Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата/подходяща комбинация за защита под Windows OS

Featured Replies

Вариант -1

ОС: Windows XP + SP2

Анти-вирус-Avast Home 4.8

Защитна стена-Comodo Personal Firewall3.0.22.349

Антиспай-Avast Home

Браузър-Firefox/Opera

Вариант-2

ОС: Windows XP + SP2

Интегриран пакет - KIS 7.0.0 125 Final

Браузър-Firefox/Opera

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 383
  • Прегледи 86,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да бъда обстрелян с огромно количество минуси, това, което си написал е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!!

• Недостатъчно е - доста скрити процеси си остават скрити - заради това не използвам метода и за мен той е безсмислена загуба на време. При защитните стени са възможни съвместявания - не е като при анти

• Прав си. Privatefirewall 6.1 Free и Mamutu 2.0 определено са подходящи за всички категории потребители.Защитната стена е с максимални настройки на сигурност - функционира автоматично и рядко пита. На

Публикувани изображения

моята защита е

ОС:WinXP+SP3+ъпдейт

AV:Avast 4.8 home

FW:WindowsXP и май ще слагам Comodo

Brauser:Firefox,Opera,Avant

BROWSER: Mozilla Firefox 2.0.0.14 + NoScript & AdBlock Plus

AntiVirus: Avira AntiVir Personal 8

Firewall: Windows XP SP3 + Currports 1.36 + Process Explorer 11.13

AntiSpyware: SpywareBlaster 4, Spybot S & D 1.5, MalwareBytes' Anti-Malware 1.12 + HijackThis 2.0.2 & AutoRuns 9.13

Anti-rootkit - GMER 1.0.14, Rootkit Unhooker

Това е за момента.Разбира се + една дузина настройки по мрежата, браузъра, Операционната Система...

Мисля да слагам Opera по препоръки на екипа на Avira с цел постигане на ниво на защита като Premium версията на Avira с включен WebGuard!

За защитна стена мисля да си се върна на ZoneAlarm или да разуча COMODO, понеже нещо не ми хареса Online Armor-a...

Колебая се дали да не си сложа пак и WinPatrol 15.0.2008.0 или Process Guard...

Скоро от DiamondCS подготвят нов продукт за борба с rootkits => DiamondCS Deep System Explorer

http://www.diamondcs.com.au/dse/

Операционна система:Windows XP SP2

Антивирусна защита:Kaspersky2009/ Kaspersky Internet Security 8.0.0.357TR

Браузъри :Firefox/2.0.0.14 и Opera/9.27

Слагал съм доста програми но досега така и не ме убедиха в необходимоста,да слагам нещо допълнително.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Windows XP SP2

AMD Athlon 1700MHz{12.5x136}2000+

Aнтивирусна комбинация

1. ESS 3.0.650 никога не съм била с друга

Антивирусна и антишпионска

Персонална стена +вградената на WINDOWS--и двете са вкл. и не си пречат

Антиспам модул

2. Spylbot- Search & Destroy 1.5.2

3.Malwarebytes " Anti-Malware-- прекрасна безплатна програмка лека бърза с BG интерфейс

обновява се ежедневно и се справя с всякакви гадини .Има я по сайтовете

biggrin.gifbiggrin.gif

"""понеже нещо не ми хареса Online Armor""" - Ако не те затруднява - би ли споделил нещо конкретно ....Програмата сега е със сериозен рейтинг и ще е интересно предполагам на доста хора ! Други също са пробвали и нищо не споделят - е - всички ли така да правим ? Що за форум би било тогава .... Поздрави

До сега единствено Kaspersky Internet Security 7.0 е успявала да ме предпази адекватно.Пробвал съм всичко от най-актуалните антивирусни програми.в комбинация с GMER(против рооткит)нямам грижа).

Лошото е че се изчерпиха ключовете за програмата и няма как да се ползва на аванта.Има и по нова версия 8.0 ,за която пак трудно се намират фрее ключета.

П.П.Човек сам качи ли си вируса на компютъра няма как да се отърве безпроблемно.

До сега единствено Kaspersky Internet Security 7.0 е успявала да ме предпази адекватно.Пробвал съм всичко от най-актуалните антивирусни програми.в комбинация с GMER(против рооткит)нямам грижа).

Лошото е че се изчерпиха ключовете за програмата и няма как да се ползва на аванта.Има и по нова версия 8.0 ,за която пак трудно се намират фрее ключета.

П.П.Човек сам качи ли си вируса на компютъра няма как да се отърве безпроблемно.

