Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

току-що, Can Oa написа:

т.е. не му трябва такъв кулер за такъв процесор(освен ако не се чуди къде да изхарчи 70 кинта)

тоест съм дал 70 лева за по-ниски температури и по-безшумна работа, като сравня стоковия и тоя 70-те кинта са напълно оправдани

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

преди 33 минути, Mariyan Raynov написа:

тоест съм дал 70 лева за по-ниски температури и по-безшумна работа, като сравня стоковия и тоя 70-те кинта са напълно оправдани

не споря за това , казвам че не му трябва... всеки път ли трябва да пиша 7 коментара да обяснявам какво съм казал с друг коментар.

edit: а ти ако прочетеш коментарите на кико можеш да се сетиш какво можеше да си вземеш със тези пари за кулера. А този кулер винаги може да го добавиш особено сега зимата когато ти е най-малко необходим. Каза че си направил компромис с рама , ако беше си взел 2x8 нямаше да си направил нито един компромис а просто нямаше да имаш една "екстра" която точно тези месеци не ти е необходима.

Това е моя процесор i5-4460 не съм го сравнявал с твоя но най-вероятно грее повече и съм с кулер за 19лв. играя и правя същите неша като тебе - нито ми грее нито го чувам със много по-скапана кутия от твоята.

Без име.jpg

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 12 часа, Roujin Z написа:

Препоръчвах я понеже преди модул от 16GB струваше 116 лв. което е по-евтино отделно в изискванията е ставало въпрос за видеообработка.

Очевидно при ограничен бюджет трябва да се реже нещо и скъпо дъно с четири слота и две плочки х 8GB биха изяли към 100 лв. отгоре. 

пс. Долара пак ще падне не се притеснявай.

То проблема с цените не е в долара, а в недостига на RAM  за PC. Изкуствен недостиг, но това рарешава проблемите на монополистите, пренасочвайки производствени мощности към други сегменти, зарязвайки RAM  паметите за PC. Монополисти, кво да правиш. И те са си прави, че търсят печалбата, а като нямаш изгода да разширяваш мощностите си, просто пренасочваш нещата и вдигаш цените. 

преди 56 минути, Can Oa написа:

не споря за това , казвам че не му трябва... всеки път ли трябва да пиша 7 коментара да обяснявам какво съм казал с друг коментар.

edit: а ти ако прочетеш коментарите на кико можеш да се сетиш какво можеше да си вземеш със тези пари за кулера. А този кулер винаги може да го добавиш особено сега зимата когато ти е най-малко необходим. Каза че си направил компромис с рама , ако беше си взел 2x8 нямаше да си направил нито един компромис а просто нямаше да имаш една "екстра" която точно тези месеци не ти е необходима.

Това е моя процесор i5-4460 не съм го сравнявал с твоя но най-вероятно грее повече и съм с кулер за 19лв. играя и правя същите неша като тебе - нито ми грее нито го чувам със много по-скапана кутия от твоята.

Без име.jpg

Е, той ако пусне Crysis 3,  ще си шуми с тая RX480. Но пък и си има възможности за silent  режими на вентилатора. Въпросът бе, че RAM  паметта поскъпна за има няма 2-3 месеца и вече забрави за ъпгрейд. Аз затова преди месеци все препоръчвах на хората с нови конфигурации, да купуват повече памет, защото е евтина. Сега кво да им препоръчам? Нищо. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Това за зимата са глупости, да не живея в палатка? Целогодишно температурите в къщи са с 2-3 градуса променливи, следователно няма лош период за закупуването на кулера. И се стига до извода че щом на този етап 8 гиги са достатъчни за моите нужди съм се обособил с известна логика в дейстията си. За 2х4 Kико има известно право, друг е въпроса че за да не чакам съм взел каквото е било налично.  И да 4х4 ще са ми напълно достатъчни.

преди 1 час, Can Oa написа:

т.е. не му трябва такъв кулер за такъв процесор(освен ако не се чуди къде да изхарчи 70 кинта)

Винаги съм се чудил... Защо винаги се месите в работата на хората, и им налагате мнението си. Не говоря само за теб а за всички.

Още повече че твоят коментар е пълна глупост.

Има смисъл от охлаждане.. Още повече при такъв горещ процесор.

И няма значение зима ли е лято ли е. Той едва ли отглежда бели мечки и пингвини в къщата си.

CPU: I5-2400

GPU: Rx 470

RAM: 2x4gb

MOBO: GA  H67M-d2-b3

HDD: Seagate Barracuda 1tb + Seagate Barracuda 700gb

PSU: Cooler Master Silent Pro M700

Кутия: Cooler Master HAF 922

Върши работа , макар че скоро трябва да сменям платформата .

