Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво се обличат жителите на пустинята и защо

Featured Replies

Стига философстване моля-има си подфорум!

Тук говорим за наказанията.

Дрехите на мюсюлманките не се приемат от тях като наказание:ни най-малко.

А какво другите мислят ,тях не ги интересува cool.gif

Да, особено от тези, които са с едно око и си закриват сляпото с фереджета. Али, да саунясваш в 50-55 градусова жега закрит отдолу до горе с чувал и да се клатиш като пингвин спънат в замотаващи се чаршафи около краката ти, едва ли е много приятно за жените, горкичките и си е точно наказание. Ала всеки с кармата си, както се казва.

Ами като не искаш да обсъждаме дрехи тук... какво ще кажеш да открия тема "Вариации на дамската мода в различните религии"? При всички случаи ще бъде по-интересна от наказанията. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• Отговори 547
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дарки,аз повтарям това което написа твоя приятел Бадр и с което категорично не съм съгласен.Той казва това не аз.Много добре съм разбрал и се включих в спора след като видях груби опити за изопачаване

• И при мен постовете са свързани,обясних ти от кои лъчи защитават черните пигменти.Обясних ти и че термодинамиката е част от физиката,но е погрешно да се опитваш да обясняваш всичко чрез нея.Твърдениет

• Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсей

Публикувани изображения

Да, особено от тези, които са с едно око и си закриват сляпото с фереджета. Али, да саунясваш в 50-55 градусова жега закрит отдолу до горе с чувал и да се клатиш като пингвин спънат в замотаващи се чаршафи около краката ти, едва ли е много приятно за жените, горкичките и си е точно наказание. Ала всеки с кармата си, както се казва.

Ами като не искаш да обсъждаме дрехи тук... какво ще кажеш да открия тема "Вариации на дамската мода в различните религии"? При всички случаи ще бъде по-интересна от наказанията. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Доста често цветът на чувалът в това жежко Слънце е възможно най-неподходящия . :)Черен. И това пак да е удобно на Аллах :wors: и да се такова майката ма Личния Състав"(както се казва на казармен соц.жаргон) laugh.gif

Виж сега ,Баба.Али баба,в тоя си пост не каза абсолютно нищо.Освен лъжата,че опонента ти лъже. Такъв му е начина на изразяване,ако имаш добро желание лесно ще го разбереш.Той просто пита,след като почитате други преди него,защо точно той ще е окончателен ???(ако е истински) cool.gif

Интересна особеност,последователите на един луд по съвременни критерии човек,претендират да са едиствените нормални на света! :):clap: :clap:

Ха! Такъв му бил начина.Не знае човека как да се изрази, но се изразавя не съвсем точно.С две думи никаква съществена информация, но изобилие от квалификации целящи да въздействат именно емоционално в негативен план спрямо представители на други религии.

Като пита, да пита както е питал по-долу.

Да, извинявам се, не се изразих съвсем точно, но то се подразбира в контекст, ако човек не се хваща за думата.

Да, верно е, че "пророкът Адам" и "пророкът Иса" са зачетени като "muslims", но аз имах в пред вид, че Мухамед е с най-голямо зачитане от тях, да кажем с най-голям "коефициент на зачитане". Не е ли вярно?.. Ако Мухамед има коефициент на зачитане 0.9, то имах в пред вид, че Адам е 0.6, а Иса-0.5. Нещо от този род. Не знам как по-точно да се изразя?..

Не е вярно.Еднакво се зачитат пророците.

Кажете: “Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и в дареното на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”

Да, особено от тези, които са с едно око и си закриват сляпото с фереджета. Али, да саунясваш в 50-55 градусова жега закрит отдолу до горе с чувал и да се клатиш като пингвин спънат в замотаващи се чаршафи около краката ти, едва ли е много приятно за жените, горкичките и си е точно наказание.

Виж - точно при 50-55 градусова жега, трябва да си закрит отгоре до долу, иначе настъпва топлинен удар.Облеклото в случая е животоспасяващо.

Ха! Такъв му бил начина.Не знае човека как да се изрази, но се изразавя не съвсем точно.С две думи никаква съществена информация, но изобилие от квалификации целящи да въздействат именно емоционално в негативен план спрямо представители на други религии.

Виж - точно при 50-55 градусова жега, трябва да си закрит отгоре до долу, иначе настъпва топлинен удар.Облеклото в случая е животоспасяващо.

Ако една жена не може да се покрие с такива странни дрехи, но пък реши да гладува цял ден- нещо като своеобразен пост, то ще има ли някакво облекчение за нейните грехове и опрощение?

Виж - точно при 50-55 градусова жега, трябва да си закрит отгоре до долу, иначе настъпва топлинен удар. Облеклото в случая е животоспасяващо.