Вчера доста се мъчих да пусна на Кис2009 две програми,които Кис 7 беше определил като вируси.Исках да ги пратя за анализ и понеже,човека на чиято флашка бяха открити твърдеше,че няма заплаха и че антивируса му е ъпдейтван редовно.Какво ли не пробвах,не стана.Това доста ме зарадва.Затова за мене за сега си остава най доброто решение за основна защита Кис2009 макар и в стадий на разработка все още.А за лиценза - има доста промоции удачно е да се ползват.Пък и програмата не е толкова скъпа - 40 кутии цигари е- и то за година.

Това е личното ми мнение.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз пък преди няколко месеца пребарах едно чудо Comodo Antivirus. Малка и лека антивирусна (не че имам проблем със мощността на PC-то но :)). Засега нямам оплаквания. Има application control, ъпдейтва се редовно. Сканирам всеки месец с онлайн скенера на Kaspersky иии забелязвам, че добре се справя програмката. На всичкото отгоре е и напълно безплатна. Ако има ентусиасти, могат да си я свалят и да тестват :)

http://antivirus.comodo.com/download.html

Аз пък преди няколко месеца пребарах едно чудо Comodo Antivirus. Малка и лека антивирусна (не че имам проблем със мощността на PC-то но :)). Засега нямам оплаквания. Има application control, ъпдейтва се редовно. Сканирам всеки месец с онлайн скенера на Kaspersky иии забелязвам, че добре се справя програмката. На всичкото отгоре е и напълно безплатна. Ако има ентусиасти, могат да си я свалят и да тестват :)

Пробвах на два пъти миналата година - не е лоша и си е вариант - но има по-добри безплатни! Антивирусът не е засега на нивото на защитната стена- дано го подобрят още.... Поздрави

Аз пък преди няколко месеца пребарах едно чудо Comodo Antivirus. Малка и лека антивирусна (не че имам проблем със мощността на PC-то но :rolleyes:). Засега нямам оплаквания. Има application control, ъпдейтва се редовно. Сканирам всеки месец с онлайн скенера на Kaspersky иии забелязвам, че добре се справя програмката. На всичкото отгоре е и напълно безплатна. Ако има ентусиасти, могат да си я свалят и да тестват ;)

Мерси много......няма нужда.До 50 % успеваемост, че даже и толкова няма.

• 3 седмици по-късно...

Да попитам понеже искам да заменя КИС 6.0.2.621. Та съм се спрял на комбинация Авира АВ премиум 8, Outpost Firewall 4.0 и Аcronis Privacy Expert. Какво мислите дали тази защита е на достатъчно високо ниво?

Да попитам понеже искам да заменя КИС 6.0.2.621. Та съм се спрял на комбинация Авира АВ премиум 8, Outpost Firewall 4.0 и Аcronis Privacy Expert. Какво мислите дали тази защита е на достатъчно високо ниво?

Не разбрах за какво ти е Аcronis Privacy Expert.

Не разбрах за какво ти е Аcronis Privacy Expert.

Как за какво за систем контрол и защита от Спай и Руткитс.

Имаш някаква грешка:

Acronis вече няма да предлага Acronis Privacy Expert Suite, нито Acronis Privacy Expert Server на пазара Като самостоятелен продукт, двете версии Suite и Server ще бъдат спрени, обаче, ключовият компонент на тези продукти, Acronis Drive Cleanser, ще продължи да се продава и да се поддържа. Като допълнение, Acronis Drive Cleanser беше вграден в продукта Acronis True Image 11 Home.

Планираме да продължим да поддържаме Privacy Expert чрез съществуващите възможности за поддръжка до 31.12.2008 г. След тази дата Privacy Expert ще продължи да функционира, но няма да се осъвременява, нито да се поддържа от Acronis.

Клиентите, които са закупили Acronis Privacy Expert Suite или Acronis Privacy Expert Server между 01.01.2008 и 31.01.2008 г. могат да се свържат с Acronis за пълно възвръщане или замяна с различен продукт на Acronis на същата стойност.

Acronis е световен лидер в съвременния софтуер за съхраняване и възстановяване на данните след бедствия и аварии. Компанията помага на предприятията да предпазят информация си и подсигурява достъпност, сигурност, цялостност и възстановимост на тяхната инфраструктура. Патентованите от Acronis технологии за цялостно копиране и управление на дискове са утвърдени с надеждността си в индустрията и са спечелили множество награди за отлична защита на данните, архивиране и възстановяване, инсталиране на системи и миграция на сървъри за физически и виртуални сървърни машини. Най-известния продукт на Acronis, Acronis True Image, е водещо решение за Windows и Liniux за създаване на копия на цели дискове и възстановяване от ниво чист хардуер, като се използва и като инструмент при извършване на миграции. От 2002 г., Acronis True Image е бил избран за решение от десетки хиляди клиенти от малки и средни фирми до такива включени във Fortune 500 в банкирането, професионалните услуги, здравеопазването, технологиите, търговията, държавните институции и в производствените предприятия. Като глобална компания, Acronis има офиси в САЩ, Европа и Азия и продава продуктите си директно и чрез риселъри в целия свят.