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

преди 36 минути, Росен Р. Александров написа:

Винаги съм се чудил... Защо винаги се месите в работата на хората, и им налагате мнението си. Не говоря само за теб а за всички.

Още повече че твоят коментар е пълна глупост.

Има смисъл от охлаждане.. Още повече при такъв горещ процесор.

И няма значение зима ли е лято ли е. Той едва ли отглежда бели мечки и пингвини в къщата си.

Винаги има такъв като тебе заради когото да коментирам коментара си!?

Нито съм казал че няма смисъл от кулер нито налагам каквото там ти е в главата!

Казах че не му е нужен не че няма смисъл  , и си казвам мнението - що трябва да го налагам като го казвам...

Бели или черни са мечките не знам нито имам идея къде и как в какво и защо живее - всичко казано е по дефолт нито знам има ли климатик , камина пералня стадион гараж това е коментар за дефоул българин в панелка с духалка като 80% от всички.

преди 44 минути, Can Oa написа:

Винаги има такъв като тебе заради когото да коментирам коментара си!?

Нито съм казал че няма смисъл от кулер нито налагам каквото там ти е в главата!

Казах че не му е нужен не че няма смисъл  , и си казвам мнението - що трябва да го налагам като го казвам...

Бели или черни са мечките не знам нито имам идея къде и как в какво и защо живее - всичко казано е по дефолт нито знам има ли климатик , камина пералня стадион гараж това е коментар за дефоул българин в панелка с духалка като 80% от всички.

Явно че не съм първия дето те секва че пишеш глупости.

За това се повтаряш.

Такова нещо като ненужно охлаждане няма. Боксовите са скапани.  Човека иска тишина, съобразил е че процесора му е печка и иска да се охлажда безшумно..

преди 3 минути, Росен Р. Александров написа:

Явно че не съм първия дето те секва че пишеш глупости.

За това се повтаряш.

Такова нещо като ненужно охлаждане няма. Боксовите са скапани.  Човека иска тишина, съобразил е че процесора му е печка и иска да се охлажда безшумно..

Ok съгласявам се 6500 е печка със стоковия и е по-добре да си вземе скъп кулер за него и 2x4 рам.

Имам друга работа сега не мога да ти отговарям , след няколко дена може да поспорим каква печека е 6500 но не и сега.

Ок печка е написал съм глупости , не ме карай да пиша още днес след 5 дена сън разположение.

преди 2 часа, Can Oa написа:

Ok съгласявам се 6500 е печка със стоковия и е по-добре да си вземе скъп кулер за него и 2x4 рам.

Имам друга работа сега не мога да ти отговарям , след няколко дена може да поспорим каква печека е 6500 но не и сега.

Ок печка е написал съм глупости , не ме карай да пиша още днес след 5 дена сън разположение.

Човек гледай си твоята простотия. Аз лично съм видял на скайлейк какво е положението, както и на всеки процесор след Sandy Bridge всички са един дол дренки..

преди 3 минути, Росен Р. Александров написа:

Човек гледай си твоята простотия. Аз лично съм видял на скайлейк какво е положението, както и на всеки процесор след Sandy Bridge всички са един дол дренки..

Тъй, тъй...я да чуем какво било положението на Skylake? Да чуем колко е кисело гроздето. :lol6:

преди 7 часа, Mariyan Raynov написа:

в момента играя цс-го и съм на 33-35 градуса, слушам музика в тубата и имам към 15 таба

Аз докато играя csgo и съм отворил 6~10 таба и говоря по discord  45~49 градуса. Stock cooler явно трябва да го поизчистя малко, но мисля че е достатъчен stock кулера поне за мен

преди 5 минути, Djani_Varna написа:

Аз докато играя csgo и съм отворил 6~10 таба и говоря по discord  45~49 градуса. Stock cooler явно трябва да го поизчистя малко, но мисля че е достатъчен stock кулера поне за мен

Причините са комплексни,зависи от размера на кутията,брой вентилатори,въздушен поток,частите поставени вътре и т.н.....Когато ползваш висок клас графична карта и тя ще се натоварва максимално,при условие,че играеш тежки игри.Тоест и тя ще оперира при по-високи температури,ако не ползваш къстъм водно охлаждане с акрилни тръби,помпа,резервоар и всичко необходимо за затворен цикъл.Ти нали беше пускал тема за графичен ускорител на АМД 380Х,да не си сменил картата ?

преди 45 минути, Djani_Varna написа:

Не им обръщай внимание на тия , ако имаш какво да си купиш с тия 70лв си го купи - ако се чудиш къде да ги изхарчиш по компа си вземи кулер.

Никакви грижи няма да имаш и на 70 градуса да ти вдига. Ако ти шуми нещо или просто искаш по-ниски температури си вземи кулер.