Тъй ли? А с какво ми надуват главата тези

камуфлажки? : "La ilaha illa Allah, Muhammadar Rasul Allah"? "няма друг бог освен алла и мухамад е негов про-рок"?... cool.gif

allahsspeakerphonesz.gif

Хайде малко да поограничим манипулцията? За ислямът е казано както за юдаизмът: Има един ислям за "вътрешна консумация" и "надъхване срещу неверницте" и един за пред неверниците, който се предствя в по розова светлина, доколкото може да смесиш тъмно-зелено с розово или "черно с розово"(за юдаизма) какъв цвят би се получил за "наша консумация", на куфарите("неверниците")?... cool.gif

При 55°C+ жега съм пробвал да нося черна фланелка. Знаеш ли какво се получава?- Шейтанят ми хваща джигерът и го изстисква, като "мокра хавлия"!... :)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

камуфлажки? : "La ilaha illa Allah, Muhammadar Rasul Allah"? "няма друг бог освен алла и мухамад е негов про-рок"?... cool.gif

Съвършенно очевидно е че не ти надуват главата с подмятания за Кришна, а скандират собствените си убеждения.

Прави и ти това -- излагай собствените си убеждения и не лъжи за чуждите.

При теб ситуацията е коренно различна.Ти лъжеш, при това тенденциозно, за да защитаваш собсвените си позиции.

Съчиняваш си разни теорийки препиписвайки ги на други и после се представяш за ощипано девойче.

Това е низост.

Хайде малко да поограничим манипулцията? За ислямът е казано както за юдаизмът: Има един ислям за "вътрешна консумация" и "надъхване срещу неверницте" и един за пред неверниците, който се предствя в по розова светлина, доколкото може да смесиш тъмно-зелено с розово или "черно с розово"(за юдаизма) какъв цвят би се получил за "наша консумация", на куфарите("неверниците")?... cool.gif

Правилно! Трябва да поограничш опитите си за манипулация на другите.

Аз съм цитирал аят от Курана.Няма как аят от него да се окаже "за пред другите".

При 55°C+ жега съм пробвал да нося черна фланелка. Знаеш ли какво се получава?- Шейтанят ми хваща джигерът и го изстисква, като "мокра хавлия"!... :)

Остава факта, че за оцеляване на човек при тези температури е необходима максимална изолация от околната среда.

Никой не е виновен, че си бил достатъчно глупав да носиш фланелка.

Съвършенно очевидно е че не ти надуват главата с подмятания за Кришна, а скандират собствените си убеждения.

Прави и ти това -- излагай собствените си убеждения и не лъжи за чуждите.

При теб ситуацията е коренно различна.Ти лъжеш, при това тенденциозно, за да защитаваш собсвените си позиции.

Съчиняваш си разни теорийки препиписвайки ги на други и после се представяш за ощипано девойче.

Това е низост.

Правилно! Трябва да поограничш опитите си за манипулация на другите.

Аз съм цитирал аят от Курана.Няма как аят от него да се окаже "за пред другите".

Остава факта, че за оцеляване на човек при тези температури е необходима максимална изолация от околната среда.

Никой не е виновен, че си бил достатъчно глупав да носиш фланелка.

Т.е. има значение материята, а не цвета и?.. cool.gif Има лека, светла(light)материя има и d'ark-материя.. cool.gif

ПС: Никой с нищо не може да "ми надуе" главата или да "ме накаже" за това, че отказвам надуването... ;)

Т.е. има значение материята, а не цвета и?.. cool.gif Има лека, светла(light)материя има и d'ark-материя.. cool.gif

ПС: Никой с нищо не може да "ми надуе" главата или да "ме накаже" за това, че отказвам надуването... ;)

Има значение първо разстоянието от тялото, после цвета.

Направи си аналогия със стая.

Сложи черна хартия на прозорците си и виж как температурата ще падне с няколко градуса.

Но самото стъкло на прозореца ще е горещо.

В пустинята може да оцелееш само с дебели черни свободно стоящи дрехи, които да възпрепятстват топлопреминаването.

Останалото там е равнозначно на смърт.

• Автор

Сложи черна хартия на прозорците си и виж как температурата ще падне с няколко градуса.

В пустинята може да оцелееш само с дебели черни свободно стоящи дрехи, които да възпрепятстват топлопреминаването.

Ако облечеш в пустинята дебели, черни дрехи, е равнозначно на смърт. Черното е цветът - приемащ максимално слънчевата светлина и топлина, това го знае всяко дете. В пустинята се ходи със съвсем леки и бели дрехи. Ти бил ли си в пустиня? Щото аз да.

Виж - топлинен удар се получава точно ако си закрит отгоре до долу при високи температури. Топлинният удар се предизвиква в затворени пространства, където е повишена влажността на средата и е затруднена аерацията - проникването на чист въздух в средата и се получава патологично потене с изход голяма дехидратация на организма. Познай какво се получава под барукана, когато човек се движи с него и се изпотява при високите температури, а не се проветрява...

Когато човек е получил топлинен удар, първото, което трябва да се направи за него, е да се съблекат дрехите му...

