Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Виж долу вдясно опциите:

post-160199-1250688424_thumb.png

От там можеш да форматираш!

Редактирано от uniqad (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Здравейте,отново!

Започнах да инсталирам 7-цата,записах я на диск слагам го и пускам да се инсталира...

Стигам до момент в който ме пита дали да я запише като update или забравих какво беше,цъкам второто не упдате и после ме пита,в (C:) или в (D:) да инсталира,опасявам се,че ако му дам (C:) ще го запише без да я форматира и така ще имам и виста и 7 в една директория,а аз искам да нямам виста камоли пък да имам и двете в една директория..

Та въпроса ми е къде е стъпката с формат на (C:)...?

Стъпката с формат-а е точно там... Като избереш C:\ отдолу пише "Drive options (advenced)". Натискаш на него и ти излизат опциите, включително и Format.

Има ли вече работеща версия на Norton ghost за Седмицата? Последната известна не ставаше!

Оправих се!

Нормално ли е Ц да се форматира за 20 сек?

Оправих се!

Нормално ли е Ц да се форматира за 20 сек?

Да, нормално е, и на мен ми се стружаше странно бързо, но след като вече 5 пъти съм преинсталирал - свикнах. И останалите дялове се форматират светкавично, в сравнение с XP (независимо от големината им)

Каква програма за виртуални дискове да ползвам, понеже съм инсталирал Ultra ISO и си работи, но е проблемно изхвърлянето на имиджите ако се наложи

powerISO, VirtualCloneDrive и като краен вариант, все още недоизпипания "демон"

За всички които се чудят коя програма за виртуални дискове да използват, препоръчвам отново MagicDisc - много съм доволен от програмата, лека е и работи безотказно досега при мени и на XP, и на 7 ......

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Някой подкарвал ли е window 7 ultimate на VirtualPC,защото при мен всичко се отваря много бавно и почти не може да се използва исках да видя как върви на виртуалният и после да го сложа на хост машината.Данните на компютъра са 2гб.рам DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200) nvidiq 8600gt.На виртуалният компютър съм му задал 1гб,рам и

Някой подкарвал ли е window 7 ultimate на VirtualPC,защото при мен всичко се отваря много бавно и почти не може да се използва исках да видя как върви на виртуалният и после да го сложа на хост машината.Данните на компютъра са 2гб.рам DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200) nvidiq 8600gt.На виртуалният компютър съм му задал 1гб,рам и

Аз се опитах да подкарам скоро Windows 7 Ultimate на Windows Virtual PC, но се отказах по ред подобни причини (може би Additions не се инсталираха, не помня). Затова го пуснах без проблем на VirtualBox (предишната версия, не най-новата), инсталирах Additions и т.н. Отелих му 700 МВ RAM, но мисля, че може и с 512. Никакъв проблем за Windows XP за почти същата като твоята конфигурация. За съжаление вече нямам тази комбинация, а на Windows 7 сложих Windows XP през Virtual PC. Никакъв проблем.

Ето снимка (Windows XP на Virtual PC, 512 RAM - ОС - Windows 7 Ultimate BG):

2n8zg9g.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Аз се опитах да подкарам скоро Windows 7 Ultimate на Windows Virtual PC, но се отказах по ред подобни причини (може би Additions не се инсталираха, не помня). Затова го пуснах без проблем на VirtualBox (предишната версия, не най-новата), инсталирах Additions и т.н. Отелих му 700 МВ RAM, но мисля, че може и с 512. Никакъв проблем за Windows XP за почти същата като твоята конфигурация. За съжаление вече нямам тази комбинация, а на Windows 7 сложих Windows XP през Virtual PC. Никакъв проблем.

Ето снимка (Windows XP на Virtual PC, 512 RAM - ОС - Windows 7 Ultimate BG):

wva7g4.jpg

Ще го пробвам сега на virtual box,но коя версия да сложа незнам?Иначе е адски неудобно шерването на папки и затова не я ползвам,наскоро я инсталирах заради ubuntu на линукс,че не тръгваше на virtual pc,но много трудно инсталирах добавките стана през терминала за windows 7 дали ще е така?

