP направете си ги ръчно.) Ако не сте наясно как да ги направите настройките на ръка TuneUp 2007 ще ти предложи варианти за последното - те не са 1 или 2 изберате си този, който смятате че е задоволителен за вас и нуждите на машината и действате.

Ако заподозрете наличие на вируси вместо да се занимавате с чистене или преинсталиране на Операционната система, дирекно прибягвате до услугите на Acronis True Image от буут диска на Acronis и претрепвате гадовете като си връщате бекъпа. При възръщането на последният Acronis трие партишъна и го създава на ново като по този начин гадините на харда измират гарантирано. Мисля че по изчерпателен отговор от този не може да има. Възполвайте се от съветите ми и на слука.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

1.Avast! 4.7.1029

2.Spybot-Search & Destroy

3.Sygate Pro Firewall 5.6

• 1 месец по-късно...

Здравейте ... ;)

Искам да попитам, някой който е по-навътре с нещата.. :huh:)

На стария компютър 3-4 години ползвах една антивирусна програма (иконката беше с едно чадърче червено.. така и не и научих името) и уж нямах проблеми... Преди година си взех нова машина и почнах да ровя насам-натам по форуми и пишеше все хубави неща за Нод32 и минах на нея... Но все по-често срещам противоречиви мнения за ефиктивността и... Сега съм решил да си преинсталирам Уиндолс-а и да си кача читава антивирусна + всички останало, което е необходимо... Ако някой може да ми каже комбинация от антивир + файъруойл, която е изпробвана, ще съм му много благодарен.... :)

Поздрави :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.