Мисля, че бъркаш топлинен със слънчев удар. Това са различни неща. При топлинният проблемът е не пряката слънчева светлина, а което ти обясних горе. При излагане на силна слънчева светлина е необходимо да се закрие нещо, за да не се стигне до слънчев удар, но това нещо е главата, понеже при слънчевия удар имаме засягане именно там, обаче барукани не са най-доброто решение за целта, има си и леки шапки с по-голяма периферия.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Хайде не ги мислете жените в черно

те не копаят на полето като вашите баби.

И дрехите са копринени,не вълнени.

определено е лудост да тръгнеш в пустинята по потник и шорти

ситния пясък влиза на всякъде,вярвайте biggrin.gif

Camrero-ти знаеш ли какви са били религиозните наказания в Испания за

мюсюлманите там,които не са се отрекли от Исляма?

Доста извъртени съдизми в Испания по онова време,доста..

Бадр, извинявай, но в момента ми развиваш теории по топлотехника(която съм учил преди да подучуя туй-онуй за ислямът и абрахамизмът.. cool.gif ).

Ти виждал ли на изображение(макар, че ги отричате вие, абрахамците) някъде изображение на "пророкът Иса" в черно?... cool.gif И за това не е виновна римската църква, повярвай ми, на които и знам по-добре недостатъците, но не следва, не е почтенно, ислямът да печели "червени точки" на гърба на нейните "черни точки"?.. ;)

Относно световото излъчване- благоприятни са инфра-червените(бяло-розово) с най-голяма дължина на вълната и най-малка честота. Те са ЛЕЧЕБНИ тъй като балансират цялата честотна хармонизация на органите в организма в едно цяло на честотата на излъчване на здравото тяло.

Червения спектър покачва адреналина, който се натрупва в гърба(във ВЕДА гръбът е похождение на т.нар. "ракшаси", които атакуват гръбначния стълб, който се управлява от Сатурн). 666 нанометра е цвета 'кримсън'(ален) и за това е избран за "цвят на звярът". http://en.wikipedia.org/wiki/Color

Зеленият спектър има свойството да кара жлезите с вътрешна секреция(чакрите)организма да ендофрин(успокоявщо нервната система) вещество. Това е цвета на 4 чакра. 555 нанометра е дължината на вълната на маслено-зеленото. Не случайно цифрата 5 е сакрална за ислямът. ;) Но в нейната си райска същност(на "градината с джанките") :wub:

Както всичко, дори и зленият цвят на Куранът е взаимстван от ВЕДА, но както винаги-без да се знае защо. Целта на ислямския рай е астралната проекция на сърдечната чакра. И тя е само състояние в астралът, не -Вечноста.

Виолетовия е с най-малка дължина на вълната и най-висока честота. За това Рибите са най-тревожни от всички.

Ултра-виолетовия спектър е спектърът на транс-Сатурн, т.е.-преминаване на ниво ВИРАж или Горен Астрал. Обикновено се свърза с Брахма-лока.

Не случайно, Сатурн, макар и без цвят(черен)се свърза И С ТЪМНО-ВИОЛЕТОВИЯТ(deep purple) в спекралния анализ(цвета на Риби), но при Риби има УЛТА-виолет, т.е.- задминаване на виолетовия, докато при Sатурн черния цвят не може "да се задмине", тъй като е "ЗАСТОПОРЯВАНЕ до абсолютната нула"("stoned").

Черният цвят не е "цвят", а -липса на цветове. Той е състояние на 'разтваряне'(пра-лая)на елементите до тяхната диференциалана същност( до състояние на основност, т.е.-по вече не може да се разгради). За това 'черния цвят' привлича светлината, тъй като се стреми да разгради фотоните и да ги отдели от кохизния вълнови поток. т.е. фотоните да не бъдат "сноп".

"Пророкът Иса" освен, че е ходил с бели дрехи(а някъде се казва и розови), въпреки, че е проповядвал завършваш цикъл в материята, той никога не считал, че това трябва да стане "с раз" и да се фокусира върху разчленяване на фотоните от снопа. cool.gif

А относно черните дрехи с пустинята-и скафандър да сложиш пак ще има ефекта на термуса- т.е запазване на температурата, а -не ОХЛАЖДАНЕТО. Белите дрехи способстват кожата "да диша", а не да бъде спарвана термично, както прави вълновото поле около черния "цвят".

...аз все още твърдя, че Сатурн невежо заповядва на мусулманите да се обличат в черно в най-големия пек... cool.gif

оф,маат-а!

Никой никъде не е казал,че черното е задължително в Исляма.

Жените предпочитат този цвят по ред причини,но не е задължителен,

както и бялото не е.

За мъжете има забранен цвят,но може да питашв ислямската тема,тук говорим за наказание,

дрехите не са такива,нека сложим край.

Виж - топлинен удар се получава точно ако си закрит отгоре до долу при високи температури. Топлинният удар се предизвиква в затворени пространства, където е повишена влажността на средата и е затруднена аерацията - проникването на чист въздух в средата и се получава патологично потене с изход голяма дехидратация на организма. Познай какво се получава под барукана, когато човек се движи с него и се изпотява при високите температури, а не се проветрява...