Ще го пробвам сега на virtual box,но коя версия да сложа незнам?Иначе е адски неудобно шерването на папки и затова не я ползвам,наскоро я инсталирах заради ubuntu на линукс,че не тръгваше на virtual pc,но много трудно инсталирах добавките стана през терминала за windows 7 дали ще е така?

Аз успях да инсталирам без абсолютно никакъв проблем Windows 7 през VirtualBox, обаче с някоя от по-старите версия - VirtualBox 3.0.0. или 3.0.2. Но като че ли най-новата (3.0.4) не искаше да слага Additions (добавки) при мен, това си спомням. Ако успееш да инсталираш добавките за VirtualBox мисля, че ще си решиш отчасти проблема със споделените папки. Освен това има маса начини да прехвърляш през миръри в Интернет каквото си искаш...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

използването на коя да е WIndows OS (изключван UNIX-базираните, понеже нямам лични впечатления) на виртуален компютър се различава доста от инсталирането им на реален компютър

ако биос/дъно не поддържат хардуерна виртуализация се предлага достъп единствено до част от процесорните ресурси и RAM паметта

видео и аудио ресурсите при този вариант са силно ограничени (почти сравними с възможностите под Save Mode на реален компютър с Windows OS) - така че е нормално всичко да става по-бавно

но на практика няма нищо което да възпрепятства инсталирането на Microsoft Windows 7 на Microsoft Virtual PC 2007 SP1 - въпреки че ОС (7) не се поддържа официално, последните ъпдейти позволяват доста коректното инсталиране на Additions

ако изберете варианта със SUN VirtualBox, предвид факта че софтуерния продукт е безплатен, не виждам притеснения за версията - всички налични версии от 2.2.4 (поне с таи работих аз последно) поддържат Microsoft Windows 7 като guest/host OS. Актуалната в момента версия е 3.0.4, налична за изтегляне от официалната страница на проекта: http://www.virtualbox.org/

добавка: nologo може би неудобството се дължи на факта че самия процес е неудобен за несвикналите, за разлика от MS VPC2007 SP1? но наистина възможностти много

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Аз успях да инсталирам без абсолютно никакъв проблем Windows 7 през VirtualBox, обаче с някоя от по-старите версия - VirtualBox 3.0.0. или 3.0.2. Но като че ли най-новата (3.0.4) не искаше да слага Additions (добавки) при мен, това си спомням. Ако успееш да инсталираш добавките за VirtualBox мисля, че ще си решиш отчасти проблема със споделените папки. Освен това има маса начини да прехвърляш през миръри в Интернет каквото си искаш...

Как най лесно може да се шерва от реалният комп.на виртуалният след добавките без през миръри в интернет

използването на коя да е WIndows OS (изключван UNIX-базираните, понеже нямам лични впечатления) на виртуален компютър се различава доста от инсталирането им на реален компютър

ако биос/дъно не поддържат хардуерна виртуализация се предлага достъп единствено до част от процесорните ресурси и RAM паметта

видео и аудио ресурсите при този вариант са силно ограничени (почти сравними с възможностите под Save Mode на реален компютър с Windows OS) - така че е нормално всичко да става по-бавно

но на практика няма нищо което да възпрепятства инсталирането на Microsoft Windows 7 на Microsoft Virtual PC 2007 SP1 - въпреки че ОС (7) не се поддържа официално, последните ъпдейти позволяват доста коректното инсталиране на Additions

ако изберете варианта със SUN VirtualBox, предвид факта че софтуерния продукт е безплатен, не виждам притеснения за версията - всички налични версии от 2.2.4 (поне с таи работих аз последно) поддържат Microsoft Windows 7 като guest/host OS. Актуалната в момента версия е 3.0.4, налична за изтегляне от официалната страница на проекта: http://www.virtualbox.org/

добавка: nologo може би неудобството се дължи на факта че самия процес е неудобен за несвикналите, за разлика от MS VPC2007 SP1? но наистина възможностти много

Ако го сложа на отделен дял на реалният комп.при зареждане ще имам избор коя от 2-те да стартирам освен това какви настройки трябва да се правят да не би да стане подразбираща система?

......................

...................