преди 3 минути, Can Oa написа:

Не им обръщай внимание на тия , ако имаш какво да си купиш с тия 70лв си го купи - ако се чудиш къде да ги изхарчиш по компа си вземи кулер.

Никакви грижи няма да имаш и на 70 градуса да ти вдига. Ако ти шуми нещо или просто искаш по-ниски температури си вземи кулер.

Как се въртиш ти като фурнаджийска лопата. Нали първо каза че било глупаво и безсмислено да си купува охлаждане защото видиш ли било зима...

Исках по начало да кажа че той си знае най-добре какво иска. Като има пари ще си купи, да не би да харчи твоите пари?

току-що, Росен Р. Александров написа:

Как се въртиш ти като фурнаджийска лопата. Нали първо каза че било глупаво и безсмислено да си купува охлаждане защото видиш ли било зима...

Исках по начало да кажа че той си знае най-добре какво иска. Като има пари ще си купи, да не би да харчи твоите пари?

голям си смешник признавам те :) казах че да си вземеш 2по4 рам за сметка на кулер вместо 2по8 рам.

Именно ако иска ще си купи...

преди 56 минути, Djani_Varna написа:

Всичко е според зависи.

Аз при такива температури дори не обръщам внимание.

преди 2 минути, Can Oa написа:

голям си смешник признавам те :) казах че да си вземеш 2по4 рам за сметка на кулер вместо 2по8 рам.

Именно ако иска ще си купи...

Аз ако бях си позволил да кажа на някого смешник сега щяха да са ме баннали.

Явно че тук простотията от определени хора се толерира.

А и я кажи като вземе 2 по 8 какво ще направи? Ще играе игри за които стигат и 8ГБ.

Знаеш ли изобщо хора които вземат много рам с какво се занимават?

Моята настолна е със 16, но игрите са ми най-последното което правя на него.

преди 5 минути, Росен Р. Александров написа:

Всичко е според зависи.

Аз при такива температури дори не обръщам внимание.

Аз ако бях си позволил да кажа на някого смешник сега щяха да са ме баннали.

Явно че тук простотията от определени хора се толерира.

А и я кажи като вземе 2 по 8 какво ще направи? Ще играе игри за които стигат и 8ГБ.

Знаеш ли изобщо хора които вземат много рам с какво се занимават?

Моята настолна е със 16, но игрите са ми най-последното което правя на него.

Опитваш се да ми изопачиш думите и не исках да те обиждам за това избрах лека дума.

Иначе ако искаш още си пеши как грее 6500 и други готини думи като "графичен ускорител" :)

преди 6 часа, Росен Р. Александров написа:

Поредната глупост от Росен.Може да ти се струва една и съща температурата, ама не е, дори климатик да ползваш целогодишно. 

А дали i5 6500 грее...ами сигурно грее, ако е с повишено напрежение. Но за тия мижави честоти на които работи процесора, намаляването на напрежението му е добра идея. Ама 70 лева да даваш за тоя скапан охладител, дето е много над това, което му трябва на тоя процесор и малко за това, ако се клокне подобен процесор, си е чиста загуба на пари. Тоест, тоя охладител не става за нищо - нито за обикновен процесор, нито за клок. 

преди 48 минути, Росен Р. Александров написа:

Нима знае какво да купи за RX480  със Skylake  процесор на ниска честота? Роска, я кажи пиле шарено, ти това ли би купил - скъп охладител, дето не може да ползва по-нататък ако се запали с клок, 2х4 GB  памет, които за игри не стигат, а и за работа са малко и RX480,  с която се предполага че се играят яки игри, а не CS? Да добавим и B150. картинката става доста интересна. Не знам кой му е препоръчал тия глупости, ама който го е направил, го е метнал яко. А ако сам си ги избрал, да си разбере грешките и в бъдеще да не ги повтаря.

преди 15 минути, Кико написа:

Поредната глупост от Росен.Може да ти се струва една и съща температурата, ама не е, дори климатик да ползваш целогодишно. 

А дали i5 6500 грее...ами сигурно грее, ако е с повишено напрежение. Но за тия мижави честоти на които работи процесора, намаляването на напрежението му е добра идея. Ама 70 лева да даваш за тоя скапан охладител, дето е много над това, което му трябва на тоя процесор и малко за това, ако се клокне подобен процесор, си е чиста загуба на пари. Тоест, тоя охладител не става за нищо - нито за обикновен процесор, нито за клок. 

Нима знае какво да купи за RX480  със Skylake  процесор на ниска честота? Роска, я кажи пиле шарено, ти това ли би купил - скъп охладител, дето не може да ползва по-нататък ако се запали с клок, 2х4 GB  памет, които за игри не стигат, а и за работа са малко и RX480,  с която се предполага че се играят яки игри, а не CS? Да добавим и B150. картинката става доста интересна. Не знам кой му е препоръчал тия глупости, ама който го е направил, го е метнал яко. А ако сам си ги избрал, да си разбере грешките и в бъдеще да не ги повтаря.