Когато човек е получил топлинен удар, първото, което трябва да се направи за него, е да се съблекат дрехите му...

Мисля, че бъркаш топлинен със слънчев удар. Това са различни неща. При топлинният проблемът е не пряката слънчева светлина, а което ти обясних горе. При излагане на силна слънчева светлина е необходимо да се закрие нещо, за да не се стигне до слънчев удар, но това нещо е главата, понеже при слънчевия удар имаме засягане именно там, обаче барукани не са най-доброто решение за целта, има си и леки шапки с по-голяма периферия.

разбира се, че ги бърка, но това е НАЙ-МАЛКОТО нещо, което бърка... в опита да докаже 'научността на Корана'.. ;)

Тук ще падне веселие голямо.

Значи аз ги бъркам :):clap: :clap: :yanim: :yanim: :yanim:

И как ви хрумна посред бял ден тая работа.

А какво ще кажете хубавичко да проверим кой бърка.

Да видим как сега ще опровергавате принципите на термодинамиката.

• Автор
Хайде не ги мислете жените в черно

те не копаят на полето като вашите баби.

И дрехите са копринени,не вълнени.

В ислямския свят се счита за голяма обида, ако се поинтересуваш за жената. Там, ако двама приятели се срещнат, след салям алейку-то се започват едни мляскания по три пъти на всяка буза и след това се започва едно куртоазно питане - добре ли си ти, как е баща ти, как е майка ти, как е брат ти, братчед, чичо ти, вуйчо ти, калеко ти и така се изрежда цялата рода, която никак не е малка. biggrin.gif Но, ако попита някой как е жена ти или сестра ти, това е равносилно на кръвна обида, едва ли не се счита за нездрав интерес от личен интимен характер. Защо? Защото жената в ислямския свят не е третирана като равностоен човек до мъжа, а се възприема като сексуален обект, като нещо си там, свързано само с пола й и с възпроизводството на рода. Затова и не копаят жените, те нямат право да застанат наравно с мъжа и да му помагат в някоя дейност, друг е въпроса, че в пясъка няма какво да се копае... biggrin.gif

Искаш да говорим за наказания - ами за мен да си жена в ислямския свят е равносилно на такова.

определено е лудост да тръгнеш в пустинята по потник и шорти

ситния пясък влиза на всякъде,вярвайте biggrin.gif

За пясъка си права, точно щях да обяснявам на badr, че закриването в пустинята се налага не заради слънчевата светлина или топлина, а именно заради пясъка, защото той влиза навсякъде буквално. Но в градовете това закриване е излишно. Защо не си признаете истината - закривате жените си да не ги видят чужди очи. Странна логика - чуждото око е мръсно... тя откъде идва тази логика, запитали ли сте се?

Али, няма нужда да ходим чак до Испания. Искаш ли да ти припомня какво е ставало не чак толкова отдавна тук, по тези земи... cool.gif

Тук ще падне веселие голямо.

Значи аз ги бъркам :):clap: :clap: :yanim: :yanim:

И как ви хрумна посред бял ден тая работа.

А какво ще кажете хубавичко да проверим кой бърка.

Да видим как сега ще опровергавате принципите на термодинамиката.

Представи си, че може и да сбъркаш. Просто си представи. Не боли... biggrin.gif

Принципите на термодинамиката ги опровергаваш именно ти в жалкия си опит да изопачиш истината.

Би ли ми обяснила -- Къде ще се дене топлината отделяна от организма като около тялото му е 55*.

Топлообмен протича само от по-висока Т към по ниска.

Как този организъм ще се охлади до температура по ниска от 42* при температура наоколо 55*

"'Когато човек е получил топлинен удар, първото, което трябва да се направи за него, е да се съблекат дрехите му..."'

Може, може но трябва в помещението температурата да е по ниска от телесната му и то се прави именно за да се охлади. biggrin.gif

Пациента би трябвало, първо да се премести до стая с нормална температура и тогава да го събличат.

Съблечете го на Т 55* и няма начин да бъде уморен по успешно.

За физика на абсолютно черно тяло няма да пиша.В нета има достатъчно.

Посочил съм ти опит.Може да го направиш и да се убедиш сама.

А в пустинята съм бил.Имам много роднини в Алжир.

Но щом си решила може да бъркам.Не греши само Аллах.

В този случай обаче няма как да греша.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор
Би ли ми обяснила -- Къде ще се дене топлината отделяна от организма като около тялото му е 55*.

Как този организъм ще се охлади до температура по ниска от 42* при температура наоколо 55*

"'Когато човек е получил топлинен удар, първото, което трябва да се направи за него, е да се съблекат дрехите му..."'

Може, може но трябва в помещението температурата да е по ниска от телесната му и то се прави именно за да се охлади. biggrin.gif

Пациента би трябвало, първо да се премести до стая с нормална температура и тогава да го събличат.