Уфф. За съжаление при мен преди около седмица не искаха да се инсталират незнайно защо проклетите добавки за виртуална машина и то само за Windows 7:

*Веднъж през Virtual PC 2007 SP1 и ОС - Windows XP SP3

*И още веднъж на през VirtualBox 3.0.4 и ОС - Windows XP SP3

Знам, че не би трябвало да има проблем, но за която и да е друга ОС добавките за виртуална машина си вървяха като пушка. Много е вероятно да съм имал някакъв проблем с Widows XP, кой знае. Вече инсталирах на чисто Windows XP и ако имам време, ще пробвам една инсталацийка на VirtualPC. :P

...................

Да, вероятно е така. За мен фаворит по функционалност си остава VMware Workstation, a за изключително опростен интерфейс и лекота при работа - Virtual PC.

Как най лесно може да се шерва от реалният комп.на виртуалният след добавките без през миръри в интернет

..............

С drag & drop.

.............

Ако го сложа на отделен дял на реалният комп.при зареждане ще имам избор коя от 2-те да стартирам освен това какви настройки трябва да се правят да не би да стане подразбираща система?

Aз направих следното: разделих 320 GB диск на два почти равни дяла, първо инсталирах Windows XP SP 3 на единия дял, после Windows 7 Ultimate BG на другия. Никакъв проблем, след инсталацията на Windows 7 си имаше нормален системен буутлоудър за старт на Windows 7 или по-стара Windows ОС. Искам да допълня, че разделянето на HDD на две съм го направил заради това, че имам външен харддиск за разни бекъпи и прочее папки и файлове.

Уфф. За съжаление при мен преди около седмица не искаха да се инсталират незнайно защо проклетите добавки за виртуална машина и то само за Windows 7:

*Веднъж през Virtual PC 2007 SP1 и ОС - Windows XP SP3

*И още веднъж на през VirtualBox 3.0.4 и ОС - Windows XP SP3

Знам, че не би трябвало да има проблем, но за която и да е друга ОС добавките за виртуална машина си вървяха като пушка. Много е вероятно да съм имал някакъв проблем с Widows XP, кой знае. Вече инсталирах на чисто Windows XP и ако имам време, ще пробвам една инсталацийка на VirtualPC. :cheers:

Да, вероятно е така. За мен фаворит по функционалност си остава VMware Workstation, a за изключително опростен интерфейс и лекота при работа - Virtual PC.

С drag & drop.

Aз направих следното: разделих 320 GB диск на два почти равни дяла, първо инсталирах Windows XP SP 3 на единия дял, после Windows 7 Ultimate BG на другия. Никакъв проблем, след инсталацията на Windows 7 си имаше нормален системен буутлоудър за старт на Windows 7 или по-стара Windows ОС. Искам да допълня, че разделянето на HDD на две съм го направил заради това, че имам външен харддиск за разни бекъпи и прочее папки и файлове.

VirtualBox поддържа ли drag & drop?

не съм много сигурен (мисля че не), но шерването не е толкова трудно стига веднъж да го направиш и да разбереш как става

малко по-късничко ще го обясня, възможно най-просто

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

VirtualBox поддържа ли drag & drop?

Почти съм сигурен, че последните версии на VirtualBox поддържат drag&drop или copy/ paste между две Windows системи след инсталация на Additions. Но за съжаление не мога да си спомня съвсем точно, възможно е да бъркам. Защото използвам от време на време Parallels Workstation, WMvare и маса подобни.

Защо не опиташ? Инсталацията на Windows 7 на VirtualBox е кратка. Аз нямам възможност в момента, за съжаление...

Има ли вече работеща версия на Norton ghost за Седмицата? Последната известна не ставаше!

Ghost 14.0.0.24815. Kaзва при инсталиране, че има проблеми със съвместимостта, също и при стартиране на програмата, но си работи всъщност. Проверено е. Унищожих си уина, форматирах дяла и го възстанови без проблеми. Естествено първо си направих бекъпа де biggrin.gif . Поздрави.

Почти съм сигурен, че последните версии на VirtualBox поддържат drag&drop или copy/ paste между две Windows системи след инсталация на Additions. Но за съжаление не мога да си спомня съвсем точно, възможно е да бъркам. Защото използвам от време на време Parallels Workstation, WMvare и маса подобни.

Защо не опиташ? Инсталацията на Windows 7 на VirtualBox е кратка. Аз нямам възможност в момента, за съжаление...