Всъщност, mihnev_sz междувременно е отговорил на въпроса за използването на Аcronis Privacy Expert. Има доста по-добри решения.

Всъщност, mihnev_sz междувременно е отговорил на въпроса за използването на Аcronis Privacy Expert. Има доста по-добри решения.

Еми кажи какво по добро от Акронис да си сложа което да съчетая стената на Аутопост.

Еми кажи какво по добро от Акронис да си сложа което да съчетая стената на Аутопост.

Всъщност ти предложи:

ЦИТАТ(prostoaz @ 30.05.2008г. в 17:52ч.) *

защита от:

Така:Авира премиум има вграден механизъм/модул с/у spyware и rootkits не ти трябва според мен допълнителна Anti-spyware пограма.Излишно е да товариш компа,при положение, че ги има Авирата. ;) за повече информация Avira AntiVir Premium

Всъщност ти предложи:

защита от:

Така:Авира премиум има вграден механизъм/модул с/у spyware и rootkits не ти трябва според мен допълнителна Anti-spyware пограма.Излишно е да товариш компа,при положение, че ги има Авирата. ;) за повече информация Avira AntiVir Premium

Aз търся читав заместителна Proactive Defense на КИС. Който да следи какво отива в регистрите в разширенията на ИЕ и разни такива.

Avira Premium Security Suite има подобен род функция но дали ше работи с лиценза за Премиум едишъна на Антивируса е въпроса? Все пак той е промо ? И да добавя - не виждам с какво ше се натовари машината при наличие на 8 Гиги рам.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Aз търся читав заместителна Proactive Defense на КИС. Който да следи какво отива в регистрите в разширенията на ИЕ и разни такива.

Avira Premium Security Suite има подобен род функция но дали ше работи с лиценза за Премиум едишъна на Антивируса е въпроса? Все пак той е промо ?

Comodo Firewall Pro 3.0.24.368 има Defense модул и никак не е лоша,аз я ползвам заедно с Аvira AntiVir Personal - FREE 8 и съм изключително доволен,много добро сработване.Комодо има защита на регистрите,защита на файловете,защита на процесите и др.

Поздрави!

Comodo Firewall Pro 3.0.24.368 има Defense модул и никак не е лоша,аз я ползвам заедно с Аvira AntiVir Personal - FREE 8 и съм изключително доволен,много добро сработване.Комодо има защита на регистрите,защита на файловете,защита на процесите и др.

Поздрави!

Да но не ме кефи как е устроен интерфейса за в часта за слагане и премахване на програми. Там Outpost са с по прост прозорец и навсичкото отгоре ти дава списък с апликациите които имаш на разположение за да можеш максимално лесно да им зададеш правила.

Да но не ме кефи как е устроен интерфейса за в часта за слагане и премахване на програми. Там Outpost са с по прост прозорец и навсичкото отгоре ти дава списък с апликациите които имаш на разположение за да можеш максимално лесно да им зададеш правила.

Всеки си има предпочитания,за без пари толкова ;) Според теб,интерфейса ли е по-важен или самата работа на програмата? За мен е на много заден план,но всеки сам си решава какво да ползва за защита. ;)

Vista SP1 + NOD32 cool.gif

Не ползвам Виста нито Нод. Причините да не ползвам Виста че Програми за графична обработка като Илюстратор, Мая, Фотошоп и Корел ми работят коректно с нея. Нода го мразя и в червата си. Имаше такава боза на служебната машина на Шефката ми и никога повече няма да я сложа. Благодарение на супер Нода машината на горката женица се препълни от адуер троянци червеи и руткитс. Та ако някой може да даде добра програма за защита на регистъра извън стена да каже.

Всеки си има предпочитания,за без пари толкова ;) Според теб,интерфейса ли е по-важен или самата работа на програмата? За мен е на много заден план,но всеки сам си решава какво да ползва за защита. ;)

Еми мен ме интересуват и 2те неща от програмата. Ако си намеря излекувана Online Armor може и да си я кача да я тествам.

Не ползвам Виста нито Нод. Причините да не ползвам Виста че Програми за графична обработка като Илюстратор, Мая, Фотошоп и Корел ми работят коректно с нея. Нода го мразя и в червата си. Имаше такава боза на служебната машина на Шефката ми и никога повече няма да я сложа. Благодарение на супер Нода машината на горката женица се препълни от адуер троянци червеи и руткитс. Та ако някой може да даде добра програма за защита на регистъра извън стена да каже.

Еми мен ме интересуват и 2те неща от програмата. Ако си намеря излекувана Online Armor може и да си я кача да я тествам.

Online Armor Free edition

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.