Съблечете го на Т 55* и по няма начин да бъде уморен по успешно.

Разбира се, че трябва да се премести в по-хладно помещение "ударения", така да се каже. biggrin.gif

Но да се облича човек с дебели черни дрехи в пустинята, за да се предпази от топлинен удар, е меко казано, смешно.

Как ще стане тая работа - да се облечеш в черно и дебело при високи температури и силна слънчева светлина и да не очакваш те да не поемат от тях и да не ги задържат още повече...

badr, имам те за умен мъж, не ме разочаровай, моля. И не ми се прави и ти на ударен от топлинен удар. biggrin.gifbiggrin.gif Не съм решила, че бъркаш, а казвам, че извърташ както ти е угодно нещата в стремежа си да оправдаеш някои нелепости при традициите в исляма. Много добре знаеш за какво става въпрос, ама много добре. Защо не искаш да си признаеш каква е истината? Ти поне.

Съблечете го на Т 55* и по няма начин да бъде уморен по успешно.

Бадр, защото така упорстваш, при демонстриране на пропуски по елементарна физика?.. Чели сме физика за 8ми клас и знаем, че Човек с това тяло никога не може да отиде на Луната, въпреки Илюминати и Корана?..

Сега?Ззащо не разбереш, че за да има редукция на температурата, то медиумната среда трябва да е вакуум...иначе каква разлика в температурите може да има при топлообменът, когато няма вакуумен медиум? cool.gif ..Топлообменът винаги ще изравнява температурата на външната среда и тялото. Принципа на получване на топлинен удар е да се даде не студена вода, а топъл чай за течност в организма. Ако щеше и скафандър да конструраш на бедуините няма да им стане по-студено, ако няма медиум ВАКУУМ. Това е принципът и на термуса.. :)

Каква вакуумна среда образува между черната дреха и тялото?. cool.gif Ако ще и с палмови клечки да плозваш за 'ребра'?..

Защо не си признаеш, че умишленото създаването на неудобство на тялото ЗА ЖЕНАТА и РОБИТЕ иде от САМАТА доктрината на ислямът?.. Същото нещо го правят и йогите в Индия. Само, че всеки "работи над себе си", а не са като социалистически конзорциум трудещи се. biggrin.gif Под въздействието на Шива- ведическия Сатурн. cool.gif

Разбира се, че трябва да се премести в по-хладно помещение "ударения", така да се каже.

Но да се облича човек с дебели черни дрехи в пустинята, за да се предпази от топлинен удар, е меко казано, смешно.

Как ще стане тая работа - да се облечеш в черно и дебело при високи температури и силна слънчева светлина и да не очакваш те да не поемат от тях и да не ги задържат още повече...

badr, имам те за умен мъж, не ме разочаровай, моля. И не ми се прави и ти на ударен от топлинен удар. Не съм решила, че бъркаш, а казвам, че извърташ както ти е угодно нещата в стремежа си да оправдаеш някои нелепости при традициите в исляма. Много добре знаеш за какво става въпрос, ама много добре. Защо не искаш да си признаеш каква е истината? Ти поне.

Бадр не знам защо си внушил(дано само Аллах не го е сугестирал! laugh.gif ), че колкото е по-дебелата дрехата толкова по вакуумна структира имат фибрите в нея.. Т.е. Изхождайки от принцип на "изолатор" на материята на кожуха през зимата, то спокойно ескимосите могат да тръгнат и с кожусите си от мамут през пустияната. biggrin.gif

Но гледаме, че докато птиците се "накокошинват" през зимата, а през лятото не го правят този номер,а се бухат във водата, която има по-плътна среда и следователно по-малък топлообмен с околната среда..

Дори могат да ги боядисат и в черно(според Сатурн) да демонстрират по голямо "чудо"... да подмамват лъчите-"Ела вълчо, изяж ме", тъй акто кожуха пази... biggrin.gif

Пак се унесохте.

ха кажи Лусия какво страшно е станало по наши земи,за да продължим темата.

Сега разбрах ,за какви наказания говориш!Всъщност за наказание от друговерец ,който ти предлага да станеш правоверец,обаче ти не искаш да станеш правоверец и те наказват ,нали?

В Испания Халифата е до 1492 г. година преломна за хиспанците,отхвърлят 8 вековното "присъствие"на няколко династии (сега не ми се търси но ако ти е интересно ще ти ги намеря)две от тях мисля ,че са египетски!

Евреите(сефаради) също са прогонени,и Баязид ги приема и се настаняват по Никопол и Пловдив

Сега мъченията са за тези които са приели и не приели католицизма ,щото има много ариани!

И те (инквизиторите)направо са се запенили,най големия кръволок и инквинизиращ е по това време !

Тия мюслюмани дето да станали християни им викат "мороси"и те са обвинени по късно(1606) в предателство ,че помагали на турците във войната с испанците и има нов кръг на мъчения и жестокости и т.н.спрямо всички мюсюлмано-християни!