Току що се инсталира и беше много по бързо сега ще видя дали върви добре и дали ще се инсталират добавките.WMvare поддържа ли drag&drop а VBox не го поддържа със сигурност.

Edit Инсталираха се добавките и направо лети с 1гб.рам на VBox бг версията на w7 ще я пробвам и на VPC2007.Само не знам защо няма звук на W7 и при 2-те виртуалки?

Редактирано от kirolz (преглед на промените)

Имах проблем с инсталиране на актуални видеодрайвери от сайта на nVidia, но го оправих - като инсталирах първо драйвери (от сайта на производителя на дъното), които са за Vista, след това вече драйверите от сайта на nVidia (те са за Vista и за Windows 7) се инсталираха безпроблемно. Обаче сега искам да попитам за един друг проблем (или ефект): като отворя някоя папка и ако искам да наглася размера на прозореца и (разбира се тя не е "максимизирана") - и всичко е наред, обаче ако след това отворя друга папка тя се отваря със същия размер, който съм нагласил на предната. А при WinXP знаете, не е така - всяка папка може да се нагласи със собствен размер, който се запазва. Това може ли да се настрои или коригира?

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

здравейте имам следния 2 проблема с уин 7 професионал билд 7600 така 1вия е незнам защо ,но неиска да се активира на картинката е дадена грешката ,може ли да ми кажете от какво е и как да го активирам ,а другия ми проблем ,който незнам дали се как се решава е когато пусна компа отна4ало има да избирам кои уин ,дава ми стар някакъв и секи път трява натискам 7 ,може ли да направа да боотва направо 7? мс предварително утре ще ка4а и картина с проблем 2

post-58882-1250724235_thumb.jpg

Редактирано от sandres (преглед на промените)

Вероятно изпускам нещо, но все пак да питам, какво те спира да ползваш vmware?

обясни как става с него опитвал съм само с активатор?

В тоя форум имаше някаква забрана да се споделят мнения и опит относно кракове и кий генератори и някои подобни, но ми е интересно как стои въппроса с активаторите - според мен те все пак са малко по- различно нещо ;-) Пиша това понеже имам опит в активирането нна Win7, но не знам дали да пиша - заради това, че може да изтрият писаното, а и някое предупреждение... biggrin.gif

Преди малко сложих билд 7600, всичко добре, но след първия рестарт на PC-то, всякакви програми отказват да се стартират. Зареждат се, има ги в task manager-а като процеси, но не се стартират на екрана. Спрял съм UAC, акаунта е администраторски. Някакви идеи на какво може да се дължи това? За да си пусна песен от foobar2000 примерно трябва да го стартирам като администратор, след това Open и да търся файловете, вместо да цъкна директно в/ху тях и да се стартират.

Може някой да ми е отговорил в последните десетина страници, но не ми се прелистваше. Днес сложих RTM и отново същия проблем. Оказа се, че проблема не е в OS, а в драйверите на ASUS за звуковите им карти, аз съм с Xonar DX, но доколкото разбрах е и при другите модели. След като се иснталират драйверите се появява процес hsmgr.exe (при 64 битови OS процесите са 2, следователно за 32 бита и 64 бита, не знам защо са 2). Точно този процес блокира OS да стартира приложения. Процеса отговаря за GX2.0 (EAX) поддръжката в игрите, но не ми стана ясно защо блокира и приложенията да се стартират. За да се премахне проблема, просто трябва този процес да бъде спрян и OS да се стартира без него. За тези, които не знаят как start>run>msconfig>startup>махате отметките на процеса, OK и рестартирате.

Въпреки, че проблема е от доста време от ASUS все още не са пуснали фикс, а аз останах с впечатлението, че Creative са проблемни. Дано скоро се усетят...

Като цяло съм много доволен от Windows 7, с 64 битова версия съм, макар и с 2GB за момента, но всичко си ми върви перфектно, включително и игрите. Изключение прави само проблема на ASUS :)

Редактирано от Nattramn (преглед на промените)

Някой знае ли как тръгва звук ма windows7 ultimate инсталиран на VirtualPC или VirtualBox 2 дни вече не мога да го подкарам и на 2-те машини?

Редактирано от kirolz (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.