Това вече е друга тема. Аз съм се отказал да коментирам подбора на компоненти, защото винаги се намира някой да ме псува, защото не му харесва моето мнение. А и съм прекалено зает за да се занимавам с това.

току-що, Кико написа:

Ама и вие като кюнко почвате да сте компетентни по всеки въпрос, ако го питате него 95 процента от производителите на захранвания трябва да останат без работа. Кико според теб кое му е скапаното на този охладител ? Големината, шума, температурите които поддържа? И да ти кажа бая съм чел за клок и какви кулери се препоръчват, този е в първите позиции. 

В заключение тъй като за момента и 2х4 ми стигат, не съм направил компромис в конфига. Предпочитам по-ниски температури и ги получавам.  Can Oa  това че смяташ нещо за ненужно е твоя гледна точка, не я представяй като единствена алтернатива. За едни е нужно за други ненужно.

преди 18 минути, Кико написа:

Сам съм си избрал частите, за този бюджет можех да взема една идея по-мощен процесор с по-слабо видео, което автоматично означава компромис, разликата от Z дъното е клок опцията и м.2 слота не е болка за умиране. 8 рам са достатъчни за да поиграя от по старите игрички до след 2 месеца като си взема още 8, тогава конфига ще си е супер. С риск да се повторя пак ще го кажа, за едни е нужно за други ненужно. По вашата логика не трябва да съществуват други компоненти от тези които Вие сте работили с тях. 

преди 5 минути, Mariyan Raynov написа:

Кико според теб кое му е скапаното на този охладител ? Големината, шума, температурите които поддържа?

Как да го кажа. Доста повече е, отколкото трябва на тоя процeсор. Mожеше да се мине и с 19 лева, както ти казаха по-горе.  Ако решиш да клокнеш някой ден  наистина добър процесор, то няма да може да ползваш тоя охладител, защото ще дойде слaбичък. Като искаше охладител, да бе дал още 20 лева и да си вземеш  да кажем CM 612, дето да ползваш и след време. 

преди 13 минути, Mariyan Raynov написа:

И да ти кажа бая съм чел за клок и какви кулери се препоръчват, този е в първите позиции. 

Не и за Skylake. 

преди 14 минути, Mariyan Raynov написа:

В заключение тъй като за момента и 2х4 ми стигат, не съм направил компромис в конфига. 

Ти си мислиш, че стигат, но това не е така. 

току-що, Кико написа:

Как да го кажа. Доста повече е, отколкото трябва на тоя процeсор. Mожеше да се мине и с 19 лева, както ти казаха по-горе.  Ако решиш да клокнеш някой ден  наистина добър процесор, то няма да може да ползваш тоя охладител, защото ще дойде слaбичък. Като искаше охладител, да бе дал още 20 лева и да си вземеш  да кажем CM 612, дето да ползваш и след време. 

Не и за Skylake. 

Ти си мислиш, че стигат, но това не е така. 

Ужасен си ! Как може на мен да ми кажеш че нещо което аз използвам не ми е достатъчно ? За точно този момент 8 ми стигaт. И пак се повтарям, убеден съм че не говориш от личен опит но този кулер става за клок на какъвто и да е процесор (друг е въпроса до колко ще се клоква) , а за клока не е важен само кулера, ако нямаш добър поток, може и с кулер за 200 лева да имаш същия ефект като с кулер от 70 лева.

8gb са достатъчно за повечето игри . Поне лично аз с 8gb и доста по-слаби компоненти си играя повечето игри без проблеми на Very high до ultra . Друг е въпроса , че от време на време имам леки микронасичания и досаден спад с 5-10 фпс , но това е главно заради вече доста старият ми процесор , а не заради рамта(или поне така мисля , защото съм виждал доста хора с по-добър процесор ,същото видео и 8гб рам да играят без микронасичанията и спадовете )  . Също така човека  ще си взима още 8гб след няколко месеца , затова , поне според мен  няма смисъл от този спор при положение , че вече е купил конфига и най-вероятно ще му върши работа през следващите няколко години  , макар че и аз лично не бих си купил толкова скъп охладител за skylake i5 ако не мисля да клоквам .

Spoiler

Това е просто моето мнение .

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

Честно да ви кажа занимавате се с глупости...

Какво сте се хванали в на всеки човек портфейла, и му държите сметка как защо и за какво си харчи парите?

Оставете го... Той си е наумил какво да прави, вината ще си е само негова ако след време се окаже прецакан.

Иначе ако послуша вас ще псува вас дори за най-малкото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.