Ако питаш за това да така е много са ги инквизирали мюслюманите

(садизма като понятие мисля ,че е по късно и е друго нещо-сексуална наслада от причиняване на болка или унижение)

Ама по това време ,койти мисли за понятия!

Aliah Публикувано на Днес в 15:36ч.

Пак се унесохте.

ха кажи Лусия какво страшно е станало по наши земи,за да продължим темата.

Тука сериозно ли питаш или се закачаш?Правиш се на незнаеща ли?

Искаш да ти разкажа какво се случвало в България по времето на турското робство ли?

Какво са правили правоверните с нечистата рая ли?

Сега разбрах ,за какви наказания говориш!Всъщност за наказание от друговерец ,който ти предлага да станеш правоверец,обаче ти не искаш да станеш правоверец и те наказват ,нали?

В Испания Халифата е до 1492 г. година преломна за хиспанците,отхвърлят 8 вековното "присъствие"на няколко династии (сега не ми се търси но ако ти е интересно ще ти ги намеря)две от тях мисля ,че са египетски!

Евреите(сефаради) също са прогонени,и Баязид ги приема и се настаняват по Никопол и Пловдив

Сега мъченията са за тези които са приели и не приели католицизма ,щото има много ариани!

И те (инквизиторите)направо са се запенили,най големия кръволок и инквинизиращ е по това време !

Тия мюслюмани дето да станали християни им викат "мороси"и те са обвинени по късно(1606) в предателство ,че помагали на турците във войната с испанците и има нов кръг на мъчения и жестокости и т.н.спрямо всички мюсюлмано-християни!

Ако питаш за това да така е много са ги инквизирали мюслюманите

(садизма като понятие мисля ,че е по късно и е друго нещо-сексуална наслада от причиняване на болка или унижение)

Ама по това време ,койти мисли за понятия!

Тука сериозно ли питаш или се закачаш?Правиш се на незнаеща ли?

Искаш да ти разкажа какво се случвало в България по времето на турското робство ли?

Какво са правили правоверните с нечистата рая ли?

Забави да и поприпомниш на кханъмката, че арабите не са били с покана в Испания, че да се оплакват?.. Когато испанският крал им изпрати приглашение с подпис и печат тогава имат право на жалби? Как са се отзовали мусулмани в "куфарска" страна? В България и Западна Европа по какъв начин са се домогнали? -някой ги вързал на синджир ли?.. cool.gif

Разбира се, че трябва да се премести в по-хладно помещение "ударения", така да се каже. biggrin.gif

badr, имам те за умен мъж, не ме разочаровай, моля. И не ми се прави и ти на ударен от топлинен удар. biggrin.gifbiggrin.gif Не съм решила, че бъркаш, а казвам, че извърташ както ти е угодно нещата в стремежа си да оправдаеш някои нелепости при традициите в исляма. Много добре знаеш за какво става въпрос, ама много добре. Защо не искаш да си признаеш каква е истината? Ти поне.

Държиш ли да обясня точно или ей така просто ще бъда виновен.

Виж! Дружката ти излезе с постановка за фланелка в пустинята.За това става дума.Естествено нашите мацки не скитат из пустинята с керван камили.

Обаче юначний урко даже ми намери пропуските във физиката.

Сега той пак се прави на "дръж ми шапката".

Топлообмена е процес който протича във времето и за баланс е необходимо количеството топлина постъпващо в системата да бъде равно на количеството отвеждано от системата.Ти си посочила м-ма на отвеждане на топлина - чрез потенето и дишането(топлинатa на парообразуване на влагата в издишваният въздух) .

Посочих като условие свободна дреха за която най - важно е да бъде на разстояние от тялото.Тази въздушна междина е изолатор и е термично съпротивление за постъпващият топлинен поток.Въздухът в пустинята е сух, твърде сух.Важно е.

Черното пък прави именно това -- задържа в себе си,но и пропуска по-малко топлина за единица време.

Мисля посочих начин по който да се уверите в казаното от мен.Ето още един.

На слънчев колектор покрий външното стъкло с черна боя или фолио и измери неговото топлопроизводство под формата на време за затопляне на бойлер.Направи същата процедура с бяла боя или фолио и сама ще можеш да се убедиш.Разликата ще е значителна.

При бялото водата ще се затопли по бързо.

Съвсем съзнателно не съм се спрял на всички важни аспекти на процеса.Те само ще потвърдят казаното от мен дотук, но виждам че наш ура се опитва да хитрува.Нека му дам възможност хубавичко да се натресе. После ще допълня този отговор.

Сега за традициите!

Винаги съм приемал хората като свободни.Аз съм безкрайно свободолюбива личност.Не мога да търпя началници и мразя да бъда началник.Това ми е някакси зверски противно.И съм убеден че ти си точно, ама точно същият тип.

Затова по принцип не давам морални оценки на чужди убеждения.Постъпвам така, докато не нападат моите.

Как ходят в пустинята е последната ми грижа.В Исляма са посочени правилата за женското облекло.Те са такива.И не мисля че се нуждаят от оправдание.

А неприятни традиции не виждам.Виж например мнението ти за Хасан Дос го намирам за твърде справедливо.Това е страшното не друго.

Човекът се тъпанеше в телевизионни уроци по шариа.Да чуеш как само ги наместваше за братството - ехеее..... то език, то стил.Бе направо мутакалим.

А колко народ изтрепа тайната му полиция?

Ей това не може да се отрече.Това е тъжното.

А и не мисли че нашите жени са по-лесни . Впрочем, въобще не споделям теорията за нещастните жени .Нито в Исляма, нито извън него.

То видиш ли мъж, да смята че командва жена си, то виждаш най-големия глупак на света или най-малкото твърде сериозен кандидат за туй почтенно звание.Вие твърде добре се справяте с нас, така че недей моля те.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ура

Бадр, защото така упорстваш, при демонстриране на пропуски по елементарна физика?.. Чели сме физика за 8ми клас

Иди моля те при този твой учител по физика.Ако е жив целуни му ръка и поискай прошка.Голямо мъчение ще е за него да види тия твои щури идеи.Ако е починал занеси цвете.Ти си от онези които са го карали да изпитва съмнение в професията си.

Ти обаче сам ще се увериш колко много съм я закъсал с физиката.Особено с термодинамиката.Там най яко се дъня .biggrin.gif

А какво ли пък разбира празната ми чутура от уравнения на температурния баланс?

biggrin.gif Да трябва да си медиум.По възможност вакумен.Тогава какво следва?

Но гледаме, че докато птиците се "накокошинват" през зимата, а през лятото не го правят този номер,а се бухат във водата, която има по-плътна среда и следователно по-малък топлообмен с околната среда..

Длъжник ще ти бъда ако разясниш тая култова фраза.Веднага я записвам сред форумджийските бисери, заедно с другият полет, на мисълта кришнарска.

Сега?Ззащо не разбереш, че за да има редукция на температурата, то медиумната среда трябва да е вакуум...иначе каква разлика в температурите може да има при топлообменът, когато няма вакуумен медиум? cool.gif ..Топлообменът винаги ще изравнява температурата на външната среда и тялото. Принципа на получване на топлинен удар е да се даде не студена вода, а топъл чай за течност в организма. Ако щеше и скафандър да конструраш на бедуините няма да им стане по-студено, ако няма медиум ВАКУУМ. Това е принципът и на термуса.

Балък съм приятелю и като такъв не мога да проследя финните аспекти на тъй елегантно изложената от теб нова базова концепция за топлообмен чрез медиум.Като паднала нага и прочее извънкастов калпав матреал - смирено моля за пояснения в/у чудната теория.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Виж! Дружката ти излезе с постановка за фланелка в пустинята.За това става дума.Естествено нашите мацки не скитат из пустинята с керван камили.

Топлообмена е процес който протича във времето и за баланс е необходимо количеството топлина постъпващо в системата да бъде равно на количеството отвеждано от системата.Ти си посочила м-ма на отвеждане на топлина - чрез потенето и дишането(топлинатa на парообразуване на влагата в издишваният въздух) .

Посочих като условие свободна дреха за която най - важно е да бъде на разстояние от тялото.Тази въздушна междина е изолатор и е термично съпротивление за постъпващият топлинен поток.Въздухът в пустинята е сух, твърде сух.Важно е.

Черното пък прави именно това -- задържа в себе си,но и пропуска по-малко топлина за единица време.

На слънчев колектор покрий външното стъкло с черна боя или фолио и измери неговото топлопроизводство под формата на време за затопляне на бойлер.Направи същата процедура с бяла боя или фолио и сама ще можеш да се убедиш.Разликата ще е значителна.

Съвсем съзнателно не съм се спрял на всички важни аспекти на процеса.Те само ще потвърдят казаното от мен дотук, но виждам че наш ура се опитва да хитрува.Нека му дам възможност хубавичко да се натресе. После ще допълня този отговор.

Сега за традициите!

Винаги съм приемал хората като свободни.Аз съм безкрайно свободолюбива личност.Не мога да търпя началници и мразя да бъда началник.Това ми е някакси зверски противно.И съм убеден че ти си точно, ама точно същият тип.

Затова по принцип не давам морални оценки на чужди убеждения.Постъпвам така, докато не нападат моите.

Как ходят в пустинята е последната ми грижа.В Исляма са посочени правилата за женското облекло.Те са такива.И не мисля че се нуждаят от оправдание.

А неприятни традиции не виждам.Виж например мнението ти за Хасан Дос го намирам за твърде справедливо.Това е страшното не друго.

Човекът се тъпанеше в телевизионни уроци по шариа.Да чуеш как само ги наместваше за братството - ехеее..... то език, то стил.Бе направо мутакалим.

А и не мисли че нашите жени са по-лесни . Впрочем, въобще не споделям теорията за нещастните жени .Нито в Исляма, нито извън него.

То видиш ли мъж, да смята че командва жена си, то виждаш най-големия глупак на света или най-малкото твърде сериозен кандидат за туй почтенно звание.Вие твърде добре се справяте с нас, така че недей моля те.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ура

Иди моля те при този твой учител по физика.Ако е жив целуни му ръка и поискай прошка.Голямо мъчение ще е за него да види тия твои щури идеи.Ако е починал занеси цвете.Ти си от онези които са го карали да изпитва съмнение в професията си.

Ти обаче сам ще се увериш колко много съм я закъсал с физиката.Особено с термодинамиката. Там най яко се дъня . biggrin.gif

А какво ли пък разбира празната ми чутура от уравнения на температурния баланс ?

biggrin.gif Да трябва да си медиум.По възможност вакумен.Тогава какво следва?

Длъжник ще ти бъда ако разясниш тая култова фраза.Веднага я записвам сред форумджийските бисери, заедно с другият полет, на мисълта кришнарска.

Балък съм приятелю и като такъв не мога да проследя финните аспекти на тъй елегантно изложената от теб нова базова концепция за топлообмен чрез медиум. Като паднала нага и прочее извънкастов калпав матреал - смирено моля за пояснения в/у чудната теория.

Интересно как достигна до идеята, че съм казвал, че там имало "ТОПЛО-ОБМЕН" ?.. ohmy.gif

Можеш ли да се върнеш и препрочетеш лекцията ми по топлотехника?.. Ти как четеш постингите ми?

• Автор

Стъклото, както знаем е отличен топлоизолатор, дървото и каучукът са също такива, но стъклото е по-добър от тях. Но, badr, дрехите не са нито дървени, нито гумени, най-малко стъклени, така че примерът ти с колектора е неудачен тук.

Още нещо - водата в стъкления слънчев колектор може и да загрее по-бързо, но познай, ако постои още, коя от водите в двата колектора - боядисан с бяла или с черна боя ще загрее повече. Тук факторът време определя само забавянето на топлообмена поради стъклената изолация, но не и протичането на процеса. Черното е цвят, който поглъща почти всички дължини на вълната на слънчева светлина и излъчва също максимално, може по-бавно, но сравнено с нищожното количество топлина, което се поглъща от белия цвят, бързината няма много решаващо място при процеса, защото известно е, че белият цвят е идеалният отразител на слънчевите лъчи и на топлината. Ако не беше така нямаше да боядисват в бяло отвън стените на жилищните сгради в топлите страни, а щяха да ги боядисват в черно по твоята логика.

Сега за традициите!

Позна. biggrin.gif

Не се нуждаят от оправдание, но се нуждаят от логично обяснение. Кой ги определя тези правила? И каква цел имат?

А неприятни традиции не виждам.

А аз зная едни много неприятни традиции в исляма, но възнамерявам да ги спестя на аудиторията.

Виж например мнението ти за Хасан Дос го намирам за твърде справедливо.Това е страшното не друго.

Виж - тези редове ти правят чест. cool.gif

Стъклото, както знаем е отличен топлоизолатор, дървото и каучукът са също такива, но стъклото е по-добър от тях. Но, badr, дрехите не са нито дървени, нито гумени, най-малко стъклени, така че примерът ти с колектора е неудачен тук.

Още нещо - водата в стъкления слънчев колектор може и да загрее по-бързо, но познай, ако постои още, коя от водите в двата колектора - боядисан с бяла или с черна боя ще загрее повече. Тук факторът време определя само забавянето на топлообмена поради стъклената изолация, но не и протичането на процеса. Черното е цвят, който поглъща почти всички дължини на вълната на слънчева светлина и излъчва също максимално, може по-бавно, но сравнено с нищожното количество топлина, което се поглъща от белия цвят, бързината няма много решаващо място при процеса, защото известно е, че белият цвят е идеалният отразител на слънчевите лъчи и на топлината. Ако не беше така нямаше да боядисват в бяло отвън стените на жилищните сгради в топлите страни, а щяха да ги боядисват в черно по твоята логика.

Позна. biggrin.gif

Не се нуждаят от оправдание, но се нуждаят от логично обяснение. Кой ги определя тези правила? И каква цел имат?

А аз зная едни много неприятни традиции в исляма, но възнамерявам да ги спестя на аудиторията.

Виж - тези редове ти правят чест. cool.gif

Не ги съжалявайте жените от мюсюлманския свят!

В Гърция са по-онеправдани. Богатата съпруга на гръка , знае че той спи със слугинята, сиреч и слага рога под носа!

Заспи си гъркинята , и оня мазен грък влиза в спалнята на слугинята и се развлича с нея.

Моите извинения към хората, които са били в тази ситуация, защото може и да има такива във форума,

работили в Гърция-слугини, цветарки и прочие.

Прощавайте за откровеността.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.